Ana içeriğe atla

Kongre Üyelikleri

Başkan ile taraftar arasında gerçekleştirilen görüşmede tüm katılımcılardan aynı talebin gelmesi aslında Demirspor taraftarının ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyordu. Futboldan hiç anlamayan veya anlamakla birlikte derinlemesine takip etmeyen herhangi bir taraftara gidin, başkan ile görüşeceğiz ne diyelim diye sorun, muhtemelen "iyi transfer yapsınlar, şampiyonluk gelsin" gibi sözler söylememizi isteyeceklerdir. İşte en son süper ligi 1995 yılında gören Demirspor taraftarı halen yönetime şampiyonluk baskısı değil de "kalıcı gelir" baskısı yapıyor, kurumsallaşma baskısı yapıyor. Bu değişimin önünde kimse duramaz.
 
Bu kapsamda kalıcı gelir projeleri ile taraftar ilkelerini yönetime sunduğumuzu ifade etmiştik. Şimdi bunları biraz daha somutlaştıralım istiyoruz.
 
Kongre üyelikleri. Yıllar içinde gördüğümüz şey şu ki; kulübümüzün genel kurulları son derece özensiz bir şekilde yapılıyor.
 
Genel kurula muhalefet şerhi konulması gibi bir şey zaten mümkün değil. Oy kullananların kongre üyesi olup olmadıkları bilinmiyor.
 
Kongre üyesi olmak isteyenler kongre üyesi olamıyor. Fahri, onursal, hami, şerefi yüksek, adamın dibi ünvanları ile birçok aidatsız üyelikler oluşturulmuş.
 
Üyelik aidatlarının ödenmemesi oy kullanmayı kısıtlayıcı bir nitelik taşımıyor. Kongre üyeliği Demirspor'un halkın takımı olması niteliğini genel kurula yansıtmıyor.
 
Yönetimler kongre üyeliklerini bir sonraki genel kurulda kendilerine seçilme garantisi sağlayacak şekilde yapılandırabiliyorlar. Diğer bir ifade ile kendilerini destekleyen adayları üyeliğe kabul edip, kendilerini desteklemeyen adayların başvurularını bekletebiliyorlar.
 
Kısacası bu yapıyla halk, takımının bir parçası olamıyor. Ayrıca kongre üyelikleri kulüp açısından bir gelir kaynağı olarak da düşünülmüyor.
 
Tüm bu eksikliklerin giderilebilmesi için önerilerimiz olacak.
 
*Üyelik aidatları için taban ücretler belirlenmeli ve bu aidat tutarını ödeyen her üyeye genel kurulda oy hakkı tanınmalı.
 
*Taban aidatın ödenmesi sonrasında kongre üyeliklerinde tanınacak imtiyazlara istinaden sınıflandırmalara gidilmeli ve her sınıf için üyelerden ilave ücret tahsil edilmeli. Örneğin A grubu üyelere protokol kombinelerinin indirimli sunulması veya protokol tribününde birkaç maç ile sınırlandırılmak üzere misafirlerinin yararlandırılması hakkı tanınması, yönetimin faaliyetlerine ilişkin denetim mekanizmalarında rol oynamasına imkan verecek yetkiler tanınması gibi ayrıcalıklar tanınmalıdır. Bu ve benzeri ayrıcalıkların bir kısmı B grubu üyelere tanınmalı ve sadece taban aidatını yatıran üyeler ise C grubu üye olarak adlandırılmalıdır.
 
*Kulüp ile Store veya Demirspor ürünlerini satan diğer firma arasında bir anlaşma imzalanmalı ve bu anlaşma doğrultusunda ürünlerden kongre üyelerinin sınıflarına göre belirlenecek oranlarda indirimli yararlanması sağlanmalıdır. C grubu üyelere de indirim sağlanması gerekmektedir, böylece Demirspor için cebinden harcama yapacak her taraftarın harcama yapmayan taraftardan farklı olduğu taraftara hissettirilmiş olacaktır.
 
*Kongre üyeliği aidatlarını ödemeyen üyelerin önce genel kurulda oy hakları kaldırılmalı, ödenmemesinde ısrar edildiği durumlarda (örneğin 3 yıl üst üste ödememe) üyelikten ihraç yoluna gidilmelidir. Aidat borcu olan hiçbir üye oy kullanamamalıdır.
 
*Kongre üyeliğinin Demirspor'a sahip çıkmanın bir koşulu olduğu vurgulanmalı ve bu suretle kulübün resmi web sitesi üzerinden kongre üyeleri ve aidat ödeyip ödemediklerine ilişkin bilgiler güncel olarak deşifre edilmelidir.
 
*Üyelik aidatını ödeyen kişiler ise yine web sitesi üzerinden duyurulmak sureti ile onurlandırılmalı ve aidatların ödenmesi teşvik edilmelidir.
 
*Tüm bu düzenlemelerin yapılması için tüzükte değişikliğe gidilmeli ve yapılacak değişiklikte, anılan maddelerin ilerleyen yönetim dönemlerinde yürürlükten kaldırılmasını, değiştirilmesini güçleştirmek adına ağırlaştırılmış nisap uygulamalarına yer verilmelidir. Ağırlaştırılmış nisap ile kastedilen husus tüzüğün belli maddelerinin değiştirilmesi için tüzüğe örneğin "kongre üyeleri tam sayısının -katılanların değil üyelerin tam sayısının- 2/3'ünün vereceği olumlu yönde oy kullanması gerekir" şeklinde bir madde konulmasıdır.
 
*Kongre üyeliklerinin tabana yayılması halinde örneğin kredi kartı projesi ile ilişkilendirilmek sureti ile kart sahibi olanlara taksitli ödeme imkanları tanınması her iki projeye de ivme kazandıracak ve katılımı artıracaktır. 
 
*Kongre üyelikleri yönetimin taraftara ulaşması ve iletişimi pekiştirmesi açısından bir araç olarak kullanılmalıdır. Kongre üyeleri arasından her ay veya iki haftada bir çekilecek kuralar ile taraftara hediyeler verilmesi, kongre üyelerinin özel günlerinin yönetim tarafından kutlanması, taraftarın kulübe ve hatta yönetime bağlılığını artıracaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.