Ana içeriğe atla

Konuk Yazar:"Bir Anketin Düşündürdükleri..."

Bu hafta perşembe konuğumuz, aslında blog yazarlarından daha fazla yazar haline geler "Zifiri" Nadir. Bilyoner.com'un düzenlediği bir anketin sonuçlarından yola çıkarak Demirspor taraftarına dair görüşlerini aktarıyor bizlere...

Katkılarınızı bekliyoruz.

---

"Bilyoner.com yaklaşık 1.400.000 üyesi arasında bir anket yaparak ülkemizdeki taraftar profilini çıkarmaya çalışmış.

http://www.htspor.com/super_lig/haber/590699-en-fazla-taraftar-kimde (Tıklayın)

Rakamı tekrar yineleyelim; 1 milyon 400 bin sporseverin katıldığı bir anket. Beklenildiği gibi katılanların % 88’i üç İstanbul takımını tutmakta. Şampiyon olan 5 takımın toplam taraftarı % 93. Geriye tüm takımlar için % 7’lik bir oran kalıyor.

TÜRKİYE GENELİ
% 35 GALATASARAY
% 34 FENERBAHÇE
% 19 BEŞİKTAŞ
% 4 TRABZONSPOR
% 1 BURSASPOR
% 0.7 ESKİŞEHİRSPOR
% 0.6 ADANA DEMİRSPOR
% 0.5 GÖZTEPE
% 0.5 KARŞIYAKA
% 0.3 SİVASSPOR

Bu 5 adet Türkiye şampiyonunun ardından son yıllarda ratingi yükselen Es-Es ve % 0,6 lık oy oranı ile 7. sırada Demirspor.(Haberin ara başlığında, "6.büyük Adana Demirspor" denmiş-d.e.) Anketin sonunda Türkiye haritası var. Eskişehir ve Trabzon kendi illerinde liderler. Adana’nın % 81’i üç İstanbul takımını tutuyor.



Senelerdir birinci ligde oynayan Kayseri, Gaziantep, Konya, Antalya, Ankaragücü, Gençlerbirliği. Önemli kent takımları; Samsun, Diyarbakır, Rize, Malatya, Denizli, Altay. Hepsi Demirspor’dan daha da gerideler.

Peki Demirspor’un, bunca popüler takım arasında Türkiye 7.si yapan konumu nereden kaynaklanıyor

Sportif başarı? Başarı beklentisi? Geleceğe yönelik umut? İstikrar?...

Bunların hiçbiri yok. Demirspor’un popülaritesi, seyirci profili ve tribünlere yansımasından kaynaklanıyor. Demirspor taraftarlarının özellikle son yıllarda futbola ve kulüplerine bakış açıları, tribünde ve tribün dışında verdikleri mesajlar ülkemizde Demirspor’a duyulan sempatiyi ve geniş kitleler tarafından beğenilmesini sağlıyor.

Ben; Demirspor taraftarları tarafından yaratılan bu popülariteyi en az sportif başarı kadar önemsiyorum. Ve bu kavramın blogumuzdaki bu sütunlarda tartışılmasını arzu ediyorum. Blogun müdavimlerinin, bu yazıya yorum yazmak yerine daha geniş bir bakış açısı ile görüşlerini yazmalarını rica ediyorum.

Zifiri-Demirspor Sevdalısı"

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Bu habere gereken onemı gosterdıgınız ıcın oncelıkle tesekkurler. sıteyı takıp eden ama genelde mesaj bırakmıyan bırısıyım acıkcası.Ama emeğinize dıyecek hıc bırsey yok ellerınıze saglık.

6. buyuk olmak. kısacası bır hayalı canlı canlı yasamak.futbolun en renklı yanı, yani tribünü yasamak yasatmak 6. buyuk olmak. kımı super lıg takımlarının tarıhlerı boyunca gormedıklerı bır lıg de bunları yasamak buyuk basarı olsa gerek.

Adana'yı hıc gormeyen demırsporun adını sadece kaybettığı fınal maclarından hatırlayanlar sımdı ''Helal olsun be adamlara bak ne sevdaymıs be'' gibi sözlerle ıcten ıce duygularını soyluyorlar.

pekı bu sadece bır anket basarısıı yoksa gercekten varmı boyle 6. buyuk olabılecek bır kıtle.sizce organızemı oldu herkes esıne dostuna habermı yolladı oy verın dıye.Yoksa futbolcuların o klasıklesmıs ''Camia cok buyuk taraftarı etkıleyıcı onlar ıcın geldım'' sözleri Demirspor'da gercekten saglandımı dersiniz.GaLiba EVET Başardık.Talihsizlikler kacan sampıyonluklar yalnıs transfer politikaları ama herseye rağmen kenetlenmıs Demirspor taraftarı.Sahipsizliklere inat sevdası için yaşayan ve yaşatan Taraftar Topluluğu.

Biz bu basarıyı sonuna kadar hakettık kısacası acısıyla tatlısıyla yıllardır hep bır arada olmanın verdiği güç ve kuvvetle basardık bunu.Amaçımız bırılerı tarafından tescıllenmek degıldı.amac tek sevdam derken takımıma sampıyonluk yada sportıf basarı degıldı.Gelmesede yıllarca sampıyonluklar Renk Tek Dava Emanet Yürekteki Sevdaydı.

Biz ne mutlukı bir olanlardanız ve ne mutlukı tek sevdamız Demirsporumuz.Saygı duyan ve tüm Türkiye tarafından saygı duyulan bu buyuk camiaya gönül veren herkese sonsuz tesekkurler !!!
murat dedi ki…
Bazıları bir takım tutar, hafta sonu maçına gider. Ama Demirsporluluk farklıdır. Hergeçen gün de farklılık artıyor.Biz Bu sevgiyi hayatımızın her anında yaşıyoruz. Mesela adana sokaklarında ve caddelerinde dolaşırken, Demirspor atkısı,beresi, montu giymiş biriyle kesin karşılaşırsınız. Camia bu duyguyu sadece pazar günü veya bir final maçından önce değil, artık herzaman yaşıyor. Takım başarılı olmuşş olmamış umrunda değil. Bu camianın her ferdi, ayrıcalıklı olduğunu biliyor. Evet bizim atmosferimizde bir büyü var. Bizim camia dışında olan da bunu rahatlıkla görebiliyor. Bir Demirsporlu asla soğukkanlılıkla maç seyredemez.Bu araştırılması gereken bir konudur. Bizim için bu analiz zaten bilinen bir gerçekti. Ama bu konuyu buraya taşımanızdan dolayı size teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.