Ana içeriğe atla

Soner Hoca'nın Açıklaması

İstifa eden Soner Tolungüç, açıklama yapmış ama bazı noktaların altının çizilmesi gerekiyor. Açıklama şöyle:

“Öncelikle başkanımız Mustafa Tuncel’e bize sağladığı imkanlar için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra benim hayatımda her zaman yeri olan bir spor adamı olarak kalacaktır. İkinci yarı hedeflerimiz doğrultusunda maalesef istikrarı yakalayamadık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın uyum ve takım olgusunu, cezalı ve sakatlıkların yaşanması bizi istikrarsızlığa, takım olma yolunda zamanın aleyhimize işlemesine sebep olmuştur.

Bunun sebeplerini sıralamamıza gerek olmadığını, herkesin özeleştiri yapmasını teknik heyet olarak biz de eleştirimizi yapıp, bize düşen artık bu kan değişikliğinin olmasıdır. Takımın önünü açmamız gerektiğini her kulüpte bu süreçlerin olabileceğini, hem yönetim hem de takımın önümüzdeki süreçte önüne daha sağlıklı bakabileceğini bu takımın play oflara kalabilecek kalite ve yetenekte olduğunu, bundan sonra arkadaşlık takım ruhunu ve formasına, camiasına inanan bir takım olarak mücadele edeceklerine yürekten inanıyorum.

Takımın her zaman yanında olan taraftarlarımızın bize gösterdiği sevgiden ve destekten dolayı Şimşekler Grubuna , Adana Demirsporlular Derneğine, ve bütün derneklere teşekkür ederiz. Onların hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Onlara söyleyeceğim, takımda kaos yaratmak isteyen, menfaatlenmek için futbolcuları rahatsız eden kişi ve kişileri çok iyi ayrıt etmeleridir. Oyuncuları telefonla arayarak takımın iç huzurunu bozanları bu derneklerimiz Adana Demirspor camiasından ayıracaklardır. Bizimle uğraşanlar aslında Adana Demirspor’u kaosa sürüklemişlerdir. Bizimle yola çıkan, mücadelede bizi terk eden kişi ya da bireyler akıl pazarlığı yapıp takımın buralara gelmesine gülen ve sevinenleri gerçek Adana Demirsporlular çok iyi analiz etmelidir.

Bizlere burada sevgilerini ve desteklerini esirgemeyen öncelikle Sayın Başkanımı Mustafa Tuncel, 2.Başkanımız Ekrem Kandemir’e, Yusuf ağabeye, Ahmet Işık abimize, Adana Demirspor’un efsane isimleri Ali Hoşfikirer hocamıza, Coral Hocamıza, Kartal Yaşar Hocamıza, Cengiz Hocamıza ve Eren Hocamıza, Rasim Hocamıza çok teşekkür ederiz”


(kaynak: www.adanahabermerkezi.com)

Hocanın açıklamalarından, blogta yaptığımız "takım olamadık" ve "takımiçi disiplin arayışı" tespitinin doğru olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama şurası karanlık:

"Oyuncuları telefonla arayarak takımın iç huzurunu bozanları bu derneklerimiz Adana Demirspor camiasından ayıracaklardır. Bizimle uğraşanlar aslında Adana Demirspor’u kaosa sürüklemişlerdir. Bizimle yola çıkan, mücadelede bizi terk eden kişi ya da bireyler akıl pazarlığı yapıp takımın buralara gelmesine gülen ve sevinenleri gerçek Adana Demirsporlular çok iyi analiz etmelidir."

Hocam, bu kişiler kimlerdir; lütfen açıklayın. Demirspor girdabını kimler körüklüyor? Gidişiniz, Demirspor'da birşeyleri değiştirsin. Belki sahadaki başarınızla anamadık ama bu radikal tavrınızla analım sizi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 3 - Sivasspor: 0

Geçen sezonun tersine bu yıl süper bir başlangıç yaptık; üçer gollü, iki de iki. Geçen sezon Giresun'a karşı deplasmanda, Sivas'a da içeride can sıkıntısı yenilgiler almıştık. Onları da düşününce ayrı bir güzellik oldu... Böylece ilk kez Süper Lig'e iki galibiyetle başlamış olduk. Pazartesi maçlarıyla kesinleşecek olsa da yine ilk kez Süper Lig'te birinci sırayı gördük.  Takım cumartesi akşamı makine gibi çalıştı. Oyunu sürklase etti. Genelde sezon başı klişelerinden olan "henüz takım oturmadı/hazır değiliz" mazereti bu sene bize uğramamış oldu. Aynı teknik adam ve tamamen değişmemiş kadronun bunda payı büyük. Vargas'ın yokluğunda 11'e yerleşen Belhanda şansını iyi kullanıyor. Onyekuru-Akintola ile desteklenmiş hücum hattı iyi işliyor. Genelde maçlarda gol yeriz ama bu kez rakibe kaleyi kapattık, o açıdan da iyi bir performans oldu.  Geçen sezondaki çıtayı yukarı taşımak için mücadeleye devam!

Sezon Değerlendirmesi-II

 Oyuncular üzerinden bu sezona bakacak olursak, öncelikle yaz transferlerinde ses getiren Balotelli ve Belhanda ikilisinden başlamak gerekli sanırım.  Balotelli bütün tacizlere, önyargılara ve maç içinde hakemlerin veya rakip oyuncuların kışkırtmalarına rağmen verimli bir sezon geçirdi. Son haftadaki patlamasıyla beraber hem takımı hem ligin en golcü oyuncularından oldu. 18 lig ve 1 kupa golüyle iyi bir performans sergiledi. Golleri dışında da atakları yönlendirmesi, şut tehdidi ve rakip savunmayı yıpratmasıyla iyi bir forvetin yapması gerekenleri büyük oranda yaptı. Ama Malatya maçında olduğu gibi çok pozisyon kaçırdığı maçlarda da canımızı sıktı.  Belhanda ile ilgili duygularımı önceki yazılarda belirtmiştim. En son GS maçındaki yaptıklarıyla iyice gözümüzden düştü. Transfer olduğunda 10 gole ulaşsa yeter diye düşünüyordum; çok uzak kaldı o beklentiden. Onun dışında maç içindeki pas tercihleri, istikrarsızlığı ile bu sezonun en büyük hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Benzer şekilde A