Ana içeriğe atla

Yönetimin Açıklaması

Kulübümüzün resmi sitesinde bir açıklama yapılmış. Açıklamanın tam metnini vereceğim ancak ilginç bulduğum noktaları da vurgulamakta fayda görüyorum.

Yönetim Adana'nın içinde kurulmuş yönetimi sabote edebilecek kadar Demirspor'dan ziyade şahsi çıkarlarını düşünen kişilerin olduğunu bu açıklamasında teyit etmiş oluyor.

Bununla birlikte artık kavgaların içinde yer almak istemediğini de bu açıklaması ile pekiştiriyor. Anlık açıklamalar ile hatalar yapılabileceğini de kabul ediyor. Bu konuda ÇOK DİKKATLİ OLMASI VE KENDİSİ İLE ÇELİŞMEYECEK DAVRANIŞLARDA BULUNMASI GEREKTİĞİNİ belirtmekte fayda var. Ancak genel anlayış açısından açıklama tatminkar.

Demirspor eski başkanı Mehmet GÖKOĞLU'nun kişiliğine saldırıda bulunulmasının önüne geçiyor. Öte yandan saldırıyı hak edenlere de saldırınca kazanılacak bir şey olmadığı için saldırmamayı tercih ediyor.

Kulübe kalıcı gelir taahhütlerinde bulunan sayın GÖKOĞLU dahil her kesime taahhütlerini satır aralarında hatırlatıyor. Kentin desteğini haklı olarak bekliyor.

Bence kulübün resmi internet sitesinin daha aktif kullanılmaya başlanacağını belirtmesi de önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Umarız yönetimimiz artık icraat ve söylemlerinde elinden geldiğince paralel hareket etmeyi başarır.

Açıklamanın tam metni:

"Spor muhabirleri ile yapılan eşzamanlı konuşmalar kimi zaman anlatılmak istenen konunun kendilerince yanlış anlaşılması, kimi zaman ise bizler tarafından görüşme esnasında doğru bir şekilde ifade edilememesi nedeniyle basında hatalı haberlerin oluşmasına yol açmaktadır. Bu nedenle yönetim kurulu olarak resmi internet sitemiz olan www.adanademirspor.org.tr adresinin aktif olarak kullanılması ve resmi sitemiz dışında yer alan haberlere birinci elden itibar edilmemesi gerektiğini önemle arz ederiz.

Son zamanlarda bazı haber ve yorumlarda kulübümüzde eskiden yöneticilik ve hatta başkanlık yapmış kişilerin yeni yönetim kurulu üyelerimizi arayarak istifa etmeleri yönünde telkinlerde bulunduğuna rastlanmaktadır. Söz konusu kişiler arasında Sayın Mehmet GÖKOĞLU´nun da ismi geçmektedir.

Sayın GÖKOĞLU, Adana Demirspor Kulübü Başkanlığını da yürütmüş değerli bir Demirsporlu ve kongre üyesidir. Kulübümüzün içinde bulunduğu zor dönemde kendisinin gerek Adana´nın yerel basını vesilesi ile gerekse şahsımıza verdiği beyanlar ile kulübümüze destek olmak için sarf ettiği çabayı hepimiz biliyoruz. Kaldı ki; bir yerel kanalımızda 500 Altın Adam Projesine 100 üye bulacağını taahhüt eden bir kişinin şimdi çıkıp kurulmuş yönetimi sabote etmeye çalışması gibi çirkin yaklaşımları Demirsporlulukla ve Sayın Mehmet GÖKOĞLU ile bağdaştırmak abesle iştigaldir.

Söz konusu haber ve yorumların takımımıza Adana´mızdan destek olacak Sayın Gökoğlu gibi değerli insanları ve yönetimimizi yıpratmayı amaçladığını düşünmekteyiz. Ancak bu oyuna yönetim olarak izin vermeyeceğiz. Yönetimimiz kavgaların içerisinde olmamak için azami gayreti göstermeye devam edecektir. Bu nedenle de yöneticilerimizle irtibata geçen kişi veya kişilerle ilgili herhangi bir bilgi verilmeyecektir. Zaman kavga değil, birliktelik zamanıdır.

Saygılarımızla.

