Ana içeriğe atla

Aynı Resmi Görmek Mi İstiyorsunuz?

Giresun...




Güngören...



Bize bu manzaraları çok güvendiğiniz, kefil olduğunuz, kanka olduğunuz, can ciğer kuzu sarması olduğunuz, aracı olduğunuz, destekçi olduğunuz futbolcu kardeşleriniz yaşattı.

Kendi başlarına değil elbette, arkalarında çok büyük, "baba", "efsane" isimler vardı. Onlar "yap" dediler, bunlar da yaptı.

Siz de buna çanak tuttunuz. Çanaklar tutulmak içindir, biliriz. Bu adamlar yedikleri çanağın içine pislerken canı yanan taraftarı yok saydınız. Canı yanıp, hesap soran taraftarı sindirdiniz, "Baba" isimler olmazsa Demirspor biter dediniz. Kendi yaptıkları borçları sanki taraftar yapmış gibi, acısını yine taraftardan çıkarttınız, özür dilettiniz, gururlarını ayaklar almalarına neden oldunuz.

Size her daim takımın içerisinde birileri lazım. Takımın dizginlerinin elde tutulması için, işlerin "yolunda" gitmesi için, yeri geldiğinde yolunda giden şeylere taş koymak için, yeri geldiğinde yönetimi, yeri geldiğinde taraftarı baskı altına almak, istediklerini yaptırmak, gündemi değiştirmek, gerçekleri maskelemek için...

Bakın yukarıdaki resimlerin futbol oyunu ile ilgisi yoktu; kumpaslarla, karanlık kulislerle, İHANETLE ilgisi vardı.

Şimdi tekrar aynı oyunu sahneye koymak isteyenlere ve tüm Demirspor camiasına şunu demek lazım: Bakın arkadaşlar, biz ne çektiysek kendi evladımız dediklerimizden çektik, bizi en çok onlar vurdu. Bugün alacakları, primleri için sahada oynamayıp yürüyerek restleşen futbolcu topluluğunun olası bir ekstra playoff maçında bizi kasıtlı olarak aynı hezimete uğratmayacağının garantisini kimse veremez. Yolun sonu, bugünden bellidir. Yapılması gereken tek şey takımdaki yaraya neşter vurmak, 18 maçtır tiyatro oynayanları tasfiye etmek, yerlerine genç oyuncular monte edip tüm takımın alacaklarını tıkır tıkır ödemektir. İşte o zaman Adana Demirspor önüne geleni devirir, bir üst lige çıkar, hem de elinde hazır, yetişmiş 4-5 tane genç oyuncusu ile geleceğini de garanti altına almış bir şekilde.

Yeter ki, kokuşmuş düzenin devamını sağlamaya yönelik çağrıları kulak arkası etmeyi bilelim, yeter ki bir defa olsun şu zinciri doğru yerinden kırmayı bilelim.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
demek ki neymiş ?
1- Parasını ödeyemeyeceğin adamı almayacaksın !
2- Elalem avrupa kupalarında, dünya kupalarında 17-22 yaş arası gençleri güvenip ısrarla oynatırken sen trilyonlarını yaşı 30+ olan ve paranın geri dönüşü olma imkanı bulunmayan adamlara gömmeyeceksin !
3- 15 senedir aynı politika ile para gömdüğünüz adamlar her sene sonunda bizi mezara gömdüler. Öyle önüne gelene kefilim diyip sonra kefil olduğun adam bizi satınca sende sırtını dönüp gitmeyecek, utanmadan bir de temlik koymayacaksın, kefilsen bizi satan adamların parasını Demirspordan değil kendi cebinden karşılayacaksın ! Yoksa, "kefil"in bizim bilmediğimiz başka anlamları da mı var. ?

V.Tanır ( ML.Com )
yergökmavi dedi ki…
Ankara Tayfası sanki başkan Bekir Çınar'la ortak düşünce içerisinde.Yada Bekir başkanın yapacaklarını yazıyorsunuz.Tayfun Özkan'ın Mersinle anlaştığı dedikoduları bugün canımı çok sıktı..Sanırım Malatya maçından sonra bazı futbolcular kulüpten uzaklaştırılacak,bir kısmıda başka kulüplere gidecek.
Alt yapıdan topçular gelecek.Peki takımın iskeletini bozarsanız,asıl o zaman kaybedilmezmi çok şey?
İsmi telafuz edilen bazı futbolcuların gönderilmesini bende destekliyorum..Ama eğer Tayfunun gidişi doğruysa yazık olur..
Alt yapımızla büyüyelim düşüncesi bir yere kadar doğru,o da alt yapıdaki topçuları belli oranlarda monte ederseniz başarılı olursunuz.Yoksa bugün Malatya.K.maraş rahat şampiyon olurlardı..
Beni Adanademirsporla ilgili mutlu edecek iki şey var;
1-İçimdeki bu takıma olan sevginin bitmesi.
2-Şampiyonlukların,başarının gelmesi..

