Ana içeriğe atla

Belediye Vanspor Maçı Sonrasına Dair...

Zamanında şampiyonluk hedefi koyulması için baskı yapanların sözüne itibar edilse idi, şu anda bir linç kampanyasının ortasında bulurdu bu takım kendisini.

Bu sene için verilen tek bir söz var, aslında çok farklı sözler var da en son söze itibar etmek istiyoruz. Bekir Çınar yönetimi kulübü aldığı noktadan daha geride bırakmayacak. Bunu izleyeceğiz.

Maç sonrasında Süleyman çıkmış açıklamalar yapmış. Gönderdiği sinyalleri ben maddi sıkıntılar olduğu şeklinde değerlendiriyorum. Demiş ki; biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Herkes yapsın. Ben de diyorum ki; bu söz "biz" öznesi ile geçerli bir söz değil maalesef.

Adıyaman maçı ile ilgili söylenecek çok bir sözüm yok ama Elazığ maçında görevini yapan istisnai oyunculardan idi Süleyman. Bununla birlikte Elazığspor ve okuduğum yazılara göre Belediye Vanspor maçlarında görevini yapan, hele hele üstüne düşeni yapan bir takım yoktu sahada. Süleyman'ın üstümüze düşeni yaptık derken kast ettiği, maddi sıkıntılar varken üstümüze düşen sinyal vermekti, onu verdik, şimdi yönetim de gerekeni yapsın, şeklinde bir şey ise makul bir dayanağı olur. Çünkü takım savaşmıyor. Ben galibiyette veya puan kaybedilmesinde değilim. Savaşmayan takım adına savaşmış izlenimi vererek beklenti dile getirmek bence yanlış olmuş.

Ayrıca Adana Demirspor futbolcusu yönetimini basının önüne atmamalıdır. Yönetim bir mücadele veriyorsa mevcut futbolcular için de veriyordur. Kısa vadede üste düşenin alınmasını sağlayabilecek olan bu yaklaşım, sezon sonu değerlendirmelerin farklılaşmasına da yol açabilir. Hak istemenin yolu, yem yapmaktan geçmez.

Öte yandan dışarıdan gördüğüm kadarıyla yönetim bir iletişim sıkıntısı yaşıyor. Kendi verdiği mücadeleye futbolcularını inandıramamış. Yönetsel hata olarak değerlendirilebilir bu husus. Yönetim açıklama yapmalıdır, demelidir ki; futbolculara söyleyecek sözümüzdür yoktur. Onlar maddi sıkıntılar altında mücadele ediyorlar. Biz de bu sıkıntıları çözmek için uğraşıyoruz. Bunun için şunu şunu yapacağız. Bir havuz oluşturup toplanan tüm parayı yine kendilerine vereceğiz. Onları dara düşürmemek için gereken tüm çabayı göstereceğiz. Demiyor işte.

Yönetim kredi kartı projesinde bir girişimde bulundu ama buradan gelecek paraların proje devreye girdikten sonra tahsilatı en iyi ihtimalle üç ay sonra olacak. Bu nedenle bu süre içinde yönetimin umut pazarlaması lazım takımına. Nesine.com projesini yönetim taraftarına pazarlayamadı. Geri bildirimler vermedi. Teşvik etmedi. Oradan gelen cüz'i blok para ile yetindi. Oysa oynanan her kupondan kulübümüze para kalacak. Üzerine gidilmedi. Gidilse ne kadar kalacaktı para belki forma reklamından alınan kadar. Peki buna sırt dönecek maddi gücümüz var mı? Bence yok. Damlaya damlaya göl olmalı. Blok para projelerine verilen önem halkın kaynaklarına da verilmeli. Elde edilen her bir TL dahi futbolculara aktarılmalı. Utanmadan çekinmeden.

