Ana içeriğe atla

Yönetimin Belediye Hakkındaki Açıklaması...

Demirspor yerel yönetimlerle iyi geçinmek zorunda değildir. Yerel yönetimler Demirspor ile iyi geçinmek zorundadır. Yerel yönetimleri halk seçer. Demirspor halkın takımıdır. Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını 1.000 tane oy belirlemiştir. Yerl yönetimler geçmiş, Demirspor kalmıştır. Bu şehirde hiç kimse kendini Adana Demirspor'dan büyük göremez. Kimse Adana Demirspor'u oyuncağı olarak algılayamaz. Korkmaya lüzüm yoktur. Yönetim gayet güzel yapmıştır. Açıklamalarını aynen yayınlıyoruz.

"SAYGIDEĞER DEMİRSPORLULAR

Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya istinaden bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir.

Birinci konu; Büyükşehir Belediye Spor Fonu diye bir şey vardır. Spor Fonu Belediye çalışanlarıyla akdedilen toplu iş sözleşmesinin ilgili maddesi gereği spor bedeli adı altında işçilerin maaşından kesilerek oluşturulan havuzun adıdır. İspatı da resmi internet sitemizde yer alan bir belediye işçisinin maaş bordosu örneğidir. Ve Büyükşehir Belediyesi spor fonu kanun gereği Sayıştay ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu tarafından denetlenememektedir. O takdirde yapılan açıklamada belirtilen paraları Büyükşehir Belediye Başkanımız kendi cebinden mi vermiştir.

İkinci konu; Demirspor Kulübünün hiçbir açıklamasında Büyükşehir Belediyesi bize yardım etmiyor tabiri kullanılmamıştır. Bizim talebimiz önceki dönemlerde tamamı Demirspor için verilen ancak daha sonra Kulübümüze aktarılmasına son verilen spor fonunun her iki kulübe eşit olarak aylık düzenli şekilde verilmesi olmuştur. Burada anlam verilmeyecek bir şey yoktur.

Üçüncü konu; Belediye basın bürosu açıklamasında profesyonel kulüplere bu yönde yardım yapılmayacağı belirtilmektedir. Malumunuz olduğu üzere Demirspor Kulübü amatör şubesine kulübümüzün bağış makbuzu karşılığı spor fonunda yardım yapılmaktadır. Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız daha önce sarı zarflarla kulübümüze ekranlar önünde aktardığı paranın kaynaklarını, verdiği 1 Milyon TL'nin kaynağını açıkladığı takdirde spor fonunun kulübümüze aktarılmayacağının cevabını da daha net almış olacağız. Aynı şekilde 2007 yılı içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafında yapılan resmi açıklamada spor fonunun 3.323,500 TL'lik kısmının Adana Demirspor Kulübü'ne aktarıldığı belirtilmekte iken spor fonunun profesyonel kulüplere aktarılmadığı açıklamasının fiili uygulamayı yansıtmadığı düşünülmektedir.

Dördüncü konu; Bekir ÇINAR ve yönetim kurulu üyelerinin kendi cebinden harcadığı paraya ilişkindir. Bekir ÇINAR kulüp başkanı olarak şuana kadar iddia gelirlerinde tahsil etmesi gereken 116.200 TL'lik tutar kulübümüze bağışlanmıştır. Ayrıca genel yönetim sürecinde gerek Bekir ÇINAR'ın gerekse diğer yönetim kurulu üyelerinin yaptığı birçok harcama, kendi bütçelerinden karşılanmış ve temlike konu edilmemiştir.

Son zamanlarda sürekli olarak yönetimimizin kendi kaynaklarında kulübe ne kadar hibe edeceği veya ettiği konusu gündeme getirilmektedir. Şuana kadar Bekir ÇINAR başkanlığında oluşturulan yönetimler kulübe cebinden 2,9 Milyon TL kaynak aktarmıştır. Aktardığı bu kaynağı diğer yönetimler döneminde aktarılan kaynaklar da dahil değildir. Şuanda yakın zamanda açıklayacağımız üzere kulübümüzün gelirleri üzerindeki haciz ve temlikler nedeni ile zaten bizim bu paraları almamız mümkün değildir. Doğrudur, biz bu paraları kulübün gelirleri üzerine temlik koymak sureti ile yani alacağımızı garanti altına alarak aktardık. Ancak en iyi ihtimalle 2 sene sonra tahsil etmeye başlayacağımız paraların faizlerini talep etmeyeceğiz. Ayrıca temlik sırası bizlere geldiği zaman kulübümüzü gelirsiz bırakmak pahasına temlikleri tahsil etme cihetine de gitmeyeceğiz. Yeri geldiğinde öteleyeceğiz, yeri geldiğinde kısmen tahsilat yapacağız ama bu tutarlar nedeni ile kulübümüzün dara düşmesine asla imkan vermeyeceğiz.

