Ana içeriğe atla

Söyleşiden Notlar#3

Söyleşinin açılış konuşmasını izlemek için tıklayın: http://www.youtube.com/watch?v=ZT5yckonzeM

Ayrıca Anadolu Ajansı'nın geçtiği haber, ajansspor.com da yayınlandı; okumak için buraya tıklayın.






Söyleşinin gerçekleşmesinde emekleri geçen, tayfamızın değerli üyeleri, Göktuğ Ügü'ye, Türkay(ADS) Gül'e, Abdullah Çömek'e, stickerlarımızı hazırlayan Fırat Ateş'e, sertifikalarımızı hazırlayan ve orada olamasa da önerileri ile bizi güçlendiren Mustafa Uçar'a, salonun ayarlanmasında aracı olan Nadir Avşaroğlu'na; ayrıca kamera kayıt ve fotoğraf desteği için Ömer Faruk İslim'e özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Var olun!

Yorumlar

müslüm dedi ki…
aytek, atahan, timuçin, erol, evren, oğuz, caner. bu isimlerle yollar ayrılmış. inanamıyorum. yeter artık. bu takım deneme tahtası mı? daha kimlerin ceplerini dolduracağız? artık sözün bittiği yerdeyiz diye düşünüyorum.tam umutlanmaya başladık, güzel şeyler olacak diye bekliyoruz. neşter vuruldu sonunda. o neşter birilerine hediyemiz olsun.insanda sabır, sinir, akıl bırakacak işler değil gerçekten.
yavuzy dedi ki…
Menajerlerle hocanın kavgası devamediyor. Benim tarafımı biliyorsun... Bugüne kadar menajerlerin sözü geçti kulüpte, Soner hoca bunu kırmaya çalışıyor, umarım başarılı olur.
müslüm dedi ki…
biz konustuk ama diğerlerinin de okuması için yazıyorum buraya. oğuzun (ve belki diğer bir kaçının daha) menajer cihangir ile hiç bir alakası yok. oğuzu getiren tamamen hoca ama ikinci yarı da oynatılmayacaksam gitmek istemiyorum demesi üzerine kendi isteğiyle ayrılmış.
müslüm dedi ki…
Ayrıca biz şimdi menajerin tarafı mı olduk yani? böyle bir taraflaşmayı kabul etmiyorum.. BU futbolcuları getiren de HOca değil mi? Menajerini de al git Soner!!!
türkayADS dedi ki…
Soner Hoca, Oğuz'un takım oyuncusu olmadığını belirtmiş. Yetenekli fakat mücadele gücü zayıf olduğu için oynatmıyordu.Hayırlısı bakalım neler olacak
müslüm dedi ki…
Ben katılmıyorum, saçma sapan bir hareket. en yetenekli, en başarılı oyuncuları gönderiliyor takımın. kendisinin ne kadar başarılı olduğunu biz sorgulayabiliyor muyuz peki? ya allah aşkına tüm taraftarlar, camia bir tek soner hocanın iki dudağı arasına mı bakacagız??!!
müslüm dedi ki…
Ayrıca ben inanmıyorum, böyle bir taraflaşmaya. takım başarısız oldu, sen de hiç suç eksik yok, direkt oyuncular suçlu. ne ala memleket. bu oyuncuları da sen getirdin, menajeri de sen biliyordun alırken. biz de menajerin tarafı mıyız yani bu durumda?? ne saçmalık. menajerini de al git Tolungüç!!!
Yergökmavi dedi ki…
Gönderilen bu futbolcu arkadaşlarımız hocayla görüşerek karşılıklı anlaşma sonucu takımdan ayrılmışlardır..

