Ana içeriğe atla

İstişare Toplantısı Bildirisi-4 (son)

SÖZÜN ÖZÜ

Değerli kongre üyeleri,

Bildiğiniz üzere Adana Demirspor yine alışılagelen sıkıntılı kongrelerinden birisini yaşamaktadır. Aslında yaşanan sıkıntılı bir “kongre” değil; yalnızca “yönetim atamasıdır". Acaba bugün yine ve yeniden atama ile yeni bir yönetim mi oluşturulacaktır; yoksa Demirspor'a faydalı, sivil, genç, ilerici bir yönetimin yapısı mı kurulacaktır?

Bugün yönetim için adı geçen, kulis yapan isimler, arkalarında yıkım ve enkaz bırakarak kenara çekilmiş isimlerdir. Şu unutulmamalıdır ki; kulüplerin gerçek sahipleri sadece ve kesinlikle taraftarlardır. Taraftarların zihninde yaşananlar daha taptaze dururken onlardan geçmişi bir çırpıda unutmaları beklenemez, beklenmemelidir.

Taraftarlar artık boş söylemlere, yalanlara, içi boş vaatlere itibar etmemektedir. Bugün yönetime talip olup da kulis çalışmaları yapanlar sürekli “kalıcı gelir”den bahsetmektedirler. Halbuki konumları icabı Adana Demirspor’un kalıcı gelirlere sahip olmaması en çok bu atanan yönetimlere yaramaktadır. Çünkü böylece Demirspor bağımsız olamayacak ve her zaman kendisinden faydalanacak bir “baba”ya, “efsane”ye ihtiyaç duyacaktır. Biz taraftarların ise aklında sadece ve sadece ayakları üzerinde durabilen bir Demirspor vardır. Önümüzdeki kongre sürecinde kalıcı gelir projeleri olanların bu projeleri hayata geçirirken mevcut yönetime veya Demirspor’un gelecekte yönetimine gelmeye gönüllü sivil, girişimci, genç kongre üyelerine destek olmalarını beklemekteyiz.

Biz sözde değil özde Demirsporlular istiyoruz. Kulübe koyduğu temlikleri tahsil ettikten sonra ortaya "kurtarıcı" gibi çıkan yönetici eskilerini istemiyoruz. Bizler yalnızca sizlere güveniyoruz. Demirspor sivillik ve bağımsızlık yolunda bir sürece girmişken eskiye ait ayak oyunları ve kirli siyaset ile yapılmak istenen güzelliklerin yok olmasını istemiyoruz. Sizlerin de yardımlarıyla girilen bu mücadelede istikrardan, kalıcı gelir getiren projelerden, birlikten yanayız. Şu unutulmasın ki; “birlik” kelimesi eğer içinde taraftar unsuru varsa anlam kazanır. Lütfen sizler Demirspor’u onurlu bir şekilde yaşatabilmek ve yarınlara taşıyabilmek için taraftarın sesine kulak verin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bekir başkan kesinlikle kongrede aday olmayacağını beyan etti..
Genel görüşmeler sonucunda,Adanademirsporda daha önce başkanlık ve yöneticilik yapan kişiler ve yine toplantıya katılan siyasi parti il başkanlarının belirleyeceği isimlerle,Mustafa Tuncel başkanlığında yeni ve güçlü bir yönetim oluşturulmasına yönelik fikir birliği sağlandı..
Yönetime girecek adaylar 100'er bin Tl destek çıkacaklarını açıkladı..Klübün şahıslara olan borçlarındada şahıslar alacaklarını bir süre erteleme talebini uygun karşıladı..
Sonuçmu? Aytaç Durak'dan destek alınacak.Herşey uygun olursa Mustafa Tuncel başkanlığında,Adem Atılgan,M.gökoğlu,Bekir Çınar,Kenan şenbayrak başta olmak üzere yeni yönetim belirlenmiş olacak..
İyimidir kötümüdür bilemem.Bunu zaman gösterecek..
Adsız dedi ki…
Bekir Çınar net açıklamalar yapsın. Devam etmek istiyor mu, istemiyor mu ? Taraftarı 2 arada 1 derede bırakmasın. Etmek istiyorsa ve para bulabilecekse zaten problem yok, ama eğer hem para bulamayacak olup hem de devam etmek isterse o zaman ben Bekir Çınar'ın iyi niyetinden şüphe ederim. Mustafa Tuncel'i ben de istemiyorum ama Tuncel'e hayır diyen arkadaşlar lütfen daha iyi bir alternatif de sunsunlar.

