Ana içeriğe atla

Açılıştan Notlar-1

-Yıllar sonra sezon açılışı yaptık. Eski bir geleneğin canlaması için güzel bir adım... Simge isimlerin yavaş yavaş kaybolmasıyla jübile maçlarının yapılamaması ve TSYD Kupası'nın da son bulması ile sezon başları hareketsiz oluyordu. Zaten geçtiğimiz yıl takım bile zor kurulmuştu. Sezon açılışı fikri, üzerimizdeki ölü toprağını atıp havaya girmek için iyi oldu. Stad etrafındaki mavilacivert denizi özlemişiz gerçekten...

-Organizasyonun, profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığı belliydi. Işık ve ses düzeni gayet iyiydi. Kale arkasının sağ köşesinden, porotokole bakacak şekilde yerleştirilmiş ama maratondan da görülen bir ekran vardı, farklı açılardan görüntüler oraya yansıtıldı. Ekranın altında, yeni pankart, "Haykır Acını, Dön Mazine" asılıydı.



-Programın sunuculuğunu, tribünden tanıdığımız İbrahim "secher" Kandemir yaptı. Secher, "dinamik" sunuşuyla, geceye renk kattı! Sanırım organizasyonun diğer aşamalarında da görev aldığı için, gidişata hakimdi...

-Şimşekler Grubu, Kapalı B Üst'teydi; o kısım herzamanki gibi hıncahınç doluydu; maraton'un yarısından fazlası doluydu, kale arkasına seyirci alınmadı. Yaklaşık 7-8 bin kişi vardı. Daha etkinlik başlamadan, tribünler coşkusunu sahaya yansıttı. Bu arada yeni bir beste yapılmış; Grup bir kere söyledi ama sözlerini yakalayamadım. Belki bilen arkadaşlar yorumlara eklerler.

-Demirspor'a emek verenler için saygı duruşunun ardından, yaşayan efsaneler ile yönetim kurulu üyeleri kısa bir maç yaptı. Kartal Yaşar, Tombik Ahmet, Rasin Gürcan gibi isimlerin yer alırken maçta, gecenin solisti Alişan da forma giydi.




-Ardından oyuncular, teknik ekip ve yönetim kurulu tanıtıldı ve Başkan Bekir Çınar kısa bir konuşma yaptı. Başkan, yönetimlerinde gerçekleştirilen ilkelere değindi, ardından bu yıl statta küfür olmaması için taraftarlardan söz istedi. Livorno maçının 4 Eylül'de oynanacağı müjdesini veren Çınar, "Adana'ya 30 yıl sonra bir Avrupa takımını getirmiş olacağız" dedi. Sözlerine, Yenilmez Armada'nın Galatarasay'ı yendiği bir maçtan sonra G.Saraylı oyuncuların "cırlazmasının" ardından Gülergin'in topu havuza atıp, "geliyoruz! yeniden oynayacağız" anısını anlatarak son veren, Başkan Çınar, tribünleri bir kere daha ayağa kaldırdı. Aynı söz, pankart olarak sahnenin önünde de asılıydı. Havai fişek gösterisine taraftarın meşale şovu da eklendi.

-Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Vali İlhan Atış, açılışta yer almadı.



-Alişan konserinin ardından maça geçildi. Maçın benim için en büyük güzelliği, takımın sahaya, Ankara Tayfası'nın öncülük ettiği ve İtalya'da Mondiali Antirazzisti'de giydiği, Muharrem Gülergin dönemi formayla çıkmasıydı. Takım sahaya çıkarken tüylerim diken diken oldu. Zaten benle Mustava'nın üstünde bu formaların Locomotive Anatolia versiyonundan vardı ve maç öncesi konunun çokça bahsi geçti. "Adana Demirspor Ürün Evi"nde de (yine yerinde ve bizim için çok manidar bir değişiklik) bu tasarım satışa çıkmış durumda.

-Maçın çok sert geçtiğini ve daha başında, Abdulkerim Durmaz'ın merkezinde yer aldığı bir olayla uzunsüre durduğunu not düşmekle yetineyim. Geri kalan kısmına Mustava da değinecektir. Tribünler bu olaylara tepki vermedi. Sanırım kimse neden çıktığını anlamadı. Olay yatıştıktan sonra grup, Durmaz'a destek verdi. Ancak, Adana Demirspor teknik direktörüne böyle fevri davranışların yakışmadığının altını bir kere daha çizelim.



