Ana içeriğe atla

U17 Milli Takımı Toplanıyor

Toplanıyor toplanmasına, ama içlerinde bizim Adana Demirsporlu Ömer Kahveci yok.

Çünkü Ömer aslında artık U18 düzeyinde oynayacakmış. Hüseyin Ataş vasıtasıyla öğrendiğime göre milli takım hocası Abdullah Ercan'ın söylediği bu. Yani "bu çocuğu takip edeceğiz" diyor hocası. Ömer de bunun bilincindedir sanırım. Dileğimiz onu U18 kadrosunda da görmek, hatta A Milli formayı giyerken de...

Dileğimiz bu elbette ama dileğimizin arka planında onun bu başarılara Demirspor forması ile ulaşması var.

Demirspor, kendi içinden yetiştirdiği bir evladını korumayı, kollamayı, geliştirmeyi, hem ona hem kendisine azami fayda sağlamayı ne zaman başaracak? Yukardan sayıldığında üçüncü ligde, mantıken şampiyonluğu kovalayamadığı şu dönemde kalesini emanet etmeyecek de ne zaman edecek? Gençlerin, amatör ruhla oynayanların bu takımda yer bulması için Demirspor'un illa amatör liglere düşmesi mi gerekiyor?

Ömer genç, heyecanlı, tecrübesiz olabilir. Ağabeyleri kadar iyi bir "profesyonel" olmayabilir. Olmayabilir de onlardan daha kötü goller mi yiyecektir, daha kötü maçlar mı çıkaracaktır? Kalede bu sezon yaşadığımız sıkıntının dökümünü çıkarmaya gerek yok, hepimizin gözleri görüyor çok şükür. İlla sıkıntı çekeceksek ben o sıkıntıyı Ömer ile çekmeye razıyım. Bir çok kişinin bu şekilde düşündüğüne eminim.

18 yaşında bir kaleciyi kaleye geçirmek, ona güvenmek, kaleyi uzun yıllar koruma şansı vermek, kulübün simge isimlerinden birisi olma fırsatını vermek... Demirspor'da olur mu, yönetim bunu denemek ister mi, istese de başarabilir mi? İnanmak istiyorum, hem yönetime hem Ömer'e güvenmek istiyorum. Sezon başında Ömer'e kaleyi teslim edeceğine inandığım yönetimimiz Ömer'i unutmuşa benziyor.

Bunu denemeye cesareti olmayanlar; ne olur bu sefer de aynı kötü bahaneye sığınmayın. Yıllardır altyapı hocalarının "kalabalık taraftar önünde kötü bir maç çıkarırlarsa gençleri kaybederiz" yalanını bu sefer de siz söylemeyin. Bir milli takım oyuncumuz var, daha hiç maç oynatmadan onu kaybetmeyin. Bir defa da bu konuda ısrar edin, mücadele edin.

Demirspor'un geleceği için mücadele edin.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Çok güzel özetledin Mustafa. Atalay varken de Ömer vardı. Atalay olmayacak golleri yiyerek puanlarımızı birer üçer heba ederken Ömer'in tecrübesiz olduğu konuşulabiliyordu, öyle ya onu ilk oynattığımız maçta kaybedebilirdik. Buna inanmamızı beklediler. Bu süre içinde Ömer'i kazandık mı peki? Maalesef hayır. Bu sene dedik ki; bu çocuk bu kez forma şansı bulacak. Ama Kaya ve Murat transfer edildi. Edilmese miydi? Tamam kale alternatifli olmalıydı, transferleri anlayışla karşıladık. Ömer'in ise şans bulacağına inanıyorduk. Ama alternatifin anlamı nedir ki? Biri işini iyi yapamazsa veya sakatlanırsa onun yerine diğer seçeneklere yönelmektir. Şimdi Kaya ile puan vermeye, korku yaşamaya devam ediyoruz. Bu kez de çıkıp Ömer hatalı gol yerse ve bu nedenle play-off kaçarsa Ömer'i kaybederiz mi diyeceksiniz? Peki play-off'u kaçma tehlikesine bu güne kadar Ömer mi getirdi? Play-off'u Kaya'nın kurtaracağına bu kadar inanıyor musunuz? Hangi muhteşem performansı böyle bir düşünceye sebep oldu? Kaya çok disiplinli ve karakterli bir futbolcudur belki de... İdmanlarda çok çalışıyordur... İşin bu kısmına hiç girmedim, girmem de... Ama bu adam güven vermiyor. Dinlenmesi lazım en azından, öyle değil mi? Yoksa bu adam TORPİLLİ Mİ? Gelin etmeyin, bu çocuğu kazanmadan harcamayın, 15 yıllık geçmişimize benzemeyin.

Sahi, Turgut'a ne oldu? Onu da kaybetmek daha mı cazip görünüyor?
Adsız dedi ki…
Zaten Şahin Çakır gitti. Hem de kim götürdü biliyoruz. Bu takıma gelen adam gibi T.direktörlerden birisi olan Sadi tekelioğlu tarafından Trabzonspor'a.

Yani kaybettik Şahin'i. Bu yoklukta bu değerler kaybedilirse gerisini nasıl olur?

