Ana içeriğe atla

Perşembe Konukları # 20 : Ali Büyükgöl "Süreç Üzerine Bir Yazı"

---------------------------------------------------------------------------------
Perşembe Konukları köşemizi uzun bir süre yeniden açmayı tercih ettik. Yaşanan kongre süreci hepimizi derinden yaraladı. Hepimiz ziyadesi ile bu süreçten utanç duyduk, kulübümüzün geldiği noktadan dolayı boynumuzu büktük. Süreç ile ilgili bilgilendirme ve tepkiler içeren birçok yorum ve yazı aldık. Bu yazılardan Ali Büyükgöl isimli okuyucumuzun bıraktığı yorum bana çok samimi geldi ve Adana insanının isyan duygusunu, çatlamak üzere olan bir sabır taşını anımsattı. O nedenle okuyucumuzun kısa ama etkileyici yazısını sizlerle paylaşmak istedim. Sözlerini bir kaos çağrısı olarak algılamamalıyız ama Demirspor direnişini yıkmak basına haber yaptırtmak kadar kolay değildir. Bunu aklınıza iyice sokun. Sokun ki; tarihin altında ezilmeyin. Ali Büyükgöl'e teşekkür ediyoruz.
---------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben bu sezonu da sayarsak tamı tamına 26 yılımı vermişim maraton tribününde. Mesleğim esnaflık. Her türlü işi koşturdum ve Demirspor için her işimden ailemden kendimden fedakarlık yaptım. Sizin sitenizi sonradan gördüm. Yiğenimin şifresiyle şimşeklerin sitesine bakıyorum ara sıra.

Bir aile babası olarak, bir iş güç sahibi olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim. Ben holigan değilim veya hangi aşırı sıfatı takarsanız o değilim. Ama bu takım kayyuma gidecek olursa veya destek çıkmazsa kimse, kapanırsak (öyle birşey olmaz Allah göstermesin zaten) her şeyimle beraber kuşanıp savaşa hazırım. Ve benim gibi binlerce kişinin hazır olduguna eminim. Tüm tribünlerden herkes Demirspor'u için gerekirse canını koyar bu yolda.

Onlar Demirsporumuzu alırsa elimizden artık bu şehirde yaşamamızın bir anlamı kalmaz. Biz yaşamıyorsak bu şehirde alırız bu şehri MEMLEKETİN BAŞINA GEÇİRİRİZ...

Yorumlar

MARATONUN SESİ dedi ki…
Maratonda kimler varmış bilinmesi açısından güzel bir mesaj olmuş.
Yönetici için,futbolcu için,hoca için senin gibi Adana Demirspor taraftarının kalbini kırmayacaksın.
Maraton hem sahaya hemde yönetime daha mesafeli oldugu için daha iyi gözlemleyebilendir.
Futbolcuya,yönetime yada şehire tepki veriyorlarsa kendilerince haklı sebepleri vardır.
MARATONUN SESİ
Hakan HOŞCAN dedi ki…
Demirspor bu şehirde yok olursa, 1 milyon insan yetim kalır...
Adsız dedi ki…
1 milyon insan yetim kalmak istemiyorsa taşın altına elini soksun.2 milyon elin kaldıramayacağı taş yok.
Adsız dedi ki…
Bu şiddet yanlısı mesajlar yerine, çözüm üreten mesajlar yazarak sesimizi duyurmak lazım değil mi?

Öfkeyle kalkan zararla oturur demiş atalar.. Verdiğimiz mesajlar ürkütücü.

Kamil Ateş
Onur BİÇER dedi ki…
Ürkütücü bir mesaj vermek zaten bize yakışmaz. Ancak gerginliğe davetiye çıkarmayacağız diye sessiz de kalmayacağımızı belirtmemiz gerekir. Amacımızın bir kaos davetiyesi olmadığını zaten yazımızın içinde italik olarak yazdığımız kısımda belirttik. Ancak direneceğiz Kamil Bey, direneceğiz. Biz henüz gerçek anlamda savaşmadık. Zorla bizi savaşa itiyorlar. Bu takım kapanmaya yaklaştıkça "postallarını ayaklarına geçirenler" çoğalacaktır.
mustava dedi ki…
eğer adana demirspor kapanırsa, kapatılırsa, başka bir takımla birleşmeye zorlanırsa... yani adana demirspor fiilen yok edilirse artık sözün bir anlamı kalmaz. biz bu tip bir sonuca mecbur bırakılmayalım diye, bu kulüp iyi olsun-iyi gitsin diye yazıp çiziyor, kendi gücümüz ölçeğinde mücadele ediyoruz. akıl dışı, ortamı terörize edici mesajlar değil niyetimiz yoksa.

yukarıda yazdıklarımı yapmaya kalkmasınlar, denemesinler, küçücük beyinlerinde ne tilkiler dönüyorsa o fikirlerinden vazgeçsinler istiyoruz. istediklerini rahatça hayata geçiremeyeceklerini bilmelerini istiyoruz, pabucun o kadar ucuz olmadığını haykırmak istiyoruz. ayaklarını denk alsınlar, uğraştıkları camianın bugün ne kadar ayağa düşmüş olduğunu görüp de rahatça at oynatacaklarını; bunun yarın da öyle olacağını sanmasınlar istiyoruz.

