Ana içeriğe atla

Keşke Bütün Yıl Böyle Oynasaydınız

Keşke bütün yıl böyle oynasaydınız sevgili Demirsporlu futbolcular. Keşke hep böyle mücadele etseydiniz. O zaman herşey farklı olurdu.

Olmadı!

Play-off'larla bu iş olmuyor.

Mustafa Tuncel'le bu iş olmuyor.

Mustafa Tuncel'in sadece şahsı değil, onun zihniyetiyle-onun bakış açısı ile de olmuyor.

Olmadı.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Bu yazı sanki Malatya maçı için daha fazla geçerli. Bandırma maçında bence çok yetersiz kaldık. Malatya maçındaki direnci ve 2. golün ardından ileri çıkışlarımızı gördükten sonra kapasitemizin olduğunu ama bunu ortaya koyamadığımızı anlamış oldum. Bandırma maçı kazanmayı hak etti ama biz maçı Bandırma'ya vermeyecek güce sahiptik, kullanamadık. Kritik maçlarımızın yarısında Malatya'ya karşı oynadığımız gibi oynasak doğrudan çıkardık. 50 civarında transfer, istikrarsız kadro anlayışı ile zaten futbolcular topluluğunu takım yapamıyorsunuz. Bizim takım kurmamız lazım.

Yönetim şu anda Adana'nın en güçlü yönetimi. Ellerinde akla hayale gelmeyecek imkanlar var. Ama bunu "takım" oluşturmaya, yaş ortalamasını düşürmeye, doğru teknik yapı ile desteklemeye kullanacak bir kapasite olmadığını düşünüyorum. Kısa zaman içinde yaşanan bu hayal kırıklığı, yerini yönetimin umut aşılayan lakin uygulamaya çok azı geçirilen vaatlerinin ortaya saçtığı umuda bırakacak. Yine rica minnet üzerine transferler yapılacak. Aynı pilav pişecek yine. Zaten fazlasını bekleyemiyorum, aynı aşçı bilmediği bir yemeği nasıl yapabilir ki?

Yıllardır dilimizde tüy bitti, kalıcı gelir demekten, belki bunu farklı bir tarif olarak kabul edip, sofraya koyabilir bu aşçı. Bu husus yönetime olan kızgınlığımı geçirmek için tek başına yeter, hatta minnettar kalırım.
coulibaly dedi ki…
Bir mucize bekliyorduk, bir mucizeye inanıyorduk olmadı. Umudun çok azaldığı noktada mucize ararsınız, bu sene bunu meydana getiren;
Ali Güneş için; ben bu adamın teknik direktör olduğuna inanmıyorum, son derecede ciddiyim. 3 aydır takımın başında. Pendik maçı hariç göreve geldikten sonra bütün maçları izledim. Bir antrönör takıma negatif anlamda bu kadar etki edemez heralde. Şampiyonluk hedefindeki bir takım, küme düşme hattında ki takımlara bile 2 pas üst üste nasıl yapamaz(ligden bahsediyorum) nasıl bir teknik-taktik anlayışla play-offlara hazırlanmış ki, defanstan uzun pas atmanın dışında başka bir atak şekli görmedik. Bandırma maçında maçın başından beri, adamlar yan toplar, ölü toplarla etkili olmaya çalıştılar. Buna rağmen maç boyuncu yarı sahamızda bilinçsiz faullerle, buyrun gelin gol atın dedik. Tabi sahada otorite sağlayacak bir antrönör olmadığı için, skor olarak önde olduğumuz halde, yediğimiz ilk golde 3'e üç yakalandık yandan gelen ortayla gol yedik, 2. golde samet özen'in saçma sapan faulüyle gelen ölü toptan yediğimiz gol oldu.
Takımın geneline gelince; bence hiç inanmamışlar şampiyonluğa, genel olarakta play-off havasında bile değillerdi, lig maçlarından farksızdı gösterdikleri performans.
M.Tuncel vizyonuyla olmadığını daha öncede görmüştük, yine gördük, bir kez daha görmek İSTEMİYORUZ !
Koca sezon içinde ayağına, eline, yüreğine sağlık demek istediğim 2 oyuncu var, Metin Aktaş ve İlhan Aydoğdu, 1. lige çıkamasak da büyüksünüz, sağolun !
Seneye yine yeniden Masmavi Umutla bekleyeceğiz şampiyonluğu...
kebabman dedi ki…
Sevgili Şalgam gardaşım,detayları telefonda paylaşırız.Ancak
bu kadar fazla oyuncusu olan ve oyuncuların çogunlugu kaşarlanmış olan bir takımın ,heleki birazda finansal sorunu olan takımın otoritesini saglayacak hoca Türkiye sınırları içerisinde bulunamaz.Her gelen hoca futbolculara gebe kalır ve rica ,minnet ile iş yaptırmaya çalışır.Bunu gönderip başkasını bulamazsın.Değişim için yönetimsel uygulamaların değişmesi gerekiyor.Hocadan önce Yönetim olarak tesislerde disiplin sağlanıp ,haber uçuran kuşların tüylerinin yolunması gerekiyor.Kadro yapımızın değişmesi gerekiyor,yerine getirilebilecek vaadlerin verilmesi gerekiyor vsr vsr.
yavuzy dedi ki…
Bandırma'dan kötüydük ama sezon ortalamamızın üzerindeydik. Golü biraz geç yeseydik maç uzatmaya giderdi ve orada ne olacağı belli olmazdı.