Bu arkadaşlarımızın yerine Bank Asya 1.liginde oynayan tecrübeli topçularla nokta transferi yapılarak takıma takviye düşünülmekte.Çünkü hedef bu yıl şampiyonluktur...
türkayADS dedi ki…
@Müslüm...Biraz sakin olmak lazım. Sonuçta bu menajerlik illeti sadece bize değil tüm takımlara bulaşmış bir illettir. Bu adamın topçuları sabote ettirmeye çalışmadan önce niye karşı çıkılsın..Böyle bir harekete kalkıştıktan sonra tepki verildi...bir de tutturduk gidiyoruz Oğuz Oğuz diye..Birkaç maç izleyebildik sadece. Yetenekli olduğu aşikar ama demekki takım oyuncusu değilmiş...Son yıllardaki tecrübeler bana şunu öğretti: şu saatten sonra bir taraf seçmek zorunda kalsam kesinlikle futbolcudan yana olmam..
müslüm dedi ki…
bu resmi ağızlı yorumlara zaten hiç bir şey demiyorum, karnımız tok artık bu tür söylemlere. hepimizin gözü var ya, görüyoruz. şampiyonlukmuş, nokta transfermiş.her dönem başı aynı terane. türkay, tam tersi artık sakin olmamak lazım. kırıp dökmeyelim; kimseye de hakaret etmeyelim ama takımımıza da sahip çıkalım. bana göre bu yapılanlar yanlıştır, yanlışın daniskasıdır. o yüzden kızıyorum, feryat ediyorum. ya aslında siz nası bu kadar sakin kalıyorsunuz onu da anlayamıyorum. Waldolarım, siz neden burada değilsiniz diyesim geliyor. tam tersi asıl bir soner soner diye tutturulmuş gidiyor. 3 sene boyunca spor toto gibi 0-0 1-0 0-1 maç izlemeye herkes can atarmış meğerse haberim yok. biriniz diyorsunuz ki, karşılıklı anlaşarak, diğeri diyor ki sabote ederek. aslında gelin itiraf edelim, kimsenin birşey bildiği de yok! bu menajer cihangir mi ne, hangi futbolcuların menajeri bilen varsa söylesin. tff de adı bile yok.belki şu an takımda oynayan başka futbolcuların da menajeridir. ben mesela hasbelkader oğuzun telefon numarasına sahip olduğum için arayıp sordum, gerçeği öğrendim. oğuzun menajeri değil kesinlikle bu adam. merak edenler de tffden bakabilir.yoksa bu menajer olayına onu da bulaştırıp konuyu kapatacaklardı kısa tarafından. ne kadar kolay insanları karalamak, bir kalemde silmek. açıkcası ben kimsenin tarafı değilim. kimsenin tarafı olmaya da niyetim yok.bitaraf olan da bertaraf olmaz. vicdanımın sesini dinliyorum, oğuz oynasa bana ne, oynamasa banane. ama burda resmen iftira atılıyor, manevi olarak linç ediliyor bu oyuncular. çıkıp niye açıklayamıyor peki Soner Hoca komplo varsa? ya geçin bir kalemde arkadaslar. ben açıkcası bir çok insanın da sizin gibi düşündüğünü sanmıyorum. çünkü herkes biliyor ki bu oyuncuları getiren de, sonra arkalarında durmayan da tolungüç. tek amacı ise kendini temize çıkarmak.yeni "nokta transferler" (biz de kullanalım bu seçkin! jargonu)de pek muhtemel (aslında allahın emri) bir başarısızlık durumunda kapının önüne koyulacak. ama allah bilir gene ne süslü senaryolarla, menajer baskılarına karşı kahramanca tutum, oyuncuların karanlık komploları, iç düşmanlar, dış düşmanlar vs. ne kadar tanıdık değil mi? sanki milli güvenlik siyaset belgesi. neyse sonuçta ne olur bilemem ama ben bugün sessiz kalıp yarın pişman olmak istemiyorum. tarafsız herkesi de(çünkü siz tarafmışsınız söylediğinize göre)sesini yükseltmeye davet ediyorum.
yavuzy dedi ki…
Takımın bu kadar "içine" girdikçe canı sıkıntısı olması doğal. Biz de girdik, bizim de canımız sıkıldı zamanında... O yüzden bir adın geride kalmak iyidir. Futbolcuyla da hocayla da muhatap olmam zorunlu kalmadıkça, ben taraftarım; taraftar olarak gereğini yaparım.

