Ana içeriğe atla

Beş Transfer?-2-

Beş transfer olayına şu açıdan da bakılabilir:

Takımdaki en büyük huzursuzluk kaynağı ne? Parasızlık.

Bu parasızlık döneminin kısa vadede son bulacağına dair bir garanti var mı? Yok.

Şimdi böyle bir tablo altında siz tutup beş tane transferi nasıl yaparsınız? Şöyle. Önce federasyona yaklaşık 400 bin TL ödersiniz. Ya da federasyona 400 bin TL karşılığı teminat mektubu verirsiniz. İki durum da huzursuzluk yaratıcıdır. Ben olsam rahatsız olurdum. Senin için terini akıtmış futbolcularına düzenli nakit akışı sağlayabileceğini garanti edemezken, 400 bin TL'yi federasyona veren yönetim, bu takımdaki futbolcuların huzursuzluğunu nasıl ilk plana alacak?

400 bin TL'yi vermeyeceğini, bu borcu teminat mektubu ile öteleyeceğini düşünsek yönetimin, biliyoruz ki teminat mektupları aslında bir nakit aracıdır. Verirsiniz teminat mektubunu bankaya, karşılığında nakit alırsınız, iskontolu olarak. Şimdi böyle bir kaynak yaratma imkanınız varken, bunu mevcut futbolculara aktarmak yerine yeni futbolcuların önünü açmak için kullanmak, takım içi huzursuzluğu artırmaz mı?

Gelecek futbolculara bonservis ödenmeyeceğini varsaysak dahi, bu adamlara en kötü ihitmalle prim ve maç başı ödenmeyecek mi? Bu primler ödenmese bunlar mevcut futbolcular için küçük de olsa ilave imkan olmayacak mı?

Hele de yeni oyuncular alındıktan sonra, ödemelerde tekrar bir aksama yaşanırsa bunun hesabını hangi yönetim, nasıl verebilir?

Bir kez daha söylüyorum. Elinizde gençler var. Gençler yetersiz olabilir. Kalitesiz olabilir. Ama unutmayın biz 3. ligdeyiz. Gençler daha alt liglerde pişemez. Gençler 3. ligde pişerler. Kalitesiz olduklarını varsaydığımız gençlerimizin savaşmayacaklarını ileri sürmek ise hata olacaktır.

Tekrarlıyorum. Biz gönderilen oyunculardan (Ali Can hariç) hiç katkı alamadık. Bunlar yüzünden eksik oynadık. Eksik oynarken en az 13 puan kaybettik. Kaybedilen 13 puana rağmen yükselme grubunun eşiğinden tek maçla döndük. Şimdi eksik yani OLMAYAN oyuncuların yerine gençleri koyarsanız, takım zayıflamaz. Bunların arkasında üst üste 5 maç durursanız takım güçlenir. Hem hatırlasanıza, kaç tane teknik heyet bizlerden defalarca beş haftalar istedi? Onlara gösterilen bu tahammül bir kez olsun gençlere, altyapımıza gösterilse ne kaybederiz? O beş haftalar sonunda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu mu olduk. Hala 3. ligdeyiz.

Yineliyorum. Gençlerin maliyeti yoktur. Ya da çok azdır. En azından federasyona verilecek paradan kısa dönemde tasarruf etmiş olursunuz. Bir de başarılı olursanız, tarihe geçersiniz.

Altın üyelikler için kapı kapı dolaşıp, 1000'er TL için onca zaman harcayıp, sonra yeni transfer için yaklaşık 400 bin TL ödeme yapar veya bu ölçüde bir teminat mektubunu bağlarsanız, sizin planlı programlı olduğunuza kim inanır? Gelin etmeyin, bu krizden gençlerle dimdik çıkalım. Makul olan bu.

