Ana içeriğe atla

Taraftardan Kocaeli Maçı Yorumları#1

--
Blog yazarları ağır davranıp maç yorumu giremeyince, taraftar kendi yorumunu gönderdi. demirgibiyiz@gmail.com'a gelen yorumlardan ilki ve oldukça detaylısı, Tayfun Avcı'dan. Sanırım biz yayınlamakta geç kalınca tribündergi'ye de göndermiş. Teşekkür ediyoruz:
--

Ali Güneş’in sahaya sürdüğü oyuncular ve sahadaki dizilişleri:
………………………………..metin aktaş….. ………………………


muzaffer…………….murat akça.......serkan özsoy……….kadir keleş


…………………………………ilhan aydoğdu……….. …………………………..


samet albayrak………...... aydın tuna............efecan………ertan koç

………………………..burhan coşkun……………………............

Takımımızın sahadaki taktiksel dizilişi 4-1-4-1 şeklindeydi. Teknik Direktör Ali Güneş maçın ikinci yarısında bu dizilişte değişikliğe gitti.

Maç başlamadan önce oyuncu kadrosu açıklandığında sahaya sürülen 11, Metin Tuğlu (70. dakiada oyuna girdi) dışında kafamdaki onbirdi. Fakat oyuncuların taktiksel dizilişi bazı anormallikler gösteriyordu. Şöyle ki; futbol hayatı boyunca açık ve çizgi oyuncusu olarak tanıdığım Efecan’ın (oynadığı takımlarda genellikle sağ açık, ihtiyaç olduğunda veya karşısında ters ayaklı futbolcu olduğunda sol çizgide) bu maçta orta çizgiye yakın yerde görev almasıydı. İyi dripling ve süratli stili ile bire-birde kolay adam eksiltebilen Efecan’ı kanat bölgesinden uzaklaştırmak, oyuncunun verimini açık şekilde düşürdü. İkinci yarı Ali Güneş hatasının farkına varıp saha içi dizilişte değişikliğe gitti.

Diğer yandan orta saha ve sağ çizgi de geçmiş yıllarda -gününde olduğunda- başarılı oyunlar ortaya koyan Samet Albayrak’ı hoca sağ çizgide değerlendirdi. Gerek Çanakkale’de oynarken gerekse Demirspor’da oynadığı maçlarda izlediğim Samet’in asıl verimli olduğu yerin orta saha olduğunu düşünüyorum. Düşündüğüm gibi sağ açıkta iyi bir performans ortaya koyamadı. Beklentim, hocanın bundan sonraki maçlarda Samet’e orta sahada görev vermesidir.

Asıl şaşkınlık yaratan ise; Ertan Koç’un sol çizgide maça başlaması oldu. Herhalde hocanın ondan beklediği Barca’daki David Villa gibi sol kanatta oynayıp süratli stiliyle atak organizasyonunda ceza sahasına doğru yönelmesi. :) Yani rakip atak yaparken sol önde rakibe basması ve top bizde olduğunda sol taraftan içeriye doğru hamle yapması. Bu çok kolay bir iş değil tabii. Ertan’dan beklenileni yerine getirmesi mümkün olmadığı gibi bugünkü maçta olduğu gibi oyundan düşmesi kaçınılmaz. Umarım bu taktiksel hamleden Ali Güneş bir an önce vazgeçip nokta santrafor bölgesinde kendisinden yararlanmaya çalışır. Zaten hocanın kendisi de Ertan’nın oyunundan memnun kalmadı ki ikinci yarının başında Ertan’ı oyundan çıkarırken taktiksel dizilişte de değişikliğe gitti...

Diğer futbolcularımız içinde küçük bir paratez açacak olursak kaleci Metin Aktaş, İlker Avcıbey’den sonra kalede güven veren ilk isim..Gayet başarılı maç çıkardı. Murat Akça her zamanki gibi verilen görevi eksiksiz yerine getirdi. Bu çocuğun bonservisi mutlaka ama alınmalı. Ağır görüntüsüne rağmen Serkan Özsoy ise yerinde tek hamleleriyle benden olumlu puan aldı. Sol bekte Kadir Keleş ilk yarıda bölgesinde çok açıklar verdi. Hücumda da kendisinden beklenilen katkıyı gösteremedi. Sol taraf rakip ataklarında ilerleyen haftalar içinde sorun yaratacak gibi.

Sağ bekte Muzaffer beklediğimden iyiydi. Hücuma katkısı fena değildi ama defans bölgesinde hataları gözden kaçmadı. İlhan ise her zamanki elinden geldiğince mücadelesini ortaya koydu,savaştı. Aydın Tuna maça başlarken kafamda kendisi ile ilgili soru işaretleri olmasına rağmen beni yanılttı. Özellikle ikinci yarı, araya oynadığı toplar tehlikeli oldu. Böyle oynarsa Ali Güneş’in değişmezi olur. İkinci yarı oyuna girip golü atan Samet Özen iyiydi. Attığı gol kendine olan güveni sağlayacaktır. İlerleyen maçlarda daha iyi bir Samet Özen izleriz diye düşünüyorum. Burhan ise yine her zaman ki gibi... Defansa gelip bir kaç kez ciddi müdahalesi alkış aldı. İlk yarı da Ertan’ın sol çizigeye yakın oynaması ilerde çoğu zaman yalnız kalmasına yol açtı.

İkinci yarı taktiksel dizilişte değişikliğe giden Ali Güneş’in yerinde sayılabilecek hamleleri, bu yarının bazı bölümlerinde Demirspor’un ayağa pas yapmasını ve oyunun kontrolünü takımımıza geçmesine olanak tanıdı. Genel itibariyle, Ali Güneş’in sahada pozitif bir futbol ortaya koymaya çalıştığı açık. Henüz maçın başında skor üstünlüğünü yakalamamız, maçın sonraki dakikalarında daha kontrollü ve oyunu tutan bir takım hüviyetine bürünmemize neden oldu. Eğer ilk dakikada gol gelmeseydi inanıyorum rakibin üzerine daha çok giden, daha baskılı bir futbol ortaya koyan bir takım sahada görebilirdik. Takımımızda gördüğüm diğer bir olumlu gelişme ise, ceza alanı dışından kaleyi daha sık düşünür olmamız. İlk defa bilinçli olarak kaleye şutlar atılmaya başlanması memnuniyet verici. Bunun meyvesi olarak, bu sezon ölü toplar dışında ilk defa, ceza alanı dışından bir şutla golü bulduk.

İlk maçtan izlenimlerim genel itibariyle olumlu yönde. Teknik Direktör değişiklikleri genellikle takımlara birkaç hafta olumlu etki yapar. Bu birkaç haftadan sonra -hoca değişikliğinin getirdiği olumlu motivasyon sonrasında- gerçek futbol anlayışımız ortaya çıkar.

Umarım yakın zamanda sahada belirli bir futbol anlayışı ortaya koyan, ne oynadığını bilen, tribündeki seyirciye de “allah aşkına biz ne oynuyoruz biri bize söylesin” dedirttirmeyen bir takım oluruz. Ben bir maç gününden bunun olumlu sinyallerini aldığımı söyleyebilirim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.