Ana içeriğe atla

Basından Kamuoyu Beklentileri: Kalıcı Gelir...

Adana Demirspor'umuz yine bulutlu havalarda, güneşten uzak yaşıyor. Bulutları dağıtmak için Ankara Tayfası olarak var gücümüzle çalışacağımıza yemin ediyoruz. Bunun için yakın zamanda bir açıklama yaparak beklentilerimiz doğrultusunda kamuoyu oluşturmaya çalışacağız.

Bununla birlikte birtakım yazılarla beklentileri gündemde tutmanın da yararlı olduğunu düşünüyorum.

Evet, kulübümüzün kalıcı gelir kaynağı yoktur.

Basınımızdan artık Aytaç Durak yönetimine, bugüne kadar sizin hakimiyetinizdeki bu takımın neden hiç kalıcı geliri olmadı, diye baskı yapmasını beklemiyorum. Çünkü kendilerinde o basiret de yok, o cesaret de, o çap da...

Futbolcularımız birçok sezonda olduğu gibi bu sezonda da gelir sıkıntıları ile boğuşuyorlar. 1. Lige çıkabilmek için elimizde tek bir araç kaldı, klasman gruplarını lider tamamlayarak, ekstra play-off maçları oynamak. Bunun için de bulunması gereken en önemli şey PARA...

Gelir durumu düzgün bir yönetim beklentisi oluşturuyor yerel basın. Haklılar. Kim istemez ki; paralı yönetimlerimiz olsun. Gelirse bunu mevcut yönetim dahil herkes destekler. Ancak bu beklenti bir çarpıklığı yansıtıyor. Yönetimin cebindeki paraya bağımlı bir kulübüz.

Bunun önüne geçmemiz için kulübümüzün kalıcı gelir kaynaklarının olması lazım. Yapılması gereken şey oldukça basit.

BASKI YAPMAK...

Adana'nın yerel basını, her fırsatta Demirsporlu olduğunu vurguluyor. Biraz cesaretiniz varsa, gerçekten Demirsporlu iseniz bunu kanıtlamak için elinizde fırsat var.

Demirspor'a merkezi bir yerde otopark tahsis edilmesi için KAMUOYU OLUŞTURUN. Hem de hemen... Futbolcularımıza nakit akışı sağlayalım.

Demirspor'umuza halısaha olarak işletilmek üzere merkezi yerlerde 5 tane yer tahsis edilmesi için KAMUOYU OLUŞTURUN.

İş çevresine baskı yapın. Her gün yazın çizin. Defalarca yazın.
İş çevresinden daha da önemli olmak üzere, siyaset çevresine baskı yapın. Çullanın belediye başkanlarına, çullanın milletvekillerine. Bunu yapacak gücünüz var.

Yok bunları yapamayacaksanız, çıkıp ben Demirsporluyum demeyin. Demirspor kelimesini ağzınıza alarak kirletmeyin...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ankara tayfası herzaman bir suçlu,sorumlu bulmakta üstünüze yok,bende sewmiorum aytaç durağı,yalaka basını ama biraz szide kendinizi sorgulayın biraz,bugün cem,alper,burak,kaya kadro dışı buna eminim sewinmişsnizdir,hadi kaya we burağı anladık,ama o laf sölediğiniz cem we alper olmasaydı geçen sene belki şuan 3.ligdeydik,bu takıma bi katkıları olmadıysa bile laf sölicek bişeyimiz yok hiçbirine,çünkü ne werdinde ne istiyosun derler adama,bugün ben bunu gördüm bunu sölerim yanlış bi yönlendrime yaptınız,diğer futbolcular bile memnun diildi bu kadro dışı olayından,dünyanın en kolay işi kötü zamanlarda suçlu bulmaktır,sizde bunu yaptınız o eleştirdiğiniz yanlı medya gbi

herkese saygılar
Onur BİÇER dedi ki…
Maçları daha dikkatli izlemenizi tavsiye ederim. Acaba gerçekten Tarsus ve İDÇ maçlarını izlediniz mi?