Taraf olmaktan kastettiğin bensem, evet ben Soner Hoca'nın tarafındanım, futbolculara güvenmiyorum. Kime görev veriliyorsa, görevini yapsın, tek isteğim bu. ve bence de biraz daha sakin olmak gerekiyor.
müslüm dedi ki…
benim kimsenin içine girdiğim, muhatap olduğum filan yok. sadece bi deplasmanda forma istedim, o da göndermeyi kabul ettiği için adresimi vermek üzere telefonunu almıştım. kimseyi tanımam etmem. ben de taraftarım, taraftarlığım gördüğüm yanlışa karşı sesimi yükseltmemi gerektiriyor. birilerine taraf olmayı değil. ben de hiç kimseye güvenmiyorum. ne hocaya, ne futbolculara. ama kimsenin de elinde bir kanıt, ispat yokken, bol keseden sallamasına "taraf değilim".
müslüm dedi ki…
bu arada tarafmışsınız sözüm yanlış anlaşıldı sanırım. ben sadece ne hocaya, ne de futbolculara bu konuda yüzde yüz güvenmememiz gerektiğini vurgulamak için söylemiştim. benim gibi tayfadaki tüm kardeşlerimin de tek tarafı, taraftarlığı demirspordur. yanlış anlaşılmasın. dün yaptıkları etkinlikle, bir demirsporlu olarak gururlanmamı sağlayan kardeşlerimi üzmek istemem. her ne kadar kimi konularda farklı düşünsek de.
türkayADS dedi ki…
Kimse Oğuz'a iftira atmıyor. Bunu da belirteyim. Kendi isteğiyle forma şansı bulabileceği bir takıma gitmek istediğini söyleyip, karşılıklı anlaşmayla ayrılmıştır.
Yergökmavi dedi ki…
Göle yine maya çalıyoruz,tutarmı bilmem..Tutmasıda zor görülüyor.Ligin 2. yarısı için 7-8 tane topçu alınacağını duydum.Çoğuda 1.ligden deniyor.Tamam tecrübeli topçu gelsin.Gelsinde yeni gelecek adamlar mevcutlarla ne kadar sürede uyum sağlayacak.Maya bu yıl tutmazsa önümüzdeki yıl bu adamlarda muhtemelen gene gönderilecek.Çünkü tecrübe birazda yaşla ilgili bir konu..Şu anda gönderilenler dursada eksik görülen noktalara abi modunda takımda maestroluk yapacak adamlar alınsa çok daha etkili olacaktı diye düşünüyorum.Anlaşılan yönetim ciddi anlamda bir kumar oynamaya karar verdi 2. yarı için...

Birde bu topçuların gönderilmesinin asıl sebebi, yetersizliklerinden ziyade Soner hocanın otoritesinin önünde engel teşkil ettikleri için gönderildiler diye düşünüyorum..


Yapılanlar ve gelişen olaylar karşısında yönetim veya hocadan taraftarı aydınlatacak ve tatmin edecek herhangi bir açıklamada gelmeyince, her türlü dedikodu ve yoruma açık bir durum sözkonusu oluyor..