Dönüp dolaşıp futbolcuya bir söz daha edelim. Ağzın laf yaparsa para kazanamazsın. Musluğu açmak istiyorsan yüreğin ve ayakların laf yapacak. Son 3 maçta 8 puan kaybettik. Bu maçlardan iyi sonuçlarla ayrılsa idik ne Aytaç Durak direnebilirdi başarınıza ne bir başkası. Cebinize girecek paradan kendinizi bizzat yine siz mahrum ediyorsunuz. Sözleşmenize bakınca profesyonel yazıyor ama bu mantığınızla amatör dahi olamıyorsunuz.

Siz içinizdeki potansiyele güvenin. Biz size güveniyoruz. Gençlerle destekli tecrübeli takım projesine güveniyoruz. İsterseniz yapacağınıza ianıyoruz. Sorunlarınızın çözüleceği hususunda umutluyuz. Sizin Demirspor tarihine yön verme şans ve kudretine sahip olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle gayret bekliyoruz.

Şans ve güç varsa, ilerlemek için gereken tek şey hareket etmektir. Yönetimin de futbolcuların da kıpırdaması lazım.

Yorumlar

uniadanademirhatay... dedi ki…
sülayman sanki oynuyorsunuz millete nasire yapıp deplasmandan puanlarla dönüyormuş gibi konunuşuyorsun burası ads camiası bu nasıl yönetimk futbolcular bu kadar disiplinsiz...hım çok mu para istiyorsunuz oynayın para gelecektir....demirspor yönetimini ve traraftarını böyle şeylerle üzmeyin...
Adsız dedi ki…
Öyle deme Onur öyle deme. Onur diyorum çünkü yaşım 47, alınmayasın.

Bu yönetim aldığından geride bırakmayacak diyorsun ama baksana sezon başı onlarca topçu alındı, bir sürü para saçıldı, apo hocaya paralar verildi. Hepsi heba oldu. Ne içindi bunlar, hedef şampiyonluk için değilmiydi?

Sezon başı hedef şampiyonluk denmedi mi, dendi. Sonra hedef küçülttük dendi.. Almanya kamp planları yapıldı vs vs . Mentör bile tutuldu, şimdi nerde bilen var mı. Birsürü şey vardı. Bunlar nereye gitti.

Şimdi bu yönetim eskiden daha kötü bırakmayacak diyorsun. Olmadı Onur. Yorumları hep okuyorum az yazıyorum. Temelde ankara tayfası bu yönetimi savunuyor dediklerinde insanlar bunları hep hesap ediyor. Düşünsene kısacık bu sezon başından bu güne gelirken heba olan kaynakları, büyük hedeflerden sapmaları.

Şampiyonluk hedefi konsa linç edilirdi diyorsun .Sezon başı harcanan para ve konan şampiyonluk hedefi nerde peki sevgili Onur. Bu yönetim değilmiydi o hedefleri koyan..Velhasıl kelam Bekir Başkan azıcık düşünmeli.

Birde üstüne ortalık karışmışken, tamda Aytaç Bey ile ilgili acaip sorunlar varken, takım üzerinden siyaset yapıyor pozisyona düşmekte kötü olmadı mı. Dışardan böyle anlaşılıyor durum, öyle bakan çok kişi var. Bu yönetim eskisinden kötü bırakmayacak derken bu da eksi puan değilmidir.?Valla çok eksi puandır bizim için bana göre. Kal sağlıcakla.

Kamil Ateş
Adsız dedi ki…
önemli olan proje üretmek kadar o projenin peşine düşmek,takip etmek,hayata geçmesi için mücadele wermek...sen nesine.com la anlaşıp resmi siteyede reklamını koymakla proje üretmiş olmuysun böle yaparsan flexi kart gibi ölü doğan projlerden farkı kalmaz,yeni bir kart anlaşması yapıysun banka çalışanları başvuru gelince böyle bir kart mı war diolar haberleri yok,ayrıca bukadar sıkışmışken neden bir eşya piyongosu yda sms kampanyası yapılmıyor,şehrin mülki amirlerinden destek alınamıor bu aşikar ozaman taraftarın cebine uygun projeler lazım,bahar geldi storede ürün yok gelsede 20 tane geliyor gidiosun kalmadı denilior,talep warsa neden bidaha üretilmior,ben kaç kişiden duydum storede ki ürünler resmi siteden kredi kartıyla alınabilsin diye talep war kulübe ankara tayfası olarak siz iletin hiç olmazsa bu istekleri
Onur BİÇER dedi ki…
Kamil Bey, Kamil abi. Nasıl hitap etmemi isterseniz. Yönetim eskisinden kötü bırakmayacak, beyanı bana ait değil. Yönetimin bizzat kendisine ait. Bu cümlede kendilerinin verdiği sözün bu olduğunu hatırlatıyorum. Bir önceki cümle ile birlikte değerlendirin lütfen.