Ankara'nın ilçesi Polatlı var. Polatlı uzun süredir il olmak istiyor. Ama talepleri geri çevriliyor. Onlar da bir slogan bulmuşlar: "Türkçe Söyledik Anlatamadık, İngilizce Söylersek Belki Anlarsınız..." deyip il olmak istediklerini İngilizce ifade ediyorlar. Gelin biz Türkçe konuşalım, bizi yabancı dilde konuşmaya sevk etmeyin. Biz hep trenleri kaçırıyoruz, ama yaklaşmakta olan tren tarihe gidiyor, o trene binerseniz, tarihe geçersiniz. Kaçırmayın bu fırsatı. Lütfen, lütfen, lütfen...

Yorumlar

kebabman dedi ki…
Sevgili mustava ve Onur sagolsunlar,usenmemisler yazmislar.
Ben de senelerce futbolu,futbol camiasininin davranislarini ve Adana Demirspor'u son donemlerdeki baskanlardan daha iyi bilen birisi olarak uyarilarda bulundum..Itibar edilmedi.Hatalari nedeniyle televizyon programlarinda ozur dilemek zorunda kaldilar.
Bir kez daha ozur dilemek istenmiyorsa gencler takima simdi alinsin hemde 5'i bir arada..Sahada dengeler yeniden kurulsun..Adana Demirspor'un hedefi FUTBOL oynamak olsun.Futbol oynanmadan sampiyon olunamaz,sampiyonluk hedefi konulamaz.Parasi odenemeyen kasarlanmislarla futbol oynanamaz,tiyatro oynanir.Bu gercegin gorulebilmesi icin kac kez daha yasamaniz gerekiyor.
Adsız dedi ki…
gençlerle kısa vadede başarılı olmamız imkansız biraz düşünün ankara tayfası transfer şart 2 3 tanede altyapıdan bunlar kaynaşmalı sadece gençlerle düşmemeye oynarız...uniadanademir hatay saygılarımla
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili uniadanademir hatay. O halde sizin görüşünüz şu mudur? Gönderilen futbolcular, takımı eksik bırakmadılar. Onların ölüsü bizim alt yapıdan iyi oynar. Kastınız bu ise yanılıyorsunuz.

Yok eğer bizim söylediğimizi yanlış anladıysanız diye tekrar edeyim. Biz diyoruz ki; sadece Kaya, Alper, Burak ve Cem'in yerine altyapı oyuncuları yerleştirilsin. Buraya yerleştirilen çocuklar savaşacaktır. Buraya yerleştirilen oyuncular nedeni ile ise takım kesinlikle ve kesinlikle düşmeye oynamaz.

Takımın tamamı gençlerden kurulursa düşmeye oynar. Ama 4 altyapı takviyesi nedeni ile takım düşmeye oynar derseniz, bizi play-off'un kıyısına getiren mevcut futbolcularımıza haksızlık ederseniz. Diğer bir ifade ile bizi yükselme grubunun eşiğine gönderilen futbolcuların getirdiğini ileri sürmüş olursunuz. Gönderilenlerin yerine alt yapı gelirse düşecek duruma geleceksek, bize başarıyı gönderilenler getirdi demektir. Bu açıdan da düşünün.

Cesaret olmadan başarılar da geçicidir. Borç batağında Bekir Çınar yönetimi veya gelecek diğer yönetim sizin düşündüğünüzü yaparsa, iddia ediyorum ki; başarısız olur, linç edilir, borcu artırır, takım içi huzursuzluklar artar, başarısızlık garanti olur.

