Ana içeriğe atla

Tuncel'le Görüştük

Bugün Adana Demirspor'da yönetim-taraftar ilişkileri üzerine önemli bir gün yaşandı. Taraftarın isteği ve yönetimin onayıyla başkan Tuncel ile Şimşekler Grubu temsilcileri başta olmak üzere farklı şehirlerdeki Demirspor taraftarlarının temsilcileri başkan Mustafa Tuncel ile bir araya geldi.

Yönetimin bu konuda bir adım atıp taraftarın sesini doğrudan dinlemesi ve dikkate alacağını belirtmesi oldukça olumlu bir adım. Kimi detayları ve yorumları daha sonraya bırakmak kaydıyla neler konuşulduğunu özetleyelim:

Toplantıya, Ankara'dan ben ve Onur Biçer katıldık; Adana'dan mahalle temsilcilerinin yanı sıra ayrıca İstanbul, İzmir, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir, Çanakkale'den arkadaşlar vardı.

Özkan arkadaşımızın vefatı nedeniyle toplantıyı kısa tutmaya karar verdikten sonra Başkan Tuncel tek başına salona geldi-yönetimden başka isimler de olabilir diye bekliyorduk- ve herkesin elini tek tek sıktıktan sonra 10-15 dk.lık bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, "tesislerde ilk defa böyle bir toplantı yapılıyor" diyerek başlayan Tuncel, seyircisiz maç izleyince seyirciyle ilgili görüşlerinin değiştiğini, taraftarsız kulübün borçsuz olsa da başarılarının bir anlam ifade etmediğin dile getirdi. Tuncel, "eskiden taraftarın ne dediğini önemsemezdik" diyerek daha önceden bizi eleştiren arkadaşlar burada, eleştirileri önemsiyoruz, taraftara bakışımız değişti" şeklinde konuştu. Ardından Demirspor'da uzun vadeli ve istikrarlı bir yönetim oluşmadığından yakınarak şu anda 13 milyon borçlarının olduğunu ve hiç bir yeni borç olmadan ve aynı ligte kalarak bu borçların en az 3 yılda temizlenebileceğini vurguladı. Ancak Demirspor camiası ve taraftarı her zaman beklenti içinde olduğu için gelen yönetimlerin şampiyonluk hedefinden başka bir yol izlemeyeceklerini söyleyen Tuncel, "ben başkan olmak istemedim, koltuk heveslisi değilim ama şartlar gereği ve alternatif olmadığı için başkanlığa ikna edildim. Şu ana kadar herkes beni desteklediğini söylüyor acaba durum gerçekten böyle mi" diyerek sözü taraftara verdi.

İlk olarak konuşan Şimşekler Grubu liderlerinden Adem Tel, Tuncel'in taraftarla birlikte yönetme düşüncesine sevindiklerini söyledi ve Turgay Biçer gibi bir mentorla olan iletişimin öneminden bahsetti. Özellikle kalıcı gelir konusunu önemsediklerini söyleyen Adem Tel, bu buluşmaların tekrarlanmasını istedi.

Ardından Ankara Tayfası adına Onur Biçer söz aldı. Kendisi yorumlarını burada ayrıca yazacaktır. Ancak özetle daha önceden oluşturduğumuz Taraftar İlkeleri çerçevesindeki konulardan bahsetti. Başkan olarak kendisinin bunları yapabilecek kudrette ve sorumlulukta olduğunu söyleyen daha önceki eleştirilerimize dair bize özür diletecek adımlar atılmasını beklediğimizi söyledi. Ardından hazırladığımız İlkeler ve Kalıcı Gelir Projeleri'ne dair metni kendisine verdi. Ben de -yine ayrıca bir yazıda belirteceğim- eleştirilerimizin kişisel olmadığını Mustafa Tuncel ya da x,y,z şahsının değil Demirspor'un önemli olduğunu söyledim. Daha önceki deneyimlerimizden bir şeyler öğrendiğimizi ve bundan sonraki adımlarımızın tarihin bu öğreticiliğinden yola çıkması gerektiğini belirttim.

Daha sonra söz alan İstanbul'dan Faruk arkadaşımız, "kalıcı gelir şampiyonluktan önemlidir" diyerek daha önce birkaç kez başvurmalarına rağmen kulübe üyeliklerinin red edildiğini söyledi ve üyelik konusunun kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Söz alan diğer arkadaşlarımız, yönetim içinde Demirspor ruhuna aykırı işler yapanların ayrılması gerektiğini, kombine fiyatlarının indirilmesi gerektiği konularını öne çıkardı. Ayrıca, Zonguldakspor'la oynanması beklenen maçın durumu soruldu.Başkan Tuncel bu konuda, kombineleri doğrudan gelir kaynağı olarak önemsediklerini vurguladı ve henüz açıktan satışa geçilmediğini söyledi. Zonguldakspor maçı ile ilgili olarak sezon açılışı planlamasının henüz yapılmadığını ve konunun belirsiz olduğunu belirtti.

Onur Biçer ayrıca Erman Özgür'le yolların ayrılması durumunda kendisine bir teşekkürle veda edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantı sonrası genel olarak hava olumluydu. Tabii ki cenazeye geçildiği konuyu kendi aramızda konuşamadık ancak böyle bir toplantının olması dahi mutluluk vericiydi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.