Ana içeriğe atla

Perşembe Konukları #15 : Ömer Durmuş "Yalvarmayacak, Yalvartmayacak..Şehrin Asi Çocuklarına Sahip Aratmayacak"

-------------------------------------------------------------------------------
Her hafta Perşembe günleri,"Perşembe Konukları" köşemizde demirgibiyiz@gmail.com adresimize o hafta gelenler içerisinden bir yazıyı, "konuk yazarımız"ın yazısı olarak blogumuza taşıyoruz. Tüm okurlarımız yazılarını demirgibiyiz@gmail.com 'a gönderebilirler.

Ömer Durmuş, bu haftaki Perşembe konuğumuz. Kendisi bize attığı mailinde, yönetsel bazda kimi konulara değinerek "Nasıl bir Adana Demirspor yönetimi?" sorusunun cevabını arıyor. Değindiği önemli kalemler, kendi aramızda fikir birliğinde olduğumuz/olmadığımız hususlar ve Demirspor'un geleceğinin nasıl daha iyi olabileceğine ilişkin önemli görüşler var yazının içerisinde. Yorumlar bölümü üzerinden hep beraber ilerletebileceğimiz bir gündem...

Ömer Bey'e teşekkürlerimizle yazısını yayınlıyoruz...

-------------------------------------------------------------------------------
Yalvarmayacak, Yalvartmayacak..Şehrin Asi Çocuklarına Sahip Aratmayacak
Ömer Durmuş


Sizleri yaklaşık bir sene önce keşfettim ve o günden bu yana ilgiyle ve büyük beğeniyle takip ediyorum.Yaşım 40, yaklaşık 35 yıllık Demirsporluyum.Önce Maraton Tribünü'nde başlayan sevdam yaklaşık 15 yıldır da Kuzey Kapalı Tribün'de devam ediyor.Paylaştığınız fikirlerin büyük bir çoğunluğunu imzamı atacak kadar benimsiyorum. Fakat son günlerin popüler konusu Bekir Çınar başkanlığındaki yönetimin kalıcı gelir sağlamak adına yaptığı çalışmaların Blog'un genelinde kabul görmesi ve takdir edilmesi konusunda sert itirazlarım var.

Takdir edersiniz ki futbol kulüplerinden kalıcı gelir bekleniyorsa onları bir ürün gibi düşünmekten başka çaremiz kalmıyor.Eğer bir ürün pazarlanacaksa çok basit bir pazarlama kuralını ihmal edemeyiz.Yani ya müşterisi olan ürün üreteceksiniz yada var olan müşteriye ürettiğiniz ürünün ihtiyaç olduğunu kabul ettireceksiniz.

Örmeğin Adana'nın Dağlılıoğlu mahallesine özel İsviçre çikolataları satan mağaza açtığınızda neden satılmıyor diye ağlamayacaksınız.Ya satmayacaksınız yada o mahalledeki insanların gelir seviyesini İsviçre çikolatasına da pay ayırabilecek seviyeye çıkaracaksınız.İkinci seçeneğin ne kadar zor olduğu aşikardır.

Anlatmak istediğim, yıllarca cebinde parası olan ,çoluk çocuğuyla maçlara gelip yiyip içip eğlenip güzel bir hafta sonu geçirip evine gidecek, belli kültür seviyesindeki taraftarınızı göz göre göre kaçıracaksız sonra biz kredi kartı çıkardık satışlar düşük veya satın alanlar çok az harcıyor diye ağlayacaksınız.

Kombine bilet satacaksınız, ama kombine biletinizi aldıktan sonra hiçbir hakkınız korunmayacak,çocuğunuzu getirdiğiniz maçta çocuğunuz yanınızdaki kişinin ağzından salyalar gelerek ana avrat küfretmesini duymaması için dua edeceksiniz,leş gibi kırık koltuklara oturacaksınız,arkanızdaki adam ayağını nerdeyse ağzınıza sokacak ve siz maça gelecek, kredi kartı alacak,forma alacak vs.Hiç olacak şey mi?

10 mayıs anneler günü olması sebebiyle bayanlara maç ücretsizdi ve bayan seyirci sayısı oldukça fazlaydı.Takımımız gol yedikten sonra o kadar çok küfür edildi ki bir tek bayan kalmadı.Kalan anneler ise küfürlerde annnelerin önemini bir kez daha anladılar!

Şunu kesinlikle söylemiyorum.İnsanlar klasik müzik konserine gelir gibi gelsinler, put gibi otursular alkışlasınlar ve gitsinler.
Benim istediğim , insanların aileleriyle gelip insan gibi maç seyredip,bağırıp çağırıp marşlar söylerek rahatlayıp mutlu bir şekilde evlerine gidebilmeleri.En azından kapalı tribünde bu şekilde olmalı.Şunu da eklemem lazım ki Şimşekler grubunun bulunduğu tribünden kesinlikle küfür edilmiyor.Sizce çok ilginç değil mi?