Bir kez daha gördük ki ruh çağırma seanslarının birşeye yaradığı yok. Bu işi son maçlara, maç içindeki anlık performanslara bırakmadan, sezon başından oluşuturulmuş doğru düzgün bi yapıya ihtiyaç var.
mert dedi ki…
Şuan için Mustafa Tuncel dışında bu takıma sahip çıkacak kim var merak ediyorum.16 mayıs günü kanal a tv'ye açıklamalarda bulundu Ads Su haziran sonu çıkıyor diye Eylül öncesi bir ya da iki petrol gelecek diye kafamda dafa farklı düşünceler de var diyor tekrar yüzme takımının kurulacağını söylüyor bence bekleyip görmek lazım en azından kalıp belediyeden aldığı yaklaşık 450 bin tl ile borçları tamamen temizlemesi bile yeterli olacaktır bence en iyisi susup beklemektir.
yavuzy dedi ki…
Evet, susup bekleyelim, hiç ağzımızı açmayalım, tek adamların-padişahların himmetine boyun eğelim.

Demek ki şamaroğlanı olmak hoşumuza gidiyor. Adamlar 6 ayda Süper Lig'e çıkıyor, biz hala gelecek masalları dinliyoruz, bekleyip görüyoruz...
coulibaly dedi ki…
Sevgili kebabman, yıllardır aynı noktada olmamızın tabi ki en büyük nedeni, temel nedeni yönetimden, başkandan, bir sisteme sahip olmadığımızdan kaynaklanıyor. Mevcut yönetimin, başkanın bakış açısından dolayı zaten beklentimiz azdı. Hemen hemen her Demirspor'lu gibi aynı fikirdeyiz bu yönde. Ama elde edilen başarısızlıkta, yönetimden dolayı teknik direktörün hiç bir hatası yok veya başka teknik adam da olsa olmazdı diyemeyiz. Benim eleştirim teknik adamın bulunduğu süreç içindeki, maç esnalarındaki tercihleri, taktik anlayışı, oyun bilgisineydi. Yani yönetime ve futbolculara bağlı olmayan özelliklerini eleştirdim. Teknik adam değişikliğinden sonra, takımın ortaya koyduğu performansa dikkat edersen (negatif anlamda) çok haklı bir eleştiri. Yıllardır kafamızda soru işareti olan pek çok teknik direktör gördük. İstediğim tek şey Demirspor'un ne kadar büyük ve zor bir camia olduğu bilincine sahip, gerçek anlamda futbol bilgisine sahip bir teknik adam. Bunun ne kadar önemli olduğunu başka takımlarda görüyoruz. Tabi önce takımı deneme tahtası olarak görmeyecek vizyonda bir yönetime ihtiyacımız var. Yıllardır sorunumuz aynı, çözümde üretemediğimiz için kendi imkanlarımızla malesef aynı noktaya geliyoruz hep. Geçen yıllara, uzaklarda şampiyonluk bekleyen çocuğa yazık !
kebabman dedi ki…
Sevgili Şalgam ,Her zaman dedigim gibi denenmemis olanin sonucu varsayimdir.
Antalya'da Ali Cansun neden yoktu ,olsaydi farkli olurdu demek varsayimdir mesala.Bunu soyleyen arkadaslar oldugu icin yaziyorum.
Canakkale deplasmaninda tvde maci yorumlayan arkadas devre arasinda sitem ediyordu,ya hoca ya ,allah askina Ali Cansun'un ne isi var bu takimda diyordu,koyacaksin Onur'u ve Ertan'i maci alacaksin hoca diyordu,sanki hoca bu sitemi duymuscasina ayni degisikligi yapti ama sonuc degismedi.Antalya'da Adem'in yerine Hakan'in oynatilmasi icin cok baski yapildi.Hakan ,Adem'den daha iyi denildi ama Adem ciktiktan sonra Hakan'in performasi bu savunuyu dogrulamadi vsr vsr vsr
Demirspor'un ne kadar zor bir camia oldugunun bilincine sahip ,gercek anlamda futbol bilgisine sahip bir teknik direktore bizim yoneticiler gorev vermezler,cunku o zaman mudahale edemezler,mudahale ettiklerinde tarif ettigin teknik direktor ceker gider.