Ayrıca bahsettiğiniz vaatlerin hepsi hatırımda. O nedenle verilen birçok söz var ama ben son söze itibar etmek istiyorum dedim. Bunu izleyeceğim dedim. Neydi o son söz, aldıklarından geri bırakmamak. Ne zaman verdiler bu son sözü, en son kongrede. İşte ben bunu izleyeceğim.

Anlayacağınız, yanlış anlatmışım söylemek istediğimi veya yanlış anlamışsınız.
Onur BİÇER dedi ki…
Sayın cinobili01. Kredi kartı için erken davranmayalım. Boş durulmuyor o konuda. Çok çalışılıyor. Ben çok umutluyum. İşin banka kısmına yakın zamanda geçilecekmiş. ALtyapı hazırlıkları var.

Store ile ilgili yarın bir arkadaşımızı konuk edeceğiz blogda. Size katılıyorum.
Adsız dedi ki…
bide anlamadğım bukadar paramız çok mu m.gökoğlu 01 ads 01 aldı diye plakalardan wazgeçildi,tanesi 3 milyardan 30-35 tane satsaydın bugüne kadar 100 milyar yapardı,15 milyar için nesine.com un logosunu taşımak zorunda kalmazdın
Onur BİÇER dedi ki…
Plaka projesinde yönetime haksızlık ediliyor. Ramazan Çimen, Mehmet Gökoğlu ve plakayı alan diğer kişiler ile Emniyet görevlileri bu projeyi alenen baltalamışlardır. Yönetime Emniyet daha önceleri plakaları kulüp için tescil ve bloke edeceği taahhüdünde bulunmuştur. Daha sonra mevzuatı ileri sürerek -ben 2 günden fazla elimde tutamam o süre de doldu- diyerek, yapılan bir bağış karşılığında Mehmet Gökoğlu ve arkadaşlarına plakaları teslim etmiştir. Oysa bu mevzuatı aşmanın çok kolay olduğunu, bloke işleminin her iki günde bir yenilenmesinin çocuk oyuncağı olduğunu Emniyet dahil herkes bilmektedir. Ama Emniyet bunu yapmak yerine Adana Demirspor'un menfaatini ikinci plana atmayı tercih etmiştir. Şu anda da plakaları bloke etmeyeceğini açıkladığı için Adana Demirspor yönetimi plaka projesini devam ettirememektedir. Ayrıca Mehmet Gökoğlu, Ramazan Çimen çıkıp kulübe aldıkları plaka başına 5.000 TL bağışlasalar ve "Ben Bekir Çınar'ı hiç sevmem, icraatlerine güvenmiyorum. Demirspor için tehlikedir. Ama tüm bunlar Demirspor'a gelir sağlamamıza engel değildir." deseler hem yönetimi ezerler içleri soğurdu, hem Emniyet geri adım atmak zorunda kalırdı, hem de kulübümüze gelir sağlanırdı. Demirspor sayesinde isimleri duyılan bu insanlar maalesef Demirspor'u dolanarak, bu projeyti baltalamışlardır. Bu nedenle yönetime bunların parası mı çok, demek, açıkça haksızlıktır.

