Ana içeriğe atla

Bunun Adını Siz Koyun...

Toros ve Güney Haber gazetelerinin haberlerine göre 1.620 kombine sahibi izlemiş Şanlıurfaspor maçını. 4.400 adet de biletli seyirci izlemiş maçı.

Çukurova TV'nin haberine göre 9.000 kişi izledi bu maçı. spor01 7.000 kişi izlemiş diyor. Bir sporadana.com yazarı 10.000 kişiye oynadı diyor. Rakamlar çelişkili. Önemli değil, en düşük olanını ele alarak konuşalım. 7.000 kişi izlemiş bu maçı. 4.400 biletli var. Muharrem Gülergin Tribünü kombinelere dahil diye tahmin ediyorum 1.620 kombine sahibi var. Toplam 6.020 kişi.

Maçı 7.000 kişi izlemiş. 6.020 biletli. 980 kişi nasıl girdi bu stada? Benim takımımın rızkından, benim emeğimden nasıl çalarsınız? Bu takımı hadi kombine almadınız, alamadınız, bilet de almayarak ele güne nasıl muhtaç edersiniz? Şimdi sizin adınız taraftar mı? Adınızı siz kendiniz koyun...

Bu yapılanın adı nedir? Bu bir suç değil midir? Utanma duygunuz var mı?

Utanmadan ben Demirsporluyum da diyorsunuzdur.

Yönetimden ricamızdır, kamera konulsun turnikelere...
Bu insancıklara imkan tanınmasın... Buna imkan veren turnike başındaki görevliler hakkında suç duyurusunda bile bulunulabilir...

Bu arada resmi elden tribündeki kişi sayısının açıklanması da sağlıklı yorum yapılabilmesi açısından yararlı olacaktır.

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
http://www.spor01.com/haber_detay.asp?haberID=1859

http://www.spor01.com/haber_detay.asp?haberID=1828

2 ayrı linkte iki ayrı taraftar sayısı verilmiştir. Sonucu değiştirmeyeceği için yazıyı revize etme gereği duymuyorum.
adem şahin dedi ki…
zaten her turnikede kamera bayanları da unutuosunuz........
Adsız dedi ki…
Bence o girenlerin çoğunluğu 10-14 yaş arası çocuklardır.bırakın onlarda para vermesin 1e 2ile girsinler biraz demirspor sevdası aşılansın çocuklara zaten büyüğünce kimse almaz onları
Metin dedi ki…
Onur, yalnız bayanlar ücretsiz olarak stada girebiliyorlar ve bu maçta oldukça bayan taraftarımız vardı, onları da hesaba katmak gerek.

Genellikle biletsiz girenler, yani 1 bilete 2 kişi girenler 15 yaş altı taraftarlar, bayanlar için bir güzellik yapıldı ve ücretsiz içeriye alınıyor, 15 yaş altındaki gençlere de bir güzellik yapılsın onlar da ücretsiz girsin. Şimdi ben girerken bir çocuk (15 yaş altı..) abi bende yanında gireyim mi derse ben ona asla yok git biletini al diyemem, eğer o anda imkanım varsa gider bir bilet de ona alırım veya onunla birlikte girerim. Elbette ki bir taraftarın belki de en büyük görevi bilet almak ama inan bazı çocukları görüyorum paralarını 5er kuruş olarak toparlıyor sırf bilet alabilmek için... Çocuklar unutulmamalı, onlar geleceğimiz.
vertumnus dedi ki…
Belli bir yaşın altındaki gençler,çocuklar, öğrenci kardeşlerimiz 1'e 2 yapıyorlarsa ben açıkcası kınamıyorum onları...