-Güzel başlayan gece, sıkıcı bir maç, gereksiz gerginlikler ve kötü bir skorla keyifsiz bitti. Motivasyon eksikliği olduğu bir gerçek ama, grubumuzdaki bir takımın da sezona ne kadar istekli ve hazır başladığını da görmüş olduk.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
BU KADAR ŞAKŞAKLI AÇILIŞA NE GEREK VARDI

1-MALİYETİ NE KADAR?
2-ALİŞANI İBRAHİM TATLISESİN ŞARKILARINI SÖYLESİN DİYEMİ GETİRDİNİZ?
3-BU KADAR BORÇ VARKEN NEDEN BOŞA MASRAF EDİYORSUNUZ?
4-DEMİRSPOR LİGE KATILAMAZSA LAZERLE Mİ GİRECEK LİGE?
5-TRANSFERLERİ MARADONA GİBİ ANLATTINIZ ORTADA MARADONA
YOK?
6-SAĞBEK İ CEZA EVİNDEN Mİ ALDINIZ CEZA SAHASINDAN AYRILMADI?
7-ABDULKERİM HOCA NE ZAMAN SHOW DAN VAZ GEÇİP NORMAL HOCA GİBİ DAVRANACAK?
8-BAŞKAN KÜFÜR YOK DİYOR TÜRİBÜNDE AMA HOCA RAKİP FUTBOLCUYA EDEBİLİYOR?
9-BASIN NE ZAMAN GERÇEKLERİ YAZACAK ?
Adsız dedi ki…
Umraım bu mesjı yayınlarsınız sizde çok fazla seçici oldunuz Bekir Başkan olumlu yada olumsuz yorumları okumak zorunda burda sadece olumlu yorumları yayımlamayın eleştırıyede açık olun
Adsız dedi ki…
Maçta beste son dakikalara geldiği için okunamadı aslında çok güzel bir beste bu besteninde yerini bulacağına inanıyorum...!

"Umutlar yeşerdi İnandık biz bu sene
Gelecek aydınlık koşuyoruz zafere
Yenilmez Arma'da Gülergin'li maziye
Yeniden dönecek ŞİMŞEK'm ogünlere..."
Ozan dedi ki…
güzel bir gece olmuş, başarılar kardeşler
www.goztepemiz.net
BEKİR ÇINAR dedi ki…
İsmini yazmayan değerli demirsporlu kardeşim sorularınıza bende maddelerle cevap vermek istiyorum;

1)Açılışın maliyeti Alişan dahil 55.000 TL bu para tamamen yönetim kurulu üyelerimin cebinden çıkmıştır.
2)Sanatçının seçtği şarkılar tamamen kendi seçimidir ve bizi bağlamaz.Bizi bağlayan kısmı popüler bir sanatçının sadece masraflarını alıp(Otel,uçak)bizdenpara talep etmeden açılışımıza katılmasıdır.
3)Biz borçlarımızıda ödüyoruz merak etmeyin bu yıl üzerimizdeki ölü toprağını atmak için böyle bir başalngıcın iyi olacağını düşündük ve yine yüzde 90 taraftarın fikrine katılarak bunu yaptık.Sizin görüşünüzede saygı duyuyorum.
4)Demirspor ligede katılacak lazer şovda yapacak
5)Transferlerin herbiri bize göre maradona kadar olmasada bu gurupta son 3 sezonda şampiyonluk ve playoff yaşamış isimler ligde bize teşekkür edeceksizin
6)Sağbekimiz Barış giresunspordan geldi Tff internet sitesinden bakarsanız kariyerini görürsünüz Gaziantepsporda süper lig oynayıp Anelkayı sahadan silen adam olarak ulusal basında gündem olmuştur.
7)Hocamız gerekli ciddi uyarıyı dün yaptım.Oda bana busezon tek bir ceza yemeyeceğini yerse 1 senelik transfer ücretini almayacağını(Ki aylık maaş olarak almaktadır)belirtti.Sahadaki olay hocamız hakemle maçın çok sert olduğunu lütfen zamanında düdük çalın oyuncular sakatlanacak demesinden sonra rakip oyuncu Murat Bölükbaşının hocamıza otur yerine lan yavş..kk şeklinde küfüründen sonra çıktığını.Hocamızın teknik direktörlük hayatında ilk defa kendsine bir futbolcunun küfür etdiğini söylediğini bilmenizi isterim.
8)Hocamız küfür etmemiştir.tepki gösterince rakip takımın futbol şube sorumlusu gelip boğazını sıkmış ve olay bu şekilde patlak vermiştir
9)Onu basına sorun

ve son olarak görüşlerinize saygı duyuyorum
Adsız dedi ki…
Kozmopolit yapımızdan kaynaklanan bu görüş ayrılıkları normal aslında.Ama şöyle bir baktığımızda tüm kardeşlerimizle birlikte oradaydık.Güzel bir gece geçirdik.Takımımızla,başkanımızla buluştuk.Uzun zamandır izleyemediğimiz,özlediğimiz takımımızı sahada izledik.Takımımıza bağlılığımızı dışarıya bir kez daha göstermiş olduk.Yapılan her organizasyon bizi takıma daha da çok bağlıyor.Başkanımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum böyle bir gece için.



