Ana içeriğe atla

Tarsus İdman Yurdu - Adana Demirspor Maç Değerlendirmesi


İki haftadır bireysel olarak yaptığımız hatalar olmasa skorlar farklı olabilirdi. Bugün Aydın'ın yaptığı hareketin bahanesi yok. Oyuna yeni girmişsin sinirlerin yıpranmamış , asıl mevkin olan forvet arkasında oynama şansını yakalamışsın sen kıytırık bir taç atışı yüzünden kırmızı kart görüyorsun. Özellikle bu zorlu dönemde kimsenin böyle sorumsuzluk yapma lüksü olmamalı.
Takımın genel görüntüsü memnun ediciydi. Herkesin istekli oluşu ve bu zorlu dönemde oyuncuların takımı sahiplenme isteği beni mutlu etti. Herkes kapasitesi ölçüsünde mücadelesini ortaya koydu. Bugünün sevindirici yanları ;

- Rakibimize maçın hemen hemen bir devresini eksik oynamamıza ve risk almamıza rağmen pozisyon vermemiş olmamız.
- Takım olarak geçen haftalara göre mücadele gücümüzün yüksek olması. Geriye düşmemize rağmen maça sarılmamız.
- Sezon başından bu yana ilk defa kalenin güven vermesi.
- Hocanın yerli yerinde ve zamanında yaptığı değişiklikler.

Bana göre bu hafta üstümüze bişeyler ekledik. İlk defa iki hafta üst üste evet olumlu bişeyler yapıyoruz diyebildik. Açıkcası ben iki haftadır oynanan oyundan memnunum. Her maç kırmızı kart görmeyiz, her maç top adamın kafasına çarpıp girmez , her hafta frikikten iki gol yemeyiz. Özetle bu istekle devam edersek illa kazanan biz oluruz. Yazımdan eksiksiz oynuyoruz gibi bir izlenim doğmasın eksiklerimiz var. Yanlışlarımız var. Yediğimiz ilk gol amatörce yenildi. Ama iki haftadır bizi ilk hedef olan yükselmeye çıkaracak yeterlilikte oynuyoruz. Ben zamanla daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum.

Buradan haftaiçi yaşanan gelişmelere rağmen mücadelelerini ortaya koyan. Maçı kazanmak için iyiniyetleri ile mücadele eden oyunculara teşekkür ediyorum. Bu işin düğümünü çözecek olan onlar. Yetenekleri kaliteleri belli isterlerse takımı istediği yerlere getirebileceklerinin farkında olsunlar. Mücadelelerine devam etsinler.

Değinmek istediğim diğer bir nokta ise yönetim. Kendileri alışılmışın dışında yönetimden istifa etmelerine rağmen Demirsporluluktan istifa etmeyip takımın yanında tam kadro yer aldılar. Alıştığımız istifalardan sonra maça gelmeyen başkan ve yönetimlere örnek olması gereken bir hareket sergilediler. Bir sefer daha helal olsun dedirttiler. En kısa zamanda istifa kararlarından dönmeleri dileğiyle...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Sevgili Kardeşim,
Senin de yazında değindiğin gibi kalemiz sezon başından beri ilk defa güven verdi. Bana göre kalenin bundan sonra Murat ve Ömer tarafından birlikte korunması gerekir. Ah bir de stopere Turgut ile orta sahaya bir kişi ve ileriye Erdim veya bir başka genci monte edebilsek.Bunlar olursa en az şampiyonluk kadar değerli olur görüşündeyim.

Merih Güvenç
göktuğ dedi ki…
Gençlere şans verilmesi meselesinde bende paralel düşünüyorum. Eğer oynadığı mevkideki ismi zorlayacak aratmayacak niteliklere sahip gençlerimiz varsa oynatılsın şans verilsin. Buna en iyi örnek Kaya'nın yerine Ömer'in oynamasıdır. Kaya zaten güven vermiyor yaşı ise 30 a yakın. Ömer hiç değilse genç yaptığı hatalar göze batmaz. Diğer mevkiler için ise elimizdeki gençlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bir ihtimal Turgut zorlayabilir. Mesela Süleyman yoksa Cevat'ın yerine Turgut u tercih ederim. Ama forvetteki bir Tayfun'un yerine Erdim'i düşünmem hele ki Alican yedekte bekliyorsa. Altyapıdan oyuncu oynatmamız dediğiniz gibi şampiyonluk kadar önemli bir meseledir. Onun için altyapı sistemini irdelemeliyiz. Yıllardır değişmeyen kişilerce verimsizleştirilmiş bir altyapıdan çok fazla kişinin üstleri zorlayacağını düşünmüyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.