Ana içeriğe atla

Konuk Yazar: Ömer Durmuş

Adana Derbisi'nin yankıları sürüyor. Okuyucularımzdan Ömer Durmuş, maç öncesi/sonrası yaşanan olaylar ve bıçaklama vakaları ile ilgili haberleri görmezden gelinmesini eleştiriyor. Bu konuda bize de sitemkar. "Derbinin iyileri-kötüleri" başlıklı yazımıza atıfla, maçın en büyük ayıbı olarak bu konuyu ön plana çıkarıyor:

"Sayın Ankara Tayfası üyeleri,

Başta belirteyim bloğunuzun devamlı takipçisiyim,katılmadığım fikirlerinizi bile çok beğenerek okuyorum.Genel duruşunuzu pozitif buluyorum. Başta da belirtiğim gibi altına imzamı atacağım görüşlerinizde var, tam tersini sizlerle sabaha karşı tartışacağım görüşlerinizde.Tabi ki yazmanızı beklediğim yazılarınızda.

Fakat bugün birşey var ki sizlere sitemlerimi bildirmeden geçemeyeceğim.Sabahtan beri neler oluyor bizlere demekten kendimi alamıyorum.Ne oldu da gözlerimizi bu kadar hırs bürüdü.

Biz ki, bizlerden çok uzakta olan mağdurlara bile duyarlı davranmış, dertlerine ortak olmuş bir tribünüz.

Gelelim konuya , maç günü sırf tuttuğu takımın formasını giydi diye 2 Adanasporlu taraftarı bıçakladık. Sonuçta bıçaklananlar bir şekilde mahalleden gardaşımız.Olmasa ne fark eder.

Maçların enleriymiş.Neymiş, taraftar müthişmiş.Sabahtan beri şimşekler grubunun facebook sayfasına defalarca yazdım. Bari bir geçmiş olsun mesajı yayınlayın diye. O cesur truvalar ne yaptı, yorumumu bile yayınlamaktan korktu.

Demirsporluluğumu kimseye tartışma konusu yapmam,fakat artık gerçek Demirsporluların benim gibi düşünenler olduğunu ispatlamak için bazı verileri sunmak zorundayım. Demirspor klüp üyesiyim ve düzenli olarak aidatlarımı yatırırım.Demirspor kombine bileti kolleksiyonum var, kombinem olmayan senelerde demirspor kombine çıkarmamıştır. Adana'da olmadığım yıllarda dahi kombine aldım.Yaşım 43 ve 9 yaşından beri, Adana'da olduğum her maçına gittim.

Sabahtan beri takip ediyorum,yok mu bir kişi ayıp ettik diyecek ,bir yorum yazacak,iyiydik ama diyecek.Yok muş... Bazen ıssızlarda karanlıklarda daha mi masumduk acaba diye düşünüyorum. Süper Ligde ki kendini beğenmiş, kibirli, eleştiriye tahammülsüz halimizi hayal bile edemiyorum.

Madem başlık atmışsınız altına yorum yazayım,

Maçın en büyük ayıbı,

Saygılarımla"

Yorumlar

Mehmett dedi ki…
Selamlar herkese , uzun zamandır takip ediyordum , yorum yazmak bugüne kısmetmiş.Demirspor taraftarının 1.lige çıktıktan sonra karakterinde bir değişim olduğunu ben de düşünüyorum. Mevzumuz olmayan tribünlere dahi sataşmalarımız, çoğu maçta "koyduk mu" tezahüratımız ve en önemlisi ciao bella'yla birilerinin annesine küfür etmemiz canımı çok sıkıyor. İstenmeyen birkaç olayda grubun açıklamaları "kontrol edemiyoruz, 1.lige çıkınca maçlara gelen sayısı arttı." tarzındaydı.Biz hep kalabalıklara karşı oynadık, bu lige yükselmeden önce de böyleydi bu.Bizdeki sorun Ömer Durmuş'un belirttiği gibi, kendimizin delisi olmamız. evet en iyi taraftarlardan biri biz olabiliriz , hatta en iyisi biziz diyelim , en iyi takım da bizimki olsun hatta.Bu durumda dahi bizim demirsporlu duruşumuz olmazsa bir şeye benzemez bu meziyetler.Özeleştiri, mertlik ve dürüstlük olmadıktan sonra neyleyim sen şampiyon olunca. Karşımızdakinin delikanlılığına bakmadan delikanlı olabilmek ve kalabilmektir demirsporlu olmak. Bir de adanaspor taraftarına değinmek istiyorum.Maçtaki performanslarını tamamen demirspor tribünlerine borçlular, bu kadar güzel bir tribün yapmaları bize olan inatları ve hırslarıydı.Tabii tersinden bizim tribünlerde de benzer bir hırs mevcuttu, ancak adanaspor tarafındaki etkisi daha büyük oldu.Onlar da iyi tribün yapsınlar, derbi de hep yarı yarıya olsun insanlar derbi görsün.İyi akşamlar.
yavuzy dedi ki…
Hem Ömer Bey'in yazısı hem de yukarıdaki Mehmett'in yorumu üzerine şunları söyleyebilirim: Biz blog olarak kuru kuruya taraftar övgüsü yapmadık hiçbir zaman hatta bir süredir kalabalık tribün fotosu bile koymuyorduk.

Şimşekler Grubu da yeri geldiğinde özeleştiri yapmayı bilen bir taraftar grubu; örneğin geçen yıllardaki bir Tarsus maçında sahaya atlama olayında böyle bir açıklama yapmışlardı. Özeleştiri konusunda bir sıkıntı yok Demirspor tribününde...
Unknown dedi ki…
Ömer Durmuş Beyefendi ile hemen hemen aynı yaşlardayız bence kendisi çevresindeki adanasporlu arkadaşlarından akrabalarından fazla etkilenmiş evet bunlar istenmeyen olaylar ama fb-gs arasındaki rekabet neyse bizimkide o. bu kadar duygusal bakmamak lazım.
ugur-forzache dedi ki…
Omer Beye cvp olsun diye yazmiyorum yalnizca... Tribundeki degisimden bahsetmis iki kisinin bicaklanma olayi gruba mal edilmemeli ancak bu olaylarin asla Simsekler Grubunca destek gormedigini ve desteklenmedigini belitrmekte fayda var. Bunu yaziya ve sosyal medyaya gecirmenin zarari olmayacaktir dogrudur. Tahrik ve siddet iceren olaylari hatirliyorumda yine bir adanaspor macinda rafet e kosan bir adanasporluya karsi bir tepki olmustu bir de karaborsa bilet satanlara karsi...bunlari dusununce taraftar oalarak olur olmaz siddet iceren olaylara karismadigimizi dusunuyorum. Istenmeeyen ferdi olaylari da engellemek yine elimizde olmali ama takdir edersiniz ki yuzey genisledikce kontrol guclesecektir. Onemli olan grup olarak gosterilen tavirdir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.