Ana içeriğe atla

Yeni Mali Tablolar-İlave Sorular

Yönetim ilk ay gelir gider tablosunu açıkladı. Kendileri açısından büyük, mali tabloların içeriği açısından küçük bir adım. Yine de hiç olmamasından iyidir, bir de sorularımızı cevaplandırsa çok daha iyi olurdu ama bu yolu tercih etmiyor. Her neyse cevap alamıyoruz diye sormaktan kaçacak değiliz ya, biz işimizi yapalım, soralım soruşturalım, iyiyi arayalım.

Önce mali tabloları vereyim. Kulübün resmi sitesinden alıntıdır:
Bu gelir gider tablosundan bazı sonuçlar çıkıyor ortaya ve tabi bazı sorular da:

Gelir gider tablosu yine kuruşu kuruşuna denk çıkmış. Bu doğru mudur? Doğrudur ama kulübümüzce yayınlanan gelir gider tablosu bildiğimiz anlamda doğru bir gelir gider tablosu değil. Bir nevi bakkal defteri. Normalde gelir gider tablosundaki denkliği yaratan kar/zarar kalemidir. Kulüp tarafından yayınlanan gelir gider tablosu ise aslında harcama/tahsilat tablosu gibi bir şey. Dedim ya bakkal defteri diye. Şu kadar para geldi, bu kadar para çıktı, o halde gelir budur, gider budur diyorlar. O nedenle kar/zarar oluşmuyor, yönetimden alınan borçlarla gelir gider dengesi sağlanıyor, hem de kuruşu kuruşuna.

Öncelikle görünen o ki; borcumuz 168 bin TL civarında artmış. Mali tablolardan genel olarak anladığım odur ki; yönetimden emanet alınan tutarlar bir nevi denkliği sağlamak için kullanılıyor. Yani yöneticiler aslında cebinden tam olarak ne kadar verdiğini bilmiyorlar ama bir şekilde para koyuyorlar ortaya, sonra gider kalemleri yazılıyor, diğer gelir kalemleri yazılıyor, aradaki fark yönetimden alınan para olarak borç hanemize ekleniyor gibi.

Öte yandan son bir aylık dönemde Federasyon ve Spor Toto gelirlerimiz 66 bin TL olmuş. Benim hatırladığım kadarıyla Gökoğlu'nun ilk yönetiminin 142 bin TL civarında bir alacağı kalmıştı. Spor Toto gelirleri doğrudan temliklere ödeniyordu. Hatta temlikler ödenmeden önce gelen paradan SGK ve vergi borçları tahsil ediliyordu.

Gelen para temlik ödemelerine harcanmadı mı?

Harcanmadıysa Gökoğlu ilk yönetimi temlik alacaklarını öteledi mi?

Öteleyebiliyorsa neden takım belediyeye yalvartıldı? Neden Eyüp, Ünye, Alanya gibi maçlar öncesinde futbolculara ödeme yapılmadı?

Gelen paradan SGK ve vergi borçlarına kesinti yapılmadı mı?

Devlete ne kadar borcumuz var?

Bu borcu azaltma yoluna neden gidilmiyor?

Görüleceği üzere ısrarla söylüyoruz, mali tablolar yetersiz, şüphe uyandırıyor. Teklifimizi yineliyoruz, son bir yıllık tüm mali işlemleri bir bağımsız denetim şirketine tam yetki vererek denetlettirin. Aşağı yukarı 10.000 TL'ye mal olur kulübümüze. Ya da diyoruz ki verin o tam yetkiyi bize, ücretsiz inceleyelim hesaplarınızı, hem çenemizi kapatmış olursunuz, hem de şeffaflığın nasıl sağlanacağını hep birlikte görürüz. Cevap alabileceğimizi yine sanmıyorum.   

Yorumlar

ahmehmet dedi ki…
yonetimin duzenli basın toplantısı yapması zor birşey değil bence. enazından aylık toplantılarla gidişata dair bilgiverilebilir kamuoyuna.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.