Ana içeriğe atla

Mardinspor - Adana Demirspor Maç Değerlendirmesi



Bugün ligde altıncı maçımıza çıktık. Oynadığımız ilk maç olan Şanlıurfa maçındaki oyundan bugüne kadar üstümüze bişey koyamadık. Aynı hataları tekrarlayıp duruyoruz.Her takımın kazanmak için yapması gerekenler vardır. Biz bunların hemen hemen hiçbirini yapmıyoruz.
Üst üste 5 pas yapamıyoruz. Yapsakta enlemesine verip duruyoruz. Doldur- boşalt kaderimiz gibi. Dolduruyoruz alan genişliyor dönen topları alamıyoruz. Pozisyona giremiyoruz. Her maç aynı şekilde goller yiyoruz. Ofsayt için öne çıkan bir savunma, arasına atılan bir pas ve yenilen gol. Mücadele gücümüz çok düşük. Rakibimizi baskı altına alamıyoruz. Özetle bir maçı kazanmak için yapmamız gerekenlerin çoğunu yapmıyoruz.
Puan olarak çok geride olmayabiliriz. Fakat oyun olarak hedeflerimizin çok uzağındayız. Grubun görece kolay takımları ile oynadık. Önümüzdeki üç hafta Maraş- Tarsus - İskenderun ile oynayacağız. Geçen maçlarda alamadığımız puanlar nedeniyle bu maçlar daha zorlu geçecek. Elbette deplasmanda alınan puan iyidir. Ama oynadığımız takımların oyun kalitelerini görünce ben kazançlı değil zararda olduğumuz düşüncesindeyim.
Önümüzdeki üç haftada oynayacağımız oyun ve kazanacağımız puanlar ilerisi için belirleyici olacak. Şimdiye kadar ki yaptığımız hataları tekrarlarsak işimiz zor. Bugün oyunun ikinci yarısında ilk 15-20 dakikada oynadığımız oyun standartlaşır ise bir nebze ümitlenebiliriz. Fakat ilk yarıdaki gibi oynarsak beraberlikler bile bizim için şans olur.

Yorumlar

Ozan dedi ki…
siz en azından 4 pas yapıyorsunuz, biz onuda yapamıyoruz. gidiş iyi gidiş değil
www.goztepemiz.net
Unknown dedi ki…
bıktım senden bir puan..
Adsız dedi ki…
Hocamız kafasındaki taktiğin yanlış olduğunu ne zaman anlayacak acaba merakla beklıyorum.Dünyada ofsayt taktiği kullanan takım kalmadı hiç bir takım kendını bır yan hakemın gününe bağlamak istemez, diyelim ki hakemlerde muhteşem yanılma payları bile yok diyelim, stoperde oynayan isimlerin çevik,kuvvetli ve hızlı olması şiddetle önemli, bizim bu bölgedeki oyuncularımız kımler ? Süleyman, cevat, orhan.. Ofsayt taktiğini oynayabilecek son ınsanlar çünkü hepsi düz stoper koşamaz gelen topu karşılar sağa sola pas verir. Üstelik defans 4 lümüz 6 maçtır 1 tane maçta bile anlaşıp yan hakeme bayrak kaldırtamadı her seferinde uyumsuzluk ve kaleciyle karşı karşıya kalan rakip takım forveti..Herşey o an rakip takım forvetine bağlı atarlarsa kazanırlar, atamazsa maç berabere biter çünkü bizim kazanma gibi bir ihtimalimiz yok.. Neden mi ? Çünkü defanstan uzun ve havadan toplarla forvete pas verip pozisyona girmeye çalışıyoruz, sinir hastası oldum böyle bir futbol anlayışı OLAMAZ !!! Defanstan forvetine uzun pas atıcaksın forvetinde alıp onu gol mu yapacak ? Günümüzdeki bilgisayar oyunlarında bile yapamıyorsun bunu.. Topu inatla kaldırıyoruz, sanki inanılmaz kontrol ve havaya hakim oyuncularımız var. 2.yarının başlarında yerden oynadık ve takım ancak ozaman üst üste 6 pas yaptı, ilk yarı saydım üst üste rakip takım sahasında 3 pasımız OLMADI !! Rakip sahada 3 tane pas yapamıyor takım, yazık vallahi billahi yazık.. Bir kere 4 pas yaptılar onunda 3 pası kendı yarı sahamızdaydı.. Üretken, çalışkan diye tabir ettiğimiz övdüğümüz orta sahamız maç boyunca yürüdü, daha doğrusu tüm takım yürüdü.. Sezon öncesi kondısyon yuklemesi yapıyoruz diyorlardı ama şimdi maçı izlerken düşünüyorumda ben bıle daha çok koşarım dakıka 37 herkes yürüyor ? Bu mudur alınan paraların karşılığı ? Bu mu kondısyon yuklenen oyuncular ?
Bu futbolla kesinlikle ama kesinlikle çıkamayız yükselme grubuna, hocanın kafasındaki düşünce taktik hiç bir şekilde bizi şampiyonluğa götüremez.
Biri sesimi duysun artık, bu senemizde göz göre göre gidiyor.
Taraftar sövüyor kesin ondan takımın kondısyonu kötü, taraftar sövüyor diye takım 3 pas yapamıyor, taraftar sövüyor diye futbolcular sorumluluk almıyor, taraftar sövüyor diye takım mücadele etmiyor, koşmuyor... Artık maçları 100 kişiye oynayalım istiyorum.Maça gitme isteğim kalmadı.Göz nurum biricik takımıma küsmek üzereyim.
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili adsız, isyanınıza sonuna kadar katılıyorum. Sabır istedi Bekir Bey, göstermeliyiz. Ama şunu da bu bekleme sürecinde gördüğümü ifade etmeliyim. Bu futbolcular bu ligin üzerinde ise bu futbolcular bu lige alışık ise demek ki oynatılamıyorlar. Bu futbolcular sahada 15 dakika top oynayıp 75 dakika yürüyorlarsa demek ki kondüsyonları yetersiz. Ben onu bunu anlamam, demek ki teknik ekip henüz gereken gücü verememiş bu takıma...

