Ana içeriğe atla

Antalya Kamp Değerlendirmesi


Yakın arkadaşımın iş dolayısıyla Belek' te olması ve takımımızın aynı mevkide kampta oluşu soluğu Antalya' da almama sebep oldu. Takımın birden çok antrenmanını ve 4 hazırlık maçını izleme fırsatı buldum. İdman günlerinde takım ağır idmanlar yaptı, kondüsyon için fazlaca çaba sarfedildi. Hazırlık maçlarının genelindeki performanstan memnun kaldık. İlk maçımız Tavşanlı idi. Bu maçta Çetin hariç hiçbir yeni tranferimiz oynamadı. Maç esnasında Tavşanlı' ya top göstermedik desem yeridir. Diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da forvetsiz oluşumuz güzel futbolumuzu golle taçlandırmamıza engel oldu. Golsüz beraberlikle sonuçlanan maçın ardından Gümüşhane ve Erzurum belediye ile oynadık. Bu maçlarda ilk yarı ve ikinci yarı olmak üzere farklı onbirlerle sahadaydık. Son ve en ciddi maçımızı Samsunspor'a karşı oynadık. 1-0 mağlup olamamıza rağmen Bankasya' da şampiyonluk kovalayan formda Samsunspor'a karşı tatmin edici bir futbol oynadık. Yenilerden; Berkay, Kadir, Adem Dursun, Onur Çubukçu, Samet Albayrak, Serkan Özsoy, Efecan, Çetin sahadaydı. Metin Tuğlu Erzurum maçında sahadaydı. Genel olarak yeni transferle ilgili ve mevcut kadrodaki göze batanları sıralarsak:

Onur Çubukçu: Orta saha ve kanatlarda oynayabiliyor. Hatta bir konuşmamız da ilk haftalarda forvet eksikliğimizi kastederek "gerekirse forvette de oynayabilirim" dedi. Çok fazla izleme şansım olmadı. Kısa boylu kanatlarda etkili olabilecek bir futbolcu.

Samet Albayrak: Yönetimin gerçekleştirdiği en iyi transfer. bonservisine 400 bin verildi. Kendisine para verilmeyecek. Sadece maç başı 1000 tl kadar para alacak. Erken konuşmamak lazım ama aradığımız kan diyebilirim. Hızlı, adam eksilten ve dikine gidebilen bir futbolcu. izlemekten keyif alabileceğimiz bir futbolcu.

Serkan Özsoy- Adem Dursun: Serkan sert futbol anlayışı olduğunu kenarda ısınırken bile anlamak mümkün. Stoper oynuyor. Faydalı olacağına inancım var fakat takımı maçlarda eksik bırakabileceği yönünde endişelerim de var. Adem Dursun için yorum yapacak kadar bir fikir oluşmadı,20-25 dk kadar oynadı. Sol bek ve sol stoper oynuyor

Berkay-Kadir: Berkay ve Kadir ikisi de genç oyuncularımız. Berkay kendini kanıtlamaya gelmişse buraya iş yapar. Maçlarda hatasız oynadı diyebilirim. Kadir için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Hoca Kadir'i büyük ihtimalle ilk 11de düşünüyor. Yetenekli bir oyuncu

Efecan-Metin: Metin'i Erzurum maçında, Efecan'ı Samsun maçında izledim. Metin tam bir futbolcu gibi davranıyor.Sol açık ve bek oynayabiliyor. Takımımızın iyi transferlerinden. Kadronun demirbaşı olur. Efecan ise cılız ve kısa boylu. Oğuz' un mevkisinde oynayacak büyük ihtimal. Çok daha faydalı olacak gibi. Çok süratli bir futbolcu.

Çetin: Nam-ı diğer Çeto. Transferi gerçekleştiğinde büyük çoğunluğumuz surat ekşittik. Futbolculuğuna bir lafım yok ama uzun zamandır oynamayışı büyük handikaptı. Ama izlediğim Çeto kampın en çalışkanlarındandı. Maçlarda çok istekli ve mücadeleciydi. Takıma abilik yapabilecek bir futbolcu. Performansıyla beni çok etkiledi hocayı da etkilemiştir heralde:) Bu Çetin ilk onbir oynar benden söylemesi.

Mevcut oyuncularımızdan göze batanlara gelirsek: Ali Kemal kampın çalışkanlarındandı. şut atabilen nadir oyuncularımızdan. Hoca onu ilk haftalarda forvet mevkisinde de deneyebilir. Çok şık bir de gol attı kampta. Dikkatimi çeken şey, Soner Hoca' nın sakin tavrını birtek Ali Kemal için bozuyor oluşu. Azarladığı, bağırdığı tek futbolcu diyebilirim. Bu durum bana Hocanın Ali Kemal' den beklentisinin daha yüksek olduğunu hissettirdi. Koray- Samet çok çalıştılar ama bal yapmayan arı gibiler sanki, net bir yorum yapmayacağım onlar için. Murat Akça' dan bahsetmeye gerek yok, harika bir oyuncu bonservisi kesinlikle alınmalı. Gençlerden bahsedecek olursak; stoper oynayan Uğur ve forvet oyuncusu Yaşar dikkat çekenlerden. Forvet eksikliğinden dolayı Yaşar maç kadrosuna alınabilir. Fiziği oturduğunda ve biraz güçlendiğinde Yaşar'ı sürekli bir şekilde sahalarda görebiliriz.