Adana Demirspor Yönetim Kurulu"

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bekir Çınar başkanlığı sürdürdüğü sürece maçlara gelmiyeceğim. Kongere ne zaman sayın başkan. paran yok, güvenirliliğin yok, başarısızlık diz boyu, koltuğa yapışmış bırakmıyorsun. Bizim kaderimizle niye oynuyorsun. Bu başkan senide kandırmış onur. Uyan artık ouyan.
Adsız dedi ki…
Ya tamamda şimdi ajans sporda okudum bu bekir çınar ercan kaptandan aytaç duragın takıma herhafta verdıgı paraları ıstıyormuş ercanda parayı yonetıme vermeyıp futbolculara dagıtıyormuş ve şimdi alınan bu kararda bunun netıcesı bekir çınar gerçekte demirsporu sevıyorsan bırak git bu güzel ortamıda bulamıyabılırsın
ercan kaptan senın zaten futbolculugundan duruşun bellı ıdı daha kuvvetlı gerı gelecegıne emınım ... şimdi dahada buyudun
Adsız dedi ki…
ADAM BENLIGINI KOYDU KUME DÜŞMEYE EN BUYUK ADAY TAKIMI TOPARLADI TARAFTAR OLARAK DURMUŞ HOCA İLE BERABER TARFATR OLARAK ZEVKLE İZLENEN BİR TAKIM YARATAILDI TAM ŞAMPİYONLUK DÜŞÜNÜLÜRKEN HEDEF KÜÇÜLTÜLMÜŞ KÜÇÜK İNSANLAR KÜÇÜK İŞLEWRLE UGRAŞIRLAR BEKİR ÇINAR VE YÖNETİMİNEDE BU YAKIŞIR BAŞKAN BU TAKIM SANA BOL GELDİ ERCAN ASLANKEESERİ ALT YAPIYA GÖNDERMEKTE NE DEMEK SAÇMA SAPAN KARARLAR ALIP
DAHA FAZLA REZİL OLMADAN BIRAK KENARA ÇEKİL
Adsız dedi ki…
PEKİ MERAK EDİYORUM DURMUŞ HOCANIN TAVRI NE OLACAK ERCAN ASLANKESER İLE ÇOK UYUMLU ÇALIŞIYORLARDI ZATEN ONU KAPTAN GETİRDİ ŞİMDİ ŞİMDİ SİHİR BOZULDU YARIN DURMUŞ HOCA BIRAKIRSA BU YÖNETİMİN HALİNİ MERAK EDİYORUM
Adsız dedi ki…
ERCAN ASLANKESER GELDİĞİNDE BU TOPÇULARIN YÜZÜ GÜLDÜ.ÇÜNKÜ PARAYI BULUP BULUŞTURUP HEPSİNE PAY EDİYORDU.BEKİR ÇINARDA BELEDİYEDEN ALINAN 5-10 MİLYARIN PEŞİNE DÜŞMÜŞ.TÜM GÖRDÜĞÜM İNSANLARDA BEKİR ÇINARIN PEŞİNE DÜŞMÜŞ.ÇOK İYİ NİYETLİ BİRİSİ OLABİLİR AMA KESİNLİKLE DEMİRSPORA BAŞKAN OLAMAZ.HA DİYECEKSİNİZ Kİ O ZAMAN İSİM SÖYLE..TABİKİ İSİM YOK.ZATEN BEKİR ÇINARI DİĞERLERİYLE AYNI KEFEYE KOYMAM.AMA ŞİMŞEKLERDEDE OKUDUGUM KADARIYLA BU VAR.ONLARDA ÇOK TAPIYORLAR.BU KADAR BAĞLANMA YANLIŞ BENCE.ADAMIN ŞU İKİ SENE İÇİNDEKİ OLUMLU VE OLUMSUZ ŞEYLERİNİ ORTAYA DÖKÜP KENDİ MAHKEMEMİZİ YAPMAMIZ LAZIM.AMA BÖYLE KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLANMAKTA HAYRA ALAMET DEĞİLDİR.DAHA ÖNCEDE BAĞLANILDI AMA SONUÇLARI ORTADA.İNŞALLAH BU ÖYLE OLMAZ.NE DİYELİM HAKKIMIZDA HAYIRLISI..İNŞALLAH SAHAYA ÇIKACAK GENÇLERİMİZ BİZİ ALIR MAZİMİZE GÖTÜRÜR 90 DAKİKADA OLSA..METİN KAPALI B ÜST
Metin dedi ki…
taraftar öyle bir hipnoz edilmiş ki transfer yapılmayınca takımın küme düşeceğini, Aytaç Durak yardımı keserse takımın tarihe karışacağını falan düşünüyorlar. 15 senedir bu dengeler korunuyordu da ne oldu???
İsteyen kusura baksın; düz mantıkla düşünüyorsunuz! herşey para demek değildir! Mustafa Tuncel döneminde paraların haddi hesabı yoktu da ne oldu? transferler yapıldı da ne oldu??? Bu takım birilerine muhtaç kaldığı müddetçe bu 2. Ligden bir adım öne çı-ka-mazz! Hangi başkan kalıcı gelirler için girişimde bulundu? "adsız" yorumlar yazana kadar çıkıp onu yazın. Ben ne Bekir Çınar'ı ne de diğer adayları şahsen tanırım, ama mevcut adaylar arasında en düzgün görüneni, en azından icraatler gerçekleştirmek için çaba gösteren tek yönetim kurulunun başkanı Bekir Çınar...
Adsız dedi ki…
Hergeçen gün olanlar insanı çok fazla geriyor, üzüyor. Bu nasıl bir açıklamadır anlamak çok zor.

