Ana içeriğe atla

Sahipsizlik

Konu çok dallı budaklı, söyleyecek çok şey var. Gerçi sezon başından beri söylüyoruz, hatta yıllardır sahipsiziz diyoruz.

Yönetimin verdiği son yemekte "sahipsizlik" resmen ete kemiğe büründü, önümüzde canlandı resmen. Yönetim bunun üzerine kafa yormalı. Acı ve sert açıklamalar yapıyorlar, ben de bu açıklamalarının altına imzamı atarım. Yalnız bu açıklamalar bir sonuç getirmiyor ne yazık ki. Geçtiğimiz haftalarda yaptıkları "kimse ile kavgalı olmayacağız" şeklindeki açıklamalarına sadık kalmalı ve artık sadece takıma odaklanmalılar. Elbette projelere devam etmeliler.

Sahipsizliğin en önemli sebeplerinden birisi de sportif başarısızlık. Eğer bir mucize yaratabilirlerse o zaman başarılı bir Demirspor'u izlemek için stada gelen "büyük"lerimize söyleyecek bir kaç sözümüz olacak elbette.

Özlem ve hasretle o günleri bekliyoruz.

Yorumlar

doğu demir dedi ki…
BU YEMEĞİ SADECE ÜYELERE YAPMAK BİR EKSİKLİK
TÜM ESKİ YÖNETİMLERLE VE YEREL YÖNETİMLERLE BAĞLARI KESTİKTEN SONRA YEMEK VERMEK BİR EKSİKLİK
HABERİ REKLAMI YAPILMAYAN BİR YEMEK DÜZENLEMEK EKSİKLİK
SONRA ORTAYA ÇIKIP SAHİPSİZ KELİMELERİNİ KULLANMAK İÇİN DÜZENLENMİŞ BİR TİYATRO SAHNESİ GİBİ OLMUŞ
BÜTÜN YÖNETİCİLER AYNI AĞIZLA SANKİ AĞLIYORLAR VE BİLEREK İSTEYEREK ESKİ YÖNETİMLERE LAF ATIYORLAR HALKIN KUCAĞINA ATIYORLAR
SAMİMİ DEĞİLLER...
MUTLAKA Kİ ADANA TÜM KURUM VE KİŞİLERİYLE BİRLİK OLMALIDIR
DEMİRSPORUN BU BİRLEŞTİRİCİ YAPISI VARDIR
AMA BAŞKAN VE YÖNETİMİ VAROLAN BU BİRLEŞTİRİCİ UNSURU ORTADAN TAM ANLAMIYLA KALDIRMIŞTIR...
KİŞİSEL OLARAK HERKESLE KAVGALI OLAN BİRİNİN YEMEĞİNE KİMSE DE GİTMEZ

ŞİMDİ DİYECEKLER Kİ DEMİRSPOR İÇİN GİDİLİRDİ.EVET GİDİLİRDİ
GİTMEYENLER KINANSIN AMA SEBEBİ DE SORGULANSIN

MUSTAVA DEDİĞİN GİBİ SPORTİF BAŞARI BEKİR ÇINAR VE EKİBİNE RAHAT NEFES ALDIRIR...
TEK ŞANSLARI BU KALDI ÇÜNKÜ

BENİ ONLAR İLGİLENDİRMİYOR
TEK İSTEDİĞİM DEMİRSPOR İYİ OYNASIN MÜCADELE ETSİN KAZANSIN...
BANKASYADA GÖRMEK İSTİYORUM MAVİŞİMŞEĞİM SENİ
MARDİN MAÇINDA BAŞARILAR
Adsız dedi ki…
Doğu demire aynen katılıyorum. Tek satır olmadı medyada bu yemekle ilgili. Kimler çağırıldı, davet edilen kimlerdi biliniyormu? Bize yardım etmiyorlar demek yakışıyormu ? Asıl burada düşünülmesi gereken, bu yönetimin üye yaptığı altın üyelerin bile gelmemiş olmasıdır. Düşünmek lazım. Yönetimde çok ciddi düşünmeli bu durumu.Kimse sahip çıkmadı anladım ama yeni kaydedilen üyeler nerde diye düşünüyorlarmı yöneticiler.? Buna cevap verecek kimse varmı allah aşkına ..

Ayriyeten eski yöneticilerin hepsine cephe alındı ve tüm taraftara böyle anlatılıyor. Samimiyet cidden sorun. Bu yönetim gökten zembille inmiş gibi anlatılıyor. Gariplik var ortada. Bizim gibi eskilerin kafası çok karışık ve rahatsız oluyoruz.

