Ana içeriğe atla

Kongre'den İzlenimler

Liste
Bugün kongredeydim. Uzun süre sonra ilk kez, ilk toplantısında başkan seçimini tamamladı  kongre. Bu kez kangren haline gelmedi. Selahattin Aydoğdu Adana Demirspor'un yeni başkanı oldu.

Kongre genel olarak sakindi. Salona Tuncel-Aydoğdu kolkola girdi. Eski başkan Tuncel, sezon başında daha önce yapmadığı tarzda bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini,  takımda herşey olmasına rağmen helva yapamadıklarını söyledi. Tuncel yeni adayın maddi-manevi arkalarında olduğunun altını çizdi.

Sonraki konuşmacılardan, Erden Arat transfer döneminde takımın iskeletinin tamamen bozulmasını eleştirdi ve ayrıca 5 ocak'ın yıkılmamasıni istedi. Arat'ın transfer konusunda Galarasaray karşılaştırması yapması kadar takımın oynadığı ligin adını karıştırması konuşmasının ilginç anları oldu. Daha sonra konuşan Savaş Çokduygulu ise, hem Tuncel hem de Aydoğdu'nun olgunluk gösrerdiğini söylerken, Fatih Terim'in de Demirspor için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Kongrenin tek listesi açık oylamayla oylandı. Kongrelerde yapılan kabul edenler-etmeyenler sözünün biraz göstermelik olduğunu kabul etmek gerek. Yönetim kurulu üyeleri isim isim okunarak tanıtıldı. İstanbul-Adana karışımı bir liste var.

Aydoğdu konuşmasında Tuncel'e seslenerek yanlarında olmasını istedi. Transferle ilgili beklentiler üzerine de aceleci olmayacaklarını söyledi.

Kongre sonunda taraftar salonu inletirken 73. Yaş pastası kesildi. Salon dışında yaptığım görüşmelerde tribünün umutlu olduğunu gördüm. Yönetimin ilkeleri ve planları ikna edici olmuş. Eski yönetimin açık desteğinin soru işareti yaratıp yaratmayacağını sordum. Yönetimin dışarıdan kimseyi işlerine karıştırmayacağına inandıklarını söylediler. Ayrıca yönetime giren Fatih Otluoğlu'nu da şahsen tanıştığım için tebrik ettim, bizim gibi genç bir isim ve umarım kafasındakileri uygulama fırsatı bulur.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Hayirli ugurlu olsun, insallah bu birliktelikten iyi sonuclar dogar.basarilar dilerim.
Unknown dedi ki…
Dikkatimi birşey çekti neden bu kongrede borçlar hakkında rakam verilen bir konuşma ya da açıklama yapılmadı...
yavuzy dedi ki…
Demirspor kongreleri genelde hesap verme/sorma yeri olarak görülmüyor. Sadece başkan seçiliyor. Geçmiş dönemin neler yaptığına dair konuşmalar pek yapılmıyor. Bir eksiklik tabii. Bu kongrede de birlik beraberlik mesajı vermek için geçmiş dönemin hesapları konuşulmamış olabilir.
Unknown dedi ki…
Bence Bu Yeni Yönetime Yapılmış Bir Haksızlık. Elbette Birlik Beraberlik Ortamı Güzeldi. Ancak İyi Biliyoruz ki Bugün Yüzlere Gülenler Yarın İlk Olumsuzlukta Kılıçı Çekip Bu Yönetime Saldıracak Kişiler Olacaklar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.