Hocayi elestiriyoruz ama hocanin elindeki malzemeye bakalim...Birincisi kulubun ikinci baskani tarafindan istenilmeyen bir adamsin...Ben bu ligin cok ustunde bir kadro kurdum,hoca hangi oyuncuyu nerede oynatacagini bilmiyorsa ben napayim diyerek kendisini temize cikartmaya calisan bir yoneticin var.Seninle irtibat kurup dogruyu bulabilmek yerine sucu sana yuklemeye calisan bir yoneticin var..Eldeki futbolcularin ikisi ancak bir futbolcu yapabiliyor. 90 dakikayi cikaramayan oyuncu sayisi cok fazla.Yonetim kontenjani ile yapilmis transferler,sisirilmis olan kadro yapisi var.

Yerel basinin kadroda gormek istedigini belirttigi futbolcular var,her taraftan baski goruyorsun,etkilenmemek mumkun olmuyor..

Benim sahsi gorusumdur ve denenmedigi/denenmeyecegini bildigim icin varsayimdan oteye gecemeyecek bir gorusumdur.Eger Ali Gunes,mudahale edilmeden bir kadro kurabilse,yoneticiler arkasinda durabilse ,futbolculara vaad edilenlerin yuzde 70'i verilebilse, Ali Gunes veya benzeri bir hoca bu ligde Adana Demirspor'u kolaylikla sampiyon yapar.

Bizim kadromuz ne Soner hoca zamaninda nede Ali hoca zamaninda oynanan 30 uzeri karsilasmada Bandirmaspor'un bize karsi oynadigi futbolu bize izletemediler.Baska bir hoca da gelse izleyemezdik.Cunku kapasitemiz yoktu.Oyuncu yapimiz buna uygun degildi.

Bandirmaspor'dan beraberlik golunu hemen yemeseydik yada mac 2-1 iken Koray yakaladigi pozisyonu gol yapabilse ve beraberligi saglasaydik,sonuc cok farkli olabilirdi.Olmadi.2 mactada ellerinden geleni yaptilar.Kotu performans gosteren oyuncularimizda oldu .Kotu niyet goremedim.
Bandirmaspor'un ilk yarida bizim kaleci Metin ve hoca Ali Gunes'e hissettirdigi endiseyi sezon boyunca hicbir rakip kaleciye ve teknik adama hissetiremedik.
Bana gore Ali hoca geldigimiz sonucta kendisini suclu hissetmesi gereken son kisilerden birisidir.

Gecen yillara,senin benim gibi detaylari bilmesine ragmen belki birseyler degisir diye bilgisayar basinda zaman harcayanlara da yazik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.