Ana içeriğe atla

Ankara Tayfası Basın Açıklaması

Daha önce Mehmet GÖKOĞLU ve yönetimini neden istemediğimizi çeşitli platformlarda müteaddit defalar açıkladık. Bunun üzerine kamuflaj olduğunu düşündüğümüz bir operasyon ile yıllarca Mehmet GÖKOĞLU ile aynı ekipte yer alan, aynı yönetim mantalitesini taşıyan Önder SERİN yönetimi hepimizde yara açan bir kongre süreci ile başa gelmiştir.

Yönetime geldiği andan itibaren uygulamaları ile kendisine destek vermemizi, en azından sessiz kalmamızı sağlayacak hiçbir neden ortaya koyamayan Önder SERİN ve yönetimini desteklemiyoruz, istemiyoruz.

Ankara Tayfası olarak,

Önder SERİN yönetimini Demirspor'u başarısızlık girdabına atan bildik yönetim anlayışının devamı olarak değerlendiriyoruz.

Taraftarları derinden yaralayan bir kongre sonrasında dahi plan, bütçe ve proje ortaya koyamayarak umarsız tavır sergiliyor olmalarını kınıyoruz.

Şampiyon olmuş takımın maddi haklarını anında yerine getirmemiş olmalarını doğru bulmuyoruz.

Kendilerine "taşeron" şeklinde ithamda bulunulmasına karşın bizim "Mehmet GÖKOĞLU yönetimi ile ilgimiz yoktur." şeklindeki bir açıklamayı dahi yapamamış olmalarını Demirsporluluk duruşuna yakıştıramıyoruz.

Adana Demirspor'un taraftara inat başkanlık yapılacak camialardan biri olmadığını hatırlatmak istiyoruz. 

Kendilerine, taraftara ve daha da önemlisi Adana Demirspor'umuza daha fazla zarar vermeden çekilmeleri yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Bununla birlikte Ankara Tayfası olarak biliyoruz ki; Önder SERİN yönetiminin çekilmesi durumunda başkanlık koltuğuna büyük olasılıkla Selahattin AYDOĞDU yönetimi gelecektir.

Selahattin AYDOĞDU yönetimine ilişkin olarak kamuoyunca;

-Takımımıza koydurulan haczin
-Başka takımın şampiyonluğuna bizim zor zamanımızda sevinilmiş olmasının

bizi yaraladığının ve yaralamaya devam etmekte olduğunun hatırlatılmasını, anılan şahsın bu konuda bizleri ikna edici açıklamalarda bulunmaya sevk edilmesini bekliyoruz.

Ayrıca bu kişi ister Selahattin AYDOĞDU olsun, ister bir başkası, sadece ortaya koymayı taahhüt ettiği parayla anılmasın, Demirspor'umuz parasını verenin düdüğü çalacağı bir camia konumuna düşürülmesin, başkanlık koltuğunun ağırlığı o koltuğa oturacak olanlarca anlaşılsın istiyoruz. Unutulmamalıdır ki; herhangi bir yönetim kulübe isterse 100 milyon TL hibe etsin, bizim Demirspor sevgimiz, Demirspor'un yönetilmesine ilişkin fikirlerimiz başkanların parasıyla ölçülemez, şekillendirilemez, yönlendirilemez, değiştirilemez.

Adana Demirspor taraftarı açıkladığı taraftar ilkeleri ile Demirspor için yapılması gerektiğini düşündüğü doğruları somutlaştırmıştır. Seçilecek yönetimlerin bu ilkeleri kabul etmesini ve buna uygun hareket etmesini bekliyoruz.

Bu süreçte vurgulanması gereken bir husus daha vardır ki; o da belediyenin ve valinin örtülü desteğinin alınması ve bunun seçim propogandası olarak kullanılmasının, takımımızın mülki ve idari amirlerden bağımsız kalması gerektiği düşüncemizle çeliştiğidir. Yerel ve ulusal yöneticilerin takımımız üzerinde hegemonya kurmasını istemiyoruz. Temennimiz bu amirlerin görevleri ölçüsünde destek olması ve yönetimlere rahat çalışmalarının önünü açması, Demirspor'a müdahilliklerinin bununla sınırlı kalmasıdır.

Önder SERİN ve benzeri yönetimleri artık denenmiş ve sabır dahil her şeyi tüketmiş olmalarından ötürü istemiyoruz.

Selahattin AYDOĞDU'ya ise şimdilik sadece denenmemiş olduğu için (yukarıdaki kıstasları unutmamak kaydıyla) saygı duyuyoruz.

Yaşanan süreçte biz taraftarların da özeleştiride bulunması gerektiği kanaatindeyiz. Bu kulübün halkın takımı olduğunu dile getiriyor ama halkın takımının kongresine üye olmuyoruz. Bu yolu tercih edenler de bizim yüzümüzden, bizim ataletimizden dolayı halkın tercihlerine saygı göstermemeyi tercih edebiliyor.

İşte bu nedenle her türlü yasal girişimde bulunarak kongre üyeliğinin tabanının genişletilmesi girişiminde bulunulmasının çok önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Hiç kimse bu kulübe kalıcı gelir kazandıramıyorsa dahi kongre üyeliği aidatları kulübümüzün kalıcı geliri olmalıdır. Taraftarı takımına daha fazla sahip çıkmaya, üye olmaya ve aidatlarını sürekli yatırmaya davet ediyoruz.

Bu aşamada tüzükte bir değişiklik yapılmak sureti ile kongre üyeliği aidatını tam olarak yatırmayanların kongrede oy hakkını kullanmasının engellenmesini talep ediyoruz.

Artık görüyoruz ki; Demirspor'u güçlü kılan kişiler değil, taraftardır. Takımımız belediyeler ya da siyasiler sayesinde değil, taraftar kitlesi ile ayakta durmaktadır. O halde bağımsız Demirspor şiarına uygun davranacak yönetsel anlayışı kulübümüzde görmek istiyoruz. Belediyeyi ve diğer gelir kaynaklarını kulübümüze lütuf olarak gören zihniyetten kurtulmak ve kulübümüze saygı duyulmasını sağlamak adına gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Her zaman olduğu gibi, bu görüşlere karşı olanları rahatsız etmeye, söylemlerimizin ve eylemlerinizin takipçisi olmaya devam edeceğimizi hatırlatırız.

ANKARA TAYFASI

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Açıklama metninin, dünkü buluşmada karşılıklı fikir alışverişi ve değerlendirmeler sonrasında şekillendiğini de belirtelim.
FuNCTioN dedi ki…
Elinize , kaleminize sağlık daha güzel bir açıklama olamazdı. Eskişehir'den sevgilerle

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.