Ana içeriğe atla

700 Kombine!!! Yazıklar Olsun!!!

Bu noktadan sonra kimse çıkıp Adana Demirspor taraftarı büyüktür, takımının tek sahibidir, takımına sahip çıkar, diye afra tafra yapmasın. Görünen köy kılavuz istemiyor, malzeme ortada. Muharrem Gülergin Tribünü için bastırılan kombineler dışında 4.400 adet kombine bastırılıyor ve sadece 700 adet kombine satılabiliyor.

Kredi kartına taksit yapılıyor. 3.700 kombine boşta.
Forma hediye ediliyor. 3.700 kombine boşta.
Fleksi karta indirim yapılıyor. 3.700 kombine boşta.
İyi golcü alınırsa kombineler biter deniyordu, maalesef boş çıktı.
İstisna 700 kart sahibini düşüyorum.
Demirspor taraftarı fos çıktı.

Kapalı kombine fiyatı 260 TL.
Buna 6 taksit yapılıyordu. Şimdi 8'e çıkmış.
Aylık 32,5 TL.
Fleksi kartı olana kapalı kombinesi 208 TL.,
Aylık 26 TL.

Maraton kombine fiyatı 110 TL.
Aylık 13,75 TL.
Fleksi kartı olana maraton kombinesi 88 TL.
Aylık 11 TL.

İşte biz bu kadarız. Onbinler denilen Adana Demirspor taraftarı bu kadar. Ayda 11 TL, ayda 13,75 TL, ayda 26 TL, ayda 32,5 TL verebilecek 3.700 tane adam çıkaramıyorsan, biz büyüğüz, demesin kimse.
Bir tane taraftar da şu çakıl taşının altına bile elini koymadan kendine taraftar diyorsa, hiç durmasın kendisinden gönül rahatlığı ile utanabilir.

Sonra Demirspor efsane imiş, layık olduğu yer Süper Lig imiş. Şöyleymiş, böylemiş. Bırakın bunları. Layık olduğunuz yerdesiniz. Hepinize müstahak.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Sevgili Onur,

Yazdıklarına aynen katılıyorum.Dün Mustava kardeşimin yazdığı yazıya bıraktığım yorumda da ben aynı konuya değinmiştim. Tüm Demirspor taraftarı elini taşın altına sokmadıktan sonra silkinip şahsiyetli bir kulüp olmamız maalesef hayal.Başka takımların formaları bile yüzbinlerce satılrken bizim için oksijen tüpünden önemli kombinelere sahip çıkılmaması kabul edilemez. Şimşekler Gurubu hariç bizim taraftarın artık şapkayı önlerine koyup düşünmeleri gerekir.Yoksa gidişat çok kötü.

Merih Güvenç
Semt Aşığı dedi ki…
Anadoluda maça para vermek ayıp yıkamadık bu işleri.
serdanka dedi ki…
Büyük Demirspor taraftarı!!! Artık kendine gel!!! Bir grup onurlu insan neler yapıyor!!! O gencecik çocuklar harçlıklarından arttırıp kombine alırken koca koca adamlar -ki bir kısmı çok paralı adamlar- hala maçı bedava şeref tribününde nasıl izlerim diye düşünüyor!!! Yazıklar olsun !!!
ALİ DURAN dedi ki…
Yazıklar olsun demek kolay, fakat madalyonun diğer tarafına da bakmayı denediniz mi?

Siz de takdir edersiniz ki -örnekler makro düzeyde olacak ama- son yirmibeş senede dönüşen ekonomimiz, her şeyin meta haline gelmesi, kamusal alanın tasfiyesi, sosyal hak kayıpları (örnekler uzatılabilir) insanların yaşamındaki gider kalemlerini öylesine arttı ki, 1 Kuruş'un bile hesabını yapar hale geldi toplumumuz. Buna bir de Adana'da her geçen gün katlanan işsizliği ve yoksulluğu da eklerseniz karşınıza işte böyle bir tablo çıkıyor.

Evet onbinlerle ifade edilen bir taraftara sahibiz ama herkesin gelir düzeyi de müsait olmayabilir...

Bu yüzden, "yazıklar olsun" gibi bir cümle sarfetmek ağır bir ifade olmuş...