Adana Demirspor Kulübü bağış kapısı değildir. Kimsede bağış yapmayanı neden bağış yapmıyorsun deme hakkına sahip değildir. Sorulacak bir hesap varsa, parayı tahsil etme adına kulübün nefessiz bırakmayı seçip seçmeme noktasında sorulmalıdır. Kimse şuanda tüm gelirleri hacizli, temlikli olan kulübün nasıl yaşadığını sormamaktadır. Kimse şuanda kulübün alacaklarını tahsil etme noktasında olanların kolaylık sağlayıp sağlayamadıklarını sorgulamamaktadır. Herkes varsa yoksa bizim 2 sene sonra ne kadar tahsil edeceğimize bakmaktadır. Bu kulüp şuanda uçurumun eşiğinde ise bunun sorumlusu şu ana kadar kulüpten tek kuruş tahsilat yapmaktan sürekli kaynak aktaran Bekir ÇINAR yönetimi değildir. Bekir ÇINAR yönetimine de sorulacak hesap bir gün kulübü nefessiz bırakırsa sorulmalıdır. Bekir ÇINAR yönetiminin tek bir amacı vardır; Demirspor kulübünü yaşatmak ve birilerinin Adana da tek takım kalsın projesini çürütmektir. Bunun için de sonuna kadar MÜCADELEYE DEVAM edilecektir.

Beşinci konu; kulübümüze yapılan yardımlarla ilgilidir. Bu sezon federasyona yatırılan 1 Milyon TL , önceki yıllardan kalan futbolcu borcudur. Eylül ayından itibaren kulübümüzde açıklamada belirtildiği gibi 750.355 TL değil, 445.925 TL yardım yapılmıştır. 445.925 TL nin de nereye harcandığında kulübümüzün resmi internet sitesinde tablo halinde açıklanmıştır.

Demirspor camiası olarak bizim de anlatmakta güçlük çektiğimiz şey tüm imkanları elinde olan ve Türkiye de hemen hemen tüm il belediyelerinin kulüplerine kalıcı gelir sağladığı bir ortamda yaklaşık 20 yıldır neden Demirspor Kulübü'ne dikili bir ağaç bile reva görülmediğidir? 1994 yılında 1.ligde (Süper Lig) olan takımımızın bugün halen ikinci lig de mücadele vermesinden ve aradan geçen15,5 yıllık dönemde birinci lige hiç görememesinden bir numaralı yöneticisi olan Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendisine hiç kusur yüklememesine anlam vermek mümkün değildir. Talep edilmesi halinde yönetimimizde gerekli araştırmalar yapılarak diğer kentlerde belediye başkanlarının kentin kulüplerine nasıl destekler verdikleri belgeleri ile fotoğrafları ile ortaya konulabilir.

Biz hiçbir zaman Büyükşehir Belediyesi bize yardım yapmadı demedik hala tesislerimizde aytaç durak'ın ismi ve büstü "iyi ki varsın başkanım posteri bulunmaktadır. Kendisini verdiği destek kulübümüzce bunca onurlandırılmışken, samimi bir şekilde afişe edilmişken aynı samimiyetin Büyükşehir Belediyesinden beklenmesi son derece normaldir. Biz Büyük Şehir Belediyesinde sarı zarfla lütuf beklemiyoruz hakkımız olan spor fonunun kulübümüze aktarılmasına son verilmesine anlam veremediğimizi ifade ediyor ve hakkımızı tekrar istiyoruz. Kulübümüze kalıcı gelir sağlanmasını istiyoruz açıkçası ülkenin 5. Büyük kentinin takımı olarak çok daha küçük şehirlerinin kulüplerine sağladığı imkanların bizlere sağlanmamasının hakkaniyetsizlik olduğu değerlendirmesinde bulunuyoruz. Hakkımızı istiyoruz, yapılmasını istiyoruz, çok mu şey istiyoruz?"