Ayrıca, bir başkan, ne değişti ki - zira yönetimin içinden geliyor- 4 ay içerisinde ben başkanlığı bırakıyorum diyebiliyor.Bekir Çınar ve ekibi sizce tüm yönetim dönemlerinde yönetim olarak yedikleri cezaları karşılayabilecek kadar artı değer yarata bildiler mi kulübe?Üç kuruş için Aytaç Durak'ın ağzına bakacağım diye yediği 30.000 tl cezayı en azından cebinden karşıladı mı?

Türbünlerde ağzına gelen küfürleri edererek çoluk çocuğu yani Demirspor'umuzun geleceğini stadlardan kaçıranlar Turgutlu maçında, ben saydım 19 kişiler de, kaçanlar ise 100 lerce.Bunu yönetim görmüyor mu sizce.Görüyorda konuşmaktan şahsi şovlarını yapmaktan başka şey düşünmediklerinden, 20 kişiyi kulaklarından tutup atmak, yüzlerce kişiyi stadda tutmaktan zor geliyor.

Koskoca Vali küfür olmazsa maçlara gelirim diyor emrindeki polisi maç boyunca küfür eden bir kişiye bile sadece sus bile demiyor.

Özetle, bir gün adam gibi bir yönetim gelecek, önce marka değerimizi yükseltecek sonra bu markaya uygun ürünler bulup, pazarlayacak ve kimseye ağlamayacak ,yalvarmayacak,yalvartmayacak, ŞEHRİN ASİ ÇOCUKLARINA SAHİP ARATMAYACAK.

Saygılarımla
Ömer Durmuş

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Sayın Ömer Durmuş. Adana Demirspor'un kredi kartı kampanyasına ilişkin itirazlarınıza itirazım var. Ama öncelikle bize zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Adana Demirspor taraftar varlığı ve potansiyeli açısından ortaya çıkan zararlara rağmen Türkiye'de önde gelen camialardandır. Üstüne üstlük siz de kabul ediyorsunuz ki kötü uygulamalar takımın itici gücü olan taraftar grubunda gelmiyor. Yani taraftarın organize bölümünden bu küfürler gelmiyor, organizeküfür kavramı hayatımızdan neredeyse çıktı. Şahsi küfür ise bilinçli taraftarın otokontrolü ile gerçekleşecek bir nokta. Demem o ki, her şey güzel olmasa da siz de çok iyi biliyorsunuz ki taraftarın geçirdiği değişim taraftaar sayısının azalmasına değil artmasına sebep oluyor. Umarız çok çok daha da iyi olur. Bu nedenle kredi kartını satacak bir pazarımız var.

En azından insan potansiyeli var. Peki bunların gelir durumu nasıl diye soracak olursanız, haklısınız, Adana gelirin adaletsiz, yoksulluğun tabana yaygın bir şehir ve bu yönde ilerliyor. Ancak kredi kartı kullanımı da artık lüks kullanım kategorisinden çıktı. Aileler bütçe planlamalarını (yapıyorlarsa eğer) kredi kartlarını da dikkate alarak yapıyorlar. Demirspor kredi kartının çok fazla satılmasına ilişkin bir beklenti ve desteğim var ve bunu sayısal bir veriye dayandırarak sözlerimi tamamlamak istiyorum.

26.01.2009 tarihinde yayınlanan ve 2008 yılı verilerine göre Adana'nın nüfusu 2.026.319 kişi. Bunun potansiyel alıcı gözüyle bakabileceğimiz il ve ilçe merkezlerinde oturan kesimi ise 1.763.351 kişi. Adana'daki bireysel kredi kartı sayısı ise 2008 yılı sonu itibarıyla 948.422 adet. Neredeyse ortalama iki kişiye bir kredi kartı düşüyor. Bu durumda çok mu kulübümüzün bu sayıya örneğin 20.000 kişi eklemeyi istemesi?

