Ana içeriğe atla

Kısalsın Artık Şu Geceler...

Bugün 21 Aralık... Gecelerin en uzun gündüzlerin ise en kısa olduğu gün bugün. Bugünün bitimi ile birlikte gündüzler geceye bıraktığı yerlerini yavaş yavaş geri alırlar.

Evet bugün 21 Aralık. Öfkeliyiz. Ortalık kapkaranlık. Göz gözü görmüyor. Elimizde imkan olsa bir çırpıda bu takımı alıp layık olduğu yere koyacağız ama o imkan yok. Yine yutkunarak bakıyoruz bizim hak ettiğimiz yerlerde gezinenlere. Biz hak ediyor muyuz o da ayrı bir muamma...

Peki bu 21 Aralık günü, Adana Demirspor öfkelenip, üzülüp dizini dövmekten başka ne yapabilir?

Her zamanki Adana Demirspor, ara transfer döneminde 28-34 yaş arası birçok transfer yapar, borçlarını artırır, mevcut futbolculara parasını ödeyememeye devam eder, herkesten para dilenir. Kervan emin adımlarla içindeki develeri ve develerin kanını emen pireleri besleyerek yoluna devam eder. Kılavuza ihtiyaç yoktur aslında, yolun sonu görünmektedir.

Olması gereken Adana Demirspor ne yapmalıdır? Daha önce yapmadıklarını... Mesela kökten bir takım yaratmaya gitmemelidir. Sil baştan yapmak yerine çürükleri ayıklamak yoluna gitmeli ve sezon başında yapması gerekeni şimdi yerine getirmelidir. Elimizde buna uygun bir iskelet varken bu yapılanma fırsatını kaçırmamalıdır. Takımda takım için oynayacak tecrübeli futbolcuların yanlarına takım için canını dişine takacak gençleri koymanın tam da zamanıdır. Bu şekilde başarısız oluruz küme düşeriz diyenler olacaktır...

Ben diyorum ki; Kaya'nın yerine Ömer bu takımda oynasaydı, Onur bu takımda oynasaydı ne kadar daha az başarılı olabilirdi ki? Kaya, bize ne verdi ki?

Alper'in yerine Alican veya altyapıdaki diğer arkadaşlarımız oynasaydı ne kadar gol kısırlığı çekerdik ki? Ne kadar büyük katkı sağlamış ki Alper bize?

Cem'in yerine şöyle koşan, pres yapan, pas dağıtan bir genç kardeşimiz olsa bundan zarar görür müydük? Biz ne zaman yeteneğine ihtiyaç duyduğumuzda Cem yanımızdaydı ki?

Burak, başkanımızın ifadesi ile araya sızma paslar atması için alınmıştı. Bu adam bu kulübe nasıl sızdı, onu bile anlayamadık ki? Burak'ın yerine sızma pas atamayan ama savaşan bir gencimiz olsa gücümüzden kaybeder miydik sizce?

Ahmet Çenet, defansımızı mı toparladı? Ne yaptı? Turgut olsa idi, altyapımızdan başka kardeşlerimiz olsa idi daha başarısız mı olurduk?

Aydın Tabak. Bu adamdan şüpheliyim. Son maçlarda canımıza da okusa güzel performanslar da çıkardı. Olsa da olur, olmasa da olur...

İşte size fırsat. Sezon başı güzel bir kadro kurmuşsunuz sayın başkan ve yönetimimiz. Eleştiri için değil, gerçekten güzel bir kadro. Süleyman, ara sıra aksasa da takımda onun gibi savaşan 6-7 tane daha topçumuz olsa belki de namağlup bitirirdik ligi.

İlhan, kendisinden şüpheliydim ama savaştı, mücadele etti.

Onur Güney birkaç maçta aksasa da yerinde iyiydi. Keza Orhan Terzi.

Forvette son iki maçta bizi üzse de kapı gibi Tayfun'umuz var.

Ceyhun genele bakılınca bence iyiydi.

Barış bir vardı bir yoktu ama varken fena işler çıkarmadı.

Tutun bunları takımda. Bunlar abi olsunlar. Bunlar örnek olsunlar, bunlar takımları için önceden savaştıkları gibi savaşsınlar, yanlarında oynayacak kardeşleri onları mutlu edecektir. Onların yükünü alacaktır. Gönderileceklerden çok daha ucuza takımları için oynayacak, geç verilen bir prime bir kenti yakmayacaklardır. Doğru yönlendirilirlerse bunların üzerinden kimseye para mesajı gönderilmeyecektir.

Farz edin ki; gerçek anlamda şans verdiğiniz gençler istediğiniz gibi çıkmadı? Ne kaybedersiniz? Burak, Cem, Alper, Kaya, Ahmet Çenet vs., bunların geçtiğimiz sezondaki versiyonları size ne kazandırdı? Bir kez de gençlerden dolayı kaybetmeyi göze alın... Kim bilir belki de geleceği kazanırsınız...

Dün Trabzonspor'u izlerken yine içim burkuldu... Gabriç 23 yaşında. Arı gibi. Çıkıyor yerine Barış giriyor. 19 yaşında. Ceyhun Gülselam 22 yaşında. Colman 24 yaşında. Cale 24 yaşında. Kaleci Onur 21 yaşında. Selçuk İnan 24 yaşında.

Geçenlerde Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı garantileyen CSKA Moskova'dan bahsetmiştim. Tablo aynıydı.

Arı gibi koşan gençler, yanında tecrübeli abileri. Lütfen, lütfen, lütfen artık bunu biz de yapalım. Son uzun gecemiz 21 Aralık olsun.

