Ana içeriğe atla

Hazmı Zor Galibiyet

Bu ligin her takımını içeride dışarıda yenebilecek bir takımımız var mı? Var. Formda Fethiye'yi yenebiliyor muyuz, hem de içeride? Yeniyoruz.

Ya arkadaş, peki ne zorunuz var bu taraftarla? Nedir gayeniz? Alacaklarınızın hepsini aldınız mı bu maçtan önce, parasal olarak doydunuz mu da çıkıp aslanlar gibi oynuyorsunuz, kazanıyorsunuz. Biraz garip oldu değil mi? Normalde yenilmenizi beklerdim. Yenilecektiniz, bu seneyi rafa kaldıracaktık. Farklı hedefler koyacaktık. Bana bunu söyleten Ünye, Eyüp, Alanya maçları. Daha önce yaptığınızı yine yapsaydınız ya? Nasıl olsa paranızı alamıyordunuz, falan filan...

Demirspor'un galibiyetine sevinirim, mağlubiyetine üzülürüm. Takımımla, taraftarla böyle oynayan futbolcu ve yöneticiler gördüğümde kahroluyorum.

Yönetim, yani yönetim dediysek Özveren, Özer, Gökoğlu. Başka yönetici mi var? Sahi neden yok? Neden Demirspor'un yönetiminde Gökoğlu gibi üç-dört tane daha takıma sahip çıkacak, onunla aynı mesaiyi harcayacak iş adamı yok? Böyle biri olmadığı için mi? Tek adamlığı sevdiği için mi? Aytaç Durak - Adem Atılgan ekollerinden gelenler, yöneticiliği bu ustalardan öğrenenler, aynı ustaları gibi davranıyor. Demirspor'a bu çıraklardan fayda ve hayır gelmez, gelemez! Bir de bu nasıl iş adamlığı sahiden? Kiritik bir anda ortaya 200-300 bin lira atamıyorsan nerede kaldı bu iş adamlığı, zenginlik? Bu zamana kadar eleştirdiğimizde "paranız varsa gelin siz yönetin" derlerdi. Şimdi aynı basit ve sığ mantıkla ben sorayım: Tam şampiyonluk havasına girmişken para harcasaydınız ya! Naktiniz yoksa arabanızı satsaydınız ya! Nasıl olsa temliklerle geri alacaktınız, bari bu günü kurtarsaydınız ya! Biz "Bekir Çınar" deyince, siz de "ama O, ..." Neyse, rahmet ve hasretle anıyoruz, size inat.

Ne diyorduk? Yönetim. Ünye, Eyüp, Alanya maçlarından önce 100'er bin lira bulamadınız değil mi takıma dağıtılacak? Bakın çocuklar tüm dertleri ortadan kalkmış gibi kazanmayı biliyordu. Ne olurdu şimdi cebimizde sekiz puan daha olsaydı? Bu sene kaçan şampiyonluğun vebalini çoktan omuzladınız. Bari gelecek seneyi-seneleri kurtaralım.

Ben şahsen, bu yönetimden hiç kimsenin bir daha yönetimlere girmemesini istiyorum. Kayyuma mı kalırız, kapanır mıyız hiç umurumda değil. Sene başında "belediyenin tüm gücü arkamızda olacak" diye sevinenlere selamlar olsun. Başkan vekili çıkıp "dünyaları verdim ya keratalar" dedi, bizim cemaat kulaklarının üzerine yattı.

Son bir söz: Ali Hoşfikirerin cenazesi Adana Demirspor kulübüne gelmiş, Demirspor'un efsane isimlerinden birisi. Böyle cılız, böyle üstünkörü mü olmalıydı o anlar? Keşke hiç getirmeselerdi naaşını. En azından bir teselli: O an orada olan hiç kimse için bu kadarı bile yapılamayacak. Yine de Ali hoca için çok çok fazlası yapılmalıydı!

Yorumlar

kebabman dedi ki…
Soylenmesi gerekenleri yazmissin Mustava, Aytac Durak+Adem Atilgan yontemleri benzetmen ise mukemmel otesi...
Aldirmaz,ustasinin yontemiyle mudahil oldu. Niye simdi? Cunku ustasi boyle yapardi.Sezonun bitmesine 7-8 hafta kala cok mudahaleleri olmustur.Gokoglu futbolculari belediyeye goturmek zorundamiydi? Degildi ama ustasi oyle yapardi...Sehiri ve takimi yonetenler illaki drama ekliyorlar.Sorunlari kendi aralarinda konusup etrafa koku yaymadan neden halletmezler?Yada geregini yapmazlar? daha bu kongre sureci bitmeden bir sonraki kongrenin ne zaman olacagi kehanetinde bulunup umutlu olanlari uzmeyeyim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.