Ana içeriğe atla

Yeniden Mustafa Tuncel

Aşağıda Göktuğ'un yazdığı gibi, alternatif çıkmayınca, yeni isimler kendini göstermeyince, gösterir gibi olanlar sözlerinin arkasında durmayınca, dönüp dolaşıp aynı isimler Demirspor başkanı oluyor. Mustafa Tuncel, bugün yapılan kongrede 4. kez Adana Demirspor başkanı seçildi.

Tuncel, cezaevinden çıktıktan sonra Demirspor yönetimi için en güçlü aday olarak gösteriliyordu. Şu anda kaynak yaratma ve mali destek bulma konusunda Adana'da Tuncel'den daha güçlü bir isim görünmüyor.

Yönetimine eski başkanlardan Mehmet Gökoğlu'nu da aldı. Her iki isim de Demirspor taraftarının çok sevdiği, iyi andığı isimlerden değil. Blogun takipçileri, onlar hakkındaki genel düşüncemizi biliyor. Bilmeyenler de blogta kısa bir arama yapıp bunlara ulaşabilir. Bu iki isimden de kendileri hakkındaki olumsuz düşüncelerimizi tersine çevirecek girişimler bekliyoruz. Demirspor'u iyi yönetmelerini bekliyoruz. Hepsi bu.

Tuncel, kongre'de yaptığı konuşmada taraftarla birlikte bu işi götürmek istediklerini söyleyerek bizi sevindirdi.  Gökoğlu da yönetime geldiği son kongrede -geçen yıl-  Taraftar İlkeleri'ni kabul etmişti. Bu yönetiminde de söz konusu ilkelere bağlılığını görmek isteriz.

Şimşekler Grubu liderlerinden Adem Tel de kongre'de konuştu ve başarının gelmesi için birlik bütünlüğün gerekli olduğunu, bu yönetim etrafında herkesin birlikte hareket etmesini dilediğini söyledi. Geçen yılki yönetim-taraftar ayrılığının başarı getirmediğini görmüştük. Bu açıdan bu birlikteliğin adımlarının atılması açısından olumlu bir kongre oldu.

Sonuçta Demirspor eski isimlerle yeni bir döneme giriyor. Eski hatalardan ders alınmış olmasını ve gerçekten yeni bir sayfanın açılmasını diliyorum.


Yorumlar

aLisqo dedi ki…
Bu taraftar bu filmi çok izledi çok. Benim karnım tok ya sizin ? Doymamış olanlar ortada onlar biraz daha yesin.. Benim kişisel tepkim olarak ne kombine alırım ne de maça giderim. Bu zihniyete ve şakşakçılarına kazandıracak bir kuruşum yok benim. Sizin varsa yiyin, yedirin.
Onur BİÇER dedi ki…
Yorumunuzun son cümlesi ile kast ettiğiniz her ne ise daha net söylemenizi tercih ederim. Adana Demirspor'un veya herhangi bir oluşumun tek bir kuruşuna göz dikmek ne demektir? Biz bu işin alan tarafında hiç olmadık, olmayız da. Sürekli cebinden ver, kendinden ver, kendini yıprat, emek ver, ondan sonra bir de bu türden eleştirilere muhatap ol, öyle bir dünya yok.

Bildik bir yorumcu olduğunuz için yorumunuzu yayınladım. Bu türden kişiliğe yönelen saldırılara müsaade edemem.
yavuzy dedi ki…
Tebrikler aLisqo, yakaladın bizi! Bizi tanımana ve takip etmene rağmen böyle bir şüphen var demek ki... Ne kötü. Tuncel'in verdiği paraları rahat rahat yiyemeyeceğiz şimdi! :(
coulibaly dedi ki…
Bir önceki yazıda Onur'un düşüncelerine bire bir katılıyorum. Ne Mustafa Tuncel'den ne yönetimden olumlu bir beklentim var kurumsallaşma adına geçmişteki olaylara baktığımızda. Zaten açıklamasında da borç artabilir diyor. Bu laftan sonra bir beklenti içinde olmalı mıyız ? Geçen seneki kaos ortamına rağmen play-off oynamamız bence başarıydı. Bu sene Demirspor kriterlerine göre erken seçilen bir yönetim var. Şimşekler Grubunun desteği var yani büyük bir taraftar tepkisi olmayacak. Takım mühendisliği işi iyi yapılırsa geçen seneki kadronun eksiklerini 6-7 transferle kapatılırsa hem başarı gelebilir hem de maddi anlamda kulübe fazla yük binmez. Onun için yönetim geçen seneye göre pek çok açıdan şanslı. Tabi bundan sonra ne yapacaklarını görüp ona göre tepki vermek daha doğru olacak. Şimşekler Grubu için bir parantez açmak istiyorum; geçen yıllardaki yönetim anlayışından bıktık, aynı kişileri görmek istemiyoruz açıklaması yapıp 2 hafta öncesine kadar havaalanına gidip, bakana şampiyon yap bizi tezahüratı yaptılar. Bugün ise geçen sene istifa edin dedikleri yönetimden kişilerin bulunduğu yönetimin yanındayız diyorlar. Mustafa Tuncel ismi mi herşeyi değiştirdi yani ? Madem böyle davranacaktınız neden havaalanına gittiniz ? Grubun bu noktada destekleyelim lafına hoş bakmıyorum, kusura bakmasınlar bazı konularda samimi de bulmuyorum artık. Kardeşim bu adam değil mi 5 sene önceki 1-0 yenildiğimiz maçta başkan olan, Adanaspor'lular gecesinde mi ne elinde turuncu-beyaz bayrak sallayan. Grup bazı şeyleri ya unuttu ya da unutturmaya çalışıyor.
yavuzy dedi ki…
Seçimden önce Grup'la Tuncel görüşmesi ya da en azından haberleşmesi olduğunu biliyorum. Bu görüşmede gerekenler söylenmiştir. Biz de kendileriyle görüştük bu yönde bilgi aldık. Herkesin değişme ihtimali olduğu gibi Tuncel'in de var ve sanırım bu alternatifsizlik içinde bir şans vermek istediler. Yeni yüzler görme çabası ise boşa çıktı daha doğrusu hayalkırıklığına uğradılar.
Onur BİÇER dedi ki…
Ben Tuncel'in de Gökoğlu'nun da diğerlerinin de değişeceğine inanmıyorum. Ancak yönetime geldiler ve değişmeleri için dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Binlerce taraftar yürüdü de çok daha zayıf Serin yönetimini deviremedi. Bu gerçekle yüzleşmek lazım. Taraftarın yönetsel gücü sınırlı. Ancak bu demek değildir ki; bu eski yeni adamların geçmişlerini unuttuk. Unutmadığımızı belirten bir yazı yazacağım, hazırlıyorum ancak denetimde olduğum için zamanım çok kısıtlı. Neleri unutmadığımızı bilsinler istiyorum.