Yönetim bunları deşifre edip, internet sitesini kullanarak vurmadığı için bence hatalıdır. Ama plaka projesinde ötesi yok. Dile kolay temliklerini almakta olan (toplamda 1,7 milyon TL) Gökoğlu yönetimi kulübe en ufak kolaylık sağlamayarak kulübü beş parasız gelirsiz bırakmakta, üstüne 500 bin TL'lik gelirin de basit planlar çerçevesinde önüne geçmektedir. Ayıptır. Kendisine çok saygı duyduğum Ramazan Çimen'e de usulü dairesinde Elazığspor maçı öncesinde 01 ADS 06 plakalı arabasının önünde bu hususu ilettim. O nedenle içim rahat.
Adsız dedi ki…
demirspor son bir yılda susurluğa çevrilmiştir...siyaset mafya ve ticaret birbiri içine girmiştir...başkan çıkıp siyasi açıklamalar yapıyor..taraf oluyor...yönetici tesiste futbolcu kovuyor,azarlıyor,başkan buna ses çıkaramıyor...demirspor sırtından para kazanılıyor demirspor kazanamıyor...
sorsanız bunların sorumlusu bayram akgül,geçmiş yönetimler ve aytaç duraktır...
bekir çınar da cennetten gelmiş melektir öyle mi ???
yazık oldu demirsporumuza

ceyhun saral
Onur BİÇER dedi ki…
Yönetimi savunma ayrıdır, eleştirmek ayrıdır, ona vurmak apayrıdır. Burada yapılan yorumlar artık yönetime vurma noktasına gelmeye başlamıştır. Gerçekten internette olduğu kadar gerçek hayatta da özgüveni olan insanlar varsa bu yorumları yazanlar arasında, iletirim mesajlarını yönetime, giderler konuşurlar. Kendilerine de hiçbir şey olmaz.

Yorumlar gitgide daha fazla kişilik haklarına saldırı içerir hale geldi. Daha seçici davranmak durumunda kalacağım.
Bekir ÇINAR dedi ki…
Saygıdeğer arkadaşlar,demirsporlular
yazılanlara inanamıyorum.Ben ankara tayfası nın bloğundan hep olumlu şeyler aldım ve uygulamaya çalıştım ama şimdi yönetimin adamı gibi bir suçlamayla muhatap oluyorlar yazıktır günahtır.Biz bu kulübü Demirspor sevdamız yüzünden devraldık.3 kongre yapıldı ve tek bir aday çıkmadı.Ben canımdan malımdan çoluğumdan çocuğumdan çok sevdiğim Demirspor için herşeyimi kaybetme noktesına geldim.Burda yazan iyi gün dostlarını şiddetle kınıyorum .Kulübümüz kayyuma kalırken neredeydiler,şuanda kulübümüz nasıl yaşıyor diye soran varmı,ne yapmışım siyaset sokup kulübe ne zaman siyasi bir açıklamamı duydunuz.Ben sadece kulübümü yaşatmaya oyuncularımı kafa olarak rahatlatmaya çalışıyorum.Transfer yapmayarak altyapıdan oyuncularımıza hiçbir dönemde tanınmamış şansı vermeye çalışıyorum demirsporumuzun geleceği için.Ancak görüyorumki kötü günde yanımızda duyarlı birkaç insan dışında kimse yok.Arkadaşlar diyorki yardım kampanyası sms store.Arkadaşlar hepsini denedim ilgi bile göstermediniz.En büyük hatam olan Abdülkerimin garantisi üzerine transfer yapıp şampiyon olacağız dedim hata yaptım.Son sezonlarda yapılan en az sayıdaki transfere rağmen nasıl dersiniz onlarca transfer diye M.Gökoğlu tam 42 futbolcu aldı o zaman ses çıkarmadını M.Tuncel 26 futbolcu aldı neredeydiniz.Sevgili küçük kardeşlerim kıymetli büyüklerim gün birlik günüyken sizlerin vurduğu yerlere bakın yazık gerçekten yazık.
Adsız dedi ki…
Ben bir kaç şey söylemek istiyorum.Ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim ve 7 senedir takımı aklım yettiğince takip ediyorum...Görüyorsunuz ki takımımız onurlu bir şekilde mücadele etmeye çalışıyor.Takımda maddi sıkıntı var takıma yönetimden başka maddi konuda destek veren yok.Bekir Çınarı eleştiriyorsunuz.Ewet bazı konularda haklısınız şampiyonluk sözü vermişti başkanımız...Daha sezon bitmeden hemen şampiyonluk konusunda yönetime yüklenmek nasıl bişeydir.Yani ben anlam veremiyorum bu mu sizin inancınız bu mu takıma olan sevginiz?Bizler inanmazsak zaten gelmez şampiyonluk.İyi giderken öv kötü giderken söylemediğini bırakma bu mu sizin takım sevginiz ?bu mu sizin inancınız?Bizim iyi gün taraftarlarına ihtiyacımız yok. Eleştiri yaparken haksızca eleştiri yapmaktan kaçınalım lütfen...Sİyasi olay demiş bazı arkadaşlarımız ben şimdiye kadar Bekir Çınar ve yönetimin ağzından hiç bir siyasi açıklama duymadım.Eğer adanademirsporu yakından takip ediyorsanınz önceki yönetimleri mustafa tuncel ve mehmet gökoğlu yönetimini görmüşsünüzdür.Ewet mustafa tuncel pahalı bir kadro kurmuştu ama maç satan kadroyu ne yapayım ben.Mehmet gökoğlu yönetimi zaten hiçbirşey yapmadı sadece takıma zara o yönetimlere bakıp da Bekir Çınar yönetimini ağır bir dille eleştirmek nasıl içinize siniyor anlamıyorum.
Bide son olarak takımımızın yapmayı düşündüğü smsstore fazla duyulmadığı için ilgi gösterilmedi eğer duyulursda eminim yoğun ilgi olacaktır.Ayrıca kredi kartı projesinde biraz daha bilgi verebilirmisiniz?
Saygılarımla,