Birisi kuzey kutbu biriside güney kutbu gibi..
Hayat benim için bu takımla Mavi-Lacivertti sanırım artık yanına birde siyahı koymak gerekiyor..
Adsız dedi ki…
Ben bu takımda cem, alper, ahmet, tanıl, kaya yı istemiyorum.
Adsız dedi ki…
tat nişasta , sunar mısır , misis apre , biltaş biliciler ve adı su anda aklıma gelmeyen organize sanayinde bulunan fabrika sahipleri 1000 tl veripte üye olmadığınıza üzülmüyormusunuz? groseri marketler zinciri her geçen gün büyüyor 1000 tl versen zincirin biri kırılır mı? bu takım 3 sene sonra süper ligte olacak ben kendi adıma buna inanıyorum. bekir çınar teşekkürler bizi yeniden heyacanlandırdığın için......
tek çare altyapı dedi ki…
yarınları kurtarmak adına bugünleri feda etmek gerekecekse ben kendi adıma hazırım.yeter ki onurumuzla mücadele edelim.kendi altyapımızdan gelen çocuklarımızla yola devem edelim.parasını veremeyeceğimizi bile bile futbolcu transferi yapmanın bir alemi yok.transfer istemenin de.
Onur BİÇER dedi ki…
Sayın yergökmavi. Ankara Tayfası yönetimle ortak düşüncede mi değil mi, bunu yönetimin uygulamaları gösterecek. Burada net olan şey Ankara Tayfası'nın düşündükleri. Adana'da transfer dönemi ile birlikte denge mücadeleleri başladı. Bu mücadelelerde meydan genelde at koşturanlara boş bırakılıyordu. Şimdi amacımız o meydanı boş bırakmamak. Bu nedenle de açık açık gitmesini istediklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Oyunlara oyunlarla karşılık vermeye uğraşacağız. Takımın iskeleti mevzuuna gelince, takımın iskeleti ile gönderilmesini istediğimiz oyuncular arasında bir bağ olmadığını düşünüyorum. Yani iskelet korunacak. Kemik olması gereken ama kıkırdak dahi olamayan yerlere gençler konulacak. Arzumuz bu. Tayfun'un Mersin'e gitmesi meselesini ilk kez duyuyorum. Tayfun bizim sözleşmeli oyuncumuz. Umarım elde tutarız, yoksa önemli bir güç kaybı olacaktır.
kebabman dedi ki…
Resimli aciklama icin tesekkurler mustava..Daha net nasil aciklanabilir,nasil soylenebilir bilemiyorum.
Umarim nefesimiz ve zamanimiz bosa gitmez.
Eski bir baskanimiza "Eger uygulamalar eski ile ayniysa sonuclari da ayni olacaktir" diye uyarida bulunmustum.
Soylediklerimin hepsi 4 ay icinde birer birer gerceklesmisti.

Eger farkli sonuc alinmak isteniyorsa farkli uygulama gerekiyor...Bu gerceklesmez ise sonucda en iyi ihtimal ile M.Tuncel 2.donem sonucu gibi olur.Sezon icinde IHANET edenlere goz yumulursa final daha buyuk IHANET'e gebe olur.

28 yas grubu ile bir ust lige cikabilmek milli piyangodan yilbasi ikramiyesini kazanabilme ihtimali kadardir.
Sezon basi yanlis transfer politikasini duzeltme zamani...Bu firsat Bekir Cinar'a ALTIN TABAKta sunuldu.Umarim IHANET edenleri iskartaya cikarip genc oyuncularimizi takima cesaretle koyma gucune ulasir...

Unutulmamalidirki:

Kotu niyetli TECRUBELI oyuncu, iyi niyetli GENC oyuncudan cok daha tehlikelidir,cok daha risklidir..
Adsız dedi ki…
bence gitmesi gerekenlere ekleme yapılmalı kendini doktor zanneden malzemeci, altyapıdan toçu çıkarmayan alt yapı hocaları. evet altyapıdaki çocukları kadroda görelim. gidenlerden geri kalanlar iskelet kadro plarak kalır. turgut un hiç eksiği yok ömer tecrübesizde olsa, ben bile kayadan daha iyi kaleci dururum. en azından adanalı çocuklar oynarsa canını dişine takar ilhan, çok kart görsede ali yılmaz tipinde mücadeleci, hırslı oynayan bir takım oluruz. bize profesyonel ama paralı ve en önemlisi kimseden emir almayan yönetim ve onuruyla mücadele eden topçular lazım

krtlş(maraton Köşe)
kebabman dedi ki…
Hedef sampiyonluk.
Her sene ayni hedef,her sene malum sonuc.
Sonunda bir arkadas SMS Hatti kurmayi bile dusunmus.Demirspor yazin 1940'a gonderin,sampiyonluk masallari cebinize gelsin diye Demirsporlu arkadaslarina mesaj gonderiyor.

ILK hedef FUTBOL olmalidir..FUTBOLA ve TARAFTARA saygili FUTBOL olmalidir.

FUTBOL oynanmadan SAMPIYON olunamaz.

Bu da Adana'da Adiyaman macinda,Iskenderun'da Demircelik macinda vsr futbol oynandigini savunanlara tavsiyemiz olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.