Ana içeriğe atla

Taraftar Neden İlgisiz? -7-

Taraftarımızın sesini yansıtmaya devam ediyoruz. Bugün Hakan Hoşcan'ın sesine kulak veriyoruz. Hakan kredi kartı konusunda beklenenin olmamasını ilgili bankanın gerekli mesleki özen olmaksızın çalışmasına bağlıyor. Bu görüşüne katılmamak elde değil. Ancak bu görüş kredi kartı başvurularını tek başına açıklamaya yetmiyor. Ben bizzat biliyorum onlarca kişi, reddedilme olasılığı olmaksızın kredi kartı başvurusu yapmamış olan.


Kombine hususunda da taraftarın elinden geleni yaptığı söylüyor Hakan kardeşimiz. Kendi tahminlerine göre veriler de oluşturmuş. Bu veriler de geçen sene kombinelerin tükenmesini ve kulübe önemli gelir sağlanmasını açıklama noktasında yetersiz kalıyor. Yinelemek lazım, taraftar bu sene, geçen seneye göre daha ilgisiz, yönetim ise daha ilgili. Ortada bir garabet var, bunu çözmeye çalışıyorum. Hakan yazısını bir kesim taraftarı tribünde görememenin taraftara ilgisiz denilmesine yol açmasının haksızlık olacağı görüşü ile tamamlıyor. Taraftarın tribünleri doldurması ile ilgili bir eleştirimiz yok, bu noktadaki eleştirimiz tribünün dolma şekli ile ilgili...


Hakan'a yazısı için teşekkür ediyoruz. Görüşlerini paylaşmak isteyenleri yorum hanelerimize veya demirgibiyiz@gmail.com adresine bekliyoruz.


Ben konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Taraftar ne yaparsa ilgili olur? İlgili olduğu için kombine mi almak lazım? flexi kart mı almak lazım? maça biletli gitmek mi lazım? ben bu üç maddeyide ele almak istiyorum.


FLEXİ KART


Bu kart olayı tam bir kangren oldu. Allah aşkına herkes etrafındaki karta başvuran 100 Demirsporluya sorun kaçının başvurusu kabul edilmiş? Başkan diyorki Adana' da bu kartı alacak bilmem kaç kişi var? Düşünülen projelerin Adana' dan ziyade Demirspor' a hitap etmesi lazım. Ben Demirsporlu olupta bu karta başvurmayan Demirsporlunun olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu proje hüsran olduysa bunun en büyük sorumlusu ilgili bankadır.


KOMBİNE


Bu madde de ilk olarak söylemek istediğim, beklenti Adana şehrinden mi yoksa Demirspor taraftarından mı? Şehirdense beklenti zaten hayal. Demirspordan ise biraz irdelemek lazım. Demirspor taraftar profilini çizmek istiyorum;


- Hayatını Demirspor' a adamış, şartlar ne olursa olsun stada gelen %15

- Kendini Demirsporlu hissedip, şartlar el verdiğinde maça gelen %40

- Üzerine giydiği forma ile kendini padişah zanneden %5

- Demirspor iyiyken iyi futbol izlemek için gelen %15

- Adanalıyım iki takımıda destekler maçlarına giderim diyerek gelen %20

- küfretmek için gelen %5


Anketör değilim ama bu oranlar benim düşüncem ve tabi ki yanılma payım var. Daha Demirspor’a küsmüş taraftar profilini de yazmadım :) Burada benim düşüncem, kombine alabilecek ilk iki maddedeki taraftar profiline sahip olan kişiler. Kombine almak için çaba sarf edecektir. Açıkça söylemek gerekirse ilk maddeye sahip tüm taraftarların şuan elinde kombine olduğunu sanıyorum. Beklenti burada ikinci madde de ise buradaki kişilerin kombine alabilecek maddi durumlarının araştırılması lazım. Mustafa Abi bu konuda bana katılmıyor gerçi ama :) en azından etrafında birinden kredi kartı da mı bulamaz diyordu, ben kendimden örnek vereyim, kredi kartını kullanabileceğim etrafta kimse yok :) olmama ihtimali baya kuvvetli de. Hangimizin kredi kartı yok demişti, olmaması da gayet normal, bu iki taraftar profiline sahip taraftarların yaş ortalamasına bakacak olursak ciddi oranda yaş ortalamasının düşük olduğunu göreceğiz. Malum ülke şartlarında herkese kredi kartı verilmiyor, hele hele flexi hiç verilmiyor :) ben bu madde de taraftarın üzerine düşeni yaptığına inanıyorum. Ama kombine sayımızı arttırmak istiyorsak başarı kesinlikle şart...


