Ana içeriğe atla

Kulak Arkası, Göz Ardı

Taraftarın esasen yönetim karşısındaki durumu budur.

Bir gün bir yönetim de söylediklerimizi kulak arkası, çırpınışlarımızı göz ardı etmeyip şu itiraflarda bulunabilecek mi? Tabi kendini asmadan...

"1- Bekir ÇINAR döneminde gençlerle destekli takım play-offlara kalmayı başardı. Şampiyon takıma penaltılarla elendi. Üstelik beş parasız iken bu başarı sağlandı. Bunun devam ettirilmesi için taraftarımız yalvardı. Dinlemedik, kurumsallaşma düzeyimiz sıfır olduğu için her yönetimin yaptığı gibi sil baştan başladık. Dünyayı yeniden yarattık. Gençlerimizi harcadık.

2- Halkın takımını, halkın paraları ve daha da önemlisi sevgisi ile ayakta duran bu kulübü halkla bütünleştirin dendi bize. Blok paralara yönelin ama taraftarı ihmal etmeyin, blok para geçicidir, halkın desteği kalıcıdır, diye diye dilinde tüy bitti insanların. Halkın destek vermemesi için her türlü adımı attık. Kolay ve tabana yaygın gelirleri önemsemedik, yok saydık.Gerçek para kaynaklarına sırtımızı döndük, kolaycılık yaptık.

3- Taraftardan destek beklerken taraftara saygı duymadık. Alın terini göremediğimiz isimleri kadromuza alırken kulaklarımızı herkese, her şeye tıkadık. Paralarımızı oralara savururken, bu hatalı yönetim tarzına devam etmek için kombineler çıkardık. Sattığımız kombinelerin yanında inanç veremedik taraftara, futbol veremedik. Hep onlardan bekledik ama onlara yıllarca hiçbir şey ama hiçbir şey vermedik. Saygısız bir futbolcu topluluğu ile kaynaklarımızı heba ettik. Yetmedi, utanmadan o futbolcuları taraftarın tepesine çıkardık.

4- Kurumsallaşmayı, şeffaflaşmayı tersinden anladık, transfer ücretlerini kamuya açıklayıp, futbolcular arasına nifak soktuk (kuvvetle muhtemel). Oynamayan futbolculara, kariyeri olmayan futbolculara verilen meblağları duyurarak takımın dibine dinamit koyduk ve (belki de) diğer transfer maliyetlerini de yükselttik.

5- Gelirleri göz ardı ederken, kendisine güvenmediğimizi ikinci haftada göndererek ortaya koyduğumuz adama transferlerin önemli bölümünü yaptırdık. Bu futbolculara güvenimizi iletip, şampiyonluk söylemleri geliştirdik.Sonra oynamayınca futbolculara ceza keserken, kendimize pay biçmedik. 

6- Yine gelirleri umursamadığımızı ortaya koyarken, parayı teknik adamdan kıstık, kötüyü elde tuttuk, başarısızlığın faturasını üstlenerek kötüyü gönderdik, yine marka değerimize erişemeyen birini getirdik, bahaneyi maliyetine yıktık.

7- Cebimizden üç kuruş koymakla bulunmaz yönetici sandık kendimizi, farklı sandık, kurtuluş ilacı sandık, kulaklarımızı tıkadık, aslında belki iyi niyetliydik ama maalesef geçmişi tekrarlamaktan öte gidemedik. Geçmişi tekrarlayarak 16 yıllık başarısızlığa bir halka daha ekleyeceğimizi inanılması güç bir şekilde idrak edemedik. 

8- Şirket yönetir gibi yöneteceğimizi söyledik, ancak samimi değildik, böyle müsrif, plansız bir yönetim tarzıyla hiçbir şirketin başarılı olamayacağı ortadaydı. Yapmadık. 

9-ASIL HATALI BİZİZ."

Bu kadarını demeyecekler elbet. Belki yine bizi kötü günde arkadan hançerleyen, fırsat kollayan, karıştırıcı ilan edecekler, kolayına kaçacaklar. Ama yine bize, yani taraftara kulaklarını tıkayacaklar, çırpınışlarımızı göz ardı edecekler.

Şimdi biz Kırklareli ile berabere kalmışız. Önemli değil ki. Hem de hiç önemli değil. Çünkü ilk kez kahrolmuyoruz, ilk kez boynumuzu bükmüyoruz, ilk kez çamurun pisliğin içinde görmüyoruz inatla değer verdiğimiz kutsallaştırdığımız formamızı, yıllardır aynı tablo, yıllardır aynı acı. 

Şimdi biz Kırklareli ile berabere kalmışız. Hiç mühim değil. Haftaya yeniliriz belki o da önemli değil. O kadar çok zarara batmışız ki; dönsek kar olur mu bilmem. Ama yine de artık dur dese bir yönetim, artık bizi dinlese. Artık söz dinlese, öneri alsa, katkı alsa. Mümkün değil Onur, mümkün değil. Üzme kendini. Kolaysa üzme. Belki bir gün olur.

Sana söz yine baharlar gelecek...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.