Ana içeriğe atla

"Adana Derbisi #6: Konuk Yazar-Mustafa Çikioğlu"

Tayfa'dan Mustafa Çikioğlu, Adana Derbisi öncesi Demirspor'a dair analizlerini paylaşıyor:

"Günlerdir bu maçı düşünüyoruz tüm Demirsporlular olarak. Heyecanı da hafta başından beri devam ediyor. Bizler için bir çok şeyden önemli bir maç bu. Biz Demirsporlular bu maça hazır durumdayız. Tribün de ve sosyal medya da herkes maç havasına girmiş durumda. Umut ediyorum ki takımımız ve sahaya çıkacak olan 11 Demirspor forması da o havaya girmiştir.

Böyle maçlar her zaman sahada oynayan futbolcular için çok zordur. Sosyal medyada her yerde kazanacağız demek, rakip takıma mesajlar vermek her zaman olumlu sonuçlar doğurmayabilir ama derbi bu önüne geçmek imkansız. Tabii ki derbiyi güzel yapan taraf da bu. Ama söylediğim gibi burada en çok zorlanacak olan futbolcularımız. Tribünde asla ama asla teslim olmayacak olan büyük Demirspor taraftarı yine olacaktır bundan da şüphemiz yok. Ancak bu maçta tribünden de önce öne çıkacak şey takımın asla pes etmemesi olmalı. Umarım sahada 90 dakika teslim olmayan bir Demirspor izleriz.

Bu maç üzerine teknik şeyler konuşmak Derbi maçlarda analiz yapmak maç öncesi doğru olmayabilir ama yine de bence takımın dikkat etmesi gereken çok önemli noktalar var. Öncelikle maça başlayacağımız taktik diziliş ve maç başındaki arzumuz çok önemli olacak. Son maçlarda orta sahamızda olan eksiklik giderilmeli ve kalabalık orta saha ile maça çıkılmalı düşüncesindeyim. Daha çok basan pres yapan pas yapan orta saha üzerine bir takım çıkmalı sahaya. Orta sahamızdan rahat geçen toplarla verdiğimiz pozisyonlarda defansımız çok çaresiz kaldı son maçlarda. Bu yüzden mutlaka ROGER, ERMAN ve HÜSEYİN ile orta sahada baskı yaparak maça başlamalıyız. Bunların yanında sol kanatta NURULLAH ve sağdan ERÇAĞ ile orta sahayı kalabalıklaştırmalıyız. Rakip takım bu tarz kalabalık orta saha ile baskı kuran takımlara karşı hep zorlandı buna çok dikkat etmeliyiz.

İleri uçta tek forvet oynamamız yeterli olur bana kalırsa bu da SİNAN olmalı. Çünkü maçı önce elimizde tutmazsak yine sonradan çevirmeye çalıştığımız maçlardan birini daha yaşayabiliriz. Erçağ’da maç içerisinde forvet hattına mutlaka destek verecektir zaten.

Şener, Keremcan , Burak, Ufukhan, Özgür, Nurullah, Erman, Roger, Hüseyin, Erçağ, Sinan 11’i benim gönlümden geçen kadro.

Bunun yanında Erciyes maçında Gohou’nun etkinliğinin sebebi, bu oyuncuya baskıyı orta sahanın değilde defans oyuncularımızın yapmak zorunda kalmasıydı. Stoperlerimiz Gohou’ya baskı yaptıgında birebirde adam eksilterek bize zor dakikalar yaşattı. Bununla birlikte geride daha fazla boş alan buldu rakip takım. Mbilla için de aynı şey geçerli. Kesinlikle ama kesinlikle defansımız Mbilla veya diğer forvetlerine önde basmamalı. Eğer bu oyuncuya önde basarsak arkada kalan boş alanlarda ve hızlı paslarla gol yeme olasılığımız artar.

Orta sahamızın çok önemli rol alacağı maç demiştim. Yapacağımız baskı ve rakip takımın istediği oyunu oynayamamasına neden olacaktır. Bu durum maçın ilerleyen dakikalarında rakip takım üzerinde strese sebep olacaktır. Rakip takım oyuncusu Sedat Ağçay yıllardır liglerde maç içindeki agresifliğinden kırmızı kart görmeye cok yakın bir isim. Eğer istediklerimizi sahaya yansıtırsak rakip takımın maç içerisinde eksik kalması çok yüksek bir ihtimal olur.

Çok sakin ve sabırlı bir oyun oynamalıyız. Gol yemezsek mutlaka ama mutlaka bir şekilde gol atarız. Gol de yemeyiz aslında yeter ki 2008’deki gibi üzerimizde kirli oyunlar, kirli insanlar olmasın. Kimse Demirspordan büyük olamadı, olamayacak da.

Pazar akşamı Adana’nın Demirsporlu oluşuna bir kez daha tüm Türkiye şahit olacaktır.

YAŞA, VAR OL ADANADEMİRSPOR."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.