kulüp kötü yönetilir, hacizler gelir gider, temlikler konur, küme üstüne küme düşülür vs. ama kafalarda kökten imha üzerine fikirler oluşursa o zaman biz demirspor sevdalıları adana şehrinde nasıl yaşarız? bu şehir bize dar gelmez mi o zaman?
Adsız dedi ki…
Hayatımda bırakın bir tavuk bile kesmeyi, bir tavuk kesilirken bakamam bile.Ama Ali Kardeşimin yazdığı yazının son paragrafına da imzamı atarım. 50 Yaşındayım. Kendimi bildim bileli de (Yaklaşık 40 küsur) Demirsporluyum.Şimdiye kadar başımıza ne geldiyse suskunluğumuzdan, efendiliğimizden geldi. Onur kardeşimin yazısında belirtikleri az bile. geçen yıl ilk yarıdaki Adanaspor-Demirspor maçında Aytaç Durak'a en az yarım saat devamlı sövdüler ama Aytaç Durak evini,işini çoluğunu çocuğunu bırakıp maça gelen taraftarın kalbinden yıkılması ile biber gazını yedikten sonra Konya'da ettiği küfürü bahene edip takımı oksijen çadırına soktu. Adanaspor düşerken elimizdeki futbolcuları düşmesin diye kendilerine verdik, kendileri bize dünyanın parasına futbolcu sattı, Maçı verin Adanaspor şampiyon olsun dediler onuda yaptık. Ama artık yeter. Bu takımı kapatmaya ne Aytaç'ın ne de Allahın diğer bir kulunun gücü yeter. Demirspor Bayram Akgül'e de iki numara büyük gelir. O gitsin kendine göre şirket bulsun onu alsın, ya da aklını başına alsın. Ankara Tayfası olarak sizlerden ricam artık bu takım için ne yapabiliriz, onu ciddi ciddi tartışalım.Bu saatten sonra içinde bulunduğumuz kaostan çıkmak için ne yapılabilir bunu konuşalım.Benim nacizane ilk önerim, biz gurbetteki Demirsporlular olarak, Ankara'da Ankara Tayfası, İstanbul'da İstanbul Tayfası vasıtasıyla birer gece düzenlemek, gecede fikir alışverişinde bulunmak, elde edilecek geliri de Kulübe bağışlamak. Kusura bakmayın bu sinir ile ilk anda aklıma gelenler bunlar.