Maddi durumu yeterli olduğu halde 1'e 2 yapanları yaptırmamaya çalışalım dostlar, bu takım bizim, bu paraya ihtiyacımız var...
Adsız dedi ki…
herşeyden bir tartışma çıkarma ankara tayfası..o ekstra giren taraftar daha yaşı 14-15 olan çocuklar..başımızın üstünde yerleri var..
aLiSqo dedi ki…
1'e 2 yapan karde$Lerimize Her zaman deStek oLmaya çaLı$anLardan Sadece ßiriyim ßende. :} Ee Zamanında Çoğumuz 1'e 2 yapmı$Tır eLßeT. ( ßuna ßende DahiL ) OnLara DemirSpor SevdaSını ßizLer a$ıLamayacakTa kimLer a$ıLayacak..
Onur BİÇER dedi ki…
Şu adsız yorumcular sataşmak için fırsat kollayanlar asıl kendileridir. Eleştirecekseniz çıkın adınızla eleştirin, sanal delikanlılık yapmayın bana. Defalarca bizler de 14-15 yaşındaki çocukları aldık stada yanımızda. Şanlıurfa maçında bayanlara ücretsiz uygulamasının yapılmadığı burada ve çeşitli ortamlarda yazıldı çizildi. Hepimiz kime nasıl uygulama yapıldığını biliyoruz. Bire iki diye bir kelime literatürümüzde var artık, bu söylem Allah aşkına 14 yaşındakiler için mi çıkarıldı?

Var kardeşim bu hırsızlığı yapanlar, bu kalleşliği yapanlar var. 10 kişi 15 kişi de değil. Bunu da cümle alem biliyor.

Yazımı ve yorumumu sert yazmamdan lütfen üslubu ile eleştiri yapan okuyucularımız alınmasınlar. Kastım asla sizlere değildir.

Ancak taraftar olarak üzerine düşeni yapmayan önemli bir kitle olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar üzerine düşeni yapmadıkça ele güne daha fazla muhtaç oluyoruz. Tatlı dil kullanmak sureti ile anlatmak sureti ile kimsenin anlayacağı yok.

Görüyorum ki; bir önceki kombine satışlarına ilişkin olarak yazdığım ve bilerek sert üslup kullandığım yazıdaki gibi yine gocunmamasuı gerekenler gocunurken, bu sıkıntıların asıl kaynakları ses veremiyor. Verme gereği hissetmiyor.

Lütfen objektif sorgulayalım. 14 yaşındakileri maça aldığımız için mi 1'e 2 diye bir kavram var tribünde. Lütfen, lütfen.
abdullah kermes dedi ki…
''utanmadan birde demirsporluyum diyorsunuz'' kelimesi nasıl bir kelime ya.sizemi soracak nasıl demirsporlu oldugunu millet.herkes kendi demirsporlulugundan sorumludur.sanki o 980 kişinin hepsi biletle girse muhtaç olmayacaz başkalarına.Bu muhtaçlık işini fazla abartmayın.Herşeye bir hesap yapıyorsunuz.Alın bendende size bir hesap o 980 kişi kale arkasına girse 4900 lira yapar.Maratona girse 9800 lira yapar.Bunu ayda dörtle çarp.sonra çıkan rakamlara bak.Tesislerin elektirik parasını karşılamaz...
Metin dedi ki…
Gündüz yazdığım yorumu acelem olduğundan kısa kesmiştim, ama Onur zaten aynı doğrultuda eklemeler yapmış...
evet kadınlar ücretsiz bu maça girdi ama daha önceki sezonlarda onlar biletli girerken de durum bundan çok farklı değildi. Kadınlar ücretsiz giriyor deyip işin içinden çıkmak kaçmak olur.

Çocuklar için şu şekilde bir uygulama yapılabilir, ilköğretim öğrencileri öğrenci kimlikleriyle birlikte olmak kaydıyla güney kale arkası onlar için tahsis edilebilir, orada ücretsiz izlerler ve böylelikle maçlarımızda o bölgeye de haraket gelmmiş olur. Kapalıya veya maratona normal biletle girebilsinler.
Ondan sonrasında kesin uygulama yapılabilir, bu şekilde boşluklar olduğu zaman hesap kitap işlemi yapmamız olanaksızlaşır.
tolgago dedi ki…
Kapalı A da bir kişi vardı maça 4 kişi aldı ne kombine vardı ne de bilet. Kapıdaki görevli de adama yardımcı oldu. Bu bana denk gelen..
Diğer kapılarda neler olmuştur kim bilir.
Jose Marti dedi ki…
14 yaşındayken 1'e 2 yapmıştım; Antalya maçıydı, Colybaly'nin röveşatası sonrası Volkan'ın golüyle 1-0 kazanmıştık.
1'e 2 yaptığım tek maç o değildir muhakkak :)
15 yaş altında 1'e 2 giren çocuklara, gençlere benim hiç bir itirazım yok.
Bayanların ücretsiz girmesi uygulaması da kabul edilebilir güzel bir adım.
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili Abdullah Kermes. Bir emekten gasp var ise, bir çirkinlik ortada var ise bunun küçüğüne ses çıkarmamak ne derece doğru davranış olur? Çirkinliğin büyüğü de birdir, küçüğü de. Bakınız bugün taraftar çıkıp bu takımın sahibi olduğunu söylemektedir. Öyledir de... Ancak bizler üstümüze düşeni tam olarak yapmadan hesap sorma hakkına sahip olabilir miyiz sizce?

