Ana içeriğe atla

Taraftar İlkelerini Açıkladı

Hazırladığımız ilkeler taslağını Adana'ya iletmiştik. Şimşekler Grubu bu ilkeleri desteklediğini açıkladı, kalıcı gelir vurgusunu da eklediler. Bu ilkelerin her maddesinin detaylı açıklaması ve gerekçesi de bulunuyor.

Kongredeki adaylardan, seçilecek başkan ve yönetimlerden bu ilkeleri kabul ettiklerini beyan etmelerini istiyoruz. Artık bizim için kriter bu ilkelerin kabulü ve bu doğrultuda çalışma yapılıp yapılmadığıdır.

ADANA DEMİRSPOR YÖNETSEL İLKELERİ

1- MALİ ŞEFFAFLIK: Demirspor yönetimi kulübün mali yapısı hakkında 2012-2013 sezon başından geçerli olmak koşuluyla mali konularda şeffaflık sağlayacağını beyan ve taahhüt etmelidir.

2- MALİ YÖNETİM: Demirspor yönetimi kulübün giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı faaliyetlerde bulunmalıdır.

3- KALICI GELİRLER: Demirspor yönetimi, sahadaki başarı kadar, Adana Demirspor taraftarının yıllardır arzuladığı kalıcı gelirlerin klube kazandırılması konusunda yoğun çaba harcamalıdır

4- ALTYAPI: Demirspor yönetimi alt yapıya önem vermeli ve sezon boyunca alt yapıya verdiği önemi somut olarak ortaya koymalıdır.

5- DEMİRSPORLULUK DURUŞU: Demirspor yönetimi, camianın geçmişine ve büyüklüğüne yaraşır şekilde kulübü temsil etmelidir.

6- TARAFTARLA İLİŞKİLER: Demirspor yönetimi, taraftarın bu kulübün gerçek sahibi olduğu gerçeğini göz ardı etmemelidir.

7- KONGRELER: Demirspor yönetimi, kulübün olağan ve olağanüstü kongrelerinin yasal çerçeveye ve teamüllere uygun olarak Demirsporluluk kültürüne yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için sorumluluk almalıdır.

8- KONGRE ÜYELİKLERİ: Demirspor yönetimi kulübe üyelikten, katılım hak ve yükümlülüklerine kadar birçok alanda kongre üyeliklerini düzenlemelidir.

9- KURUMSAL YÖNETİM: Demirspor yönetimi, kulübün tüzüğünün gözden geçirilmesini, işleyişin oluşturulacak bir usul çerçevesinde sürmesi için ilave mevzuat oluşturulmasını ve bunlara azami ölçüde uyulmasını temin etmeli, her türlü uygulamanın istikrarlı bir şekilde sürdürülmesini sağlamalıdır. Demirspor yönetimi icraatleri açısından hesap verebilir, denetlenebilir bir yapı tesis etmelidir.

10- GEÇMİŞ DÖNEMLERİN İRDELENMESİ: Demirspor yönetimi, kulübün başarısızlık girdabından çıkamamasının nedeninin geçmişteki hataların farklı yönetimlerce ısrarla tekrarlanmasından kaynaklandığının bilincinde olmalı ve bu hataları tekrarlamaktan kaçınmalıdır.

ANKARA TAYFASI-ŞİMŞEKLER GRUBU

Yorumlar

aLisqo dedi ki…
Zaten belirli BÜYÜKBAŞ'lar aday oluyor. Diyelim ki onlarda taraftar ilkelerini kabul etmedi. O halde ne yapacağız ?
yavuzy dedi ki…
Bunlar bizim eleştiri kriterlerimiz. Yönetimleri bu eksenler üzerinden destekleyip eleştireceğiz. Biz çerçevemizi netleştirdik. Bunların kabul edilmemesi demek, bizim gözümüzde meşru bir yönetim olmadıkları anlamına gelecek.
mert dedi ki…
Sadece futbol şubesi de olmamalı masa tenisi,güreş,yüzme,su topu,atletizm gibi geçmişte birçok başarılar elde ettiğimiz şubeler açılmalı ve bu şubelerin başlarına efsaneler getirilmelidir.
yavuzy dedi ki…
ADS-DER de açıklamaya destek verdi ve kendileine gönderdiğimiz ilke detaylarını yayınladılar: www.demirsporplatformu.com/haberler/adsder-imzamizi-atiyoruz.html

Ayrıca sporx.com da ilkelerimizi haber yaptı: www.sporx.com/futbol/ligb/taraftar-ilkelerini-acikladiSXHBQ274149SXQ
yazardarthvenom dedi ki…
Özellikle ilk maddenin Demirspor için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bu ilkelerimiz olsun, GEREKİRSE amatör kümede oynayalım, ONURUMUZLA!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.