Ana içeriğe atla

Futbolcuların Belediye Ziyareti...

Sene başında bir takım oluşturuluyor, oluşturulmadan önce bir bütçe oluşturuluyor ve buna göre transferler yapılıyor.

Sonra görüyoruz ki; aslında somut gelir kaynaklarına dayalı bir bütçe oluşturulmamış. Belediye vaatlerine göre bir bütçe oluşturulmuş. Diğer bir ifade ile takımı belediyeye muhtaç edecek bir bütçe oluşturulmuş.

Kabahatli arayacak olursak, mevcut yöneticiler topu belki de Mustafa TUNCEL'e atacaklardır. Atacaklardır da ben şunu soruyorum:

Bu yöneticilerin ikisi hariç kalanları Mustafa Tuncel böyle bir bütçe anlayışı güderken yönetimde değil miydi?
Sonradan dahil olan iki yönetici böyle bir bütçe kurulduğunu bile bile bu yönetime gelmedi mi?
Bu iki yönetici de daha önce aynı bütçe planlamalarını kendi yönetimleri döneminde yapmadılar mı?

Bu yolun çıkmaz bir yol olduğunu Demirspor yöneticilerine tarih öğretemedi mi daha?

Ben iyiniyetli yaklaşayım, yöneticiler Demirspor'u başıboş bırakmamak için bunları bile bile göreve devam ediyorlar diyeyim.

Eğer bu varsayımım doğruysa gelecek sene çok daha mütevazi bir bütçe yapacaklardır yöneticiler. Tabi mevcut yönetim görevde seneye de kalırsa. İzleyip göreceğiz. Ben şahsen takipçisi olacağım.

Futbolcuların belediye ziyaretine gelince. Deniyor ki; kendi istekleri ile inisiyatif alarak gitmişler.

Bunun birçok anlamı olabilir:

-Yönetim sen benim para sorunumu halletmeyi beceremedin, yönetim olamadın, ben kendi sorunumu kendim halledeyim.

-Belediyeden parayı futbolcular olarak istersek ve istediğimizi alamazsak, motivasyonsuzluktan kaynaklanacak başarısızlığın sorumlusu belediye olacaktır. Futbolcular, teknik heyet ve yönetim günahlarından arınacaktır.

-Belediyenin Demirspor'a ödemeleri kesme gibi bir lüksünün olmadığı bizzat futbolcular tarafından başkanvekiline aktarılacak, dik duruş sağlanacaktır.

-Başkanvekiline futbolcular yönetimin arkasındayız, bizi yalnız bırakırsanız siz kaybedersiniz diyerek kartlarını açık oynayacaktır.

Ben futbolcu kardeşlerimden rica ediyorum. Bir sürü denklem yazdım çizdim. Ama bunun içinde taraftar hiç yoktu, olmadı. Siz taraftar için en azından kongre bitene kadar oynayın, taraftar sizin paranızın ödenmesini sağlamak için gerekirse Adana'yı ve gerekirse Türkiye'yi sallayacak adımlar atsın. Şaka yapmıyorum Türkiye'yi sallamak derken. Siz görevinizi yaparsanız, siz bizim boynumuzu bükmez, enerjimizi tüketmezseniz çok yakın zamanda taraftar da harekete geçecektir.

Ne diyordu taraftar, biz o forma için ölürüz, siz oynayın yeter. Siz oynayın, biz paranız için savaşalım. Motivasyonsuzluğun, parasızlığın sizin de bizim de boynumuzu bükmesine izin vermeyin. Her şey sizin elinizde, lütfen.

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Birkaç yazı önce, futbolcular toplanıp durumlarını açıklasalar, "paramızı alamıyoruz" deseler daha iyi olmaz mıydı, diye yazmıştım; kim bilir belki birilerinin kulağına gitmiştir bu söz. Değilse bile futbolcuların birlikte hareket etmesi doğru bir davranış. Tabii ki ilk muhatap yönetimdir; parasızlığın sorumlusu da onlardır. Futbolcuların bu grişimini önemsiyorum ve yineliyorum: Futbolcular, örgütlenin!
cinobili01 dedi ki…
Futbolcular oraya kendi insiyatifiyle gittiyse Gökoğlu ve BSö'nün ne işi var orada.22 maçtır kendisine ödeme yapmayan bir yönetimle neden belediyeye para sorununun giderilmesi için gider futbolcu?

Yönetimin düşüncesi açık ve net;belediye bizi yemlemeye devam ederse bu işe devam edeceğiz,3 puan gerideyiz,şampiyonluk şansımız var.Eğer ödeme yapılmazsa sorumlu biz değil belediyedir.
yavuzy dedi ki…
"Yemleme" ifadesi pek şık olmamış; bu yönetim belediye üyelerinden oluşturulmuştu (her ne kadar bu durumu eleştirsek de) ve belediye kaynaklı gelir olacağı en baştan belliydi. Sorun bu gelirden başka kaynak yaratılamaması...

Şimdi bu paranın kesilmiş olması, dahası nedensiz yere kesilmiş olması da ayrı bir hata. Sezon ortasında neden durduk yere para kesiliyor? Orada başka bir hesap var...
cinobili01 dedi ki…
Abi onlar yıllardır okadar şık olmayan işler yaptılar ki bizimde bir defalığına yanlış konuşma hakkımız olsun.Ben paranın nedensiz kesildiğine inanmıyorum.Zihni Aldırmaz 2011 ve 2012 de verdiği paraları söyledi.Ama bu paralardan futbolculara ödeme yapılmadığını duyuyoruz.Eğer belediye bu parayı vermediyse BSÖ,Gökoğlu,Levent Özveren hepsi ordaydı,çıkıp belediye bu parayı vermedi deselerdi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.