Sürekli yanlışlar varsa, sürekli suçlu bulmaktan doğal bir şey yoktur. spor basınında 80bin TL'lik Sait'e methiyeler düzülürken, bizim 200 bin TL'lik Cem ve Alper'imiz kıçını kaldıramıyorsa kusura bakmasınlar. Ayrıca futbolcuya para verilemediyse biraz da futbolcu almaya bakacak o parayı. Ağzımı açıp aynı parayı alamayan Süleyman'a ve İlhan'a laf etmezken neden acaba Alper ve Cem'e laf ediyorum, hiç dikkatinizi çekmedi mi? Çünkü formaları ıslanmadı. Bu kadar basit. Bugün bu takım bunların da emeği ile çok değil 2 galibiyet daha alsa idi, başka ifade ile bunlar bize iki maç kazandırsalardı, takımımız her hafta İddaa programında yer alacaktı. İddaa gelirleri ikiye katlanacaktı. İş adamlarına forma reklamı için baskı yapılacaktı. Siyaset çevresine kalıcı gelir için baskı yapılacaktı. Tribün gelirleri artacaktı. Buradan elde edilen gelirler de herhalde Ankara Tayfası'nın hesabına aktarılmayacaktı. Savunduğunuz adamlar dört dönüm bostan, yan gel yat Osman deyip kıç büyüterek yatmasalardı, bugün ceplerinde paraları olacaktı. Ne zaman biri çıkıp şu sisteme çomak soksa hemen rahatsızlık duyanlar ortaya çıkıyor. Yapmayın, görün şu gerçekleri lütfen.

Hadi her şeyi geçtim. Diyelim ki bunlar iyi oyuncular. Bunların biri 29 yaşlında, diğeri 31 yaşında. Takımın yaş ortalamasını yükselttikleri gibi zerre kadar olumlu tecrübe de aktarmıyorlar. Ne verdilerdi ki; Demirsporuma, benim onlara ses etmememi bekliyorsunuz.
kebabman dedi ki…
Mesala futbol izlemek icin kombine aldik denilebilir..Sahaya cikipta futbol oynamayan rahatsiz olmuyorsa ,onlarin ismini soylemek beni hic rahatsiz etmiyor.
Madem dunyanin en kolay isi kotu zamanda suclu bulmaktirda 15 senedir bu suclu neden bulunamiyor.
Cunku herkes karnindan konusuyor.
Belediyesi ayni,basini ayni,yoneticiler ayni,futbolcular ayni...
Net konusan ise dasece azinlik olan bir kisim taraftar ve bu azinlik cogunlukta rahatsizlik uyandirabiliyor.
İbrahim İlya dedi ki…
cinobili01 kimse aşper ve cem'in kalitesini tartışmıyor. ikisi de kendilerini ispatlamış topçular. bizim sorguladığımız mesele şu: neden bu sene oynamıyorlar, amaçları ne?yoksa cem bana göre süper lig de rahatlıkla oynar keza alper de iyi topçudur...
Adsız dedi ki…
ben oyuncuların performansını savunmuyrum bende görüyrum cemin burağın sahada yürüdğünü ama hep diyoruz ya o forma kutsaldır nasip olmaz herkese siz öncü oldunuz internette ne laflar sölendi Demirsporun futbolcusuna,bence bu durumda en masum onlar kim ne derse desin,ayrıca futbolcu para almak için bişeler yapmalı düyorsun ya geçen seneki takıma katkıları tartışılmaz ozaman aldılarmı karşılığını (?) ben geçenlerde storedyken ilhan aydoğdu ordaydı,bi arkadaş sordu ilhana;cevap verip vermemekte serbestsin ama cem para almıyormu şimdi? dedi ilhan sana yemin ediyrum cem abi ve adanalı topçular bi kuruş almadı,siz bizim evladımzsınız diolardı,cem abi konuşuodu bizle dedi,benim söledğim herşey bitmiş sen neden adamı kadro dışı bırakıosun istemiysan gönder ki bencede gönderilmeli dördüde
Onur BİÇER dedi ki…
Gönderilecektir umarım.