Yeni transfer yapılırsa başarısız olunacağına dair sizinle yemeğine iddiaya girerim. :) Var mısınız?
Adsız dedi ki…
sevgili ankara tayfası gençler gençler alt yapı falan bunlar dogruda acaba alt yapımızda uygun kimse varmı?yada kaç kişi var?birazda bu isimleri öne çıkarın tartışalım ne dersiniz? bende bu giden oyuncuların gitmesi yönünde hem fikirim.ama bana göre alt yapı yetersiz olur..tayfun gibi hem istekli hemde becerikli bir sürü topçu var...araştırırlarsa bulurlar..ne dersiniz.........
Adsız dedi ki…
bu adamların gitmesini hepimiz istedik ama bunların yerine hepsi altyapıdan olmamalıdır orta sahada savaşçı oyunçularımız çok bu yüzden hem kaleci hemde 10 numara posizyonunu transfer şart forvete ve defansa altyapı olabilir...ve tabiki bu yönetim taransfer yapıp 5 gün sonra para bulamıyoruz diyeceklerse o ayrı...tek çare güç birliği...bekir çınar tek başına bu yükün altından kalkamayacağını kendiside söyledi...
mustava dedi ki…
adana demirsporda başarısızlık zinciri vardır. kimse inkar edebilir mi?

zincirin devamlılığı nasıl sağlanır? kumpaslar, kirli siyaset, dedikodular vs ile değil. bu işin fiilen devam etmesine neden olan temel aktivite nedir?

dış transfer.

gelen yönetim sağdan soldan bulduğuyla, kendi cebinden koyduğuyla, belediyenin verdiğiyle bir sürü dış transfer yapar. son 15 yılda alınan adamların listesini yayınlayalım mı, kimlere ne paralar verilmiş, kaç trilyon sokağa dökülmüş... giden yönetimlerin koyduğu temlikler nedeniyle demirspor her sezona borçlu başlamış ve belediyenin fason şirketi olmuştur. çünkü belediye nakit sıkışıklığını çözerek kahraman rolünü oynamayı sevmektedir. bu ayrı bir yazının konusu tabii. bununla beraber belediyenin "transfer"i sevmesinin, arada sırada oyuncu "önermesinin" sebeplerinden birisi de böylelikle takımın sürekli borçlu kalmasının istenmesidir.

biz bu seneki durumu ve düşüncelerimizi hala tam olarak anlatamadık sanırım. dış transfer zincirini bu senelik kırsak ne olur? takımda yürüyen 4, koşan 7 kişi ile playoff grubunu son maçta kaçırdık. yürüyen 0, koşan 11 oyuncu olsa sizce kaçırır mıydık? mesela 10 numara statüsündeki cemi düşününün. hiç bir 10 numarasını görmedik. ama onun yerine evet belki o kadar yetenekli olmayan ama defansa da, ofansa da yetişen, ısıran, biraz da ayağa top yapan bir oyuncumuz olsa en azından 1 gol eksik yerdik ve yükselme grubuna çıkardık. çok mu hayalperestiz biz yoksa? koşan bir takımla klasman birincisi oluruz, güngören gibi genç bir ekip olarak ekstradan bile çıkabiliriz. örnekleri saymakla bitmez.

biz altyapımızda messiler, iniestalar var demiyoruz. ama bakın burası üçüncü lig ve burada futbol falan oynanmıyor. sadece çok koşan, iyi kapanan, sağdan soldan süratli bindiren takımlar iş yapıyor, bu kadar basit. bizim ihtiyacımız olan mavilacivert formayı gördüğünde gözü dönen, ona yürekten bağlı, dışarıdakilere göre neredeyse bedavaya oynayacak cengaverler bulmak. bu cengaverler altyapıda var. adı turgut olmuş, hasan olmuş farketmez. bu sıkıntılı günleri özkaynaklarımıza radikal bir dönüşle atlatmazsak önümüzdeki 15 seneyi de kaybederiz. hali hazırda önümüzdeki 3 senenin gelirleri temliklere gitti bile.

