Ana içeriğe atla

Demirspor Gerçekten İyi Takımmış...

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Ercan Aslankeser ve Durmuş Ali Çolak ikilisi takımın başına getirildiğinde, bu işe mesafeli yaklaşmıştım. Kafamda koca koca soru işaretleri vardı. Sadece kimseyi yaptıklarını görmeden asmamalıyız, diyebilmiştim. Şimdi görüyorum ki; takımın içinde aksayan futbolcular olsa da takım mücadele ediyor, savaşıyor. Hocalarımıza teşekkürler. Kirli işleri sokmayın bu takıma, sadece topunu oynamasını sağlayın, sadece biz değil, herkes teşekkür eder sizlere.

Biz yine demiştik ki; siz mücadele edin, siz üzerinize düşeni yapın, istediğiniz sonucu alamasanız bile biz sizi sahipleniriz. Bugün maalesef bir final maçından daha istediğimiz sonucu alamadan boynumuz önde ayrılıyoruz. Ama bu kez olabilirdi, olabilmesi için elimizden geleni yaptık. Bu oyunu, bu hırsı 2 maç daha sürdürün, kendinizi bir an önce toparlayıp, 2 maçı da kazanın, HAK ETMİŞ OLDUĞUNUZ PARAYI alabilmeniz için elimizden gelen her türlü baskıyı sizler adına yapacağız. Teşekkürler sevgili Adana Demirspor futbolcuları.

Şimdi biz diyoruz ki; Adana Demirspor gerçekten iyi takımmış. Neden mi?

Dün bu takımda Aydın Tabak forma giymemiş gibiydi. 10 kişiydik.
Ceyhun'un yerine Alper girmemiş gibiydi, 9 kişiydik.
Cem Hallaçeli bir vardı bir yoktu, 8,5 kişiydik.
Tayfun maalesef yoktu, 7,5 kişiydik.
Kaya her zamanki gibiydi, 7 kişiydik.

İşte bu takım 7 kişiyle Tarsus'u sahasına hapsetti. Onlara nefes aldırmadı, yüklendikçe yüklendi, savaştı, çabaladı. AZ KALSIN OLUYORDU. Demirspor gerçekten iyi takımmış.

Burada Tayfun ve Kaya'ya ayrıca değinmek lazım.

Tayfun bana uzaktan çok karakterli bir futbolcu olduğu izlenimi veriyor. Bugüne kadar da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Futboldan ve golden anladığını çok iyi hissettirdi. Ama bu maç bir farklıydı. Eski takımına bir gönül bağı mı, sakatlıktan çıkmanın etkisi mi, fazla motive olmanın yarattığı gerginlik mi bilemeyeceğim, dün maalesef önceki verdiklerinden bir tanesini geri aldı Tayfun. Benim bildiğim Tayfun o kadar net ofsaytta kalmazdı. Ofsaytlardan kaçabileceği pozisyonlarda o hamleleri yapardı, birinde yapar gibi de göründü, tam ofsayttan çıkacaktı, onun için koşuyordu, durdu ve bir pozisyonumuz gitti. Toplara daha net vururdu. Olmadı. Sağlık olsun Tayfun. Canın sağolsun. Bu maçtaki hüznümüzü İskenderun maçında gidereceğine inanıyoruz. Çünkü senin bu takım içindeki farklı futbolculardan olduğunu düşünüyorum. Bizi utandırma.

Kaya... Kaya tam anlamıyla bir teknik heyet ve yönetim hatasıdır. Demirspor'un neredeyse tüm maçlarında görev alan bu futbolcumuz nedeniyle fazladan bir puan dahi kaybetmeseydik, şu anda zafer şarkıları söylüyorduk. O puanların gitmesinde görevini yerine getirememesi nedeni ile sorumlu olan bu adam yine sahnedeydi. Bu adamın hataları nedeni ile bize yazık oluyor. Yeter, diyen çıkacak mı?

Toparlayalım:
BİZ PES ETMEDİK. SİZ DE TOPARLANIN. İSKENDERUN'A GİDECEK TAKIMIN ADANA DEMİRSPOR OLDUĞUNU HERKESE GÖSTERİN...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
HER ŞEYİ ANLATMIŞSIN ONUR BİÇER...KATILMAMAK ELDE DEGİL....
Adsız dedi ki…
Mükemmel açıklamış kalemine saglık...
Adsız dedi ki…
bence tayfuna haksızlık etmıssın krdesım...sakat sakat o kadar mucadele edebılır bı futbolcu.bence elınden gelenı yaptı hep tayfundan beklemek yanlıs bazende baska kahramanlar cıkmalı...ınsallah bu hafta ısk.macı alıp cıkarız...
Onur BİÇER dedi ki…
Yorumunuza saygı duyuyorum. Aslında kendimi böyle kötü hissetmemin sebebi de Tayfun'un ta kendisidir. Kendi alıştırdı bizleri en iyiye. Normal veya vasat oyunu yakıştıramadık ondandır. Günahını aldıysak Tayfun'un gönlümüz incinir.
Adsız dedi ki…
tayfun ads ıcın cok buyuk bı sans onur krdesım bence...haklısın tayfun kalıtesınde bı oyuncunun normal oynama sansı yok ama sahsı fıkrım bu mac her zamankı gıbı ıyı calıstı fakat dedıgın gıbı bır turlu gırmedı ınsallah bu hafta her vurdugu gol olur...ısk macı cok onemlı bızım ıcın destegımızı sonuna kadar devam ettırelım
Onur BİÇER dedi ki…
Adsız rumuzlu bir okuyucumuz Tayfun'un bugün şansımız olmasında büyük rolü olduğunu belirtmiş. Kaya'nın güven vermediğini söylemiş. Takımın genel olarak iyi oynadığını söylemiş. İskenderun ve Malatya maçlarını kazanarak kendi işimizi kendimizin halledeceğini belirtmiş.

Yorumun kalan kısmında taraftar olarak kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini söylemiş. Akabinde de kızgınlığını dile getirmiş. Taraftar olayları hakkında çoğu olumsuz, azı olumlu da olsa hiçbir yorumu yayınlamadık. Adsız okuyucumuzun yorumu boşa gitmesin diye bu açıklamayı yapma gereği hissettim. Yiğidin birine hakkını verirsem hepsine vermem gerekir. O nedenle bu konuda Grubun açıklamasının üzerine bu blogdan söz söylenmeyeceğini yineliyorum.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.