Birilerini insanların önüne atmak, şüphe ve kuşku yaratmak doğru mu? Mazlumu oynamak, bizde olmasak herşey bitecek demek doğrumu? Taraftarı galeyana getirecek bu tip açıkmalar doğrumu? Bu açıklamalar biraz tribüne oynamak değilmidir? Sezon başı hedefi başka , devre arası hedefi başka olur mu? Bu plansızlık değilmidir? İnsan koca sezonu ona göre planlanamazmı?

Hani rahmetli Gülergin'in yeniden oynacağız sözü nerde? Bu tam bir ben oynamıyorum demektir.Bnece yazık oluyor..

Bekir Çınar sınıfta kaldı. Hemde çok kere kaldı ve kalmaya devam ediyor. Daha öncede akılalmaz hatalar yapmıştı, açıklanamayacak olaylar vardı ama düzelme olmadığı gibi, sürekli aynı tarz ve hatalar devam ediyor.

İnancım azalmıştı ama şimdi biti artık. Madem tekrar dönecektiniz, neden kongre yaptınız. Demeyin ki sahip çıkacak varsa çıksın diye bıraktık, kimse çıkmayınca devam ettik. Bu inandırıcı değil. İnsan önce bir araştırma yapar, olası kişilerle görüşür ve çekilecekse çekilir. Üstelik son iki kongreye gelmeden Bekir çInar seçiliyor. Bu nasıl bir duruştur?

Sevgili Onur, araştırmacı ve sorgulayıcısın ve bu konuda daha fazla bilgiye ulaşabilirsin. Velhasıl bizim gibi eskilerin kafası çok fazla karışık ve inandırıcılık yok diyoruz.

Kamil Ateş
mustava dedi ki…
başkan spor01'de şu haberin altına yorum bırakmış, eleştirilere cevap vermiş.