SORMAK İSTİYORUM: SİZCE HALA SADECE BU GÜNÜ KURTARMAK MI GEREKİYOR? YOKSA GELECEĞİ Mİ?
Adsız dedi ki…
onur arkadaş.öncelikle yorumum senin yazınla dolaylı yoldan ilgili olabilir. ama söylemek zorundayım.ricam da sizden bununla ilgili bir başlık açmanızdır...
demirsporumuzun borcu 8.7 trilyondur.bu borcun 4.5 trilyonu son 3 başkan dönemine ait temliktir.
mustafa tuncel
mehmet gökoğlu
bekir çınar

benim sorum şu bu üçlüye adem atılgan ı da ekleyip mustafa tuncel başkanlığında bir yönetim oluşturulsa bu temlikler üç yıllığına ertelense ve iddaa gelirleri kulübe girebilse
nasıl olur?
ayrıca
kulübün aylık sabit gideri 150 milyar civarlarındadır.hiç birşey yapmasa da açık kaldığı sürece sabit giderleri vardır.
kongrede aday olacak üyelerin önce bu parayı garanti edip sözünü vermesi lazımdır....gerçekçi olmak lazım değil mi
şimdiki başkanımızın iflas ettiği söyleniyor şahıs olarak...bunlar incelenmemeli mi ???
ve her gelen demirspora borç para veriyor.borç para vererek yapılacak başkanlık ne kadar sağlıklı ve samimi ?
bağışlarıyla gelecek yönetimler istemek haklı bir söylem değil mi?
ve daha aklıma gelemeyn bir çok soru...

iyi çalışmalar....

benim bir düşüm var...süper ligde kafaya tutan avrupaya giden bir demirspor izleyeceğim bir gün beş ocakta...bu düş olsun diye değil bu düşü bana sunduğu için seviyorum demirsporu...

doğu_T
TAYLAN dedi ki…
Onur bey, sizinle lacivert bir takım elbisesine iddiaya girerim ki eğer yapılacak 5 transfer, geçmişte defalarca yapılan hatalı seçimler tekrarlanmadan nokta yerlere alınacak transferler olursa, inanın bu takım 3 ligden kurtulacaktır. Yok eğer -Genciz güçlüyüz,herkesi yeneriz- dersek belki kısa süreliğine popüler de olur sözlerimize destek de bulabiliriz.. ama bunun hedefi olmayan , duygusallıktan öte geçmeyen, ayakları da yere sağlam basmayan bir girişim olduğunu biraz düşünürsek görürüz kanaatindeyim. desteği alt yapıdan gelecek oyuncularla bulmaya kalkarsak üzücü ki düşmeme mücadelesi içinde buluruz kendimizi.
Onur bey, diyorsunuz ki "5 alt yapı oyuncu takviyesiyle çıkarsak tarihe geçeriz" Ama tarih beş paf oyuncusuyla küme yükselebilmiş bir takım kaydetmemiştir. sabahtan beri TFF de, internette, google de üşenmedim böyle bir başarı var mı diye bakıyorum.yok.hafızamı zorluyorum yine yok!... zaten bu alt yapı da barcelona alt yapısı değil ki üstadım, geçmişte sağlam temelleri atılmış bir alt yapı olsun. benim inancım, 4 nokta transfer ve takımda yer verilmesi gereken 2 paf oyuncuyla bu işin üstesinden gelinebileceği yönünde..borçlanmanın gelecek başarı ile üzerinden kalkılabilecek desteği de bulabileceğine inanıyorum.ama iddiam da geçerli hani.. lacivert bir takım elbise...lacivert düşlere..sağlıcakla
TAYLAN dedi ki…
Mustava bey ile de paralel düşünmüyoruz. yazdığı yorumu okudum. ne diyelim artık.umarım gençler kazanılır da,biz kazanırız.ben inanmıyorum ama..yanılmak dileğiyle..
Adsız dedi ki…
Ankara tayfasının sözlerine yürekten katılıyorum ve sonuna kadar da destekliyorum.Eğer görüşlerimizi bu şekilde ifade etmeye devam edersek Bekir Çınar ında bunları dikkate alacağından şüphem yok(en azından buna inanmak istiyorum).Yalnız bir yerde ayrılıyoruz ben takımın gençlerle takviyesi düşüncesini kaleci yönünden savunmuyorum.Mutlaka ecrübeli bir kaleci almalıyız.Adanaspor dan yetişen Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı yla beraber futbol oynamıştım 2 yıl.Görüdüğüm en iyi kaleciydi avrupa da oynamasına kesin gözüyle bakıyorduk fakat şu an süper ligin bile en kötü kalecisi.yani:kaleci yetiştiremiyoruz bari tecrübli olsun.(bu arada adanademirspor un altyapısını uzun zamandır takip etmiyorum cahilliğimi affedin yetenekli bi kalecimiz varsa o da beni affetsin).... İstanbul Üniversitesi Kerem
kebabman dedi ki…
Takimda yeterince tecrubeli oyuncu var...Kisa vadede parasi odenemeyen tecrubelilerle basari gelmedigi gercegi her sene ispatlanmadi mi?Genclerle kisa vadede basarili olunamaz demek sadece varsayim degilmidir? Tecrubeli oyuncularla ya olursa riski her baskan tarafindan alinmadi mi?
Her defasinda guvenilen daglara kar yagmadi mi?
Sans taninmayan her altyapi basarisiz degilmidir.
Denenmeyenin yetersiz oldugunu soylemek sadece varsayim degilmidir?
28.2 yas ortalamasi ile bir ust lige cikilamayacagi bir gercektir.Defalarca deneyip basarisiz olan takimlar vardir.Basarili olan takim sayisi milli piyango buyuk ikramiyesinin cikma sansi kadardir.