Neden alınsın ki bunlar 18 kişilik kadroya.
Adsız dedi ki…
kebabman,Ankara Tayfası bana karşı bi rahatsızlık uyandırsa buraya girip takip etmem,ayrıca bugüne kadar söledikleri çoğu düşüncenin altına imza atarım,sadece bu konuya katılmadğımı belirtiyrum ben
Onur BİÇER dedi ki…
Bir de neden suçlu aradığıma cevap vereyim.

Ankara Tayfası için söylüyorum.

Yardım gecesinde toplanan 58 bin TL'nin 1.940 TL'sini ben verdim.

20 tane kombine aldım. İhtiyacımız 10 tane iken. 20 tane kombinenin hiçbirisini Ankara'ya getirmedim. Orada parası olmayanlar maça girsin diye bıraktım.

Yetmedi 10 tane Muharrem Gülergin Tribünü kombinesi aldım. Takıma bir destek daha olayım diye. Tek bir tanesini dahi teslim almadım ki; Şimşekler Grubu'ndaki gelir durumu kötü kardeşlerimiz maç izlesin diye.

Adana'ya her gelişimde storedan en az 200 TL'lik alışveriş yaptım. Adana'da değilken oradaki arkadaşlarıma aldırttım.

Tarsus maçında 5 kardeşimizi maça götürdüm. Gelebilmek için harcadığımız benzin ve yol masraflarını saymıyorum.

Gelip maçı izleyip dönmedim. 2000 TL verip iki tane altın üyelik aldım.

Bir ilköğretim okulundaki 6 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptım. Kim olduklarımızı asla bilemeyecekler. Tek bilecekleri bir grup Demirsporlunun onlara el uzattığıdır.

Ben hala takımın güzel bir yola girmesi için uğraşıyorum.

Şimdi ben suçlamayayım da kim suçlasın. Ben suçlamayı hak ediyorum ve de iddia ediyorum: Hiçbir futbolcu bu takım için maddi anlamda benim kadar özveride bulunmamıştır bu kulübe. Zaten hiçbir futbolcu benim kadar manevi özveride bulunamaz. Bu nedenle bu takımdaki kralını suçlarım, kimse de ağzını açıp bana tek kelime edemez. Herkes benim kadar görevini yapsın ondan sonra konuşsun.

Sevgili cinobili01. Umarım sana da anlatabilmişimdir, neden hep suçlu aradığımı? Çünkü birileri hep suçlu.
Onur BİÇER dedi ki…
Bu arada yorumumu tekrar okudum da... Bu nedenle de kimse ağzını açıp bana tek kelime edemez, derken hedefim futbolcular, teknik heyet, basın vs. idi. Sanki onlarla konuşuyor gibi hırsla yazdım.