http://www.spor01.com/haber/adanademirsporgoster.php?id=1345
yergökmavi dedi ki…
Yıllardan beri süregelen olaylar o kadar acı ve üzüntü vericiki.
Yıllardır yöneticiler devletin malı gibi paraları sorumsuzca harcamış kendi menfaatleri doğrultusunda iç etmişler.Yani Demirsporluyum diyenlerin çoğunun artık Demirsporluluğundan şüphe ederim.Bencil egoların tatmini noktasında herkes en iyi Demirsporlu benim diyor ama birlikteliğin ne olduğunu,ne olacağını bilmiyor..
Yıllardan beri şehrimizde var olan,köşe başlarına oturmuş dinazorlar önlerinde yiyecek birşeyler olmayınca,basın yoluyla,taraftarı etkileyerek,yöneticilere telefon açarak bencilliklerini sergilemiyorda ne yapıyor.
Diyorlarki Bekir Çınar 3 defa istifa etti.Hatır 1 defa istifa etti.O da belki birileri samimi duygularla gelirde bu klübe yardımcı olur diye..O da olmadı.Ve acizlere klübü bırakmak istemedi.Ben eminimki İyi bir liste olsa bu yönetim hemen bırakır ve onların önlerini açar.
Bu klüb başkalarına muhtaç olmamak için kendi kendine ayakta durabilmeli.Bunun çıkar yolunu Aytaç'dan beklemek bizleri bir 15 yıl daha geriye götürecek.
Bazı futbolcularla yollar ayrıldı.Bu arkadaşlar hangi maçta ne yaptılar? Keşke bu takıma layık veya kendilerine,isimlerine layık bir şekilde oynasalardıda bu noktaya gelinmeseydi.
Ayrıca yönetim şampiyonluktan vazgeçmiş değil.Geleceğimizi kazanma adına alt yapıdan değerler çıkarmaya çalıştıkları belli.Bide ne kadar doğru bilmiyorum,futbolculara 1 milyon dolar şampiyonluk primi vaadedilmiş..
mustava dedi ki…
1 milyon dolar mı? bu kadar para var ise bir kısmını hemen oyunculara dağıtsınlar, kalan kısmıyla proje üretim temlikleri bitirmeye çalışsınlar derim. böyle bir rakam, prim vs doğru değildir diye düşünüyorum.
Adsız dedi ki…
1 milyon dolar şampiyonluk primi vaadi doğru değildir.Sadece Bekir başkanın söylediği 750 bin tl yi klübe önümüzdeki günlerde kazandırıp rahat nefes aldırmak ve atacağımız adımlar için kolaylık sağlamaktır..Herhangi bir şampiyonluk primi söz konusu değildir.Eğer ki bu futbolcu topluluğu bu takımı genciyle yaşlısıyla oynayıp şampiyon yaparlarsa onlara milyon dolardan daha önemlisi biz prim verecez..TESİSLERE HEYKELLERİNİ DİKMEYEN NAMERTTİR...ŞİMŞEKLER GRUBU
doğu demir dedi ki…
bekir çınar şöyle diyor...belediyeden 150 geldi bu planı bozdu
kombineden 300 geldi bu da işi bozdu...
iş adamları destek vermedi bu da işi bozdu...
en ucuz topçuları aldık demirspor tarihinin en onurlu oyuncu grubu diyor 8 ini yolladı
kerimi bir maç gördüm çok hırslıydı diyor...ben de çok hırslıyım beni de hoca yap sayın çınar
önce biz istifa ettik kerim ben de yokum dedi diyor...bu yalan kimse bekir çınar gitsin demedi o dönemde hoca gitsin dedi...hala kerimi koruyor.belli ki birilerinden korkuyor...
ercanı getirdi kurtarıcı diye ercan da durumu düzeltti.onu da yolladı...
belediyeye taraftara iş adamlarına 15 yıldır kim güvenerek gelmiş de bakalım ?

sen ne verdin bekir çınar ?? söyle bilelim borç olmadan sadece bağış ve hibe yoluyla sen ne verdin ? yönetimin ne verdi ??? bunu da açıkla sitelere cevap veren bir başkan olarak ??
bekir çınara çok kızgınım...kulübe zarar veriyor...gitsin...

halkın devrimine az kaldı...sevgili demirgibiyiz grubu az kaldı
Adsız dedi ki…
düşünmeyecğim,dürüst basınımız şimdide yeni bir safsata bulud,'küme düşmek',bu takım sahada yürüyen burak,top tutmasını bilmeyen kaya,gol atmasını unutmuş alper gitti diye küme düşer diyorsanız,bu yorum yapanlarda basında futbolun f sinin yanından daha önce geçmemişler,bu takımda tayfun,süleyman,orhan,barış,ceyhun,ilhan gibi adamlar varken ferami,tanıl,turgut,ömer gibi gençler warken küme felan düşmez bu takım hiç heveslenmeyin,yıllardır beş para etmez adamlara güvendiniz bikere böle adamlara güvenin
mustava dedi ki…
@doğu demir.

kastettiğiniz çizgi değişimini az-çok tahmin edebiliyorum. yalnız blogun tek bir görüşün temsilcisi olmak gibi bir misyonu yok.