Gecen sene yas ortalamasi 22.3 ile Bank Asya'ya cikan ,bu sene 21.5 yas ortalamasi ile Bank Asya'da ,(hemen duserler ,cok gencler yakistirmalarina ragmen) ligin ortalarinda gezinen bir takim var.Bu lige bizden sonra dustuler,bizden once ciktilar.

Yas ortalamasi yuksek takimlar play off'a kalan takimlar CORUMSPOR gibi,TIY gibi, KONYA SEKER gibi takimlar kasitli olarak rakiplerine yenilmisler ve elenmislerdir.Play offlarda yoneticileri ile catir catir pazarlik yapmislardir.Istediklerini alamayinca sahada cevaplarini terbiyesizce vermislerdir.

Bizim basimiza da geldi.Ders aldik mi? Hic sanmiyorum.Almis olsaydik sezon basinda bazi farkli uygulamalarini gorurduk.
kebabman dedi ki…
1 HAZIRAN 2009'da KENDI FORUMUMUZDA YAZDIGIM BIR MESAJI NOKTASINA,VIRGULUNE DOKUNMADAN BURAYA AKTARIYORUM.

Bekir baskan birebir deneyimlerle aci tecrubeler elde etti.
Bu sezon uygulamalari herseyi netlestirecektir.
Taraftar olarak sahada futbol oynayan takimimiz var ise yonetim giderlerini gelirlerinden dusuk tutabiliyorsa opup basimiza koyacagiz.
Kombine derlerse alacagiz,bu genclere sabir gosterin derlerse gosterecegiz, vsr vsr vsr..Yeter ki yakin gecmisteki dis transfer hatalarini yapmasinlar.Dusersek boyle duselim,cikarsak boyle cikalim.Yalanlarla dolanlarla kadro kurmayalim.
Gerisi kendiliginden gelecektir.
Bu ligden kurtulmak icin daha fazlasini yapmaya gerek yoktur.
Bunun disindaki secenekler(sayisali tutturma ihtimali disinda) bosa ciglik atmak gibi oluyor..Biz neler soylersek soyleyelim itibar gormuyor.
Dua edelimki Bekir Baskan sahada futbol oynayan genc bir kadro olustursun,sezon sonunda basarili olsun,futbolcu degerleri 3'e 4'e katlansin. Bu yontemde gelirleri artirmanin bir yontemidir.