Ancak başka bir sorun varsa, o da açıkça kamuoyuna deklare edilmeli. Başka sorun yoksa Abdülkerim Hoca'nın önceki teknik heyet için söylediği sözleri kendisine hatırlatmayı bir borç bileceğim video görüntüleri ile. Bu takımı önceki hocalar hiç çalıştırmamış diyordu, sahada 11 savaşan şimşek olacak diyordu.

Sene başı açıklamalarını teker teker vereceğim. Gerekeni yapmasını bekliyorum açıkçası. Eğer başka bir sorun varsa, onu tartışalım camia olarak. Yoksa zamanı gelince, gerekli sabır gösterildikten sonra, sabır taşı çatlamadan hemen önce ya teknik heyet gerekeni yapsın YA DA YÖNETİM...
Adsız dedi ki…
Aynı fikirde olmamız beni çok mutlu etti ama birde merak ettiğim bir şey daha var sayın bekir çınar maçlarımızı izlerken ne düşünüyor içinden hiç geçirmiyor mu bu takım sahada 3 pas yapamıyor, bu takımın kondısyonu yok, bu takım koşmuyor,savaşmıyor, mücadele etmiyor.En önemlisi neden amaçsızca topu havaya kaldırıyoruz, neden defansımız ofsayt taktiği uygulamaya çalışıyor..Biri gidip hocaya bunları bu zamana kadar sormamış ki yada yanlış yaptığını söylememiş ki hoca hala bildiğini okuyor.Birisi çıkıp bize sabredin demedi sene başında, dediler ki;yapacaz, edecez, geliyoruz şampiyonuz...Hani takım birbirini tanıyan oyunculardan kuruluydu zamana ihtiyaç yoktu eğer ihtiyaç hissedilirse sezon öncesi kampta kapatılacaktı, transferi en erken biz bitirmiştik diğer takımların daha oyuncusu yok-hocası yok deniliyordu, hocası-topçusu olmayan takımlar 1 haftada kurulan takımlar üstümüzde.
Abdülkerim Durmazı Demirspor teknik direktörü yapmak başlı başına bir hataydı nereden bakarsanız bakın adam yakışmıyor bu sıfata, hıı hadi dersin sıfatı yakışmıyor geçmişi bizimle kötü anılar barındırıyor ama muhteşem hoca.. Topçular ölümüne oynuyor, muhteşem bir takım olduk, gelene gidene 5 atıyoruz ozaman bir şey söylemeye hakkımız yok..Hem karakteri uymuyor, hem geçmişi, hemde futbol bilgisi... Demirspor kişilerin takımı mı ? Taraftarın takımı mı ? Bir tane taraftar çıksın desin ben Abdülkerim Durmaz dan memnunum, takımı çatır çatır top oynatıyor ozaman tek kelıme etmem.Bekir çınardan başka hocanın devam etmesini isteyen yok, bir an önce farkına varmalı bence sayın Bekir Çınar.
Ayrıca sabrederek, bekleyerek hiç bir şey elde edilmediğini senelerce gördük, işi erkenden sıkıya almamız gerek bütün bir sene daha çöpe atılmasın, emekler, paralar boşa gitmesin.
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili adsız, bir ara Tarihte Adana Demirspor yazı dizimiz vardı. Yakında yeniden başlatacağız, her neyse bir ara aklımda tarihte 5 hafta diye bir yazı yazmak vardı. Bu kulüp bıkmadan usanmadan 5 hafta istiyor. Tek tek üşenmeden araştıracağım, her sene aynı filmin döndüğünü göstereceğim, sonra da diyeceğim ki, 15 yıl geçti, 5 hafta geçmedi.

