Ana içeriğe atla

Transferler?

Takımın kadrosu neredeyse baştan aşağı değişti. Okurlarımızdan Taylan Solgun bir dosya hazırlayıp göndermiş yeni transferlerle ilgili, yaklaşık 12 sayfa uzunluğunda koca bir metin. Bu kadar detaya pek gerek var mı bilemiyorum; benim asıl merak ettiğim bu transferlerin maliyetinin ne olduğu ve ilk günlerdeki açıklamalardan sonra 180 derece dönüşün neden yaşandığı.

Mustafa Tuncel göreve geldiğinde, eski yanlışlardan ders aldığını ve bundan sonra futbolcuya çok para harcamayacağını söylemişti. Özellikle menajerlerin oyununa gelmeyeceklerini ve futbolcunun kendisiyle görüşeceklerini de vurgulamıştı (İnanamadık ama gerçekten söyledi). Soner Hoca da gençlerle deneyimlilerin karması, dengeli bir kadro kurmak istediğini belirtti ve oturaklı açıklamaları ile umut verdi.

Bu çizgilerini koruyacakları konusunda şüpheliydim, ki daha önce yazmıştım; beklediğimiz gibi oldu. O açıklamalar bir anda unutuldu.

Şu ana kadar 19 transfer gerçekleşti. İsimlere baktığımızda, yarısı 25 yaşının üzerinde. Belli kariyere sahip oyuncular. Bunların ortalama bir meblağın altında oynamasına imkan yok.

Transferde önce genç oyuncularımıza kapı gösterildi, ardından geçen yılın kadrosundaki önemli isimlere... 30 kişiyi aşan kadro tabii ki aşağı çekilmek zorunda. Eskiler, yenilere ödenen meblağları az çok biliyorlar ki, ücretleri konusunda taviz vermediler. Gençler ise daha en başından planın dışına itildi.

Uzay takım heveslisi Mustafa Tuncel, yine eski günlerine döndüğünü kısa sürede gösterdi. Kulübün bocunu ödeyip, fazla para harcamayacağını söyleyen ve şampiyonluk hedefi koymayan açıklamalardan sonra, bu yapılanlar ne anlama geliyor?

Transfere ne kadar para harcandı? Bunca oyuncudan sonra başarı beklemek hakkımız değil mi? Bir kaç hafta sonra, bu takım daha yeni kuruldu- zaten bu yıl şampiyonluk hedefimiz yoktu palavralarına inanmamız mı bekleniyor?

Bu transferlerin maliyeti nedir ve eski borçlar kapanmadan neye dayanarak yeni borçların altına girildi? Geçen yılki kadroya ufak tefek takviyelerle, yine mütevazı bir takım elde edemez miydik?

Altyapıdan yetişen Ferami'yi, Ömer'i, Mustafa'yı bir çırpıda çizmek, altyapılarla haşırneşir olmuş Soner Hoca'ya yakıştı mı?

Bugüne kadar çok oyuncu geldi geçti, ne yazık ki hepsi birbirine benzedi. "Bu kez çok farklı-çok iyi kadro kurduk" hikayelerine hep inandık. Yine inanırız. Tribünde yine onlar için bağırırız. Aslında onlar için değil taşıdıkları forma ve logo için. Onların isimleri, sadece bu yüzden önemli...

Umarım yeni oyuncuların hepsi başarılı olur ve hepsinin parası ödenebilir.

Yorumlar

Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Takım başarılı olur mu olmaz mı bunu söylemek için çok erken. Ama ortada su götürmez bir gerçek var ki o da 1 ay önceki söylemler ile yapılanların siyah ile beyaz kadar olmasa da beyaz ile gri kadar biribirine ters. Açıkçası Mustafa Tuncel bana güven vermiyor. Nedeni aşağıdaki bağlantıda yer almakta. mavilacivert.com'da iken yapmış olduğumuz basın açıklamalarını okursanız aradan geçen 7 yıl içinde Mustafa Tuncelde hiçbir değişim olmadığını sizler de fark edersiniz. O gün ile bugün arasındaki tek fark; Aytaç Durak yok. En azından şimdilik. Belki Tuncel ilk defa bağımsız hareket etme olanağını iyi kullanır ve geçmişte işlediği ve kolay kolay affedilemeyecek olan günahlarını biraz olsun hafifletir.
Basın açıkmalarına ulaşmak isteyenlere.
http://www.mavilacivert.com/portal,kosemain.html
müslüm dedi ki…
bu son 4 oyuncunun gönderilme haberinden sonra ben de tam bunları düşünüyordum.takımda ilhan dışında nerdeyse kimse kalmadı geçen seneden sanırım. gerçekten bu kadar kötü müydü takımımız diye sormak gerekir veya gerçekten bu yeni kadroyla geçen seneki başarı (kesinlikle bir başarıydı)gösterilebilecek mi, bundan emin olabiliyor muyuz? çok güzel yazmışsın ama açıkcası bu yorum bile biraz iyimser kalmış bana göre.çünkü ne bu takım, hayal dünyası ve cebi dolgun bi başkanın oluşturacağı, ümit veren, meşhur deyimle bir "uzay takımı", ne de bizim her seneki gibi "Bu kez çok farklı-çok iyi kadro kurduk" hikayelerine iananacak bi durumumuz var diye düşünüyorum. çünkü gerçekten gelenler gidenlerden iyi değil. bunun herkes farkındadır heralde. açıkcası bu son kadro revizyonuyla geçen yılki as kadromuzda yer alan ve takımın iskeletini oluşturan bir kaç ismin de gönderilmesiyle, artık bu safiyane iyimserliğimi de kaybettim ben kendi adıma. burnuma pis kokular da gelmiyor değil. herkes kendi oyuncusunu mu kolluyacak yani? gelirken sözler mi veriliyor bu oyunculara ve yer mi açılıyor takımda? işler iyi gitmediğinde Soner Hoca, bu "staj"ı erken tamamlayıp yolcu olursa, biz ne yapacağız bu topçularla? takım bu kadar sahipsiz mi diyecem ama artık dilim de varmıyor onca olaydan sonra.
müslüm dedi ki…
bir de şöyle bir haber var. biraz eski, 25 temmuz tarihli ama yaptığımız transferlerin grubun geneline bakılınca öyle astronomik olmadığı görülüyor. iki rakip taraftar sitesinde rastladım ama ne derece doğru bilmiyorum yine de. doğru olsa bile, bence asıl önemli zarar geçen senenin ortasında yapılan gençleştirme aşısının tutmasına rağmen, yine bazılarının kesesini doldurmaya yönelik olarak, bekir başkan dönemindeki bu politikanın bilinçli olarak terkedilmiş olmasıdır.