Yonetimler dogrulari yapmadigi surece taraftar ne uretirse uretsin,sehir ne uretirse uretsin takim aninda yiyecek,bitirecek,daha fazlasini isteyecektir.(Gecmis senelerde oldugu gibi)

Canakkale Dardanel 2 A ya nasil cikti?
Evet senelerdir bizim daha cok genc ,tecrubesiz deyip forma vermedigimiz yastaki oyuncularla Canakkale Dardanel bir ust lige cikti...Finalde oynattigi ilk 11 yas ortalamasi 22.3 , giren 3 yedek oyuncu ile yas ortalamasi 23.2....Kalecisi 20 yasinda maclarin tamaminda oynamis..Samet Gul orta saha oyuncusu,Seyhan dogumlu 21 yasinda maclarin hepsinde oynatilmis.
Kadrosunda Tamer isimli bir tane 33 yasinda futbolcu gordum,digerleri hep 25 yas ve alti.Demekki takim icindeki hiyararsiyi de guzel kurmuslar..Usta-Cirak iliskisi guzel ayarlanmis.Biz ise Senol,Yasin,Serdar,Cem vsr ler ile ugrasirken mali goturduler.Canakkale takiminin sezon basi degeri ile simdiki degeri arasinda bir degerlendirme yapilsa epeyi prim yaptiklari goz ardi edilemez.
-----------------------
UMUT ETMISTIM,VERILEN DEMECLERDEN GENCLESECEGIMIZ,SAHADA 11 GENC SIMSEK GORECEGIZ DIYE UMUTLANMISTIM.TRANSFER DONEMI BASLAYINCA ,TRANSFERLERI GORUNCE GECMIS DONEMLER YETERINCE ACITMAMISKI YENIDEN DENENIYOR DEMISTIM.
DENGELERIN SAGLANMASI ICIN BIR FIRSAT DAHA GELDI.BU FIRSAT YINE DEGERLENDIRILMEZSE NESET ERTAS'in "GENDIM ETTIM,GENDIM BULDUM" TURKUSUNU YANI BASINIZDA TUTUNUZ.
mustava dedi ki…
sevgili doğu_T, şöyle demişsin:

"benim sorum şu bu üçlüye adem atılgan ı da ekleyip mustafa tuncel başkanlığında bir yönetim oluşturulsa bu temlikler üç yıllığına ertelense ve iddaa gelirleri kulübe girebilse
nasıl olur?"

bence çok kötü olur. mustafa tuncel iki dönem başkanlık yaptı. birincisinde şimdiki adı bank asya olan ligden bağıra çağıra düştük. düşmemiz yönetimin kabahatiydi, belediyenin isteğiydi. bilerek isteyerek para musluklarını kesen büyükşehir belediyesinin. burada olsun başka platformlarda olsun bunu defalarca anlattım/anlattık. gerekirse yine anlatırız.

ikinci döneminde "uzay takımı" kurmuştu, ama hala dünyadayız! o sezonu da kalem kalem anlatabilirim, hatalarını, demeçlerini yazabilirim. bizzat kendisinden duyduklarımı da...

tuncel uzay takımını oluştururken "harcadığı" ve akabinde temlik koyduğu paraların hepsini almıştır. bir daha başkan olmasına gerek yok. paralarını tahsil ettiği için tekrar sahneye çıkmaya çalışıyor belli ki. yoksa sesi çıkmıyordu.

ikinci gelişinde "ben bu işi öğrendim" demişti. öğrendiği sezonda 10 küsür trilyon harcayıp bir enkaz devretmişti. enkaza çevrilmiş adana demirsporu.