Bekir Bey bence içerdekiler, dışarıdakiler problemi yaşıyor. Olayları çok içeriden ve yakından takip ettiği için dışarıdan bakamıyor ve bu durum bazı hususları görmesine engel oluyor. Ancak son basın açıklamasında bunları görmeye başladığını gösterdi. Umarım gördüklerini uygulamada düzeltecek önlemleri alır.

Başkan önlem alabilir mi? Bence şu anda alamaz, çünkü finansal sorun varsa boynu büküktür. Kendi üzerine düşeni tam yapamadığı için başkasına laf söyleyemiyordur. Umarım bu sıkıntıları aşarlar ancak yaşanan sıkıntılardan da ders alırlar.

Geçen gün CSKA Moskova ile ilgili bir haber girdim. Dün de Fenerbahçe ile maçını seyrederken Gençlerbirliği'nin kadrosunun 23,8 yaş ortalamasına sahip olduğunu öğrendim.

Bir defa gençler koşarlar, gençler kaşarlanmamıştır, para sorunlarını onlarla o kadar yaşamazsın, renk sevgisi maddiyattan önce gelir, maliyeti de daha düşüktür. Yüksek fiyatlara satma imkanı vardır. Buna yönelecek basireti ben maalesef Abdülkerim Hoca'da göremiyorum. Defansın delik deşik. Bırak o gollerdeki hataları Turgut yapsın. Turgut olunca kötüyüz de diğerleri varken çok mu iyiyiz. Ya adam iyi çıkarsa? Saçma sapan goller yiyor Kaya. Bırak o golleri Ömer yesin. Ya yemezse geleceğini kazanmış olmaz mısın? Alican, oynadığı zaman farkını gösteriyor, oynat şu adamı o halde. 3 tane kan takıma çok iyi gelir. Sabredeceğiz bunları göre göre.