Yorumlar

İbrahim İlya dedi ki…
belediyenin restinden sonra böyle bir açıklama farz olmuştu. aksi takdirde yönetim suçlu pozisyona düşecekti.şimdi zaman daha fazla baskı yapma zamanıdır.yılmak yok.MÜCADELEYE DEVAM!
Adsız dedi ki…
sene başı 1 trilyon werdiyse bu kulübede 15 sene kaybettridi onlarıda sölesin,kendinin destekldği yönetimden kalan borçlar onlar,o para anasının ak sütü gibi helaldir bu yönetime,ayrıca 1 sene maçları yayınladın aldın karşlığnı sen,kendisi şukadar werdik dior çınar okdar para almamış sen kulübün başkanı warken ndn ercan aslankesere weriosun parayı,başkanlığın boyunca neyaptın kalıcı gelir olarak bi çivi çaktınmı onu bıraktk çivi çakmak isteyenlere engel oldun,yönetim inşallah diğer belediyelerin takımlara nasıl otoparklar,benç ücretleri,benzin istasynları,göğüs reklamları sağladğınıda anlatır şu adamın gerçek yüzünü görsün artık insanlar ya
Adsız dedi ki…
ankara tayfası taraflı yayın yapmaktadır...belediye açıklamasına şüpheler var diyip.çınarın açıklamasının tamamına sorgusuz inanmaktadır...???
takımın maçına bir gün kala bu açıklama da yanlıdır...bekir çınar yanlış yoldadır...lütfen sorgulayarak destekleyin

ceyhan ads
Onur BİÇER dedi ki…
Sayın Ceyhan Ads isimli okuyucumuz.

Ankara Tayfası yayın organı değil, düşünce organıdır. Blogda dilediğimizi yazmakta özgürüz.

Diğer hususlara da cevap vereyim izninizle. Belediyenin açıklamasına şüpheler var demedik, yakışıksız bir açıklama dedik. Çünkü Belediye alenen kıvırdı. Dedi ki; Kanun'da spor fonu yoktur, dedi. Dedi mi demedi mi? Bakın açıklamasına. Biz ne dedik, doğru kanunda yok dedik. İşçi sözleşmesinde var dedik. Bakın aşağıdaki açıklamamıza. Ayrıca dedik ki; para belediyenin değil işçilerin dedik. Bakın aşağıdaki açıklamaya. Ayrıca diyorum ki; belediyenin görevi yöneticilerin cebinden verdiği para ile ilgilenmek değildir, belediyenin görevi KENTİN SPORUNA KATKIDA BULUNMAKTIR. Belediye de bunu yapmamaktadır. Kanıtladık mı kanıtladık. Çınar'ın açıklamalarına sorgusuz inanmadık. Çınar'ın belgelerine inandık. Çıksın belediye spor fonundan Demirspor'a para aktarılmadığını kanıtlasın ben de sizden özür dileyeyim. Takımın maçına bir gün kalması ile belediye açıklamasının alakası yoktur. Eğer böyle bir şey varsa, belediyenin bu kritik dönemde açıklama yapmak yerine destek olması gerekirdi. Belediye ağzına geleni söylesin, tokat üstüne tokat atsın, hepimizi dilendirsin, biz o maç var, bu maç var, kedi oğlan doğuracak, yoncalar artık 5 yapraklı olacak, bahar gelecek, çiçekler açacak diye diye ömür boyu bekleyelim, dayak yiyelim yok öyle yağma. Aytaç Durak bu kentin de Adana Demirspor'un da ve hatta kentin diğer takımının da yıllarını heba etmiştir. Adana önceden 4. büyük kentken şimdi 5. büyük kenttir. İşsizlik oranı en yüksek olan kentlerdendir. Ama belediye masumdur. Buna da yok öyle yağma.

Belediye Vanspor maçında sahaya yöneticiler değil futbolcular çıkacaktır. Herkes işine baksın. Belediye ile yönetim kavga ediyor diye topunu oynamayacak futbolcu varsa defolsun gitsin. Yönetimin görevi primini ödemek, parasını ödemektir. Futbolcunun da görevi çıkıp oynamaktır. Çıkacak oynayacak o kadar.