uniAdS58
yavuzy dedi ki…
Sevgili Adsız,

İnternet ortamında büyük harfle yazmanın, bağırmak anlamına geldiğini biliyorsunuz eminim. Oysa biz burada bağırmadan, sakin sakin konuşup tartışıyoruz. İkincisi, -hakaret içermedikçe- olumsuz eleştirileri yayınladığımızı sen de biliyorsun ki bu eleştirileri rahatça bu site üzerinden yapabiliyorsun. O yüzden gerginlik yerine sakinliği, daha üretici olmak adına, tercih ediniz lütfen. Teşekkürler.
caqLaR dedi ki…
Besteyi ben yazdım siteye "Google Hesabım" yoktu.Diğer ADSIZ'la hiç bir ilişkim yoktur :)
Adsız dedi ki…
Sorular art niyetli ama başkan onada cevap vermiş. Masrafı ne olursa olsun böyle bir gece yapılmalıydı,bu vizyon işi arkadaşım iyiki böyle bir gece yaşattın bize başkanım.Daha güzellerinide ilerde bizlere yaşatman dileğiyle. Takımı bende beğenmedim,futbolcuların yanlış yerde oynatıldığını düşünüyorum hoca nın taktik bilgisine de güvenmiyorum,sadece gaz vermekle bu işler olmaz.Her nekadar hoca %99 her hoca aynıdır %1 fark yaratır oda motive fln tarzı yorumu ztn bakışını açıklıyor. Ama isterse bu senede takım şampiyon olmasın taraftar bu yönetimin arkasındadır.Yıllar sonra böyle bir yönetim bulmuşken sonuna kadar sahip çıkarız. Takımın başarısını etkileyecek kararlar sonrada alınabilir.
Adsız dedi ki…
Teşekkür ederim Başkanım cevaplarınız için...
Ayrı yeten yazmayı unutmuşum güzel bir gece yaşattıgınız için ayrı yeten teşekkür ederim...
Başkanım nacizane bir istegim olacak biz 5ocak satadyumunda neden geçen seneki Beşiktaş-Bursa maçında Beşiktaşın takmış olduğu File ile maç yapıyoruz bu Fileler ugursuz siyah eskisi gibi beyaz olması için bir şey yapabilirmisiniz acaba ?
Hakan HOŞCAN dedi ki…
Yönetimin bu açılış için kendi ceplerinden masraf yapmasa dahi, ben bu tarz açılışların her yıl yapılmasını bekliyorum. Tam isabet olmuş. Alişan ismi belki tartışılır ama popüler birilerini getirmek çok güzel fikir. Bu açılışın ne faydası oldu diyeceksin şimdi, İnsanların gözünde Adana Demirspor ismi futbol başarısızlıklarının ardından unutulmamasını ve maziye itilmemeisin sağlar. Belki ben sen şartlar ne olursa olsun Demirsporu bırakmayız. Ama Adana Demirspor ismi Tüm Türkiye' de ne kadar popüler olursa o kadar unutulmaz ve sempatik gelir. birde mümkünse bu öküz altında buza arama durumlarını bırakalım, yapılan projelerin kötü taraflarını bulmak içni uğraşmayalım, böyle olursa o son maddedeki bahsettiğin medyadan ne farkın kalır?

Birkaç şeyde ben ilave etmek istiyorum, Sayın Çınar' ın sözlerinden sonra;


2-ALİŞANI İBRAHİM TATLISESİN ŞARKILARINI SÖYLESİN DİYEMİ GETİRDİNİZ?

Ne söylemesini bekliyordun? Ceza' dan mı okusun? Mavi Mavi adlı parçayıda emin ol bizi mutlu etmek için okumuştur, ki hayatında ilk defa o şarkıyı bu şekilde okuyodur.
DexteR dedi ki…
6-SAĞBEK İ CEZA EVİNDEN Mİ ALDINIZ CEZA SAHASINDAN AYRILMADI?
ileri çıkmadı daha doğrusu çıkamadı. çünkü önünde oynayan Ceyhun Yelkenci belki de hayatında ilk defa sağ açık oynamak zorunda kaldı. Asıl bunu sorgulamak gerek bence.

Bir de organizasyonu eleştirenler bugünkü Fotomaç gazetesini alıp Cevdet Ünüvar'ın yorumunu okusun bir zahmet. hatta yorulmasın ben aynen aktarıyorum:

-Siz hiç para verip gittiğiniz bir maçı değil de o takımın taraftarını izlediniz mi? Yer 5 Ocak Stadı, tarih 19 Ağustos 2009. Adana Demirspor sezonu açıyor. Ambians, organizasyon, pazarlama mükemmel. Hala şoktayım, hala inanamıyorum. Bu ülkede üç büyüklerin haricinde kürsünün birinci sırasına bir taraftar çıkacaksa o ''Mavi Şimşekler olmalı'' derim.
Takımı sevmiyorlar, derbeder, müptelalar. Sanki şampiyonluğu peşinen kutladılar! on binler hançeresini yırtmış şu sloganı haykırıyordu: Adana, DEMİRSPORLUDUR!! Görmek lazımdı...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.