Ana içeriğe atla

Taraftarın Bölünmüşlüğü Demirspor'a Zarar Verecek

Bugün iki aday sevinciyle başlayan kongre, Demirspor'da yeni yaralara yol açtı. Divan kurulu hem itirazını reddetiği Aydoğdu ekibinin, hem knogreyi ertelediği için Gökoğlu destekçilerinin tepkisini çekti. Hakaretler, küfürler havada uçuştu. Olan, Demirspor'a oldu. Bugün, bir kez daha bu kongre işini beceremediğimizi gördük... Ayıp ettik!

Benim ertelenen kongreden/devam eden kangrenden çıkardığm sonuç, tribündeki bölünmüşlüğün kendimize zarar vereceği yönünde.

Adana Demirspor kongrelerinde taraftarın daha etkin rol oynaması, tribünün ağırlığını koyması yönünde yıllardır yazıp çizdik. Adana Demirspor'un gücü, tarihinden, köklerinden, kentteki etkisinden olduğu kadar özellikle yakın dönemlerde tribünün gücünden kaynaklanıyordu çünkü. Kenti kontrolünde tutanlara karşı, taraftarın sesinin yükseltilmesi önemliydi. Bugün artık tribün, örgütlü gücünü daha etkin kullanıyor. Tavrını ortaya koyuyor. Bu sevindirici bir gelişme.

Ancak tribündeki farklı görüşlerin Demirspor'un geleceğine yönelik konularda daha uzlaşmacı, daha temas içinde olmasını arzu ederdim. Bu kongrede gördük ki, bunun olması çok zor.

Açıkçası biz de kendi aramızda net bir tavır oluşturamadık. Ne Gökoğlu Ne Aydoğdu'nun güven veren bir tavrı vardı. Aydoğdu'nun uçuk sözleri bizi ikna etmedi. Ancak Gökoğlu'nun hatalarını unutmadık. İki isim de ortaya yeni bir ekip koyamadı. Gökoğlu'nun gitmesini istiyorduk ama Aydoğdu'yu da istemiyorduk. İsimler eski, görüşler eski... Sadece para vererek (Aydoğdu)/ para dilenerek (Gökoğlu) başarı mümkün mü? Bunu daha önce Tuncel'den hatırlamıyor muyuz?

Onur Biçer'in istifa yazısı da Mustafa'nın Gökoğlu yazısı da, kendi içinde tutarlı ve net yazılar. Benim kongredeki adaylar konusunda tercihim yoktu. Son güne kadar Aydoğdu'dan ikna edici bir açıklama bekledim.

Önceki kongrede Gökoğlu, taraftar ilkelerine yakın bir çizgi belirleyerek, bizim de çekinceli desteğimizi kazanmıştı. Sözlerin takipçisi olacağımızı söylemiştik. Şampiyonlukta Gökoğlu'nun payı yok denecek kadar az oldu. Gökoğlu'nun özellikle mali konulardaki başarısız yönetimi, bu kongrede de ortaya net bir vizyon koyamaması tepkiye yol açtı. Gökoğlu'nun istifa edip onurlu bir şekilde Demirspor'dan ayrılması, kendi lehine olacaktı. Olmadı.

Peki Aydoğdu'nun listesinde kim var? Daha düne kadar Gökoğlu'nun yönetimindeki Edip Gülnar!! Gariptir ki futboldan anlayan (!) tek isim de o. Diğerleri maddi destekle yükümlü kişiler. Biri de oyuncu-manken Tolga Sayışman!

Benim taraftar olarak beklentim, tribündeki ayrımın geri dönülemeyecek bir noktaya evrilmemesi. Bu takımı yine omuz onuza destekleyeceğiz deplasmanlarda. Selahattin, Edip, Mehmet kendi güzel koltuklarında oturmaya devam edecek; yarın birgün çekip gidecek... Biz tribünde olmaya devam edeceğiz. Bu kavga, kendi kendimizi zedeleyecek.

Yorumlar

coulibaly dedi ki…
Aslında internet ve sosyal paylaşım sitelerindeki taraftarlarımızın yorumlarına baktığımızda büyük bir kitle, çok kötünün iyisi olan Aydoğdu'yu istiyor ( en azından öyle görünüyor). Tv'de ki vaadlere baktığımızda, taraftarı aptal yerine koymaya devam ederim düşüncesinde bir Gökoğlu gördük. Sorulan her soruya dolaylı cevap vermeye çalışıp, hayat hikayesinden esintiler sundu. Örneğin kalıcı gelir konusunda otoparkları kullanmak istiyoruz ama yeni ihaleler ne zaman bilmiyoruz dedi. Ads su, tesisleşme içinde belirsiz bir sürü şey söyleyip 1 saat hikaye anlattı. Ondan sonra konuşan Aydoğdu da parayıp verip düdüğü çalacam sözünü verdi. Tanıdıklarım, etkili lobim var dedi. Taraftardan gelen St Pauli isteğine, H. Şükür'le konuşurum İtalya'dan bir takım getiririz gibi birşeyler saçmaladı. Bizim beklediğimiz kalıcı gelir, kurumsallaşma gibi konuların hiç birine girmedi. Y.Evsen de sormadı nedense! 10 dk konuştu ve sürekli 10 milyondan bahsetti. Bugünkü kongre ise tam bir rezaletti, bu büyük kulübe hiç yakışmadı. Adaylara baktığımız da ikisini de sindiremiyorum. Ama hiç denenmemiş olmasından, Ercan Hoca'yla devam edeceğinden, en azından kesin sözler söylediğinden dolayı Aydoğdu olsun istiyorum. Sözünde durur mu meçhul ama onun da bilmesi gereken Adana Demirspor'un ne Eskişehirspor'dan bedava 2 oyuncuya ihtiyacı olduğu, ne de F. Terim ve H.Şükür'e. Bu Kulübün değerlerini bilsin yeter. Şampiyon olduğumuz sezonun bile keyfini süremiyoruz. Her zamanki gibi belirsizliklerden, niteliksiz kişilerden dolayı yine sezona 1-0 mağlup başlayacağız. Umarım 2 Temmuz'da ki kongre bunu telafi edecek bir sonuçla sonlanır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.