Yoksa burada her türlü eleştiriye açığız. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu şeilde anlaşıldı ise cinobili01 adlı okuyucumuzdan da özür dilerim.
burgos dedi ki…
bu taraftarları küstürmeye kimsenin hakkı yoktur,
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Ankara tayfası açıkladığı için değil gerçekten Demirspora futbol anlamında hiçbir katkıda bulunmadıkları için bu oyuncular kadro dışı kalmışlardır. Futbolcular para almadılarsa nafakalarını kazandıkları yer için ter akıtmamaları mı gerekiyor? İşletme çıkmaza girdiği zaman maaşları ödenmeyen işçiler o işletmenin ayağa kalkması için var güçleri ile çalışırlar mı yoksa batmasına mı neden olurlar? Kimsenin 5 kuruş parası kalmayacaktır. Birçok oyuncu hak etmediği parayı alıp çekip gidecektir. Ve yine birçok oyuncu da hak ettiği paranın daha azına imza attığı için daha düşük paralar alacaklardır. Zaten yöneticilik burada devreye girmektedir. Takım içindeki dengeyi koruyabiliyorsan yöneticisindir. Demirsporun en büyük sorunlarından birisi de budur. Spor yöneticiliği ve idarecilik anlamında kalifiye insanlar tarafından yönetilememişizdir yıllardır.
Aslında Adanasporun başarısının altında yatan en önemli etkenlerden birisidir bu.
İyi yöneticilik deyince aklıma bir anekdot geldi. Allah rahmet eylesin Hacı DÖNER, Coşkun Özarı'nın da bulunduğu bir yemek ortamında 1981-1982 sezonundan bahsedildiğinde şunu ifade etmiştir: Ligin ilk yarısını 2. bitirdik. 2-3 transferle şampiyonluğa oynarız. Parasal işler ile hep Hikmet (kardeşi) ilgilenirdi. Coşkun Hoca'ya gerekli transferleri yapması için talimat vereceğim. Hikmetle konuştum "abi işler bozuk dedi" (o yıllarda Castelli olayı patlak vermişti). Transferleri yapamadık. Ama Hikmete dedim ki "sezon sonuna kadar hiçbir aksama olmadan herkesin parası düzenli bir şekilde ödenecek ve kimsenin alacağı kalmayacak". Neticede öyle de olmuş. O yıl ligi 6. bitirdik ve bu bizim lig serüvenimizin en iyi sonucu olarak tarihe geçti.
Demirspor kulübü başkanı ve yöneticisi olmak istiyorsan bin kere düşüneceksin...
Adsız dedi ki…
Yine aytaç durak senaryoları dönmeye başladı kongre öncesi.bana istediğiniz kadar anlatın bu adam elini çekmeden biz bir yere gelemeyiz.ama son 15 yıldır gelen her yönetim durağa bağımlı ve sonuç hep hüsran.Benim anlamadığım nokta başkan olacak kişi en başta niye duraktan izin alıyor.insanlar Demirsporda yöneticilik yapmaktan korkuyor.sanki yönetime girerlerse bütün paralarını kaybedecekler iflas edecekler gözüyle yaklaşıyorlar.biz gerçek adanalı ve gerektiğinde masaya elini vuracak ve federasyonda gerçekten lobisi olacak bir başkan istiyoruz.son diyeceğim madem aytaç durak'la onunla da olmuyor onsuz da olmuyorsa varsın olmasın..
Saygılarımla..
delimavi
kebabman dedi ki…
cinobili01,futbolcular insan sarrafidir.Yere ve zamana gore ne konusacaklarini ezbere bilirler.
Evet,Adana Demirspor taraftariyiz,cekeriz cile ama ayni zamanda futbol taraftariyiz.Futbol olmayinca takim olmaz,takim olmayinca taraftar olmaz...
Gecen seni belkide bizi 3.ligden dusmekten kurtardi diyerek bir varsayimda bulunuyorsun.Belkide onlarin yerine 2 tane pirlanta gibi genc kazanip ligin altini ustune de getirebilirdik.Bu da bir ihtimaldir...Cem ve Alper olmasaydi diye sucluluk yuklemek anlamsizdir,farkli bir bakis acisiyla ya Adana Demirspor olmasaydi Cem ve Alper ne olurdu diye de sorulabilir..Sampiyon yaptiklari takimin yonetimi onlari kadro disi birakiyor ,hersey guzel ama bizde futbola ve taraftara saygisizlik yaptiklari icin,futbol yerine tiyatro sergiledikleri icin kadro disi kaliyorlar ama belkide bizi kume dusmektan kurtardilar varsayimi ile onlari istemeyen taraftarlara sucluluk psikolojisi yukleniyor..Hayir kendimi suclu hissetmiyorum..Adana Demirspor olmasaydi Cem 120 kg olurdu bu sezon basinda da amator bir takimda anca yer bulurdu.