Sevgiler
ALİ DURAN
Hakan HOŞCAN dedi ki…
Abi biraz ağır olmamış mı? Herkes kombine almak ister ama bi taraftada maddiyat giriyor, kendimden örnek vereyim bende maddi durmumdan dolayı henüz kombine almadım. Bana müstehak olan ne öyle ise? Flexi kart istedik vermediler, kartta alamıyorum verilmiyor, benim suçum ne? Ben neyi hakediyorum ?
vertumnus dedi ki…
Yazının ağır kısımları olduğuna ben de katılıyorum... Taraftarımızın gelir düzeyleri, kazançları farklı farklı...Benim kendi tespitim şudur ki, bu takımı en hasından takip eden, her çilesini çeken, varını yoğunu ortaya koyan, en merkezde yer alan taraftarlarımızın maddi durumları elvermeyebilir...

Ancak sanıyorum Onur'un yazısında kastettiği de bu taraftarlarımız değil diye düşünüyorum...Onur, maddi durumu olup da kombine almayanlara yönelik söyledi diye tahmin ediyorum...
kebabman dedi ki…
Hayal Kirikligi...Insan duygusallasiyor,sinirleniyor vsr.
Ancak alt kademelerin davranislarini yonetenler ve yonlendirenler belirler.Taraftardan hep isteniyor.Verenler karsiliginda FUTBOL bile seyredemiyor,FUTBOL TIYATROSU seyrediyor.90 dakikada 3 pas yapmayan bir topluluk,gol organizasyonlari yapmayan bir topluluk seyrediyor. vsr,vsr...
Yonetenler emrindekilerin uretmesini saglamalidirlar.Uretemezsen satamazsin.Parayi pesin ver sana kaliteli urun sunacagiz soylemi yillarin getirdigi guvensizlik ile alici bulamiyor.
Guvensizligi kimler yaratmistir?
Adana'yi yonetenler ve yonlendirenler neden biraraya gelememektedir? Adana Demirspor'u yonetmis olanlar neden bir araya gelip eteklerindeki taslari dokememektedir? Dokselerde hem kendileri hemde Adana Demirspor rahatlasa...
Kombine icin istenilen cok makul fiyatlardir.Taraftarim,Adana Demirsporluyum diyenler mazaretsiz almalidirlar.Bu konuda hemfikirim.Saglanan bu kadar kolayliktan sonra mazarette yoktur.
Kombinelerini alip kendilerine sunulani begenip begenmediklerini stadta dillendirmelidirler.ANCAK sunulani begenmeyenleri pravakator vsr ile suclamak ,tepkisini dile getirmek isteyenleri susturmaya calismak ACIZLERIN ve SUCLULARIN yontemidir.
vertumnus dedi ki…
Devam edeyim...

Onur'un verdiği tüm o verileri şunlarla beraber ele almalı:

Brüt asgari ücret: 693 TL
Net asgari ücret: 496 TL
4 kişilik aile açlık sınırı: 735 TL (Türk-İş'e göre)
4 kişilik aile yoksulluk sınırı: 2,395 TL (Türk-İş'e göre)
İşsizlik Oranı - Adana/Mersin Bölgesi: %16,2 (Türkiye içinde 1.sırada)

Kapalı kombine 260 TL
Maraton kombine 110 TL

Buna rağmen o satılan 700 bileti tüketenlerin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım...

Bu takıma elinden geldiğince destek çıkanlar gerçekten varını yoğunu ortaya koyuyor.

Kulübümüzün kombineleri, diğer kulüplerle karşılaştırıldığında çok ekonomik evet. Taksit imkanları, indirim imkanları var evet. Ancak yazıdan geçtiği gibi "Adana Demirspor Taraftarı" diyerek genelleme yapmak sert işte...Ayrıca ben ideal olarak, ütopya olarak "Spor, halk içindir" görüşünden hareketle bu ülkedeki tüm spor müsabakalarının ücretsiz olmasını savunuyorum, o apayrı zaten.

