Ana içeriğe atla

Derbinin İyileri Kötüleri

Geçen sezon ikinci maçtan sonra yine böyle bir başlık atmıştım; bu sefer de yapalım. Derbinin tabii ki en iyi yanı, yine geçen sefer olduğu gibi 2000 kişiyle stadı ele geçiren Demirspor taraftarıydı. Her ne kadar pek çok bilet konusunda grup by-pass edilmeye çalışılsa ve biletler tribünde destek yerine oturmayı seçenlere dağıtılmak istense de grup güçlü bir şekilde desteğini verdi. Farklı bestelerle renk kattılar.

Desteğin tv'den net şekilde duyulmasını TRT'nin mikrofon kısma politikasına bağlayanlar var. Etkisi olabilir, ama tamamen bunla ilgisi olduğunu düşünmek safdillik olur. Derbinin ve tabii diğer maçların da kötülerinden biri TRT'nin yayıncılığıydı. Kötü açılar, kötü kamera tercihleri ile zaman zaman kontrolü kaybettiler. Maçın başında Demirspor kalecisi olarak Ramazan Kurşunlu'yu yazdıklarını da hatırlatalım. TRT küfür olayına karşı mikrofonları zaman zaman kısıyor. Bu maç sırasında da tribünün sesi bazen duyuldu bazen yükseldi. Adanaspor tribünlerinin maratonlarını kullanmayı becerememesi seslerinin güçlü duyulmasını engelledi. Demirspor maratonu her an tezahürata hazır ve çoğyu zaman grubu bu konuda dürtüklerken Adanaspor maratonunun oturmayı tercih ediyor.

İyilerden biri de, Adanasporların kale arkasında hazırladığı 3 boyutlu görsel-girişimdi. Bir ilk olması açısından iyiydi. Demirspor tribünün geçme adına çok çabaladıkları açık. Tüm tribünü kaplayan pankart işini de önce 2008'deki yine deplasmandaki Adana Derbisi'nde "Tribünde Bizsek Sahada Sensin"le, yukarıdan sarkıtma biçiniyle de "Sahipsiz Adana" ve "İçimizden Biri" pankartlarıyla Şimşekler Grubu başlatmıştı. Arkadan geldikleri için bu tip yeni girişimlere ihtiyaç duyuyorlar; fikir olarak güzel ama uygulama olarak aynı derecede iyi değildi. Yine de tebrikler. Maç başında maratonda açılan pankartın ise herhangi bir özelliği yoktu. Kaplan metaforunun, ABD takımlarına esinle şirket günlerinin başında Güntekin Onay'dan geldiğini hatırlatmak gerekli. Daha öncesinde Adanaspor'un kaplanlıkla bir teması yoktu.

Bir diğer iyi, spiker Erdoğan Arıkan'ın pankart yasaklarına değinmesiydi. Zaten derbinin en kötüsü pankart yasaklarıydı. Meşalesiz, pankartsız tribünde seyircilerin eli kolu bağlanıyor. Neyse ki bu engeli sesleriyle aşan asi çocuklar var bu kentte.

Sahada kendisinden bekleneni veremeyen Dorge Rostand'ın gol atması tabii ki iyilerdendi. Veli ile iyi boğuştu. Yine de 9 haftada 2 gol, bunca para verilen bir forvet ve her maç oynayan bir oyuncu için berbat bir istatistik. İlk kez forma giyen kaleci Recep,  bence güven verdi. Sezon başından beri iyilerimiz Efe ve Erçağ bu kez beklenin altında kalsa da orta saha mücadelesi şweklinde geçen maçta çok yoruldular. İkinci yarı oyuna giren Yusuf da maç eksiğine rağmen sırıtmadı. kötülerimizden biri, Özgür'dü. Kritik yerlerde yaptığı fauller ve adam kaçırmaları ile bizi sıkıntıya soktu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.