Bu takımın bir kaleci bir de forvete ihtiyacı var 4 maçtır Barcelona gibi forvetsiz oynuyoruz:) Herkesin hemfikir olduğu konu ise takımın kadrosunun çok iyi olduğu yönünde. Yenilerden Serkan, Onur, Efecan ile "bu takımı bu kadroyla çıkarırız" şeklinde konuşmalarımız geçti. Teknik heyet, futbolcular, yönetim hepbirlikte konya maçına kitlenmiş durumda. Deplasmanda yendiğimiz taktirde işler büyük ölçüde değişecek. Takım 16 Ocak' ta Antalya'dan direk Konya' ya geçecek.

Benim şahsi amatör izlenimlerim bunlar. Bu takımın Konya Şeker'i yenememesi için hiçbir sebep yok.

Son olarak hazırlan Ankara Tayfası Konya' ya gidiyoruz......

Yorumlar

müslüm dedi ki…
paçalar çoktan sıvanmış, dere ise ufukta bile gözükmüyor. hocayı da heyecanlandıran mevzular başka, transfer dönemi bitince, hocada da heyecan biter zaten. velhasıl demirsporu demirsporlular yönetmiyor, ne hocası, ne yöneticisi zerre kadar demirsporu düşünmüyor. bu şartlarda başarı da ham hayal. şimdiden güle güle gidecek olan arkadaşlara.
MiTo1940 dedi ki…
| Senin bu izlenimlerine göre sanki OLACAK gibi ...
Forza dedi ki…
Cok iyimser bir tablo olmus sanki. Umarim topcularin hepsi belirtildigi gibi iyi oyunculardir - dogru transferlerdir de, su takimi ust lige tasirlar artik. Demirspor'u da Demirsporlulari da her sezon sonu uzgun gormekten biktik artik..
yavuzy dedi ki…
Eline sağlık Türkay, kapsamlı bir değerlendirme olmuş... Bunca transferden sonra, başarısızlık gelirse "zaten şampiyonluk beklemiyorduk" demek saçma olur. Ayrıca Adem Dursun nedir ya? 78'li, 6 aydır top oynamayan bi oyuncu ne diye alınır bu takıma? bir de adı şike soruşturmasına karışmışken...
Yergökmavi dedi ki…
Bunca yıl her durumda başarısız olunca hep olumsuz düşünüyoruz.(Burada anlatmak istediğim her durumdan kastım çok parada harcansa azda harcansa,futbolcu gençde olsa orta yaşlıda gelen her futbolcuyla alınan başarısızlık.
Gönderilen futbolcularla ligin 2. yarısı belki ilk 5 e girebilirdik.
Ancak bu gelen topçularla,iyi organize olabilirsek ve futbolculara takım ruhunu aşılayabilirsek ki burada hocaya ve yönetime çok iş düşmektedir,bu işi bu yıl sonunda bitirebiliriz.Gelen futbolcu arkadaşlarımızın tekniği ve gücü bana göre oldukça iyi..
Kaybedersek futbol dışı etkenlerden kaybederiz daha önceki yıllarda olduğu gibi..
Ayrıva bu kadronun mayası tutarsa 1.lig içinde sadece birkaç takviyeyle süperlig uzak değil..
Unknown dedi ki…
Samet Albayrak meselesine kafam takıldı. Kendisine para verilmeyecek derkenki kasıt, imza parası mı verilmeyecek, yoksa bu adamın maaşı yok da sadece maç başına para mı alacak? Öyle bir şey sözkonusu değildir umarım. Bi' sakatlansa falan n'olcak bu adama?
yavuzy dedi ki…
Kamp değerlendirmesini, spor01.com kaynak göstermeden aynen alıp kullanmış.
Serkan Akkoyun dedi ki…
Şimdi baktım uyarıyı dikkate alıp kaynak göstermişler sanırım.Ama bu takımda bir Çoşkun transferi yapıldı Tottenham rezerv takımından serbest kalan bir oyuncuydu.Hiç bir yerde adını göremiyorum.Adem Dursun Serkan Özsoy gibi kaşarların arasında yetenekli topçular neden kaybolup gider anlamıyorum, sindiremiyorum.
türkayADS dedi ki…
Yazım çok iyimser gelebilir. Ama gerçekten öyle bir ortam vardı. Tabiki takımımız entrikaların eksik olmadığı Adana Demirspor, o yüzden bunlar sadece izlenim. Olacakları izleyip göreceğiz hepberaber
türkayADS dedi ki…
Ayrıca benim duyumum Samet'in garanti para almadığı sadece maç başı bin tl alacağı yönünde. Direk klüpten insanlar söyledi bunu. Belki bi ihtimal Dardanelden kalan alacağını klübümüz ödemiştir, orasını bilmiyorum...400bin tlye mal oldu bu adam, ve inşallah değecek gibi duruyor bu paraya

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.