Ankara Tayfası Aytaç Durak'a Adana Demirspor yönetiminin karşı durması konusunda yanlıdır, taraflıdır, yönetimin yanındadır. Çok da iyi yapmaktadır. Kim belediye önünde eğilmek isterse eğilebilir. Biz Ankara Tayfası olarak eğilmeyiz. Gücü yeten eğsin.
İbrahim İlya dedi ki…
böyle acayip sözler söyleyip sadece seyhan nikaragua filistin gibi takma isimler kullanan insansılar beni iyice sinir etmeye başladı.kardeşim bir fikriniz varsa söyleyin. aytaçı övün bana sövün ama adınızı yazın.Delikanlı gibi.Demokratik toplumda yaşıyorsak fikirlerimizi rahatça söylemeliyiz.belediye konusuna gelince: belediye seve seve destek vermek zorundadır. neden mi? çünkü biz bu şehrin takımıyız.ben tarbzonda yaşıyorum ve trabzon valiliği 5000 kombine alarak sene başında destek oldu.bu laftan sonra birşey yazmama gerek var mı?
Adsız dedi ki…
bekir cinar ve yönetimi bu aciklamayla taraftarida yüreklendirmiştir daha da bilinclendirmistir artik öyle birsey olduki ilkokula baslayan bir cocuga sorsaniz demirsporun neden basarisiz oldugunu aytac durak demekten kendini alamayacaktır bide işin baska bir yanı var yavuz yıldırmaz denen kendini spor yazari sanan şahıs hala bir spor sitesinde aytac durakla karsi karsiya gelmek kimseye yarar saglamayacaktir diyor hani insanin aklina gelmiyor da değil keske aytac durak düşsede baskanliktan bu ve bunun gibi pek saygıdeğer(!) arkadaslarda elini ayagini demirsporumuzdan cekse diye düsünmüyor degiliz...
İbrahim İlya dedi ki…
adsız arkadaş sevdim seni ama adını da yazsaydın keşke:)) yavuz yıldırmaz denen arkadaşa kızamıyorum.kendimi onun yerine koyuyorum da aytaç olmasa kim ekmek verir bunlara.belki ben olsam bende aytaçperver olurdum ama Allah'a şükür muhtaç değilim ona.bu tip insanlar sistemin içerisinde ezelden beri vardı ilerleyen dönemlerde de olacaktır.padişah şakşakçısı olmadan olmaz.
mert dedi ki…
allah aşkına bırakın bu işleri mavilaci blogtaki füze selami röportajını okuyun sonra konuşun tabii sözcükler boğazınızda düğümlenmesse adam 26 yıldır maçlara gelmiyormuş efsanemizi unutup aytaç durak gibi değersiz insanlar hakkında bu kadar çok konuşup yorum yapmak çok garip geliyor bana bırakın aytaç durak'ı falan geçmişimize kulak verin geçmişimize...
mustava dedi ki…
ankara tayfası taraflı yayın yapmaktadır. doğrudur. ankara tayfası adana demirspordan yana taraflı yayın yapmaktadır. kendi değişmez doğruları vardır, yıllardır gerek bu sitede, gerekse başka platformlarda bu düüncelerini dillendirmiştir.

herkesi kendi gibi görenler bizi bekir çınarcılık yapıyor zannediyor, adamcılık yaptığımızı zannediyor herhalde. belki de bekir başkan ve yönetimi bu blogdan açık açık en çok eleştirilendir. çünkü bizlere en çok o kulak vermiştir. ideal kurumsal yönetime en çok yaklaşmak isteyen odur. belki zorunluluktan, belki bilinçli tercihleridir, kendi takdiridir.

dün olduğu gibi, bugün de yarın da bu blogun hareket ettiği ilkeler çerçevesinde yazmaya çizmeye devam edeceğiz. bizler demirspor taraftarıyız; yönetimler, futbolcular, antrenörler gelip geçicidir. taraftar ise kalıcıdır ve aslında kulübün gerçek sahibidir. bundan dolayı adamcılık bizim işimiz değildir, bu tip ithamlar ise insafsızlıktır.

takımın maçına birkaç saat kaldı. takımımız bu maçta çıkıp aslanlar gibi oynayacaktır. benim için rahat, sahaya kim çıkarsa çıksın istediğimiz, özlediğimiz mücadeleyi ortaya koyacaktır. futbolcular işlerini yapacaklar, kendilerine destek olan yönetim ve taraftarı mehcup etmeyeceklerdir. beklentimiz bu yöndedir.
yergökmavi dedi ki…
Yıllardır başarı sözleriyle uyutulan taraftarlar artık uyandı.Adanademirsporun başarısı gelmek üzereyken kendi kişisel çıkarları ve beceriksizlikleri yüzünden başarıyı sağlayamamış insanlar artık bu klüpte kalmamalı,isimler bu klüple anılmamalı..
Yıllarca adanademirspora yardım yaptığını söyleyen zihniyet şimdi çıkmış spor fonu yok diyor..Şimdiye kadar verilen paralar maddi olarak fazlasıyla geri alınmadımı?Ya verilen 15 yıllık manevi zararlar,tüketilen umutlar,tek arzusu masumane bir şekilde bu takımın şampiyonluğunu görmek adına katedilen yollar,Konya'da akıtılan göz yaşları....Birileri çıksın bunların hesabını versin...
Belediye yönetime "Siz ne kadar bağışladınız" diyerek olaya tamamen kişiselleştirmiştir.Peki siz bu takıma,bu taraftara ne kadar zarar verdiniz,yiyorsa yüreğiniz buyrun bunuda açıklayın.
Ankara tayfasının bunları sorgulamak ve bu klübün menfaatlerini korumak gibi taraflı yayını vardır!!Keşke her kesim bu şekilde sorgulasada taraftarı koyun gören zihniyet ortadan kalksa,nerde kime hizmet ettiğinin farkına varsa....
Adsız dedi ki…
Ankara tayfası özür dileme merkezidir.Önce hata yapar sonra özür diler hepsi.Onun için bırakın BU edebiyat parçalarını ankara tayfası anca laf icraat yok sizde.paso yazı yazıyorsunuz sıçtığımın internetine.ne bok oldugunuzu memleket biliyor.
Adsız dedi ki…
Öte yandan yıl içinde 750 bin TL daha verildiği söyleniyor. Bunun 100 bin TL'lik kısmı üç gün önce imiş. Kaldı 650.000 TL. 300 bin TL'lik kısmını biliyoruz. Arada bir 350.000 TL kaldı. Onu ben duymamıştım. Haberin aslı varsa yönetimimiz daha da şeffaf olmalı diye düşünüyorum.