Koca koca adamlar bir maçı bedava izlemek için olmadık çirkinlikler yaparken, gelir durumu elverip de kombine almaya yanaşılmazken, eleştirmek ne derece hakkımızdır? Demirsporluluk benim tekelimde değildir. Sorgulama hakkına sahip değilim. Ne zaman bu hakka sahibim, size söyleyeyim:

Ben kombinemi almışım. Tribünde gırtlağımı yaşıma aldırmadan yırtmışım. Fikren her türlü katkıyı sunmaya gayret göstermişim. Kombinemi alacak durumum yoksa biletimi almışım.

Ben hayatımın bir noktasına Demirsporu koymuşum. Bir kaç insancık çıkmış, her türlü imkan elinde olmasına rağmen çirkinliği seçmiş. Benim yönetimimin boynunu bükmüş, umudunu kırmış, çalmış yahu çalmış. Eğer böyle bir Demirsporluyu yargılamak, benim ve benim gibilerin dahi tekelinde değilse vah Demirsporumun haline, vah Demirsporlunun haline.

Yapmış olduğunuz bu savunu şununla eşdeğer benim açımdan: Adam sahaya bıcak atacak, koltuk atacak, takıma sürekli zarar verecek, adını kirletecek ve onun Demirsporluluğuna kimse söz söyleyemeyecek. Bu yaklaşım bence makul değil.

Taraftar içinde otokontrol olmalıdır, bu şarttır ki keskinlikler törpülensin.

Ben kendimi Demirsporun değerlerini yok etme pahasına çalan adamlarla aynı kefeye koydurtmam, koyduracak olan kendi mizacıdır, ona karışamam, ama benim mizacıma dil uzatanla da sabaha kadar tartışırım.

Varsa bu hırsızlığı savunabilecek blogun kapıları, isim belirtmek sureti ile açıktır, hodri meydan, tartışalım.

Bir diğer husus, ele güne muhtaç olma hususu. Her birey üzerine düşeni tam olarak yapsa idi bu muhtaciyet çok daha az olurdu. Geçen sezonun kombine gelirleri 700.000 TL idi. Bu sene bunu 1 milyon TL yapmak taraftarın elinde değil miydi? Yapılsa idi yönetimin gelir durumu daha iyi olmayacak mıydı? Taraftar masum mu yani?

4.900 TL'lik masrafın elektrik giderleri ile bağlantısını kurmuşsunuz. Peki ne de olsa beleşi var, diye kombine almaya yanaşmayan taraftarın maliyetini, ne de olsa beleşi var, yapılan yapanın yanına kar kalıyor, diye alınmayacak biletlerin maliyetini, tribünden soğuyan hassas taraftarın maliyetini, bire ikiler nedeniyle uzayan kuyrukların, çıkan kavgaların yarattığı huzursuzluğun bedelini, sıkıntısını ölçecek bir değer var mı elinizde.