Saygılar,

Ziya
mustava dedi ki…
sevgili ziya bey, tuncele evet derken daha vermediği paralar, daha hayata geçirmediği kalıcı gelir projeleri için mi evet diyorsunuz?

ben de aklın ve mantığın tarafındayım, ama duygusuz bir aklın değil. bekir çınar yönetiminin sessizliği beni çok korkutmuyor, daha çok ikinci söylediğiniz yani kaynak bulamaması daha önemli. ben bu kulüp tuncel ve şürekasına kalmasın diye bekir çınarın kaynak bulabilmesine umudunu bağlayan bir taraftarım. ama bekir çınar ismine tapınmıyorum. isimler önemsiz, ilkeler önemli.

ben tunceli artık bu kulübün başında görmek istemiyorum. iki defa gördüm, ikisinde de facia yaşadım. hem de ikincisinde "ben bu işi artık öğrendim" diyordu. meğerse öğrenememiş.

"daha iyisini sunamıyorsanız susun" demek istemediğinizi umuyorum. daha iyisini sunmuyorum. yalnızca tunceli istemiyorum. bana bu zamana kadar coplanırken, biber gazı yerken, köy takımlarınca dalga geçilirken kimse alternatif sunmadı. bırakın da istemediğimi rahatça söyleyebileyim. allahınızı severseniz söyleyin, adana demirspor kaçıncı ligde, kaç lira borcu var, ağaya kalkması için neye ihtiyacı var? işler bu hale gelirken bana kimse sormadı, yine sormasın? tunceli istemiyorum, eğer tuncel gelmedi diye bu kulüp üzerinde entrikalar çevirilip gelecek yönetimin başarısız olmasına çalışılırsa batsın, kapansın bu kulüp. en azından biz hatıralarımızla avunuruz. en azından onurlu bir şekilde can verdik deriz. ama hakikaten yeter ya!

bu arada işte size alternatif bir çözüm yolu sunmuş oldum...
türkayADS dedi ki…
Harika bir yazı dizisi olmuş,öncelikle onu söyleyeyim.Eline sağlık Onur Abi..İsimlerin değil ilkelerin peşindeyiz..Bekir Çınar'ın ilkesi ilkelerime uyuştuğu için, mevcut isimler arasında doğal olarak onu istemek en doğal hakkım(ız)...
Onur BİÇER dedi ki…
Sağol Türkay kardeşim. Ancak bu metin bana değil. Ankara Tayfası'na aittir.

Ankara Tayfası'nın Adana Demirspor'un kongre üyesi olarak istişare toplantısına ilişkin görüşleri, kongrede ise sesidir.
Adsız dedi ki…
Mustava bey, ne size ne de bir başkasına susun deme hakkım olmadığı gibi öyle bir düşüncem de yok, aksine herkes konuşsun, konuşsun ki farklı fikirler çıksın ortaya.
Tekrar söylüyorum ; Mustafa Tuncel gelmesin mümkünse ADS kelimesini ağzına bile almasın ama Allah kahretsinki ona alternatif olarak ilkelerinden bahsettiğiniz Bekir Çınar'ın o ilkeleri savunduğunu veya savunabileceğini de düşünmüyorum.
M.Tuncel, Atılgan ve Gökoğlu yönetimin dışında içinde olduklarından çok daha tehlikeli oluyorlar, belki birarada olurlarsa birbirlerini yerler ve biz de hepsinden kurtulmuş oluruz. (Sanki bu daha iyi oldu gibi :) )

Ziya
lepermessiah dedi ki…
Bildiriler herşeyi açıklamış üstüne ekleyebileceğim pek bir şey yok.Keşke bir şekilde sizlerde iştişare toplantısında olabilip bunları söyleyebilseydiniz daha çok ses getirirdi.
DexteR dedi ki…
@ Ziya
''M.Tuncel, Atılgan ve Gökoğlu yönetimin dışında içinde olduklarından çok daha tehlikeli oluyorlar, belki birarada olurlarsa birbirlerini yerler ve biz de hepsinden kurtulmuş oluruz. (Sanki bu daha iyi oldu gibi :) ) ''

Hiç heveslenmeyin. Demirspor'u yemekten birbirlerini yemeye fırsatları kalmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.