bu birinci haberiniz sayfanızda çıkan



Korkmaya lüzüm yoktur. Yönetim gayet güzel yapmıştır. Açıklamalarını aynen yayınlıyoruz.

bu da ikinci haberiniz yayın sayfanızda
yayın organı değiliz diyorsunuz bekir çınar konusunda onun gazetesi gibi davranıyorsunuz sordukmu da evet yanlıyız demirpsor yanlısıyız diye demogoji yapıyorsunuz...
bekir çınara neden yüzde yüz güveniyorsunuz bunu sorguluyoruk

adım hakan genç yukarıda bol keseden atan arkadaşlar isimle soyisimle ne işi varsa alsın görsün işlerini

bugün aytaç durakın demirspora verdiği her zarar için allah belasını versin diyorum...bunu hep söyledim...
sene başında belediyeye yürüyüp büyük başkan para diyen bekir çınardı..bugün laf eden de bekir çınardı


sizi yanlışlar yapan demirspor yönetimi ve onların peşinden yanlışlara giden ve artık anlamını bozmuş şimşekler grubuyla aynı yanlışlara giden bir grup olarak görüyorum...bu kadar yanlışı bu kadar insanın görmüş olmaması tesadüf olamaz...şefik beyle çok sohbet ediyorsunuz ama herhalde gördüklerini sizle paylaşmıyor...

aytaç durağa tavrı paraya göre değişen,tuncele karşı tavrı paraya göre değişen insanların yarın bekir çınara da tavrı para yüzünden değişecektir.bunlar düz mantıktır...
yayınlayın
mustava dedi ki…
canım adsız arkadaşım, çok sinir oluyorsan, canını çok sıkıyorsa girme, okuma. hem vaktini sana göre daha güzel işlere harcarsın hem de sinirini bozmazsın.

yazdıklarımızın insanları bu kadar germesine, küfür ettirmesine şaşırıyorum. sanki buradan küfür ediyoruz. etmesini biz de biliyoruz, merak etmeyin.

ne bok olduğumuzu memleket biliyorsa memlekete hak veririm. yıllardır sayenizde boku yiyen memleket elbette boktan iyi anlar hale geldi. ama artık bokun iyisini de anlıyor, kötüsünü de.

sonuç olarak, girmezsin, okumazsın, sinirini bozmazsın. kendi bildiklerinle yaşarsın, keyfine bakarsın. köy çeşmesi değil burası, herkes gelip okumak zorunda değil. bu kadar sinirleniyorsan demirspordan ayrı olarak şahsi problemlerin var demektir. biz ne yaptık ne ettik sana acaba? nasıl üzdük seni? işin garibi bu...
mustava dedi ki…
şu özür dileme merkezini de anlamadım. hatası varsa, özür diler tayfa. bu kadar basit. mesele art niyet olmasın. art nieyle hatalar yapılmasın. hengi konunun üzerine söylendiğini bilemesem de, şunu bilirim ki özür dilemek bir erdemdir. o erdemimiz var çok şükür. utanılacak bir durum yok.

zaten bu yorum, yazarının bizimle şahsi sorunları olduğunu belli ediyor.
Onur BİÇER dedi ki…
İlk yazınızı terbiyesizliğinizin boyutunu ortaya koymak adına yayınlıyorum. Kendi karakterinizi ortaya koymak açısından muhteşem bir yorum bırakmışsınız. Aynen iade ediyorum. Özür dileme merkezi olmamız da müthiş benzetme olmuş. Doğrudur, hiç özür dilemememiz gereken yerlerde bile bizzat ben kimi zaman çıkıp özür dilemişimdir. Zira burada sizler gibi olmasa da çapı olan okuyuculara saygı duymaktayız. Onların seviyelerine hitap etmeyecek noktaya indiğimiz anda o erdemi gösterip gönül rahatlığı ile özür de dilerim. Allah değiliz hatasız olalım.