UMUT
Adsız dedi ki…
kredi kartıyla ilgili bilgileri resmi website yerine burdan alıyoruz,resmi sitede süleymanın bilardo,barışın masa tenisi ustalığından bahsediyor,ben yönetimlerin para wermek yerine kulübün gelirleriyle kulübü yönetmesi taraftaryım ama malesef bizim her geliriz temlikli olduğu için bu mümkün olmuyor,bekir başkan önceki projlere destek olmadnız diyor sonuna kadar haklı ama başka çaremizde yok hep yeni projlerle bu durumdan kurrtulmanın yolu aranmalı,zaten bu kulübünde arkasında 3-4 bin taraftarın dışında kimse yok,yoksa sizde 2 sene sonra bırakır werdiğiniz paraları almaya başlarsnız olan yine sadece taraftara olur
Adsız dedi ki…
Sevgili Bekir Başkan,
Ben bu seneyi düşünmüyorum nasıl olsa bu takım küme düşmeyecek , şampiyon olursakta süper olur... Gelecek sezonu düşünüyorum , gelecek sezonun bir planı varmıdır? Gelecek sezonun bütçesi bellimidir? Gelecek sezon transfer yapabilecekmiyiz , bu sene oynayan bu arkadaşlarımıza takviye yapabilecekmiyiz?
Ben kendi adıma gelecek sezondan çok korkuyorum , sezon başı kamp yapabilecekmiyiz , takım nasıl olacak ben açıkcası onları düşünüyorum...
Ali Rıza
DexteR dedi ki…
Bu kulübün başarılı olmasını istemeyenler var doğrudur. Bu kulüpten nemalananlar da var çok şükür. Kimisi plaka işine taş koyar, kimisi etrafındakilere Altın Üye olmamaları yönünde telkinde bulunur. Temliklerini hiç mi hiç esirgemezler üzerimizden.

Bütün bunlar çok sinir bozucu olsa da pes etmek kolaya kaçmaktır. Daha denenecek nice yollar, üretilecek onca proje var. Bakın herkes kombine bilet alamayabilir, bankalar herkese kredi kartı vermeyebilir ama bu Adana cehenneminde herkes su içer.

Tamam, Çatalan suyu yasal mevzuat gereği şişelenip satılamıyor.(Zaten öyle olsa Aytaç emmi ona da çöreklenirdi)Neden gidip de Hayat Su ya da başka herhangibir firmayla masaya oturmuyoruz?

Su hayattır, hayat da Demirspor...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.