ben artık onu başkan görmek istemiyorum arkadaş! kongre üyesi olsun, aidatlarını ödesin, takımın bir iki deplasmanını karşılasın, eğer isterse, o kadar bile demirsporlu olduğunu sanmıyorum!
tek çare altyapı dedi ki…
hala bazıları tekrar tekrar denenmişi savunuyor.denedik olmadı, olabilirdi ama olmadı.gelin arkadaşlar bu sefer de denenmemişi deneyelim belki kazanırız.bu olasılık olsa bile olabilirliği var.hala transfer yapalım diyor bazı arkadaşlar hem de nokta transferler.tabi kimse bu nokta transferlerin maliyetinin ne olacağını paralarının ne şekilde ödeneceği konusunda hiç bir fikir üretmeden.bizim gibi takımlar altyapılarına güvenmeden hiç bir yere gelemez.casillas real madrid kalesine kaç yaşında geçti?bilmeyenler için söyleyelim 17.örnekleri çoğaltmak mümkün ama çok gerekli değil.ö.kahvecinin üst üste 5 maç oynadıktan sonra türkiye çapında bir kaleci olmayacağını.turgutun türkiyenin en iyi stoperlerinden biri olmayacağını.kim iddia edebilir?hasan,remzi ve diğer gençleri de listeye ekleyebiliriz.aklıma gelmişken hasan şaşın bizim altyapımızdan,bizim a takımda bir maç bile oynamadan ankaragücüne gidip,gittiği ilk sene süper liği salladığını ve 2 yıl sonra galatasaray transfer olduğu ve türkiye nin en kariyerli dünya çapında topçulardan birisi olduğunu belirteyim.biz hasan şaşa güvenmedik ankaragücü güvendi.kim kazandı?kim kaybetti?
Adsız dedi ki…
yapılacak nokta transferler ve altyapıdan 2 veya 3 futbolcunun takıma kaynastırılmasıyla bankasyaya cıkacagımıza ınanıyorum ama burada dıkkat edılmesı gereken baska bı nokta var.mevcut kadronun elde tutulması.futblculara 5 kurus para verılmemıs ve hala ne olacagı bellı degıl muamma.takımda ismi bircok kuluple gecen transferı olan futbolcular var tayfun gıbı eger kadromuzu koruyamazsak yapılan takvıyelerın bı anlamı olacagına ınanmıyorum...
mustava dedi ki…
sevgili taylan bey, bizim onur bey yıllık izninin bir bölümünü kullandığından bir müddet yazılarına ara vermek durumundadır. müsaadenizle ben bir kaç kelam edeyim. ama takım elbise veya yemek iddasının tarafı değilim :)

sizin mesajınızın tek dayanak noktası "geçmişte defalarca yapılan hatalı seçimler tekrarlanmadan nokta yerlere alınacak transferler olursa" cümlesi. "eğer olursa" diyorsunuz. haklısınız. o zaman siz beş tane oyuncu yazın, bunları alırsak şampiyon oluruz deyin. böyle bir iddianın içine girmek kesinlikle baştan kaybetmek demektir. eğer bizi iki senede erhan namlı, yiğit, erhan çatalçam, mehmet deliorman, ferit alper salgın, kaleci ilker ... vs şampiyon yapamadıysa şu devre arasında alınacak hangi beş transfer yapacak?

böylelikle menajerlerin ve futbolcuların insafına kalıyoruz. her dönem, her sene.

internette araştırma yapmışsınız, paflarla şampiyon olan takım yok diye. evet olmayabilir. ama bizim dediğimiz o değil ki. playoffu ucundan kaçırmış, kalitesini bazı maçlarda belli etmiş bir demirsporun paflarla desteklenmesini istiyoruz. siz hep transferlerle, hadi sizin dediğiniz gibi "isabetli transferlerle" şampiyon olmuş takımlar bulmuşsunuzdur yaptığınız araştırmalarınızda. ben de diyorum ki adana demirspor son 15 senedir her sene transfer yapmıştır. ama her defasında hatalar yapmıştır, bunu siz de dediniz. peki bu defa doğru yapma ihtimali geçmiş tecrübelerle nedir? bence yine doğru transferler yapılamayacaktır. kendimce nedenlerini aşağılarda bir yerlerde açıklamıştım.

paflarla-paf destekli şampiyon göremediniz ama yıllardır transfere doymayan demirsporu ve başarısızlıklarını da görmüş olmalısınız. buna rağmen "bir ihtimal" diyorsanız, bizim paf destekli takımımızın da sizin "bir ihtimal"inize sahip olmasının neresi yanlış?