İsminiz Hakan Genç imiş. Delikanlı çıktınız helal olsun. Yazdığım yorumda yönetime ben sormuşum zaten soruyu. Yönetim de açıklamış. Bahsedilen 300.000 TL daha önceki tarihte geldi diye. Ajanda mıyım ben tutayım Aytaç'ın parasının tarihini. Şakşakçı olsam o eleştiriyi, şeffaflık çağrısını niye yapayım. Ancak kafanız bu kadarına yetiyor anlaşılan. Çünkü amacınız farklı.

Bekir ÇINAR'ın gazeteye ihtiyacı yok. Bizim de gazetecilik yapma gerksinimimiz yok. yazdığım yorumu okusanıza, Aytaç Durak konusunda yönetimin yanındayız diyoruz. Aytaç Durak Demirspor'un menfaatine iş yapmaz, biz Demirspor'un yanındayız diyoruz. Konu çok açık ve net ama herkes kapasitesi dahilinde veya niyeti dahilinde algılıyor. Ayrıca bakın bakalım sormuş musunuz yanlı olup olmadığımızı. Bekir ÇINAR'a %100 güvenen yok. Bunu yönetimin kendisine de gerek basın mensuplarının önüde, gerekse birebir görüşmelerimizde söyledik. Başkan da burayı takip ediyor. Çekinsem buraya yazmam. En ağır eleştiriyi ben yaparım, doğru icraati yerine getirdiği anda da en büyük desteği ben veririm. Bunu da herkes bilir.

Sene başında yönetim Aytaç Durak'a giderken ben alkış tuttum mu? Açık değil mi kayıtlarım? Benim Aytaç Durak'a ilişkin tavrım bir gün olsun değişti mi? Bol keseden sallamayı bırakalım artık. Geçmişte yaptığı kendi takdiridir, şimdi yaptığı bence doğru olandır. Ellerim kızarana kadar da alkışlarım. Allah belasını versin dediğiniz Aytaç Durak'a tepki verildi diye böyle bir ruh haline bürünmeniz de niyetinizi ayrıca ortaya koyuyor.

Biz bu blogda yazdığımız ilk günle bugün arasında söylemlerimizi hiç değiştirmedik. Neysek oyuz. O yolda bizimle kim varsa onunlayız. O yoldan kim çıkarsa onun karşısındayız. Mesele bu kadar açık. Bizi nasıl değerlendirdiğiniz de kendinizi bağlar.

Kimin kimi neye göre değerlendirdiği bizim meselemiz değildir. Bizim meselemiz kendi değerlendirmelerimizdir.

Size yanlış gelen her şey yanlış olmayabilir. Yazdıklarımı doğru dürüst okumadan vereceğiniz her cevap kendi potansiyelinizi yansıtır. Düşünmeden adım atmayın ki mahçup olmayın.
Adsız dedi ki…
esas sinirlenen sizlersiniz gibime geliyor,bloga yakışmayacak ''bok'' kelimesi gibi kötü kelimeler kullanan sizlersiniz...işinize gelmedi mi,sitemizi okuma git hayatını yaşa diye kaçmaya çalışan cümleler kuranlar da sizlersiniz...kafanız o kadar meşgul ki,yazdıklarımı anlamadan cevap yazıyorsunuz bana...

aytaç duraka tepki verildi diye değil onur...önce baş tacı yapılıp şimdi tepki verildi diye yanlış diyorum...
bugün vana da yenildik...bu yenilgilerin tek sorumlusu yönetimdir...daha da fena hale düşmeden istifa etmelidirler...
yalan söylüyorlar hatta eksik konuşuyorlar...bunu herkes biliyor sadece şimşekler ve ankara tayfası bunları görmek istemiyor

hakan genç
mustava dedi ki…
hakan genç, ilk paragraf bana sanırım. devamının cevabını onur verecektir.

okumayın, takip etmeyin dememin neresi garip? eğer kişiliğimize saldıracaksanız, şahsi kininizi kusacaksanız, burası sizi sinir sahibi ediyorsa, sizin için zaman kaybıysa... evet burayı okumayın. kimseyi zorlamıyoruz bizi okuyun, takip edin, fikirlerimizi kabul edin diye. bakın sağda solda reklam falan da yok, burasının hiti artsın da cebimize para girsin diye bir derdimiz yok.

gerçekten çok samimi bir istek benimkisi. bir şeyden kaçtığım da yok. siz yorumlarınızda güya bizi sıkıştırmış olduğunuzu falan zannediyorsunuz. bizim bekir çınarla gizli-açık bir ittifak içinde olduğumuzu ve bu ittifakı deşifre ettiğinizi zannediyorsunuz. keşke gökoğluda tuncel de kendi yönetimleri zamanında bu yönetimin yaptığı açıklamanın bir benzerini yapsalardı da onu da yayınlasaydık. keşke onlar da bu blogu okusalardı, buraya yorum bıraksalardı. bizlerden naçizane fikirlerimizi sorsalardı, yorumlarımızı alsalardı.