MAÇA BİLETSİZ GİRİŞ


İşte bu çok acı verici, burada yönetime kesinlikle hak veriyorum. Paran olmaz eyvallah, kombinen olmaz eyvallah, flexi kart da vermezler ona da eyvallah, ama bir maça girecek kadar bilet paran yoksa kusura bakma abi git evinde çukurova tv de izle maçı. Maddi destek olmuyorsun bari turnike kırıp zarar verme. Bu taraftar profili de son 3 maddedeki profiledeki taraftarların genellkle çıkarttığı hadisedir.


Bence Demirspor taraftarı şu an elinden geldiğince ilgilidir, ilgili görünmüyormuş gibi görünmesinin tek sebebi son 3 taraftar profilindeki taraftara şu an Demirspor pek cazip gelmiyor. Biz bence O taraftar topluluğunu stadta görmediğimiz için Demirspor taraftarı ilgisiz demek biraz haksızlık oluyor sanki...

Yorumlar

caqLaR dedi ki…
Bu kadar yazı dizisi oldu.Aslında değinilen noktalar ortak ortak olmasına ama ayrıntılarda ve detaylarda saklı bazı bir kaç gerçekte var tabikide....

Onlara geçmeden önce bu kadar yazı dizisinde kişi isimleri ad ve soyad olarak kullanıldı ama kendilerini başında tanıtsalar daha iyi olacakları düşünüyorum şahsen ayrıca yazılarda hitap şeklimizide seçmemiz açısından iyi olacağını düşünüyorum :)

Öncelikle şu %'de lerden başlıyayım ;)
Adana Demirspor forması giyince açılan elleri haddi hesabı yok bu bir gerçektir.Etrafı keserek milleti rahatsız ederek stada gelmeler falan yolda konuşurken astıklarını,kestıklerını çevresindeki duyacak şekilde anlatmalar sanırsınız polis yakalasa 10 yıl yatarı var :)

Yada okulda sırf hava olsun diye gelenlerde var.Gelip foto çekilip kendi videosunu çekerler zaten ben burdayım diyen kişilerdir bunlar.

Livorno maçında falanda görüldü zaten şehirde ne kadar Demirspor'lu çıktı ortaya :) Aslında yıllardır sahipsizlik dedik aslında siyasi yalnızlık dışında bizde bir taraftar yalnızlığıda var gibi ya şöyle atıyorum Livorno değilde başka bir takım gelse kavga ihtimali olsa millet ne gelirdi ya stada amaç ney 2 küfür edecek kavga çıkarsada böyle yaptım şöyle yaptım peki bu sırada o kadar çevik kuvvet polis nerde ? Onlarda vardı ama onlarıda dövdüm diyenlerde varmıdır acaba ? ....

Hakan kardeşimin/abimin artık neyim oluyorsa diyeyim dedikleri çok doğru bence takıma küsenlerde var dediği gibi aslında herşeyin dayandığı bir yer var ama bizde anLamadık...Abilerimiz yıllardı şampiyonluk kovalamışlar 2 yıllık çocuklar takıma küserler anlamıyorum ne gördünde ne yaşadında küsüyorsun takıma :)

Ama çevremde şunu görüyorum artık Liseye ilk başladığımda kimsenin konuşmadığı Demirspor şimdilerde arkadaşlarım şöyle demeye başladılar.." kardeş bilet fiyatları ne kadar kuzenlerle geleceğiz ya artık gitmek gerekli " tarzında cümleler kuruyorlar.Kombine almanın bir sosyal sorumluluk olduğunu düşündüğüm bi yerde arkadaşlarımın stada gelmek istemeleride beni sevindiyor...!

Bazen sokakta şahit oluyorum sanki kendi takımından bahsediyor.Manchester 2-1,Blackburn berabere sanki mahalle takımında bahseder gibi uluslar arası maçları sıkı sıkıya takip edenler bu şehirdeki bu takımın farkına ne zaman varacaklar diyede bekliyorum ...!
Hakan HOŞCAN dedi ki…
eskilerin 1453hakan' ı, belki hatırlarsın :)
caqLaR dedi ki…
Biliriz ..! :) Sitedeki en son ki yazınıda okudum ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.