Atın şu adımı, kararlılıkla ardında durun, zifiri karanlıktan fırsat çıkarın, tam düşmüşken silkin üstünüzü ayağa kalkın, KISALSIN ARTIK ŞU GECELER.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Selam,
Yorumunuza içtenlikle katılıyorum. Ayrıca şu konuyu ISRARLA gündeme getiriyorum artık. Dünkü maçı alsak Play Off'ta idik kesin. Szöüm SÖZDE DEMİRSPORLU Topçulara... Ya da kaşarlanmış topçulara... Onları herkes biliyor, Cem, Alper, Aydın vs... Beyler bugüne kadar hangi topçunun bizde alacağı kaldı? Hangi topçunun? Hepsi Federasyona verip söke söke kanuni faizleri ile birlikte almadılar mı? Aytaç Bey'in sezon başında son dakikada ödediği 1.280 TL nereye gitti.? Eski topçuların fazili alacaklarına tabi ki. Şimdi siz de verin kulübü federasyona hemen alın alacaklarınızı. Pekala İDÇ ve birçok maçı SABOTE ederek KASTEN oynamayarak, Mücadele etmeyerek alacağınız bu paraları hakediyor musunuz KAŞARLANMIŞ EFENDİLER? Demirsporu sırf 3-5 kuruşluk maç primi zamanında ödenmedi diye bu halde bırakıp gideceksiniz sonra da o paraları biz size helalş edeceğiz öyle mi? HARAM olsun kim sabote ettiyse. Canınız isterse oynayın canınıız istemezse oynamayın... YOK ÖYLE. HARAM olsun haketmeden alacağınız PARALAR. Alacağınız paralar YASAL ama MEŞRU ve HAKKANİ olmayacak böyle bilin. Yazık kombine paralarımza yazık. Türkiye'de düzenli ödeme yapmayan tek kulüp biz miyiz bir de? Sorun bakalım E.Şekerspor'da, Tarsus'ta, Güngören ve Gebze'de paralar nasıl ödeniyormuş? Ama adamlar MÜCADELE ediyorlar, futbola ve TARAFTARA saygı gösteriyorlar.

Evet arkadaşlar; KAŞARLANMIŞ istemiyorum. Ömer kaleye ne olursa olsun, Turgut stopere.

Hani sezon başında Yönetim karar almıştı ? 2 altyapıdan oyuncu 18'de yer alacak diye? Ahmet ÇENET belediyeden torpilli her maçta kadroda ve sonradan oyuna alınıyor ve tam prim alması sağlanıyor.

YETER artık YETER
geyik1940 dedi ki…
Ellerine sağlık Onur, katılıyorum yazdıklarına. Geçen sene de klasmana kalıp playoffa katılamamıştık, bu sene de aynısı olsa gıkım çıkmaz. Yeter ki gençlere şans verilsin.

Borçların üzerine borç ekleyip, kaşarlanmış futbolcuların dalavereleriyle ligde kalmaktansa, gençlere gerçek anlamda şans verilmesini yeğlerim.

Bu kez de farklı bir yol deneyelim, çünkü diğer yoldan bir hayır görmedik şimdiye kadar...
Adsız dedi ki…
ben kesinlikle hepinizin yazdıklarına teker teker katılıyorum...ama şu da daha hiçbirşey bitmedi.Geçen seneden bir darnadanal öerneği var onlar klasmanı lider bitirip extra play offlardan çıktılar bank asyaya.İnanın bizde yapabiliriz bunu.ya altyapıdan gelir ya dışardan alınır bize sağlam bi kaleci(bence ömer çok iyi milli takıma bile çağrılıyor)sağlam bir 10 numara sağlam bir sol açık lazım...cemle kayala aydınla olacak şeyler değil bunlar...
TEK ÇARE ALTYAPI. dedi ki…
çok fazla birşey yazamayacağım canım da uzun yazmak istemiyor.
TEK ÇARE ALTYAPI.
DexteR dedi ki…
Bu söylediklerimizi sizce Durmuş Ali Çolak yapmaya cesaret edebilir mi???
Böyle bir vizyonu olsa bile, Ercan Aslankeser buna müsaade eder mi???

Ali babanın çiftliği = Adana Demirspor!!!
kebabman dedi ki…
Sevgili Onur,ben senelerce nefesimi ve zamanimi bosa harcadim.Umarim senin zamanin ve nefesin heba olmaz.
Umarim bu kez olacak,yapacaklar,basaracaklar diye umutlandiklarin seni hayal kirikligina ugratmaz.
Resit Durmaz dedi ki…
arkadaslar hepinizin düşüncesi gercekten güzelde birileri demirspor başarılı olmasın diye elinden geleni yapıyor.maraş gelip burda bizi yeniyor ertesi hafta futbolcular kaçıyor .adıyaman gelip bizi yendi ama nasıl yendi adamlar sanki maçı kazansalar şampiyon olacak gibi.birgün önce adana hiltonda fenerbahce beşiktaş maçını izlemeye gittim baktım ki adıyamanlı futbolcularda orda .adamlar parasız durumda ama hiltonda kalıyolar sizce garip değilmi.maçtan sonra otobüste prim dağıtılmış nasıl oldu bu iş sizce .Ben söyleyim mevcut yönetim başarısız olsun biz tekrar gelelim sonra transfer yapalım futbolculardan komisyon alalım.bu takımın başına belediyeden bağımsız paralı biri geçmedikten sonra bence hiçbirsey düzelmeyecek.....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.