Anlayacağınız, hatalar diz boyu. Konuşmaya satırlar yetmez. Ancak iyi niyetine inandığım yönetim, kendisine sabredilmeyi hak ediyor. Umarım bu süreçte kendileri haklı çıkar ve güzel günler görürüz.
Adsız dedi ki…
Şu anda Kemal Kılıç boşta geziyor ve bucasporu tarihinde görmediği yerlere getirdi. Abdülkerim hoca inandırıcılığını kaybetmiştir artık , dediklei ile uyguladıkları örtüşmemektedir. Sahada 11 şimşek olacak demişti koşan , savaşan , ... malesef hiçbirini daha göremedik ve liglerin ilk yarısı bitecek nerdeyse. bu sene de ahlar ve vahlar ile geçecek gibi görünüyor bunu demek çok zor bir demirsporlu olarak ama dost acı söyler. biraz ışık olmaz mı arkadaş,malesef oda yok....
Adsız dedi ki…
Sevgili Onur bey, aynı fikirde olmamız çok sevindirici gerçekten.CSKA Moskova maçından sonra girdiğiniz habere bende yorum bırakmıştım ve hemen hemen aynı düşünceye sahipmişiz, bizim takımımızda stoper süleyman sakatlandığında yerine sağ bek barış giriyor ve genç stoper turgut oturuyorsa zaten ordaki insanların 18 kişilik kadroda 3 tane genç bulunduracağız sözüne duyduğum güven biter, aynen bunları söylemiştim. Dediğiniz gibi umit milli takım kalecisi Ömer varken gidip Kayayı oynatmak bu klube ihanettir.Ömer in yerinde olsam bir dakika bu klupte durmam.Artık sessiz kalıp ihanete ortak olmaktan sıkıldım bu düzeni bir şekilde değiştirmemiz gerek, Şahin Çakır vardı Tr kupası çeyrek final ve grup maçında Gençlerbirliği ile olan maçımızda oynamıştı o çocuğu bile tarihe gömdük geçen sezon en son ceyhana kiralamışlardı yanlış hatırlamıyorsam, birde Alican bu zamanlarda ilk 11 de başlamıcaksa ne zaman başlıcak ? Tayfunun ve Alperin performansı ortada...Dediğiniz gibi hatalar diz boyu yazmakla bitmez ve gün geçtikçe yenisi ekleniyor, hafta içi mümkün olduğu kadar tesislere idmanları izlemeye gidiyorum gerçekten her seferinde ayrı şok ayrı üzüntüyle ayrılıyorum, ne kondısyon çalışması yapılıyor ne de taktiksel çalışma, geçenlerde gene çift kale maçını izledim takımın, abdülkerim durmaz oyunu sadece izledi ve 2 kez düdüğünü çaldı devre arası ve maç bitiminde, bir hoca hiç mi oyunu durdurmaz? istediklerini söylemez? iyi oynamayını uyarmaz iyi oynayana moral vermez? Hiç bir beklentisi yok, amaçları yok, ne hocaların ne topçuların geçen her gün yanlarına kar kalıyor gibi düşünüyorlar, bende bu takımın futbolcusu olsam aynı şeyleri düşünür ve abdülkerim hocayı sever, savunurdum. Neden ? Çünkü en başta ağır idman yapmıyorum, taktiksel bilgi vermiyor, benden beklentisi yok, yormuyor üstümüze düşmüyor, bir hafta içinde en az 2-3 gün boşum aldığım para 200 mılyardan aşağıda değil. E bu futbolcu hocasını sevmez mi ? Sahada da bir şekilde şans yanlarındaydı ve yenılmediler aksi halde şans eseri kazanılan maçlar oldu ama bunlar yetmezmiş gibi birde her maçta yok yan hakeme saldırı, yok orta hakem böyle, yok zemin bozuk, yok taraftar sövüyor... Sanki takım çıkıyor her hafta 3-5 atıyor yada muhteşem futbol oynuyor taraftar birden ayaklanıp sövüyor...Son Mardin maçımızdan sonra Mardin başkanının yaptığı açıklama konuşması gerçekten çok içime işledi, Demirspor başkanına o hareketler yakışmadı, sen Demirspor başkanısın o sıfatın ağırlığına yakışır şekilde davranmalısın. Bu sözleri bir başka klubun başkanı bizim başkanımıza söylüyor senın klubunun geçmişi belli diyor yakışıyor mu o hareketler diyor ama ne fayda her maç aynı hareketler, maç içinde yan hakeme koşmalar, maç bitince hakeme koşmalar bunlar Demirspor a ne kazandırır, topçumuz oynamıyor ve yönetim başkan hoca sürekli bir bahanenin arkasına saklanıyor.Elazığ maçını haspel kader kazandık maç bitimi tv de roportajlara bakıyorum, Metin Türk çıktı nasıl bağırıyor, nasıl laflar ediyor bu şekilde olmaz sen çocuğunu mu azarlıyorsun, kimsin ki bu şekilde hareketlerde bulunuyorsun, bir tek sen mi maçın stresini yaşadın gerçekten çok garip şeyler oluyor, bu takımın sahibi her zaman TARAFTARDIR. Kimseye gelmeyin ozaman diyemezsin. Bizi en çok anlayan yönetim dedik, nazar değdirdik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.