Ana içeriğe atla

Altyapıya Yönelmek Adına Ortak Açıklama

Ankara Tayfası ve www.mavilacivert.com ortak açıklamasıdır;

Kamuoyunun dikkatine; Görüldüğü üzere Adana Demirspor kulübü bir kez daha başarısız olmuştur. En önemli maçlarımızda sahada koşan, mücadele eden, ruhunu yansıtan bir takım bulamamak son 15 yılın geleneği haline gelmiştir. Takımın gençleşmesi sanki bilerek ve isteyerek engellenmiş, yaş ortalaması yüksek oyuncularla hem borçlar artırılmış, hem de başarısızlıklar ısrarla pekiştirilmiştir.

Bu bağlamda bizler artık kulübümüzün düşünsel anlamda bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de mutlaka ama mutlaka gençlere fırsat verilmesi sureti ile dönüşüm başlatılmalıdır.

Bu dönüşüm çerçevesinde öncelikle gereken hiçbir anda yanımızda olmayan ve eksik oynamamıza sebep olan Aydın Tabak, Cem Hallaçeli, Alper Yeşil, Kaya Tarakçı, Burak Denizli ve özel kontenjandan oynatılan Ahmet Çenet takımdan gönderilmeli, bu futbolcuların yerine genç futbolcular monte edilmelidir. Sonrasında da bu genç kadro desteklenerek takımımızın genel yapısı oluşturulmalıdır. İçinde bulunduğumuz sezonda bu genç oyuncularımızın takımı için mücadele eden diğer futbolcu abilerine destek vermek için savaşacağından ve önemli bir maliyet tasarrufu sağlayacağından eminiz. 15 yıldır gençlere şans verilmemesi sonrasında 15 kez kaybedilmiş ise artık bir kez gençlere şans verilerek kaybedilmesinin göze alınması gerekmektedir. Gözden kaçırılmamalıdır ki; takımımız yukarıda belirtilen ve bizi eksik oynatan futbolculara rağmen yükselme grubunun eşiğinden dönmüştür. Şimdi alınacak gençlerle bir kişi dahi fazla oynamak takımımıza en azından zarar vermeyecektir. Dinamik ve savaşan bir takım, genç bir Adana Demirspor istiyoruz.

Saygılarımızla.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Helal olsun Ankara tayfası ve mavilacivert.com gerekirse bu yazı bildiri olarak sokaklarda dağıtılmalıdır duvarlara asılmalıdır ki o derece anlamlı bir yazı olmuş. Altı kişi eksik oynayarak "3" puan daha alabilselerdi yükselme grubuna kalacak olan takımımıza alt yapıdan altı tane savaşan futbolcu getirilirse ilk onbire bu takımı klasmandan çıkaramazlarsa bile gelecek sezon rahat maç izleriz diye düşünmemek elde değil. Bu ismi geçen ruhsuz futbolcuları izlemek yerine sahada savaşan genç ve cesur yürekli futbolcuları izlediğimi göz önüne getiriyorum ve sahada savaşmayan o kutsal formayı terletmeyen futbolcuları düşününce bırakın bunların takımda kalmasını mevcut YÖNETİM’in bu adı geçen futbolcuları Kulübün kapısının önünden bile geçmesine izin vermemeleri gerekir diye düşünüyorum.

mithat

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.