Ben belli bir gelir elde ediyorum çok şükür, ailemin yanında yaşıyorum buna da çok şükür. Buna rağmen kapalı kombinesi alamadım, maraton alabildim...
Onur BİÇER dedi ki…
Yazıyı sert yazdım ama her zaman olduğu gibi üzerine alınması gerekenler ortada yokken alınmaması gerekenler meydandalar. Kimse beni, Adana'da 4.400 tane Adana Demirsporlu geçinip de kombine alamayacak taraftarın olmadığı düşüncesine inandıramaz. Gelir durumu olmayan gider haftalık biletini alır seyreder. Ama birileri ekonomik konjonktür 4.400 bilet satılmasına engeldir derse, kusura bakmayın, orada bir durun, realist olun derim. Evine ekmeğini kıt kanaat götüren adamın görevi değildir, kombine almak, alıyorsa özverisidir. Bunu alabilecek durumda olanların rahatlığıdır, utanılacak olan. Mesajın adresi bellidir, bu adreste oturanlara bu mesajın sertliği azdır bile. Diğerlerinin üstüne alınacağı bir durum yoktur.
mustava dedi ki…
sezon açılışımızda biletli seyirci sayısı 3.300'dü. bire iki girmeler sebebiyle kalabalık nereden baksanız 6000-7000 kişiydi. aslında bu da ayrı bir yazı konusu olmaya aday bir durum bence.

işte bu kalabalık demirsporun kemik taraftarıdır. sezon açılışı bile olsa, hafta içi bile olsa formasını giyip stada koşan insanlardır. demirspor kümeye bile düşse, her maçına işte bu 7000 kişi gelecek demektir.

satılan kombine sayısı ise 700 adet. bu çok ama çok komik bir sayı. buna kimse itiraz edemez sanırım. 7000 kişi nerede, 700 kişi nerede? bari en azından yarısı satılsaydı, kendimce teselli bulurdum.

bugün cebinde kredi kartı(kendisinin, babasının-annesinin ek kartı) olmayan kaç kişi vardır? örneğin tüm kombinelerin maratondan satıldığını düşünsek, maraton tribününde kredi kartı olan sadece 700 kişi midir?

gelir durumu konusunu gündeme getirelim, geliri olmayanlara eyvallah diyelim de en nihayetinde flexi harici kartlara masrafı ayda 13 tl olan bir kombine karttan bahsediyoruz.

şimdi ayın 30undan itibaren lig başlayacak. ayda iki iç saha maçı oynanacak. maraton biletleri 10 tl veya 5 tl olacak. e bu durumda kombine almayanlar zaten ayda minimum 10 lirayı demirspor için harcamayacak mı?

yaz ayıdır dedik, adana boş dedik, ekonomik kriz dedik... sonuçta ne yazık ki kombine olayında adana demirspor tribünü sınıfta kalmıştır bana göre.
DexteR dedi ki…
geçen sene yarım yamalak bir kadroyla yetişebilmiştik lige ama çok daha fazla kombine satılmıştı. bu sene büyük umutlarla ve bu lige bir gömlek fazla kadromuzla 700 kombineyi zor gördük. yönetimin onca çabasının, ürettikleri onca projenin karşılığını gördük böylece!

iş adamları yardım yapmaz, nasıl olsa Aytaç Durak biryerlerden bulur buluşturur federasyona 1 trilyonu öder. taraftar kombine bilet almaz, nasıl olsa canları maça gitmek isterse biryerlerden temin edilir. Stadyum kirasını da ödemeye gerek yok, nasıl olsa GSM orayı havuz yapcak. futbolcu aylıklarını da spor fonundan karşılıyoruz zaten. yetişmezse Bekir bey uğraşsın dursun, ne de olsa başkan o. madem parası yok neden başkan olmuş ki? hem kulübün maşallah düzenli gelir kalemleri de var, ne gerek var canım yardım yapmaya...

