Ana içeriğe atla

Ben mi hesap vereyim?

TFF'nin internet sitesine girdim, üşenmedim araştırdım. İlk 11'ler üzerinden yapılan değerlendirmede bu haftanın en yaşlı kadrosu kime aitmiş söyleyeyim mi? Sürpriz değil, asla değil, tabi ki bize. Rakibimiz Mersin İdman Yurdu dakika olmuş 80, her yerde bize pres yapıyor. Dakika olmuş 90, kalemize akın akın geliyor. Biz taç atacağız, herkes sabit yerinde bekliyor, adamlar taç atacak fıldır fıldır boş alana kaçıyorlar. 

Kusura bakmayın ama bu kadroyu ben kurmadım. Sorumlusu ben değilim. Sorumlusu Yücel İldiz gelmeden birçok transfer yapan yönetim. Sorumlusu Yücel İldiz geldikten sonra veya onunla anlaşırken genç ve koşan kadro kurma konusunda anlaşmayan yönetim. 

Sorumlusu bu transferlerin önemli bölümünü yaptıran Yücel İldiz. 

Rakibin futbolcuları, taraftarın coştuğu anda faul bahanesi ile yerlerde yatıyor dakikalarca, bizim bir futbolcumuz dahi "kalk arkadaş, ben zamanımı çaldırtmam" demiyor. Adam sakatlandım bahanesi ile yarım saatte oyun kenarına geliyor, bizim bir futbolcumuz onu itip de "çabuk ol" demiyor. 

Bu hırstan yoksun oyuncuların var olmasının sorumlusu ben miyim? Sorumlusu açık ve net Yücel Hoca.

Birol haftalardır duran toplara vurmaya ısrar ediyor, adeta bizde staj yapıyor, fırsatlarımızı göz göre göre heba ediyor, kendisine ufacık bir müdahale yok saha kenarından. Juninho gibi bir futbolcu kendi mevkii dışında her bölgede oynatılıyor. Kalecimiz 36 yaşındaki Recep topa vuruyor, top orta sahayı geçmiyor. Auta giden topu korner yapıyor. (Yine de en masumu o belki de) Emre Selen neden kesildi bilen duyan yok. Urfa macında hata yapan defans kesildi mi? Rajnoch kesildi mi de Emre kesiliyor?

Bu takımın sorumlusu ben miyim? Sorumlusu Yücel Hoca. 

10 maçta 11 puan alınmış. Zirve ile puan farkı uçmuş. Düşme hattı ile bir maçlık farkımız kalmış. Hesap vermesi gereken ben miyim? Şampiyonluk hedefleyen yönetim sorumludur. 

En hassas olduğumuz noktalardan birinde dahi etkin muhalefet yapmadık. Borç artabilir dediniz. Geçen seneki yönetimin 6 puan altında olmak icin mi saçtınız paraları? Borcu ne için artırdınız? Bu rezillikleri izlemek için mi borçlandık, koyduğunuz temliklerle sizler kendinizi garantiye alırken. 

Kalıcı gelir ile ilgili mangalda kül bırakmadınız. Atılmış bir adımınızı duymadık. 

Gençler dediniz, altyapı dediniz, bir hamlenizi görmedik. Emre Selen'in bile arkasında durmadınız. 

Taraftarla ilişkiler güçlü olmalı dediniz. Adana sanki uzayda bir kent gibi Türkiye'nin diğer illerinden farklı olarak pankart yasağına tabi hala. Taraftarın sesine kefil olup sorunu çözme girişimini de görmedik. 

Palavraya mı geldiniz, icraata mı? İcraata geldiyseniz gösterin. İcraat yapmayacaksınız bilin ki, taraftarı el kol hareketi yaparak susturamazsınız da korkutamazsınız da. 

Dün ölüyü diriltecek bir taraftar vardı. 20 TL'ye kapalı doldu. Merdiven boşlukları yoktu stadta. Bir tane başarınız yok, çıkmış taraftara hareket yapıyorsunuz. Herkes görevini yapacak. Ben taraftarsam siz de yönetimsiniz. Aynı kaynakları taraftara sağlayın aslan gibi yönetir bu kulubü. Kimse de size yalvarmadı gelin başımıza tac olun diye. 

Bir an evvel önlem alın, yönetim olduğunuzu gösterin. 

Yorumlar

tek çare altyapı dedi ki…
Olayların kısa özetini o kadar güzel anlatmışsınız ki sevgili Onur kardeşim,kusura bakmazsınız umarım kardeşim diye hitap etmeme.Yaşım 49 sadece tek farkımız yeni nesile göre süper liğde geçen 1960 yılı hariç tüm sezonları izlemiş olmamız.Maç bitmiş taraftar yaralı,üzgün, sinirli ve teknik heyete ve bazı futbolculara tepki gösteriyor ve Mustafa Tuncel başkana serzenişte bulunuyor.Başkanın yapması gereken çok basit bir şey ama o ne yapıyor taraftara çık sen oyna diyor sanki Demirsporun geleceğini o taraftar ipotek etmiş bu takımı sanki o kurmuş gibi.Halbuki yapılacak iş çok basit tamam kardeşim biz yönetim olarak gerekli önlemi alacağız ne gerekirse yapılacak dese problem çözülecek o ne yapıyor taraftarı kavgaya davet ediyor. birşeyler yıllardır yanlış gidiyor.Altyapıya gerekli önem verilsin altyapıdan yukarıya oyuncu taşınsın,kalıcı gelir adına adımlar atılsın ben kendi adıma şampiyonluk filan istemiyorum,bu şekilde şampiyon olsan ne olur ki seneye düşersin.
ugur-forzache dedi ki…
Katılmamak elde değil. Özellikle Emre Selen konusu ve el kol hareketi için

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.