gerçi bu sefer de bir başka hakan genç çıkar, bizleri hayallerindeki mertebeye ulaştırırdı.

hakikaten, nedir bu blogun sırrı? günde minimum 500 kişi neden burayı ziyaret ediyor? ankaralardan sallayan adamları niye okuyor?

biz bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz efendim. bizim gibi düşünmeyenlere bir tahakkümümüz olamaz, aynen onların da bize olamayacağı gibi...
Onur BİÇER dedi ki…
Doğu Demir ile ilgili yorumları yayınlamayacağımızı söylediğimizden dolayı bu yorumu da yayınlayamıyoruz Kebabkolik. Kim olduğu önemli değil, o nedenle yorum yapmayacağım.

Sayın Hakan GENÇ. O zaman tepkiniz zamansız. Aytaç Durak baş tacı yapıldığında yazacaktınız bunu. Aytaç Durak'a tepki verildiğinde yazılmasının anlamı ne?

Yönetim istifa mı etmelidir, diyorsunuz. Tamam dediniz. Biz de yayınladık. Ederler etmezler kendi takdirleridir. Van maçının sorumlusu yönetim midir? Düşüncenizi söylediniz. Kaale alıp almama onların problemidir.

Ankara Tayfası yanlış yolda olabilir. Belki bir şeyleri göremiyor da olabilir. Ama görmek istememek söz konusu olamaz. Şu an itibarıyla bir çok şeyi net olarak gördüğümüzü düşünüyorum. Sizinle birçok noktada ayrıldığımızı da düşünüyorum. Ben de düşüncemi söyledim. Bu konuda da takdir sizindir. Benzeri tartışmları inanın çok yaşadım. Blogu takip ediyorsanız biliyorsunuzdur. O nedenle aynı veya çok benzer konularda yeni polemiklere girmeyeceğim.
Ati dedi ki…
arkadaşım Aytaç Durak bu takımı , aynen adanayı soyduğu gibi soymuştur, sonra kahramanlık yapmıştır 1 milyon verip , aslında verdiği zararın %1 i bile değildir ama aldığını gör(e)meyen, sadece verdiğini görenler kendisine biyat etmeye devam edebilirler. Bekir Çınar hakkında çok umutlu ve çok iyi görüşlere sahiptim, fakat şu anda kendisine nötr konumdayım. sadece klübü sahipsiz bırakmamış , kayyuma ya da aytaç amcanın kuklalarının kucağına bırakmadığı için bir miktar minnet duymaktayım kendisine. şimdi şu tayfa olayına azıcık el atalım..

