Ana içeriğe atla

Hajduk Split, Strum Graz...ve Livorno

Adana Futbolu kitabında kısaca bahsetmiştik. Adana Demirspor, taa '50'li yıllarda Adana'da Avrupalı takımları misafir etmiş, kendi de eski kıtaya misafir edilmişti. Hajduk Split, Strum Graz, Beogradski bunlardan bir kaçıydı... Hajduk'un uzun süredir gol yememesiyle ünlü kalecisi Beara, Met Ahmet'in şutuyla avlanmıştı. Yine Uluslararası Demiryolları Futbol Şampiyonası için karma ekipler, Adana seyircisinin önünde boy göstermişti. Demirspor da Yugoslavya, Bulgaristan, Almanya, İran ve Suriye gibi ülkelere maçlar yapmaya gitmiş ve orada Türk Futbolu'nu temsilen bulunmuştu. O yıllarda yabancı ekiplerle oynanan maçların ne kadar nadir olduğunu, ulaşım ve iletişim imkanlarının sınırlılığını hayıtlayacak olursak, ne kadar büyük bir işe imza atıldığı daha net ortaya çıkar.

Adanaspor'un 1981'de UEFA Kupası'nda oynadığı son maçtan beri, Adana'ya milli takımlar haricinde ilk kez Avrupalı bir ekip geliyor. İtalya Seria A'dan, gönlümüze yakın, Livorno. İsteriz ki bu eski günler yeniden canlansın, Adana kabuğunu kırıp yurtdışına açılsın-Demirspor konuk olsun, ağırlasın...

Livorno maçının şerefine, 1 adet Adana Futbolu kitabını okuyucularımıza hediye edelim istiyorum. Maçın skorunu doğru tahmin eden ilk kişi kitabı kazanır! Tahminlerinizi yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

ural dedi ki…
2-2 biter. Dostluk kazanır :)

ural
DexteR dedi ki…
3-3 biter renklerin kardeşliği kazanır ;)
Adsız dedi ki…
Demirspor 2-1 yener. Ne yapayım kardeşim Demirspor Brezilya ile oynasa galibiyetten başka bir şey düşünemiyorum.

Merih Güvenç
Adsız dedi ki…
3-1 livorno alir gibime geliyor :((
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili adsız. İsimsiz yorum bırakırsanız, ödülü size ulaştırmamız da söz konusu olamaz.
Hüseyin A. dedi ki…
Adana Demir SK: 0 Livorno: 2
lepermessiah dedi ki…
Adana Demir SK : 1 Livorno : 2
Gol:Lucarelli
Adsız dedi ki…
Adana Demir SK : 2 Livorno : 0

since1940emre
Adsız dedi ki…
maç 0-0 biter
TAYLAN dedi ki…
ADANA DEMİRSPOR 1 LİVORNO 3 BİTER
adsız tahmini yapmış ama, adsız olduğu için ilk sırayı bu tahminimle ben almış oluyorum:)
Akigo dedi ki…
Ads: 1 Livorno: 0
h.gulmus dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
h.gulmus dedi ki…
Adana D.S:0 - Livorno:1
sneyl dedi ki…
Adana Demir SK: 0 Livorno: 3
Dahke dedi ki…
ads:1 livorno:3
Adsız dedi ki…
Livorno, maçı 4-2 önde tamamlar ama maçı kazanamaz. Çünkü dostluk kazanacaktır.

Adresimi de yazayım mı? Kitabımı isterim! :)

Tuğra Y.
Adsız dedi ki…
Adana Demirsporumuz : 3
Livorno : 2
adem şahin dedi ki…
rüyamda gördüm DEMİRSPOR:1 LİVORNO:4 çıldırıodum ama belki bundada bi hayır vardır
Adsız dedi ki…
Adana Demirsporumuz : 3
Livorno : 2
İbrahim Yolçun
aLisqo dedi ki…
Livorno : 3 - AdanaDemirSpor : 2
Adsız dedi ki…
Adana Demirspor : 5

Livorno : 1

Faysal Turan
dr.hulusi dedi ki…
1990 yılında yine Adana'da Bochum ile oynamıştık ve 5-0 mağlup olmuştuk özel maçta,Bochum İstanbul takımlarıyla oynayıp Adana'ya gelmişti..Hatırlatmak istedim saygılar..
cagataykose dedi ki…
ADS 0 - 2 Livorno
Yusuf K. dedi ki…
3-0 demirspor alir
Adsız dedi ki…
1990 senesi Demirspor kalesinin Mevlana tekkesi gibi gelene buyur dediği seneydi (10-0 da o sezona aitti). O bakımdan sonuç normal Hulusi..Aynı Bochum Adanaspor'la da 1-1 berabere kalmıştı hazırlık maçında.

Livorno maçı için tahmin yapmayacağım. Livorno'nun Adana'ya getirilmesi bile başlı başına bir başarıdır bence.
Livorno 5-1 Adanademirspor..

:) Güney Kanat

+ Tavano Hat-Trick yapar :)
Burak1940 dedi ki…
Adana Demirspor 2-1 Livorno

Tayfun,Cem
Adsız dedi ki…
Taraftar Galip gelecek...
geyik1940 dedi ki…
Ben de bizim 2 gol atacağımızı tahmin ediyorum. Livorno kaç atar bilemem ama:D
Utku BAY dedi ki…
ADS : 2 - LIVORNO : 3
Adsız dedi ki…
Adanademirspor:1 Livorno:3

Serkan Akkoyun
Adsız dedi ki…
1-1 biter diyorum
ama çok güzel bir maç olacak inancındayım.kapalıda da kale arkasında da maratonda da görsel güzellikler olacak
livorno adanadan bir adanalı gibi ayrılacak bundan eminim :)
doğu
saygılar
buribaker dedi ki…
3-3 biter.
maksimroger dedi ki…
hayatımda belki ilk defa bir maç için gerçekten skor hiç önemli değil, dostluk kazansın diyebiliyorum. Tek derdimiz; çıkmayana kadar boğazımızdan ses, destek olmak sevdiğimize..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.