Ana içeriğe atla

Memleketten Destek Haberleri

Boluspor'a protokol desteği ;

İkinci devre hazırlıklarını Antalya'nın Side ilçesinde sürdüren kırmızı beyazlı takımın kampına sürpriz konuklar katıldı. Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, Fatih Metin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman ve Boluspor eski Başkanlarından Mehmet İnceayan Antalya'ya giderek Boluspor kampını ziyaret ettiler.

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Genel Kaptan Osman Gürsoy ve yönetici Nadi Okur'un da eşlik ettiği kafile akşam saatlerinde otele giriş yaptı. Konuklar sabah antrenmanını izleyerek teknik heyetten takımın son durumu hakkında bilgiler alırken, akşam ise takımla birlikte yemek yediler. Sueno Otel bahçesinde çay keyfi yaparak Bolu'yu ve Boluspor'u tartışan protokol üyeleri daha sonra gezi yaptı.


Özhaseki duruma el attı,

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erciyesspor Kulübü'nün Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Erciyesspor'un sıkıntılarını çözmek için çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bank Asya 1. Lig takımlarından Erciyesspor'un öncelikle finans sorununun olduğunu ve bunun için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Bu sıkıntıları görmezden gelemeyeceklerini belirten Özhaseki, ''Erciyesspor'un sıkıntılarını çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Başkanlarımızla biraraya geldik. Erciyesspor'un öncelikle finans sorunu var. Öncelikle bunların çözülmesi lazım. Futbolcuların alacakları var. Yöneticiler futbolcuları çağıracak, konuşacak, onları ikna etmeye çalışacak. Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi gibi kurumlarla konuştuk. Kaynak teminini halledeceğiz'' dedi.

Kayserispor'da forma şansı bulamayan futbolcuların Erciyesspor'da oynayabileceğini bildiren Özhaseki, şöyle devam etti:
''Kayserispor başkanıyla da görüştüm. Teknik direktör Tolunay Kafkas ile de görüşeceğim. Kayserispor'da oynamayan ama Erciyesspor'a çok faydalı olabilecek futbolcular var. Bu futbolcularımız Erciyesspor'da oynayacaklar. Bunlara dışardan yine takviye yapılacak. Erciyesspor'un teknik direktörü ile de görüştüm. Onunla da aynı şeyleri paylaştım. Önümüzdeki günlerde yine görüşmelerimiz olacak.''

Bir gazetecinin ''Yönetim konusunda bir insiyatifiniz olacak mı?'' sorusuna, Özhaseki, ''Yok hayır, ben ona karışmıyorum'' diye cevap verdi.


Karşıyaka'ya tesis müjdesi;

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullandığı tesislerin 10 yıl süreyle bedelsiz devredildiğini, imzalanan protokolün kulübe büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İzmir Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Cahit Kıraç, Süper Lig'de bir İzmir kulübünün olmadığını, bu yıl Karşıyaka, Altay ve Bucaspor'un Bank Asya 1. Lig'de Süper Lig için mücadele ettiğini, bu kulüplerden en az birini Süper Lig'de görmek istediklerini bildirdi.

İmzalanan protokolün kulübe büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Kıraç, şunları söyledi:
''Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullandığı Karşıyaka'daki 5 dönümlük alandaki tesisler, bu tesislerdeki 1 çim saha, bir tartan pist, hakem ve soyunma odaları, çok amaçlı salon ve 5 bin kişilik tribün, yelken şubesinin kullandığı sahildeki alan, tenis şubesinin kullandığı 1 kapalı sentetik ve 3 açık tenis kortu, sosyal tesisler, 1 lokal, 120 metrekarelik restoran, 400 metrekarelik idari büro 5340 sayılı kanun çerçevesinde kulübe 10 yıl süreyle bedelsiz devredildi. Kulüp ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uzun süredir bu protokol üzerinde çalışıyorlardı. Bu anlaşma hayırlı uğurlu olsun. İzmir'in 3 kulübü Süper Lig'e çıkmak için mücadele ediyor. Karşıyaka liderin 8 puan gerisinde, önünde Altay ve sonrasında da Bucaspor. Karşıyaka Spor Kulübü'müzün imzalanan bu protokol ile daha istekli olacağına inanıyorum.''

Vali Cahit Kıraç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın bu protokolün imzalanmasında büyük emeği geçtiğini sözlerine ekledi.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ersezgin; Spor kulüpleri için altyapının büyük önem taşıdığını belirtirken, imzalanan protokol için çok çalıştıklarını, 1998 yılında başlayan bir maceranın imzayla son bulduğunu ve mutlu sona ulaştıklarını kaydetti. Kulübün kullandığı tesislerin kiraları, ecri misil gibi sorunlar nedeniyle geçmişte büyük sıkıntılar olduğunu belirten Ersezgin, imzalanan protokol ile bütün sıkıntıların sona erdiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar da imzalanan protokol ile kulübün büyük bir moral depolayabileceğini söyledi.

Yerel siyasetin, yerel bürokrasinin , sivil toplum örgütlerinin, milletvekillerinin memleket takınlarına verdiği desteklerden bir demet.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.