derdiniz ne be babam. ne yaptı bu tayfa size. takımın paralarını mı saçtı? maç mı sattı adanaspora? rakip takımı aşağılayıp gaza mı getirdi? ne yaptı. arkadaşlarım, biz o meşhur adana yerel spor sitesindeki emmilerimize benzemiyoruz. kimseyi yalamak, yalakalık yapmak zorunda değiliz.çünkü herhangi bir kişi veya oluşumu yalamak karşılığında bize ekmeğimizi veren bir EMMİmiz yok. kendi kendimize yazıyorduk, birden saldırmaya başladılar. demekki damarlarına basılmış. inşallah o damarlardan kan akmaz olur, kangren olan bölge kesilip atılır da, hastamızı ölmeden kurtarırız..
Adsız dedi ki…
Herkes iyi düşünsün, Bursada oynanan giresun maçına Durak, Bayram akgülün kiraladığı uçakla beraber gelmiştir. Bu finalde adanademirspor inanılmıyacak kötü oynamış, 5-1 malup olmuştur. Sonrasında elimizdeki şampiyonluğu adanaspora maçı satarak vermişlerdir. Mersinidmanyurdu maçına karabük teşvik primi yollamıştır. Bunu anlayabilirim. Fakat Mersinidmanyurduna Bayram Akgül de 250.000 Tl teşvik yollamıştır. Emrah Bedirin adanaspora nasıl kazandırıldığı ortadadır. emrahın elinde çantayla boservis parasını getirmesini Bayram Akgül sağlamıştır. Adanasporun şampiyonluğu Şimşeklerin gözyaşından oluşmuştur. Futbolcular tek tek satılıp takımı kayyuma bırakıp, kapanması veya adanaspor adı altında birleştirip, adana da tek baron Durakın manevi oğlu bayram akgül yapılmak istendi. Bayram Akgül bu konuda kedi gibi hep sus pus kalmaktadır. Çünkü o oyunu sesiz ve derinden oynamaktadır. Her ay Duraktan 300.000 tl almıştır. aldığı arsalar nerden gelmiştir. Tabiki babasından. En son adanaspor arena stadı için duraktan söz almıştır. Tüm ADANADEMİRSPORLULARA sesleniyorum oyun çok büyüktür. Aytaç durak bu takımn baş düşmanıdır. Sayın Onur Biçer seni gerçek demirsporlular zaten takdir ediyor. Çok başarılısın. Bu yüzden seni yıpratmak isteyen çok çıkacak. Hiç moralini bozma. Seni tanımıyorun ama çok seviyorum.
Adsız dedi ki…
Ankara tayfasına'dır sözüm.Bu blogda sizi eleştiren size hakaret eden sizi aşağılayan her türlü mesajı yayınlayıp yayınlamamakta nasıl özgürseniz ŞİMŞEKLER GRUBU'na hakaret içeren açık açık SATILMIŞLAR diyen mesajlarıda yayınlamakta kesinlikle ÖZGÜR DEĞİLSİNİZ.Bu kadar rahat hareket etmeyin.Ve o mesajları yazanları bizzat şimşekler grubu ile görüşmeye davet edin.Siz uzak oldugunuz için internet üzerinden herşeyi tartışabilirisiniz ama konu ŞİMŞEKLER GRUBU olunca o insanlar gelsin herhangi birimizle sabahlara kadar tartışsın.Dikkat ettiyseniz isim vermiyorum ve HERHANGİ BİRİMİZLE DİYORUM.Bakalım kim boynu bükük çıkacak o masadan son 15 seneyi masaya yatırdıgımızda.
Adsız dedi ki…
bayram akgül takımını almış süper lige çıkarıyor,ister beğenin ister beğenmeyin adana da bir stad projesini ortaya koyuyor,yani atı alan üsküdarı geçiyor bizde üçüncü dünya ülkelerinin söylediği gibi bizim baş düşmanımız amerkia ve siyonist güçler onlar izin vermediği için kalkınamıyoruz diyoruz.ya sen şimdi taraftar olarak demirsporun 3-4 yıllık başarızlığını bayram akgüle nasıl bağlayabilirsin..bayram akgülün kiralık uçakla giresuna gitmesinin demirsporun bsşarısızlığı ile ne ilgisi var..konya daki 90.dk da golü atan genç çocuğadamı bayram akgül teşvik yolladı,ya da kartalspora adana da yediğin son dk.golünü atan çocuktamı bayram akgül ün adamı ya da küçükköy e istanbulda yenilirken bayram akgül demi ordaydı.tarsus maçında sahaya atlayan taraftarı bayram akgül mü yolladı,kaleci kaya yı bayram akgül mü aldı,son 4 sene içerisinde takımın oynadığı bütün final maçlarının kaybedilmesinide bayram akgül mü sağladı,mersin maçından önce mustafa tuncelle bayram akgülmü kırmızı lacivert kravat tak dedi.ya bu zihniyet değişsin artık lütfen sağlıklı bir düşünce yapısı değil bu..
Onur BİÇER dedi ki…
Bize Şimşekler Grubu'nu savunan adsız kişinin bizimle mail yoluyla iletişime geçmesini istiyorum. Ben ne zaman bu blogdan Şimşekler Grubu'na hakaret ettirmişim. Aksine defalarca açıklama yapmışım. Şimşekler Grubu Adana'nın bir değeridir demişim. Bu değeri bu blog üzerinden yıpratmanıza izin vermem demişim. O nedenle gelen yorumları yayınlamamışım. Eleştirilerin hepsini yayınlamamakla birlikte Gruba ileteceğimi söylemişim. Sonra Grup ile konuşmuşum. Zamanında bir tatsızlık yaşadık. Gördük ki; yeterli iletişimi sağlayamamışız. Bu iletişimi sağlamak gerek demişim. Birbirimize sıkıntılarımızı yüz yüze, en azından telefonda söyleyeceğimize söz vermişiz. Bunları da sonuna kadar uygulamışız. Grubu herkesin linç etmeye kalktığı Tarsus maçından sonra sözlerinin üstüne söz söylememişiz, blogdan da söyletmemeişiz. Bu nedenle benim özgürlüğümün sınırını benim ilişkilerim belirler. Benim blogumda herhangi bir adsız okuyucu, benim Grupla olan ilişkilerimin sınırlarını belirleme ve bana yön verme kudretine sahip değildir. Bir şeyler anlatmaya çalışan bir arkadaş, bir eski arkadaş, bir dost, bir okur ise mail atar, varsa telefon eder. Ne söylemek isterse söyler. Kusura bakmayın ben ikili ilişkilerime dışarıdan ahkam kestirtmem. Hele haksız ve yıpratma amaçlı girişimlere asla müsaade etmem.

Burada "ben" sadece Onur BİÇER değil, Ankara Tayfası'dır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.