evrimsiz devrim de olmuyor ne yazık ki. evire çevire ilerliyoruz... :)

ben de çok kızgınım, hem de olay çıkaracak kadar! ama arkamı dönüp baktığımda o kadar yalnızım ki! adanada demirsporun durumundan üzüntü duyan ne kadar az sayıda insan kaldık biliyor musunuz? eminim biliyorsunuz. bu, insanı daha da üzüyor, kızdırıyor.
Borsalı dedi ki…
Bunca yaşananlar bir yana diğer taraftar yaşananlar kapalı kalmamasına izin vermeyin ..Bugün 4 tane alt yapıdan oyuncumuz A takıma imza atacak ve professionel topçu olacaklar ...Artık Gerçek anlamda destek olmalıyız ,onları sahipsiz bırakmamalıyız ...Kazanmanın vakti geldi bu gençleri ...Siteye yazdığım oyuncular SERDAR,YAŞAR,MUSTAFA,ERHAN ...
bunun için bi başlık açılmalıdır ...İsterseniz oyun mevkilerini hakkında bilgi verebilirim vb bilgilerde olabilir ...! saygılarımla
mustava dedi ki…
elbette bu kardeşlerimize destek olacağız, başlık da açacağız.

"borsalı" isimli okuyucumuz, demirgibiyiz@gmail.com a bu kardeşlerimiz hakkında mail atabilirsiniz.
Adsız dedi ki…
Takım grup lideri ama bu grubu lider olarak bitiremez. Bekir Çınar sırf ihale alabilmek için başkan oldu. İsteyen araştırabilir. Bu taraftar artık maça gelmez. Gelsede bekir çınar çok protesto yer.
türkayADS dedi ki…
yukarıdaki yorumların tamamı demiyim de adsız olarak yazanların hiçbirinin samimi olduğuna inanmıyorum....Belliki bizim siteye de hücum etmeye başlamışlar
Burak1940 dedi ki…
E mail olarak atamadım yazıyı ..buradan yazıyorum gerekli bilgileri
1.Serdar Döndü
2.Mustafa Taşkın
3.Yaşar Yılmaz
4.Erhan Alçayır

Öncelikle Serdar Döndü'den başlamak istiyorum .
SERDAR DÖNDÜ;
26 Şubat 1993
7 yıldan beri Adana Demirspor klubunde oynadı .Şuan Süper Genç Takımında Orta sahanın ortasında oynuyor ...daha önceden minik ve yıldız takımın kaptanlığını yaptı .
Şimşekler Grubunun bir Ferdidir kendisi ayrıca ...Umarım başarısının devamı gelir

2.Mustafa Taşkın

15 Nisan 1992

Adana Demirspor Alt yapısında oynuyor .Süper genç takımında Orta sahanın solunda oynuyor ayrıca forvet arkasındada oynuyabiliyor ...Şuan takımda en çok konuşulan isimlerin başında geliyor ,gerçekten çok yetenekli Sahip çıkılması gerekiliyor ...1 değil 10 Cem'e Bedeldir ...

3.Yaşar Yılmaz

21 Nisan 1992

Serdar,Mustafa gibi Yaşar Yılmaz'da Adana Demirspor Süper Genç takımında oynuyor ...Demirspor Alt yapısında yetişmiştir .Mevkisi forvettir .Geçen sene bölgesel liglerde 8 golü var ,Bu sene 11 golü var ..Hırslı mücadele eden bir yapıya sahiptir .Doğru bir tercih .Umarım Genç takımda gösterdiği başarıyı A Takımdada gösterir .

4.Erhan Alçayır
20 Mayıs 1992

Son olarak Erhan Alçayır Demirspor A takıma kazandırıldı .Kendisi Demirsporumuzun Süper genç takımında Sağ kanat bölgesinde oynuyor genel olarak Sağ açık bölgede yer alıyor ,gerek sürati hızıyla mücadalesi iyidir ...

Umarım bu sefer gereken desteği verip bu gençlerin ellerinden tutarlar ..Artık heba edilmiş gençlerin Bedduasını almak yerine Duasını alırız ...

Yolları açık olsun
Adsız dedi ki…
Geçen sene bank asya ya çıkan çanakkale dardanelin yaş ortalamasına bakarmısınız. Biraz artık gerçekci olun 15 trilyon harcandı çıkamadı bu takım bırakın gençler oynasın yine çıkamayalım ama bu çocukların önünü mutlaka açalım. Sezon başında bizde kadroya giremeyen şahin şuanda trabzonda 18 kişilik kadroya giriyor. 2 tanesi iyi çıksa çocukların seneye satsan süper ligte bir takıma kulubün borcu biter. Şu kayseriye bir bakın yaş ortalaması kaçtır , bursanın vs...
Ali Rıza

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.