Allah Bekir başkana ve yönetime sabır versin. bu Adanadan, bu Adanalıdan bi cacık olmaz!!
Adsız dedi ki…
Eskiden Adana hipodromuna at yarışlarına giderdim.Giriş bileti o kadar ucuzdu ki, diyelim ki şimdinin 1 TL'si gibi,fakat herkes bir bahaneyle kapıdan biletsiz girerdi.Biri saatçiyim derdi,kimi at sahibiyim derdi,kimi bilmem neyin yiğeniyim gibi...O 1 TL'yi bile vermek o kadar zoruma giderdi ki herhangi bir sebeple giremediğim zaman 3,5 metre duvardan telleri de geçerek atlamayı bile göze aldığım çok olmuştur. Çünkü parayla giren SALAK durumuna düşüyordu.
5 OCAK tada durum farklı değil.Kuzey kapalıda, bir kombineyle maça girmeye çalışan, tanesi 90kg ortalamalı, üstlerinden başlarından 10 tl aramayacağa benzeyen 2 hödüğü sıkıştıkları turnikeden itmeye çalışan kapı görevlesi sahnesinin her maç bana denk gelmesi herhalde benim şansımdan değil olayın sıklığındandır.
Şimdi o hödüklerin kombine bileti alacağına kim inanır. Şahsen ben inanmıyorum.
Tabiki buna müsade eden görevliyi(müsade bir yana arkadan iten)barındıran,takip etmeyen yönetimde bu işte sorumluluk sahibidir.
Bakın livorna maçı kombine sahiplerine ücretsizmiş.Ben Kapalı kombinemle saatinde maça gidip yerime oturup maçı seyredemeyeceğime şimdiden yemin ediyorum.Acaba yönetim bana maçtan 15 dakika önce maça gelip yerime oturup maç setrettirebileceğine yemin edebilir mi.
ANIL
Adsız dedi ki…
Ali Duran Kardeşim herkesin gelir durumunun müsait olmadığını söylemiş. Haklıdır da. Ancak bizim burda tartıştığımız 10.000 sıkı taraftardan yarısına kombine satamamamızdır.Hatırlarsanız bundan 7-8 sene evvel kahvehanelerde millet İstanbul takımlarının maçlarını 5-6 Tl. vererek hemde ayakta seyrediyordu.Üstelik Adana'daki kahve ve kafelerin, meyhanelerin neredeyse tamamı da dolu oluyordu. Bence Onur Kardeşimin de değinmek istediği konu, Adanalı olup Demirspor'a hiç bir katkıda bulunmayanlardır. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorumki (Gerektiğinde ispatlarım) İstanbulun 3 büyük kulübünün kombine kartı Adana'da Demirspor kombinesinden fazla satılmıştır. Bazı insanlar, senede belki bir defa İstanbul'da maç seyrederiz diye Kombine alıp Demirspor'a kayıtsız kalıyorsa, orada bir şeyler ters gidyor demektir. Takımımızdan, yönetimden, takımımızın halen dahi belli ilşkelere sahip olamamasından şikayet ediyorsak, taraftar olarak üzerimize düşeni yapıp ilk önce ne pahasına olursa olsun kombineleri bitirmek gerekir. Güzel günler görmek dileğiyle.

Merih Güvenç
Bekir ÇINAR dedi ki…
Saygıdeğer Adanademirsporlular,

Bu konuda bu yıl yönetim olarak çok canımız yandığı için bir noktada katılma gereği dydum.
4400 kombine biletin 700 ü satılıyorsa bunu koca Adananın konjüktrel ekonomik yapısına filan bağlamak bana çok fazla akılcı gelmiyor.Çünkü adanada en az 3000 kombine alabilecek insan olduğunu ben biliyorum hepimiz biliyoruz.Ayrıca bugün fedarasyona olan borcumuzun 1 milyon lirasını belediye kalanını yani 286 bin lirasını yönetim kurulumuz karşılamıştır.Üzülerek söylemeliyimki Aytaç başkandan başka gerçekten desteğimiz yok.Bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim.Çok yakında Demircell projesine başlıyacağız umarım burdada beni hayal kırıklığına uğratmaz ve kulübümüzü ayakları üzerinde tutarsınız.Herşeye rağmen ben şunu haykırarak söylemek istiyorum biz gerçekten büyük bir kulüp ve camiayız.VE YENİ BAŞTAN OYNAYIP BAŞARACAĞIZ.

en derin saygılarımla
Adsız dedi ki…
Onur'a sonuna kadar katılıyorum ve şöyle bir ekleme yapmak istiyorum.Bugün kapıda bire iki yapmak için fıldır fıldır dönenler,ürün evi varken dışarıdan imitasyon atkı forma alanlar vs oldukça hiçbir ilerlemenin reel olacağına inanmıyorum.Çünkü günümüz futbolunda ne kadar büyük taraftar kitlesine sahip olursanız olun ekonomik gücünüz yoksa alt liglere mahkum olursunuz.İşte takımımızın durumuda bu.