Ömer oynamalı ki tecrübe kazansın, ve geleceğimizi kurtarsın.İnanıyorum ki Kaya'dan kötü değil.

Kamil Ateş
tek çare altyapı dedi ki…
real madrid kalecisi casillas 17 yaşında kaleye geçti.kısa bir süre içinde ispanya milli takımının kalesini korumaya başladı.bir dünya devi kalesini 17 yaşındaki genç bir çocuğa teslim ediyor ve ondan dünyanın en iyi kalecisini yaratıyor.biz ömere güvenemiyoruz.geleceğimiz altyapıda ömer,turgut,ergün ve erdim gibi gençlerde, bizim gibi takımların başka şanslarının olmadıgını dününüyorum.
Adsız dedi ki…
Sevgili Mustafa,
Yazdıklarına aynen katılıyorum. Biraz cesaretle hiç olmazsa önümüzdeki 10 yılı kurtarırız.Hatırlayanlar çoktur; Biz Eser'i (bizden GS.'ya giden Eser Özaltındere, Fatih Terim'in yardımcısı)o zaman 2.ligde olan Gençlerbirliği'nden aldığımızda, son maçta Zonguldak'tan ikisi de bacak arasından olmak üzere 5 gol yeniştir. Adanasporlular bizle dalga geçip Eser ile birlikte ayrıca bir Şalvar da alın ki bacak arasından gol yemesin diyorlardı.Bize geldikten sonra bir kaç maç kötü de oynadı, fakat sonra Demirspor'da A Milli Takıma seçilip oynamaya başladı. Hatta bir deplasmandaki Çekoslovakya maçını tek başına kurtardı. Şimdi de yapacağımız sadece biraz cesaret.

Merih Güvenç
kebabman dedi ki…
Bir kez de ben Adana agiziyla yazacagim.Damardan girecegim.
Tayfun transferi konusulurken Tayfun'a mirin kirin edenler olunca cok sevdigim bir arkadasim, Tarsus'da Tayfun'un maclarini devamli seyreden Demirsporlu arkadasim "Tayfun hayal kirikligi yaratirsa yuzume tukurun daha ne diyeyim demisti.

Bende diyorumki Omer Kahveci bu yasinda bile eger firsat verilirse disaridan getirilenlere sunulan para kazanma imkaninin birazcigi sunulursa Adana Demirspor'un son 10 senesinde kalecilik yapmis olan kalecilerimizden daha kotu performans gosterirse yuzume tukurun diyorum.


Omer'i begenmeyen gazeteci ve yoneticilere varmisiniz iddiasina diyorum.

Son 10 senede Adana Demirspor kalesinde yer almis kaleciler asagida siralanmis durumda.Liste hazir.

Recep Atilgan
ÖMER ALPER BOĞUŞLU
Okan Kopan,
Mehmet Babacan
Umit Levent Zorluer
Huseyin Tuncel
ERDAL ELGÖRMÜŞ
MURAT TÜRKSOY
CUMAALİ ASLAN
ASIM ATMALIOĞLU
BÜLENT ORTAKAYA
ALPER MUTLU ÖZEL
ERGİN ALTAY
İLKER AVCIBAY
ATALAY ÖZKAN
EGEMEN GENÇALP
MURAT GÜNAY
ŞENOL KARAGÖL
KAYA TARAKCI
Belki atladigim bir iki isim daha vardir.


Bu listeye acaba Altyapimizdan yetisen ama gecen sene ŞENOL KARAGÖL sevdasina kapiya konulan Cetin Dogan'i koymalimiyiz bilmiyorum.Cunku kendisine gercek anlamda firsat bile verilmedi...Bir sezonun son macinda gostermelik olarak o donem baskanimizin kardes takimi! ile oynanan macta agabey kiyagi olsun denilen macta firsat verildi.O zaman baskanimizin kardes takimini dusmekten kurtardik ama bu sezon basinda kapatilmaktan kurtaramadik!

Omer'e de firsat verdik denilecektir..Evet firsat verildi..Herkesin ununu eleyip elegini astigi sezonun son macinda oylesine ,gazosuna,tum takimin yenilmek icin gittigi maclarda firsat verildi.
Bazi gazetecilerde cok tecrubesiz,Kahramanmaras macinda 15 dakikada 3 gol yedi falan diyorlar..Gazeteciler ya,futbolu cok biliyorlar ya ondan oyle diyorlar...Zaten penalti olmus,takim 10 kisi kalmis bahseden yok.Ceza sahasi disinda faule sebebiyet veren profesyonel defans oyuncumuzdan bahseden yok.
Varsa yoksa yukleniyorlar garibana.
Neyse teklifim aksini iddia eden herkese acik..
Adsız dedi ki…
Neyzen Tevfik'e iki kadeh şarap getirip, üstad sen bu işten iyi anlarsın, şunların bir tadına bak da hangisi daha iyi bize söyle demişler. Neyzen de birinci kadehten bir yudum alıp diğeri daha iyi demiş. Üstad daha ötekinin tadına bakmadan nasıl hemen karar verdin denilince de Neyzen, ötekini tatmaya gerek yok, bundan kötü olamaz demiş. Kaya'nın kulağına gitmesin ama Ömer Kaya'dan kesinlikle kötü olmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.