Taraftarin ilk muhatabi sahada sergilenen futboldur.Taraftar futbolcuya vaadde bulunmamis,odeme plani yapmamistir...Bu plan ve programlar yoneticiler ile futbolcular arasinda masada yapilmistir..Taraflardan birisi vaadini yerine getirmediyse/getiremediyse sorunu yine masada cozmeleri gerekir...Futbol disi nedenlerden dolayi futbolcu kahrini neden taraftar cekmelidir?

Bahsi gecen futbolcular masum oyle mi? Isimleri yazdigimiz icin bizler sucluyuz oylemi? Isim verenler sayesinde bu futbolcular hakkinda internette cok seyler soylendi oyle mi?

Ya bu kasitli olarak yetenegini sergilemeyen futbolcu arkadaslar sayesinde biz Adana Demirspor taraftarlari ile kimler alay etti?Onlarin yuzunden urfa,iskenderun,diyarbakir diski,tarsus taraftarlari bizlerle alay etmedilermi? Ya siz bu ruhsuzlarin pesinden niye gidiyorsunuz,bizim son dakikada biraraya getirdigimiz 80 binlik futbolcular bile bunlardan puan aldilar demediler mi? Son iskenderun DC macinda tribune gelen iskenderunlulara alay konusu olmadik mi?

Hem kasitli oynamayacaksin hemde maca cikarak mac basi parasini alacak olarak kaydettireceksin...Ohhhh ne guzel..Madem oyle taraftari da kullanarak gonderme yapacaklarina bu futbolcu arkadaslar bu kosullarda bizim performans gostermemiz mumkun degil,bizi af edin yerimize genc arkadaslari oynatin diye niye teklif sunmuyorlar?

Kabul ediyorum,kendilerine vaad edilenler odenmemis,odenememistir.Ancak bu bile onlara FUTBOLA ve TARAFTARA SAYGISIZLIK yapma hakki vermez.

Taraftarin muhatabi sahadaki futboldur,sahadaki futbolcudur...Futbolcunun finansal muhatabi ise yoneticisidir ve problemlerini masada cozsunler,cim sahalarda kirli oyunlar oynamasinlar.

Birde siz Adana cocugusunuz ,bizim evladimizsiniz deyip odeme yapilmamis olmasi konusuna geleyim...Evet bu soylemi kullanan cok yonetici vardir ancak bu soylemi kabul eden sadece cikari olan futbolculardir...Cikarlari uyusmadigi zaman bu soylem 1 gram agirlik tasimaz..Cekip giderler.Senelerce baska takimlarda oynarlar.Sonra tilkinin donup dolasip donecegi yer misali donerler ve bu edebiyati yaparlar.
Daha once cekip gidiyorlardi da simdi neden gitmemislerdir.Yoneticinin sozlerinemi kanmislardir?Hic sanmiyorum.
Gidebilecekleri takim varsa gitsinler,FUTBOLA ve TARAFTARA saygisizlik yapani daha fazla beslemenin anlami yoktur.

Sevgili Ibrahim Ilya,bahsi gecen futbolcularin becerilerini biliyoruz..Zaten bu nedenledirki olanlara kayitsiz kalabilmek,yaptiklarini kabullenebilmek daha da zorlasiyor.
Adsız dedi ki…
cinobili01 rumuzlu arkadaşın söyledikleri tamamen yalandır. uydurmadır. lütfen itimat etmeyiniz.ilhan aydoğdu'nun ağzından böyle bir laf çıkmamıştır. zaten cinobilinin söylediği gibi bir olay olsa bugün ilhanıda istemediklerimiz arasına dahil ederdik.

Şalgam(APO)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.