28 Aralıkta Klüp tesislerinden Atatürk parkına 70.yıl doğum günü için yürüyüş olacak.Tüm taraftarlar katılmalı,başkana mesaj verebilmeli o yürüyüşte..Yapılanlarla ilgili sağlıklı bir açıklama istenmeli..
tek çare altyapı dedi ki…
ilk gittiğim adanademirspor-adanaspor maçının üzerinden 35 yıl geçmiş.35 yıldır ben de kendi adıma hiç külübün içine girmedim.eskiden perşembe idmanları çift kale olurdu onları mümkün olduğunda kaçırmazdım.sıkçada deplase olurduk(şimdi malesef olamıyoruz).ayrıca şimdilerde iç saha maçlarına gitmek ve bloklardan ve internet üzerinden takımımı izlemeye çalışıyorum elimden geldiğince.hepsini bir kenara bırakırsak hoca aldığı adamlardan kazık yediyse,kazık yediğini anladıktan sonra gönderdiği adamlardan yararlandı(mecbur kaldıkça).gönderdiği adamaların çoğu son maçımızda kadroda olup da oynayan adamlar.o zaman bu yanlış adamlara güvenip nasıl forma verdi.etik olan ne pahasına olursa olsun yanlış adamları kadroya hiç bir şekilde almamak olmalıydı,gerekirse altyapıdan adamlarla çıkmalıydı diye düşünüyorum(gerçi hoca altyapıyı pek sevmiyor ama).birde bu istikrar denilen şey çok kolay sağlanıyor sanırım! gönder 15 adam gelsin yeni bir 15 adam.bu kadar adamda yanlış yapabiliyorsa biz bu kadar yanlış yapan birine bir kez daha nasıl güveneceğiz?tüm alınan adamlara kendisi kefildi ya.herkese selam ve sevgiler.
Fırat Ateş dedi ki…
Müslüm kardeşim yukarıda Yavuz'un da söylediği gibi biz herşeyden önce taraftarız, burada yapacaklarımızın bir sınırı var. Eğer bu takıma dair pratik anlamda bir şey yapılacaksa bunun adresi Adana'dır. Bu söylediklerimizden bizleri pasifist olmakla da suçlayabilirsin bir bakış açısıdır ancak sadece bizlerin yazıp çizmesiyle veya muhalefet etmesiyle bu kulüpte bir şeyleri değiştirmek pek mümkün değil. Değiştirmek için bizzat camia'nın içinde olmak ve mücadele etmek gerekir.

Blog kurulduğundan bugüne kendi boyunu aşan işler yapmıştır ve belirli bir etki alanı yaratmıştır. Fakat bu bizleri dev aynasında görme yanlışlığına düşürmesin.

Ayrıca bu blogda hiç bir arkadaşım resmi bir söylem kullanmadı bugüne kadar. Yukarıda yazılanlar, arkadaşlarımızın Demirspor'a dair kendi tarihsel deneyimlerinden yola çıkarak yaptığı yorumlardır, haksızlık etmeyelim. Bloğun geçmişini incelersen göreceksin, gerektiğinde en radikal söylemler kendi dostluklarını zedelemesi pahasına yine bu blogdan seslendirildi.

Ayrıca bizler kulüpte herşeyin doğru yapıldığını iddia etmiyoruz, geçmişten bugüne milyon tane hata yapıldı hala da yapılıyor. Ama biz aklımızı salt bu işlere yorarsak kendimize yabancılaşırız bizim derdimiz sabah akşam oturup yönetimsel meselelere kafa yormak değil bunu açık ve net olarak ifade edeyim. Bizler taraftarlık düzeyinde işler yapmaya çalışıyoruz hepsi bu.. Diğer detayları ise yüzyüze konuşuruz biraraya geldiğimizde...

sevgiler, saygılar...
Adsız dedi ki…
oğuz başaran busene ilk sekiz hafta her maça ilk 11 de başlamış ve hepsinde de ikinci yarı oyundan alınmış,daha sonra da oyuna ikinci yarılarda dahil olmuş ve ne ilk sekiz haftada nede sonradan girdiği maçlarda gol atamamış,bence td ve diğer forum sitelerinde başka taraftarlar çok övdü diye o futbolcu iyidir diye bir mantık kurmayalım,bir futbolcu çok yetenekli ise sekiz haftada birkez gösterebilirdi bence o yeteneğini,darıca da 3.lig de yıldız olabilir ama bizde oynayamadı,tıpki emre aktaş gibi adanasporun yıldızıydı ama süperlig de tek bir golü yok,yda tam tersi burhan göztepe de koca sezon da 4 gol attı geldi bizde iki haftada attı 4 golü,timuçin ve evren konusunda ksk lı ve göztepeli arkadaşlar uyarmıştı gereksiz transferler diye,atahan ve caner konusunda herkesle aynı fikirdeyim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.