Sui misal emsal değildir, Abdullah Bey. İyi şeyleri savunmalı, yanlışa yeri geldiği zaman sert tepkiler koyabilmeliyiz.
Adsız dedi ki…
Burdan Bekir başkanıma sesleniyorum bayanlara ücretsiz deniyor maç satı kız arkadaşımızla gıdıyoruz sıraya gırıyoruz ve bayanlar giremıyor ya boyle bir açıklama yapomayın bılet alalım yada buna bir çare bulalım maratondan izledim maçı turnıkelerde ilk kez maça gelen bir abla ve 2 çocugu maça almadılar bu neya okadar sırada bekledım almıyor lar dedi çocugun birini ben digerını arkadaşım onunde geçirdi ablada bılet aldı...
Filelerin tekrar beyaz olması benı çok sevındırdı..
Birde kombınelerı alan iş adamları gelmıyorlarsa bıle yakınlarına maça gelecek insanlara verseler çok iyi olur bunada bir onlem alınmalı...
Semt Aşığı dedi ki…
Adana Demirspor 'un bir kuruşuna sahip çıkan adamlar var ne mutlu bize diyeceğinize adamlara sarmaya başladınız.Bana acayip geldi dışardan bir görüş olarak.Bide ben beleşçileri destekleyen biriyim üstelik.5bin tl ile elektrik faturası ödemezsinde gidersin alt yapıya top,eşortman alırsın.Kusura bakmayın çok saçma geldi bu yorum.Bi işe yaramıo die 5binden vaz geçelim :)

@Onur
Şimdi Taksimde ,Kızılayda bir bar var.Her hafta takıldığın bi mekan 10 senedirde oraya gidiosun Mekan sahibi kankan olmuş,kapıdaki görevliler de patronun arkadaşı diye hürmet ediyor.Sana girişde para soran mı olur? Ben bu işe böyle bakıyorum tribün emekçilerine bizzat başkanın böyle bir jest yapması çok normal.Hatta çok hoş.
Sizin yapıyı bilmiyorum ama bizde gişede kaç koçan var,gişede kaç bilet satılıyor,bu hasılat klübe nasıl gidiyor,kasaya giriyor mu, nereye kullanılıyor gibi belirsizlikler kontrolsüzlükler varken ben bilet almayı takıma katkı sağlamak saymıyorum.
Ben bilet alıp girenlerdenim ama almadan girenlerede hiç kızmıyorum.(Ben az önce saydığım 10 senedir tribünü 7/24 kovalayan,senede 20 bin km yol yapan sınıfa girmediğimden bilet beklemiyorum kimseden.Allah'a şükür ihtiyacım yok.Böyle olduğu sürecede verilenide almıyorum.)
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili Semt Aşığı. Bizim takımda asıl itici güç ve tribün emekçileri olarak nitelendirebileceğimiz grubumuz Şimşekler Grubu. Ellerinde önemli bir güç var. İsteseler, tüm maçlara belki ücretsiz girerlerdi. Hatta belki buna hakları olduğu bile tartışılabilirdi. Diğer yandan Şimşekler Grubu da diğer tribün grupları gibi ağırlığını genç kardeşlerimizin oluşturduğu ve abi ve arkadaşlarımızın önderliğinde kurulan ve işleyen bir grup. Yani gelir elde etme ve yaratma kapasiteleri görece düşük. Üretimleri ise hepimizin malumu olduğu üzere son derece yüksek. Şimdi bu adamlar ücretsiz bilet talep edeceğine, hayır diyor, bizim tribüne de kombine bilet bastırın, kulübümüze katkısı olsun. Yanlış bilmiyorsam 600 adet kombine bastırılıyor ve bir çırpıda bitiyor. Bu para ertesi gün yönetime nakden teslim ediliyor. Şimdi tribünün gerçek emekçileri bu inisiyatifi almışken, Adana Demirspor yapısı özelinde tribünün diğer kesimlerinde yaşanan bu çirkinlik hoş görülecek bir durum olmaktan çıkıyor.

Sevgiler.
Semt Aşığı dedi ki…
Şimdi konunun yönü değişti benim açımdan.Ben sanki Şimşekler Grubundan bir grup bedava girdi diye böyle yazdım.(Madem başkalarını kast ediyorsunuz gerçekden bu adsız yorumlar size niye saldırıyor anlamadım :))
Ben senin bahsettiğin tipleri tanıyorum.Bedava bilet alırsın,bari takımını destekle bire gafil yok yine oturur köşede hakem hatalı kararda küfür eder.Kendi teknik direktörüne şunu bunu neden sokmadın diye küfür eder.1 Antreman 1 deplasman maçı izlememiştir bu arkadaş.
Bu adamlar kapıdanda girmez çoğunlukla stadın arka kapılarını zorlarlar.Ambulansın içinde 40 kişi girerler vs...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.