Ana içeriğe atla

Sezon Başlıyor

Canımız sıkkın, boğazımız düğüm düğüm, moralimiz bozuk... Zaten yerlerde sürünen şevkimiz, Bekir Çınar'ın vefatıyla iyice yerle bir.

Bir sezon daha başlıyor. Geçen sezon başında vertumnus, Muharrem Gülergin'in sözlerini taşımıştı buraya, 30 Mayıs 1973'te Milliyet'te çıkan sözlerini. Şöyle diyordu FOFO:

"Yılmadık, çalıştık. Kar, yağmur, tipi demeden şehirden şehire dolaştık.

Şampiyonluğumuzu, çalışmamıza borçluyuz. Futbolcu kardeşlerimizin ağzından bugüne dek bir şikayet kelimesi çıkmadı. Hepsi de tek bir şey için and içmişlerdi, o da şampiyonluktu..."
(Tamamını okumak için buraya tıklayın.)

Biraz cesaret, biraz umut, çokça çalışmak!



Yeniden deplasman trenleri, soğuk otogarlar, uykulu molalar... Pankart asan ellere, davulu dinleyen kulaklara güç veren, aynı his.

Yorgunluğa, yılgınlığa, kırgınlığa rağmen sesini daha çok duyurmak; mavilacivert bayrağı yükseltmek için, daha fazla FOFO ruhu... Yıllardır takılı kaldığımız bu çukurdan kurtulmak, kendimizi hatırlamak için, daha fazla FOFO Ruhu... Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.

* Konya Şeker'le maçımız, yarın 20.30'da, 5 Ocak'ta. Şimşekler Grubu, Bekir Çınar'ı anmak için, yarın maça beyaz kıyafetlerle gelinmesi çağrısı yaptı.

Yorumlar

zoyotof..! dedi ki…
neden bu kadar rahat olabiliyoruz?*
bekir başkan İNTİHAR etti.
bekir başkan DEMİRSPOR yüzünden intihar etti.
benim kafamda o yüce insan öldüğünden bu yana kabullenmek gibi bir düşünçe asla olmadı.ama o kadar alışıldı ki insan ölümlerine kimin ne anlam ifade ettiğine bakmıyoruz artık.
bugün maç var ve o maça gidip bağırılaçak yine pankartlar yazılar
posterler vs..beyaz giyileçek falan filan gözümde hepsi boş..
bloq da bir yazı okumuştum demirspor artık can alıyor diye yüzde yüz aynı görüşteyim..
demirsporumuz artık katil. BEKİR BAŞKAN DEMİRSPOR SEVDASI İÇİN ÖLDÜ.
LAFI FAZLA UZATMAK İSTEMİYORUM.
EĞER BİZ DEMİRSPORSAK LİGDEN ÇEKİLMELİYİZ..!EĞER BİZE TÜRKİYENİN EN AYKIRI TAKIMI DİYORLARSA BİZ BU LİGDEN ÇEKİLMELİYİZ..!
BU ÖLÜMÜ KABULLENMEK DEMEK KAPİTALİZMİN KÖLESİ OLMAK DEMEKTİR..!
VE KÖLELERİ HER ZAMAN SEVERLER
KÖLE KALMAK İSTEYENLERİ..!
KİMSE HİÇBİRŞEYE SESİNİ GEREKTİĞİ KADAR ÇIKARTMIYOR MUSTAFA TUNCEL GİBİ ŞAİBELİ BİR İNSANI O KOLTUĞA OTURTTUK AMA BEKİR BAŞKANIMIZI KENDİ KADERİNE TERK ETTİK..!
BU ACI BİZİM BEKİR BAŞKANIN ACISI BİZİM BİZ BU ACIYI KABULLENİRSEK..!
SAYGILAR.
zoyotof..! dedi ki…
neden yorumum yayınlanmadı bir açıklama yapabilir misiniz?*
yavuzy dedi ki…
Sevgili zoyotof!, biraz sakin olun. 24 saat bilgisayar başında değiliz; okuyunca yayınlıyoruz yorumları. Ayrıca büyük harflerle, ünlemlerle yazınca ne oluyor onu anlamıyorum. Normal yazsanız da okuduklarınız dikkate alınır, merak etmeyin.

Ligden çekilme önerinizi de yersiz ve garip. Bekir Çınar'ın ölümü, camiayı bırakıp gitme-kenare çekilmek için değil, mücadele etmek için bize yol göstermeli. Hepimizin alması gereken dersler var.
zoyotof..! dedi ki…
ligden çekilme önerisini anlamsız buluyorsanız yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederim,
eğer yine anlamsız buluyorsanız
bekleyin ve görün.
Martin Eden dedi ki…
demirsporumuz bir can almadı...lütfen sayın bekir çınar'ın çok acı bir şekilde aramızdan ayrılmasının gerçek sebeplerinin üzerini örtmeyelim zoyotof isimli arkadaşım...demirsporu çok seviyordu, mesaisinin çoğunu demirspora ayırdı ve bir başkanın yapacağı fedakarlıktan belki de daha fazlasını demirspor için yaptı...ama esasen, türkiyede ve adanada dönen bu tefecilik olayının bekir başkanın sonunu hazırladığını tüm adan biliyor.ticaretle uğraşıyordu ve işleri umduğundan kötü gitti elinden ihalesi alındı.söz verenler zamanında kendisine destek olmadı ve böyle hazin bir son meydana geldi...bekir çınarın aile hayatı, iş hayatı ve demirspor hayatı birbirinden bağımsızdır...ve demirspora yaptığı parasal destekten dolayı bu duruma düşmemiştir...lütfen bitmiş bir şehir olan adananın ve artık herşeyin normal olmaya başladığı türkiyedeki bu kanunsuzlukların eşkiyalıkların üstünü örtecek şekilde bu hazin ölümün sebebibi demirspor sevdasına ve demirsporun sahipsiz bırakılmasına bağlamayalım...bekir çınar da bunu istemezdi.
dün maçtaydım çok güzel pankartlar ve bir anma oldu...keşke şerefsiz tefecilerden ve kan yiyicelerden de hesap soran bir pankart yazılmış olsaydı.ihalesini elinden alıp başkasına verenlere, siyasi iktidara da bir küfür pankartı olsaydı...gerçek katillere hitaben de bir küfür pankartı olsaydı...demirspor sevgisi bir SON sevgisi değil bir BAŞLANGIÇ sevgisidir
demirsporu sevince insan iş güç sahibi olur...ilerlemeyi sever dünyayı sever emeği sever...demirspor sevgisi sona değil başa getirir insanı

tüm sezonun hepimize hayırlı olmasını diliyor tüm tayfaya selam ediyorum

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.