Ekonomik durumum yok diyipte günde 1 paket sigara içenler,2 şişe birayı devirenler varsa onların ben demirspor taraftarlıgından süphe ederim.taraftar değil en fazla sempatizan olabilirsiniz.

Takımı ekonomik olarak finanse etmediğiniz sürece isterseniz 50 bin kişi doldurun o stadı isterseniz 1000 desibel ses yapın layık oldugumuz o süper lige ulaşamayız.

Serkan Akkoyun
Ati dedi ki…
saygıdeğer başkanım;

yaptıklarınıza, yapmaya çalıştıklarınıza sonsuz saygı ve teşekkürler. size hitaben kongre öncesine bir yazı girmiştim "acını seçmekte özgürsün" diye. bunca terslikten, arkadan bıçaklanmadan sonra hala bu işe dört elle sarılmanızı sağlayan kişiliğinize sonsuz saygılar, tüm GERÇEK DEMİRSPORLULAR adına teşekkürler. Allah yardımcınız olsun...
Adsız dedi ki…
@Serkan Akkoyun
Müşteridenmi bahsediyorsun taraftardanmı

Yusuf Şahin
DexteR dedi ki…
taraftarlık stad gişelerinde bire iki yaparak içeri bedava girmeye çalışmak değildir. kulübümü takımımı çok seviyorum deyip de sıra bilet almaya, kombine kart almaya geldiğinde sırtını dönmek hiç değildir. önce kendini sorgulamalı insan. ben bu takım için ne yapabilirim demeli. sonra ''sahipsiz Adana'' diye istediğin kadar bağırabilirsin! ben çok bağırıyorum, en büyük taraftar benim demek kadar saçma bir şey olamaz. madem kulubun zor durumda önce müşteri olmasını da bileceksiniz!!! Demirsporuma 5 kuruş katkısı olmayan taraftarı neyleyim??!!!..
kebabman dedi ki…
Guven duyamamak,vurdum duymazlik,kasarlanmis olmak vsr hepsi etken.Yoksa mevcut sunulus imkani ile kombinelerin bitmemesinin baska aciklamasi yok.
Konunun finansal oldugunu dusunmuyorum.Adana'da 250 tl'sini Adana demirspor'a ayirma imkanina sahip stadi dolduracak Demirsporlu vardir.Konu daha cok psikolojik.
Gecmis senelerin yansimasi...Gecmiste Adana kahvehanelerinde ADS icin bavullarla yardim toplandi,dolmusculardan,firincilardan vsr den kesinti yapildi.
Ve seneler hep boyle gecti.Is adamlari artik bana gelmeyin yeter demeye basladi.Cunku her gelen yonetim ayni kisilerin ziyaretine gidiyordu.Cunku onlar hastalik derecesinde Demirsporluydu.Boylece her kesimde krediler tuketildi.Is adami,esnafi,calisani hepsi yeter artik her sene ayni hikaye demeye basladilar.


5 sene oncesi 1 Tl'ye ADS esya Piyangosu satmaya calisiyorduk.
Dikkat ederseniz 200 tl den 100 tl den bahsetmiyorum.1 tl'den bahsediyorum.Bir TL..En buyuk ikramiye Fiat BRAVA'ydi.Eski kulup binasinin onunde kurdelenmis sekilde sergileniyordu.
Biletleri satamiyorduk,ese dosta zoraki veriyorduk.
Satis icin biraktigimiz yerlerden satislari toplamak icin Hulusi ve Alpaslan arkadasimin harcadigi zaman,telefon ve petrol parasi toplanan miktardan daha fazlaydi.
Yine zorla da olsa hatiri sayilir bir miktar bir araya getirmistik..Aytac Durak'in futbolcularla bayramlasmasinda,elini opturdukten sonra paylasmalari icin futbolculara verdiginin 8 kati daha fazlasiydi.

Esya piyangosu cekilisi yapildi.Fiat BRAVA'nin kime ciktigi asla bilinemedi.Boyle olunca bir daha alirmisiniz,bir daha satarmisiniz?