Merih Güvenç.
Adsız dedi ki…
yazınızı gözyaşları içerisinde okuyorum. Biri artık bir meşale yaksın bizde arkasından gelelim. Şimdi mazimize sahip çıkma zamanı. Ya bayram akgül kazanacak. Ya halkın takımı kazanacak. Bu arada sizinle gurur duyuyoruz. Arkanızdayız.
Adsız dedi ki…
Artık şu belediyemidir ne dir ağzımı bozmak istemiyorum yorum yayınlamaz diye ama diyeceğimi yazarken içimden gelerek söyledim aytaç efendi sana. Biri çıkıp televizyona olanları anlatsa zaten kimse belediyeden bir şey istemez , birde o zaman görün nasıl yardıma koşar demirspor sevdalıları. Kermes gibi bir şey düznlensin ama düzenlemeden önce birileri tv'ye çıksın ve bizi istemeyenlerin ne yapmaya çalıştığını anlatsın , neden birleşme dedikoduları çıkıyor? Biri anlatsın bunları.... Aytaç efendi seçimden önce bu takım artık çıkmalı dedi ama yine kıvırmalar başladı. Seni şurda 3 sene daha çekeriz aytaç bakalım ondan sonra seni toprak kabul edecekmi , bu kadar malı nereye götürecen. Ben seçimlerde oyumu sana verdim o oyda sana haram olsun , hakkını veremedin aldığın oyun. Sana söven yaranırmış , adanaspormaçında yediğin küfürleri hatırla bakalım.... seni o zaman alkışlayanlar şimdi cezasını çekiyor sana göre...
Adsız dedi ki…
Ben anlamiyorum sizi, muhatap kim? Aytac Durak mi? Bu adam yaklasmasin kulubumuze diyenler bizler degil miyiz, bu site degil mi? Lige katilmak icin verilen 1 trilyon oldu, tamam eyvallah dedik gectik, eee simdi muhatap kim? Buyuk camia dedigimiz camia aslinda ufakmis, kimse cikmiyor, cikamiyor. Bekir Cinar in arkasinda taraftar var deniliyor, taraftar olsaydi zaten gitmezdi, Aytactan para dilenmezdi, yanlis miyim? Maalesef bitik bir camiayiz, kabul etmek lazim. Simdi de cikmis tehditler savuruyoruz, kime ama bu tehditler, kime? Belediye mi? O kismi cevapladik. Peki diger kisiler, o kisileri de az cok tartistik, bir sonuc alamayacagimizi yazdik sanayi odasindan ticari odadan validen vs... Peki simdi muhatap kim? muhatap taraftardir ama taraftarda cikmis eger kulubu kapatirsaniz diye kendi kendini tehdit ediyor, gercekten trajik komik bir durumdayiz, aci ama gercek...
Adsız dedi ki…
Şuanda gözlerim dolu bir şekilde yazılanları okuyorum.ve ankara tayfasına teşekkür ediyorum.sitenin girişine koymuşlar yazdığım sözü.o söz içimden geçenlerin iki satırlık dışa vurumu.ama bana ait değil.devamlı dertleştiğimiz bir şimşeklerden bir kardeşime ait.buradanda ben ona teşekkür ediyorum.kongreden sonra akşam olum nolacak lan bu iş dedim.milletin ağzı torba değil kapatacaklarmı bu takımı dedim.ama aldıgım cevap sitenin girişine koyduğunuz söz oldu.iki hafta sonra ırak a çalışmaya gideceğim.inşallah gitmeden birşeylerin düzeldiğini görürüz.vali beyimiz çıkıyor tarihi yapıtlar için projelere destek veriyor,o belediye başkanı denen aytaç hazretleri tarihi dokunun kalıcılığı için taşköprü civarında tarihi bina restoresi yapıyor.iş adamının birisi yine o civarda tarihi binayı alıyor otel yapıyor.ulan gelde küfretme alın size 70 yıllık tarih.Koskoca çınar demirspor.Bizler bu şehirde bu acıları çekerken acılara şahit olupta görmezden gelen her kim varsa kutsal topraklar onları kabul etmeyecek bundan eminim.şehirden utnaıyorum artık.ben vanlıyım arkadaşlar.soyadım van gölünden gelir.çocukken geldik buraya.memleketimden ayrı kalmadım devamlı gidip geldim.kendi memleketime bu kadar sıcakken yine demirspordan vazgeçmedim.ama görüyorumki yedi ceddi bu memlekette büyümüş kör zihniyet mazbatacılar kendi değerlerine sahip çıkmaktan aciz.bizde 4 yıl üniveriste bitirelim sonra sağda solda sürtelim.artık yazacak birşey bulamıyorum.ilahi adalete inanırım.allah onları bildiği gibi yapsın.bu topraklarda öyle bir an gelecekki isimleri bile anılmayacak.hiçbir caddeye sokaklara köprüye bulvara verilmeyecek isimleri.ben söküp atacam o tabelaları.ben olmazsam 10 yaşındaki oğlum sökecek.benim ricam herkes üstüne ne düşüyorsa yapsın.zor günlerde kimse kimseye darılmasın birbirinin kalbini kırmasın.tüm tayfalar birlikte haraket etsin.saygılarımı sunuyorum.tekrardan teşekkür ediyorum ali büyükgöl
Onur BİÇER dedi ki…
Mesaj yerine ulaştı. Açıkça deklare etmeye gerek yok. Biz sadece fikir değil, icraat de üretiyoruz. Gerekeni yapabilmek adına yola koyulduk. Zaman alacak ama olacak.
Adsız dedi ki…
Sayın Onur Bey mesaj yerine ulaştı derken neyi kasttetiniz. Şehirde hareket yok, belediyeden haber yok, herhangi bir yöneticiden açıklama yok, başkandan ses yok.

Üstelik acil para lazım. Birileri hareket geçti ve takımı sahiplendi haberimiz mi olmadı. Okuduğum duyduğum birşey olmadı ama mesaj yerine ulaştı diyorsunuz. Açıklasınız bizlerde öğrensek ne olduğu mümkünmü acaba.

Kamil Ateş
Onur BİÇER dedi ki…
Mesaj yerine ulaştı dedim Kamil Bey. Mesaj sonuç verdi demedim. Adana'da her şey perde arkasında dönerken biz her şeyi, her çabamızı açıkça burada yazarsak boşa giden ilk çaba bizim çabamız olacaktır. Uzun vadeli bir çaba içine girdik. Bugünden yarına bir şey beklemeyin. Uzun vadede bu zinciri kırmak için çabalamakta olduğumuzu bilin yeter. Yavaş yavaş öğrenilecek zaten yapacaklarımız. Şimdilik meydanın boş olmayacağını öğreniyorlar. İleride nasıl dolacağını öğrenecekler. Daha da ileride Allah o gücü verirse nasıl yol alacaklarını hep beraber göreceğiz.
Adsız dedi ki…
Başarılar diliyorum, allah utandırmasın..

Kamil Ateş
Adsız dedi ki…
Sevgili Onur,
Yazdıklarını heyacanla okudum.Doğru şeyler yapılacağına yürekten inanıyorum. Naçizane bizlerin de bir katkısı olursa şahsen ben, elimi değil, gövdemi bile taşın altına koymaya hazırım.

Merih Güvenç

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.