Kamil Ateş
mustava dedi ki…
tüm kongre üyelerine mesaj gönderildiğini, seçilmişlerin ve atanmışların, yani protokolün bu yemekten haberdar edildiğini biliyorum.

bakın bu iş öyle bir yere gidiyor ki, artık bazı insanların mevcut yönetime olan husumetleri öyle büyük bir noktaya geldi ki neredeyse her hafta eller gökyüzüne demirsporun mağlubiyeti için açılıyor. böyle bir şey olabilir mi?

mevcut yönetim nasıl eski yönetimlerle ve büyükşehir belediyesiyle bağları kesmiş olabilir? bana asıl onlar demirsporla bağlarını kesmiş görünüyorlar.

yemeğin hazırlanmasındaki size göre beceriksizlikler, eksiklikler beni ilgilendirmiyor doğu demir. ben adanada olsam işimi gücümü bırakır, çağırıldığım o yemeğe koşa koşa giderdim. sadece bu yönetim için de değil, bundan öncekiler de yapsa yine giderdim. bu benim demirsporluluğu algılayış biçimim.

benim önümde şu an yalnız mardin maçı var. adana basını da bu işin ciddiyetini anlamaya başladı. yazılarının demirspor düşmanlığına çanak tuttuğunu gördüler. birlik beraberlik mesajları gırla gidiyor. önceki yayın anlayışını düşününce yazılanların samimiyetini sorguluyor insan ister istemez. neyse, herkesin neler yazdığı, söylediği kayıt altında. yeri gelince geri dönülür o kayıtlara.

daha önce de söyledim, hatta bekir beyin kendisine de söyledim: ben adana demirsporluyum, bu takımın başında kim olursa olsun -ister hitler, ister stalin, ister george bush olsun- benim başkanımdır. ben yönetimin icraatlarını beğenmiyorum diye adana demirsporun başarısız olmasını isteyemem. elbette eleştirmekten de geri durmam. eğer adana demirspor için bir sağlam bir kaynak yaratılmaya çalışılyorsa da elimden geldiğince destek olurum. hem de göstermelik değil, tüm samimiyetimle. bugün de bana göre tüm demirsporluların yapması gereken budur.

ilerleyen günlerde o zaman adı 2a olan ligden düştüğümüz sezona ilişkin bir yazı hazırlayacağım. o günlerde neler yaşadığımız unutuldu belli ki. öyle ki şu an sanki demirsporun durumu daha önce hiç olmadığı kadar kötü gösterilmeye çalışılıyor. sanki bu kulübün bundan daha kötü sezonları olmamış gibi bir, sanki demirspor daha kötü yönetilmemiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. bunun böyle olmadığına ilişkin fikirlerimi mardin maçından sonraya saklıyorum. şimdilik sadece demirsporumun galibiyetini dşünüyorum.
doğu demir dedi ki…
nasıl demirsporlu olunmalı ve bir demirsporlu neleri yapmalı neleri yapmamalı konusundaki bütün sözlerine katılıyorum mustava

hiç bir zaman demirsporu kendi içinde dönemsel kıyaslara sokup bundan kar fayda bekleme yoluna girmemek lazım...bu kimseye fayda sağlamaz.ama dönem içinde var olan sıkıntıyı ve bu sıkıntının kaynağını iyice görmek gerekiyor...
ve de yerinde anlatmak zamanında söylemek gerekiyor bunu
basının yanlışı, ekonomisinin haber yaptığı insanlara dayalı olmasıdır
bu durumda samimi olamıyorlar gerçekçi olamıyorlar...sancısı da hep taraftara giriyor...


biz de susuyor ve bekliyoruz umutla
demirsporumuzun güzel günlerini...
tek derdimiz samimi olmayanlar...onları temizledik mi başarı kendiliğinden gelecektir
Adsız dedi ki…
hay ağzına sağlık Mustafa

Mustafa Özgür ÇELİK
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Her yönetimin olduğu gibi artık bu yönetimin de "sahipsisiz, Adananın büyükleri sahip çıksın" şeklindeki söylemleri beni kusma noktasına getirdi! Demokratik açılım gibi bir açılım da Demirspor için elzem olmuştur.
Demirsporun başarısızlığını isteme meselesi sadece bu döneme ait değil. Demirsporda her kim Başkan olamadıysa, her kim o yönetimin dışında kaldıysa yani her kim SİSTEM DIŞINDA kaldıysa Demirsporun başarısız olması için bildiği bütün duaları yürekten okumakta, gücü nispetinde tekere çomak sokmaktadır.
Bizlerin mentalitesi aynı, Demirspor başarılı olsun da başında kim olursa olsun, ama üst tarafta işler bu şekilde dönmüyor.
O günkü adı ile 2A'dan düştüğümüz (düşürüldüğümüz) dönem hakkında birşeyler yazarsan yorum kısmında katkıda bulunurum.
Mardinspor maçından alınacak bir 3 puan Demirsporun klasman grubu liderliği için iyi olacaktır. Aksi durumda ise karanlık günler bizi bekliyor olacak. 1-0 olsun, bizim olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.