O nedenle kaybolan guveni yeniden saglamasi gereken Adana'yi seneleridir yonetendir,senelerdir Adana Demirspor'u belediyenin fason bir sirketi gibi kullanandir...Mevcut kosullarda goreve gelen yoneticiler agizlariyla kus tutsalar bu guvensizlik ortamini yok edemezler.Sozler vermek yeterli olmuyor.Yeminler etmek inandirici olmuyor.
Futbolcular bu takimi sampiyon yapacagiz dediklerinde kac Demirsporlu inanir? Lan gecen senekilerde ayni seyi soyluyordu der. Yonetici bu takim sampiyon olacak dese kac kisi inandirici bulur?Lan her gelen ayni seyi soyledi der.Aytac Durak bu sene bu takim sampiyon olacak dese kac kisi inanir? Lan daha 2 sene once 3 te 3 yapacagiz,super lige cikacagiz diyordun derler.
VSR VSR VSR
Kredi bitmistir.Eksilerde gezmektedir.Kredi seviyesini yukseltmesi gereken son kesim taraftarlardir..Mevcut futbolcular kendi meslekteslarinin kurbanidir.Ayni yeni gelen yonetimlerin eski yoneticilerin kurbani oldugu gibi.

Futbolcularin futbola saygili performansi yonetenlerin kredilerini yukseltebilmesinin en kisa yoludur.

Iyi futbol taraftara herseyi unutturur..Kotu futbol sadece gecmisin kotu anilari hatirlatir.
Adsız dedi ki…
@ Yusuf Şahin
vermek için hazırlandığım cevabı zaten Dexter vermiş.

Olaya endüstriyel açıdan bakmamak lazım evet ama hayat gerçeklerden oluşuyor o zaman herkes stada bedava girmeye çalışsın,çakma forma atkı alsın,kombine almasın e bu takım nası ekonomik kalkınma sağlayacak ekonomik kalkınma olmassa nasıl büyük transferler yapılıp büyük başarılar olacak?

Görüşümü ardına kadar savunuyorum ekonomik olarak klubu desteklemediğimiz sürece istersek 1000 desibel bağıralım ilerleme olmayacaktır.

Serkan Akkoyun
Adsız dedi ki…
@Serkan Akkoyun
Her sene 25-30 futbolcu transfer eden bir kulubü taraftar kalkındıramaz.Ben taraftar bedava girsin,kombine almasın, ürünevi yerine işportacıdan forma alsın demedim.Herşey taraftardan beklenmesin.
Yönetimlerde artık gelir gideri dengelesin.

Yusuf Şahin
Onur BİÇER dedi ki…
Sevgili Yusuf Şahin, dediklerinizde haklısınız. Yalnız yanlış bilmiyorsam bu sene 13 transfer ile yetinildi ve hedef olarak belirtilen 10 rakamı %30 oranında saptı. Yönetime bu konudaki sitemlerimizi de belirttik. Dileğimiz kadromuzun artık oturması ve her yıl 5 ila 6 oyuncu değişikliği yapılarak yola devam edilmesi. Geçtiğimiz yönetim dönemlerinde bu sapma %200, %300ler ile gösteriliyordu. Zaten borcun katlanmasının temel sebeplerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Yönetim bir anda her şeyi yapamaz. Uzun dönemler sonrasında ilk kez en azından niyeti iyi bir yönetim görüyoruz. Bu taraftar beş para etmez kimlere sahip çıkmadı, görev olarak belirttiğimiz şeyleri hangi yönetimlere yapmadı ki bu yönetime yapmasını beklememeliyiz? Bakınız yönetim halısahadaki suistimalin bile üzerine düşüyor. İzlemek lazım. Gelir gider dengesinin birden tutturulmasının imkanı yok. Gelirlerin düzensiz olmasından kaynaklanıyor. Ancak şu da var ki, gelir gider dengesinin tutması için de taraftardan gelecek gelire ihtiyaç var.

Fleksi kart bir gelir kaynağı. Taraftar fleksi kart almaz ise bu hedefe nasıl ulaşılacak? Kombineler kez öyle. Yarın adamlar çıkacak belki ADS Su projesini hayata sokacaklar. Adanalı bu suyu içmezse hedef nasıl tutturulacak? Demircell'den bahsediliyor. Abone olunmaz ise nasıl gelir artırılacak? Bunun için taraftarın hala işin içinde olması gerekiyor.

Benim ilk beklentim gelirlerin artış hızı giderlerin artış hızından fazla olsun yeter.

Saygılarımla.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.