bizim altyapıya yönelmemizin popüler bir tarafı yok, eğer olsaydı popüler olurduk, dediklerimiz kitleler tarafından desteklenirdi. altyapıya yönelmek futbol piyasasında kesinlikle popüler bir fikir değil, bilakis popüler olan pahalı transferler yapmaktır. o konuda yanılıyorsunuz. biz de dış transferin gerekliliğine inanıyoruz. altyapıya yönelme fikilerimizin ayrıntısına girersek bir çok ortak noktada buluşabileceğimize inanıyorum. ancak bugünü kurtarmak için transfere yönelmek 15 yıllık mentalitenin devamını sağlamaktan başka bir şey değil ne yazık ki.
DexteR dedi ki…
Eşek eti yediğini itiraf eden ve vatandaşa eşek eti yemeyi tavsiye ederek insan sağlığıyla ne kadar ilgelendiğini gösteren belediye meclis üyesi Mustafa Tuncel'i tekrar başkan görmek isteriz.

Kongrede taraftara ettiği küfürler yarım kalmıştı. Gelsin tekrar kaldığı yerden devam etsin!
Adsız dedi ki…
Genç Takımdan ...TURGUT,MUSTAFA,SERDAR,ÖMER,YAŞAR Takıma Kazandırılsın ...
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
30 futbolcusunun 22 tanesi Trabzonlu olan ve tamamına yakını Beden Eğitimi Bölümü'nde öğrenci olan Akçaabat Sebatspor 4 yıl üstütste şampiyon olarak Süper Lige kadar çıkmıştır.
Onur BİÇER dedi ki…
Taylan Bey gecikmeli cevabım için kusuruma bakmayın. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Takım elbise iddianızı kabul ediyorum. :) Cevaplara gelince, genciz, güçlüyüz herkesi yeneriz demiyorum.

Diyorum ki; play offun eşiğinden gönderilen oyuncular oynamadığı için döndük. Takımın iskeleti korunsun, oynamayan oyuncuların yerine onlardan daha kötü olan ama savaşan gençleri koyalım, başarılı oluruz. Bunu iddia ediyorum.

İkincisi, transfere neden karşı olduğumu tekrar edeyim.
-Geçmişten alınan dersler. Düşünsenize bu transfer döneminde de Celil konuşuluyor. Doğru transfer yapıldığını varsayalım. Yine de aşının tutmayacağına inanıyorum.
-Çünkü iddaa temliklerinde Gökoğlu yönetimine Şubat ayında sıra geliyor. Gökoğlu yönetiminin temliklerinin nasıl kullanılacağına o yönetim karar verir. Ancak Şubat'a kadar kasamıza tek kuruş girmeyecek. Bu dönemde 400 bin TL federasyona yatırılmadan futbolcu alınamaz. Soru 1- 400 bin TL nasıl yatırılacak?
Soru 2- 400 bin TL yatırıldıktan sonra yeni futbolcular kaç paraya mal olacak?
Soru 3- Futbolcular bedelsiz gelse dahi bunlara yıl içinde prim hariç ödeme yapılmayacak mı?
Soru 4- Mevcut futbolcular, yeni transfer için 400 bin + ilave masraflar yapıldığını görünce, yani kısıtlı kaynakların da fedakarlıklarına yönlendirilmediğini görünce, takım içi huzursuzluk çıkmayacak mı?
Soru 5- Cebimizde para yokken hala transfer peşinde koşan bir yönetime hangi para odağı güvenecek de yatırım yapacak, destek olacak da maddi sıkıntılar aşılacak? (Şahsen ben böyle bir durumda, yönetime karşı en şiddetli savunmayı yapacağım. Güvenim sarsılacak.)

İşte bu sorular nedeni ile, yapılacak transferlerin de takım içi huzursuzluk aratması temelinde başarısızlığa bizzat sebep olacağını düşünüyorum. Gerekçelerim bunlar. Bu gerekçeler karşısında iddiamda ısrarlıyım. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.