haber şöyle:

Rekor; 7 Milyon TL ile Konya Şekerspor'da

Konya Şekerspor her sezon olduğu gibi yine grubun en fazla para harcayan takımı oldu. Geçen seneki kadrosunu yeni isimlerle güçlendirdi. Gurbetçi Hasan Fidan’ı renklerine bağlayan Konya Şekerspor bu sezon 7 Milyon TL para harcayarak grubun en fazla para harcayan takımı oldu. Geçtiğimiz sezon Eyüpspor ile şampiyonluk yarışına giren Konya Şekerspor bu sezonda şampiyonlukta iddialı bir takım kurdu.

Konya Şekerspor’dan sonra en fazla para harcayan takım unvanını Elazığspor elinde tutuyor. Elazığ ekibi şuana kadar 6 Milyon TL., harcamış ve aldığı futbolcularla şampiyonluk da "bende" iddialıyım mesajını veriyor. Urfaspor ve Eyüpspor 5’er Milyon TL ile bu takımları takip eden isimler. Sakaryaspor 4 Milyon TL civarında para harcadı. Kocaelispor geçen sezonki kadrosunu koruyor. Çanakkale Dardanelspor her zamaki gibi genç ve koşan bir ekip ile mücadele edecek. Nokta transferler ile takımını güçlendirdi. Pendikspor 3 Milyon TL civarı bir para harcadı ve hala transfer yapan bir ekip. Tokatspor ve Balıkesirspor takımları da 4 Milyon TL civarı transferde para harcadılar. Adana Demirspor ilk defa bu sezon bir Milyon TL civarı az para harcayarak transfer yapmaya çalışıyor.

isteyenler için linkler:
http://www.vanspor.org/haber_detay.asp?haberID=827

http://www.tokatsporluyuz.net/kirmizi-grubun-transfer-rekortmeni-konya-sekerspor.html
Unknown dedi ki…
MT'in de amacı buydu zaten olası bi başarısızlıkta biz zaten şampiyonluk hedefi koymamıştık diyecek ...
wupper dedi ki…
arkadaşlar toplam maliyet 2,250,bin tl peşinatı 750 bin tl olan bir takım için bu kadar kindar bu kadar hınç dolu yazu yazmanızı taraftardan çok taraf gibisiniz amacınız mustafa tuncel başkan üzerinden bu takıma leke sürmekse yalnış yoldasınız irlandalı olmak yakışmaz mavi şimşekli taraftarlara kolej takım kuruldu yorumlardaki ömer kardeşimiz bucaspora transfer oldu allah aşkına ferami diyen arkadaşlar kaç maç izlediniz de feramiyi yorum yapıyorsunuz sırf eleştiri için yorumlarınız çok basit kaçıyor lütfen dikkat edelim kardeşlerim
müslüm dedi ki…
kendi adıma yorumumun sofistike durması gibi bi derdim hiç yok,egoma yönelik tatminleri de burdan yapmam, hiç ihtiyacım yok. arkadaslar,artık "... üzerinden takıma leke sürmek", "irlandalılar" filan gibi lafları, bu ucuz ve bayat edebiyatı da bırakalım lütfen. herkes emin olun, en az sizin kadar seviyor bu takımı, sadece içtenlikle fikirlerimizi paylaşıyoruz. aslında transfere geçen senelerdeki kadar çok para harcanmadığını biz de yazdık ama tüm mesele bu değilki. her sene her sene, tüm kadronun sil baştan yenilenmesi ve başarılı ve genç oyuncuların gönderilmesi size doğru mu geliyor?geçen yılki takım başarısız mıydı, tavşanlı maçında ikinci yarı tek kale oynayan,altıpastan kaçan goller sonucu elenen o takım, kümede kalma parolasıyla başlamamış mıydı ikinci yarıya? bakın o kadroya bugün kimler var o takımdan? sadece osman ve ilhan. gelenler de iyi olabilir. bizim bunun aksini dilememiz gibi bir olasılık var mı? eldeki iyiyi bedavaya bırakıp gidip para vererek niye riske giriliyor diyoruz. hem de şampiyonluk diye bir amaçla başlanmadığı deklare edilmişken. bunu söylemenin neresi kötü? Sen haklıymıssın Yavuz, anlatılan masallara hep inanıyoruz, gene inanacağız heralde, başka yol yok gözüküyor.Umut filmindeki gibi umut etmeye devam öyleyse...
yavuzy dedi ki…
İrlandalı olabiliriz, evet; ama -bağımlı- Kuzey İrlanda değil; -bağımsız- Serbest İrlanda'dan...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.