Yeni yüz mevzuuna gelince Aydoğdu yeni yüz falan değildi bence. Şöyle ki; Gökoğlu da geldiğinde bağımsız yeni diyorduk, ilk sözü mutfaktan yetiştim, olmuştu. Ne oldu aynı malzemelerin kullanıldığı mutfaktan yetişen aşçı aynı yemeği hatta daha kötü yaptı. Aydoğdu da beyan ve uygulamaları ile aynı mutfağın malzemelerini kullandığını gösteriyordu. Demirspor değişmiyor vesselam, aynı tas aynı hamam.

Yönetime eskiyi hatırlatacağız ve hatta unutturmayacağız ve sonra onların unutturmalarını bekleyeceğiz, yapacak başka bir şey varsa ben bilmiyorum.
coulibaly dedi ki…
Bilgilendirme için teşekkürler sevgili Yavuz. Abramovic vaadleriyle yönetime iki senedir talip olanlar, geri adım attıkları için, söyledikleri hep lafta kaldığı için hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Evet grup da bizim gibi yeni yüzler görme çabası içindeydi fakat başarılı olamadılar. Ama gösterdikleri çabanın yöntemi yanlış oldu bence. Çelişkili durumlar oluştu, hoş görünmüyor. Havaalanı karşılamasından bir sonuç çıkamayacağı az çok belliydi. Umarım Mustafa Tuncel görüşmesi havaalanı sonucundan farklı olur. Ben geçen seneki gibi istifa demelerini beklemiyordum ama böyle bir destekte beklemiyordum, şaşkınlığım ondan. Şu an için senin, benim birçok taraftarın az da olsa umudu beklentisi; Grubun haklı çıkması, Mustafa Tuncel'in değişmiş olması, bekleyip göreceğiz.
aLisqo dedi ki…
Yanlış anlaşıldım galiba. Ya da yanlış sözcükler kullandım, yanlış izah ettim.

"Sizin varsa yiyin, yedirin" sözüm adananın gururu(!) olan şimşekler grubuna. Kusura bakmayın sizleri incittiysem. Başkaları nasıl bakar nasıl görür onu bilmem ama benim gözümde sizler Adanademirsporun gururusunuz. Hep bu çizgide kalmanız dileğiyle..
yavuzy dedi ki…
aLisqo, Grup adına konuşamam ama bizlere olan inancınla onlara olan arasında bir fark olmamalı. Eğer varsa da gidip konuşman ve eleştirilerini kendilerine iletmen mümkün. Biz de öyle yapıyoruz çünkü sürekli iletişim halindeyiz.
Onur BİÇER dedi ki…
Şimşekler Grubu'nu beğenmeyin, eleştirin, yerden yere vurun, hepsine Eyvallah. Ancak bir şeyi gözden kaçırmayalım, bu adamlar sanal değil, ulaşılmaz hiç değil. Samimi olduguna inandıkları her adamın eleştirisini sabaha kadar dinlerler. Doğru olduguna inandıkları şeyi izah etmek dil dökerler, uğraş verirler. Ben bu adamlarda bunu gördüm. Bu adamlar yanlış yaparlar, bu adamlar kalp kirabilirler, bu adamlar gönül de alırlar. Samimi bir iletişim ile sorular cevap bulur. Evet Adana tarzidir bu, zorunlu olmadıkça her adımları icin ayrıntılı basın açıklaması yapmazlar, çünkü her açıklaması kenarda bekleyip bunları yıpratmak icin fırsat kollayanlara imkan verir. Kişisel olarak Şimşekler Grubu'na güveniyorum. Hata yapmazlar demiyorum, güvenim Demirsporluluklarina. Onlar yönetime inanmak istiyorlar, ben inanmıyorum. Onlar güvenmek istiyorlar, ben güvenmiyorum. Farkımız bu noktada. Adana'dan en ücra deplasmanlara yeri geldi borç harç gitti bu adamlar. Bir afiş basılacak, babasının hayrına değil, yonetim istifa afişi, istese Aydogdu'dan alırlar parasını, ceplerinden verdiler, vermeye kalktılar. Bu adamlar yiyici değiller, olsalardı o taraftar gücü ile ciddi maddi imkanları olurdu, bunun orneklerini hep görüyoruz. Bu adamlar para icin fikrini satacak adam hiç değiller. Bu adamlara bunu yapmak haksızlık.
Grup ile ilgili tartistirmayacagim, özür dilerim. Ama tenkidinizi yazın, birinci elden iletecegime soz veriyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.