Ana içeriğe atla

Adana Demirspor - Sakaryaspor Maç Değerlendirmesi

Rotasyon nidaları ile geçen hafta içinin etkisiyle sahaya rotasyona uğramış bir kadro ile çıktık. Soner Hoca rotasyon yaparken liyakatı ön plana çıkarsa daha iyi bir takım ile sahaya çıkabilirdik. Bana kalırsa hoca sırf birilerine mesaj vermek adına onlardan daha az fayda sağlayacak kişileri bugün ilk on birde denedi ve başarısız oldu.

Takımda değişiklikler ; Atahan-Ufuk; Caner-Volkan; Samet-M.Ali Şirin; Koray-Oğuz; Burhan-Aydın yapılan değişikliklerden bir tanesi bile istenilen sonucu vermedi. Vereceğine stadda kimse inanmadı. Nedeni tercih edilen oyuncuların yaşları ve form durumlarıydı.

Caner dinamik genç 20 li yaşların başında Volkan ise emeklilik çağında. Ne Caner'in savunmaya koyduğu katkıyı ne ileriye verdiği desteği sağlayamadı. Antremansız oluşu ise tüm bunlara tuz biber ekti.

Atahan ortaları isabetli olmasa bile ileriye çıkışları ile rakibi tedirgin ediyordu. Savunmada ise hatasız oynuyordu. Maç boyunca diriliğini koruyordu. Yerine oynayan Ufuk ayakta durmaktan aciz. Maç boyunca olumlu tek müdahelesi olmadı. Tek bir orta kesmedi.

Samet kondisyon olarak iyi olmasa bile hem içeriye girişleri hem topu saklama yeteneği ile yerine oynayan M.Ali'ye göre takıma daha fazla katkı koyuyordu. M.Ali fizik olarak çok zayıftı. Ortalarda isabet sağlayamadı, adam eksiltemedi maç boyunca bal yapmayan arı gibiydi.

Koray'a kadroda yer açabilmek için Oğuz on bir dışında kaldı. Koray önliberoda Ali Kemal'in yerinde oynadı Ali Kemal ise sağ kanatta Oğuz'un yerinde. Oğuz bu takımın en önemli adamı. Takımda topu ileriye taşıyabilen, adam eksiltebilen asist yapabilen bir iki kişiden birisi. Onun takımda olmayışı bugün hücum gücünü olumsuz etkiledi. Koray ise ön liberoda sadece koştu top tekniği çok düşük. Orada oynayan Ali Kemal'in katkısını vermedi. Hem Ali Kemal'i yerinden etmesi hem Oğuz'u yedekte bırakması ile bu değişiklik takımı olumsuz etkiledi.

Burhan-Aydın değişikliği takımın ileri ile irtibatını tamamen kopardı. Burhan sırtı dönük oynayabilen , kafa topu indirebilen, hepsinden önemlisi topu ileride tutabilen birisi. Aydın ise ilk on bir çıkmak için fiziksel olarak çok yetersiz.İkinci forvet gibi oynaması nedeniyle baskı altında kaldı. Maç boyunca mücadeleleri kaybetti. Destek veremediği için Ertan'da istediği topları alamadı ve daha çok mücadele etmek zorunda kaldı.

Bugün maçın beraberlik ile bitmesinin en önemli nedeni hocanın rotasyonu yaparken düştüğü yanlışlıklar. Rotasyon hak etmeyenden formanın alınıp hak edene verilmesidir. Bugün sahada olmayanlar olanlardan daha çok bu formayı hak ediyor. Takım içi gelişmeleri bilmiyorum ama sahada oynanan futbol malesef çok kötüydü. Mücadelenin güzel olduğu şeklindeki yorumlara katılmıyorum. Tokat maçında da yenildik ama sezonun en iyi futbolunu oynadık. Bu maçta o mücadele yoktu. Pozisyonumuz yoktu.

Özet olarak rotasyona kurban gittik. Kendi evimizde çok önemli iki puan daha kaybettik. Hem şeker hem sakarya izlediğim kadarıyla bizden daha iyi takım değil. Yenemememizin nedeni oyuncu kadrosu ile alakalı değil sadece oyuncu tercihleri ile alakalı. Rotasyon başarı sağlar ise kızağa çekilen oyunculara mesaj olur. Başarısız olur ise koz olur. Bakalım ileri ki haftalarda takım kadrosu nasıl şekillenecek ?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.