Saygılar.
Onur BİÇER dedi ki…
Bu arada yazımı okurken yaptığım yazım yanlışlarının çokluğunu fark etmem beni rahatsız etti. Özensizliğim için özür dilerim.
Adsız dedi ki…
Yazıda sorunlar güzel bir şekilde ortaya konmuş. Peki bir çözüm önerisi var mı ? Adam gibi bir yönetim gelecek , kimseye yalvartmayacak. Bu nasıl olacak peki. Nasıl gelecek o yönetim başa. Niye bugüne kadar gelmemiş veya gelmek için neyi bekliyor. Adam gibi bir yönetim gelsin , sonra hepimiz mutlu mesut yaşayalım… Kendimizi taca çıkararak birilerinin gelip Adana Demirspora sahip çıkmasını bekleyemeyiz.Yeni yönetimin kalıcı gelir kaynak arayışlarına sert itirazım var sözüne benimde itirazım var.Yönetimi beğenirsiniz/beğenmezsiniz ayrı bir konu ama kredi kartı çalışması önemli bir adımdır.Katkı sağlayabilecek herkes katkısını ortaya koymalıdır. Stad konusuna gelince , bu salt Adana Demirsporun problemi değildir. Dünya’nın her yerinde kötü seyirci iyi seyirciyi kovar.Stadda edilen küfürden dolayı yönetimi suçlamanında haksızlık olduğunu düşünüyorum.Küfür problemi seyircinin otokontrolüyle azaltılabilecek bir problemdir.Buradan yönetimin avukatlığına soyunduğum düşüncesi akla gelmesin. Yönetim konusundaki düşüncelerim , Behzat Hoca’yı göndererek yapılabilecek en büyük yanlışı yaptılar. Yeni bir yönetim olarak istedikleri hocayla çalışmak istemelerine saygı duymakla beraber tercihlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sportif olarak elde edilen sonucuda normal karşılıyorum. İki yıl üst üste yaşanan travmadan sonra böyle sönük bir sezon gayet normal . Play station oynarken bile iki turnuvayı üst üste finalde kaybetsek konsolu kapatıp yatarız heralde .Üçüncüsüne yüreğimiz elvermez. Onun için bu sezonu bir nadas dönemi olarak düşünelim , mevcut yönetime ve projelerine destek olalım.Gelecek yıl güçlü bir şekilde dönelim. Hayal değil bu , iki sezon önceki takımımızı hatırlayın. Türkiye Kupasında , süper lig takımlarını nasıl yendiğimizi , yarı finalin kapısından nasıl döndüğümüzü hatırlayın.O takım ,geçen yıl bu zamanlar yerel yöneticilerin iki Adana takımını birden şampiyon yapma ihtiraslarına yenik düşmeseydi bugün süper ligde olacaktı.Sevgiler/Selamlar…
T.Egemen
BEKİR ÇINAR dedi ki…
Ömer Bey ben kulüp başkanı Bekir Çınar eleştirilerinize birkaç yanıt vermek istiyorum izninizle;
1)Ben Aytaç Beyin ağzına bakmak için 30.000Tl ceza yemedim saygımdan kulübümü orada temsil etme gereğimden yedim.Hem bu cezayı hem hocamızın yediği cezayı bağış olarak kulübüme teslim etdim.Makbuzlarını dilediğiniz an dilediğiniz mail adresine gönderebilirim.Kaldıki bugüne kadar yediği cezayı kulübümüze ödetmeyen tek başkanım.2)Adam gibi yönetmekten ve ağlamamaktan bahsediyorsunuz .Ben demirspor tarihinde ilk defa kendi ayakları üzerinde duracak proje üreten ilk başkanım bilmem bunun fakındamısınız.Sahi bugüne kadar siz neredeydiniz neden bu eleştirileri önceki yıllarda yönetimlere iletmediniz.Hatırlarmısınız tesisilerde sarhoş yapılan kadroları hatırlarmısınız elele şehidaşımızla çıkacağımız ligleri bunlar oluken ben okuyamadım eleştirilerinizi. Ben cevap vermek istiyorum ilk defa bu kadar açık demokratik ve kulübü için bu kadar cebinden harcayan bir yönetim varda onun için.3)Ben eleştirilerinizi saygıyla karşılıyorum ve içinden almam gerekenleri alacağım buna emin olabilirsiniz.Stadyumun temizliği ve bakımı beden terbiyesine verdiğimiz kiralarla karşılanıyor sayın valimize müteakip defalar yazılı başvurmamıza rağmen aksaklıklar giderilmiyor.Ayrıca o trübünde küfür eden 20-30 kişi kombineleri eski başkanlar tarafından karşılanan ve her maç yalnızca küfür etmekle görevlendirilmiş insanlar.Emniyetle yapılan her güvenlik toplantısında uyarmamıza ve atılmalarını istememize rağmen bu yerine getirilemiyor.4)Lütfen eleştirirken bilgi sahibi olup eleştirirseniz çok sevinirim.Yaşıt olmamız itibariyle hoşgürünüze sığınarak çözüm ama somut çözüm önerilerini getirirseniz uygulayacağıma söz veriyorum tabi göreve devam edersem. en derin saygılarımla
Adsız dedi ki…
ÖMER DURMUŞ
Başta Bekir bey olmak üzere istemeden incittiğim herkesten özür diliyorum.Aslında mailimi Ankara tayfasına attığım günün akşamı kanal A'da Bekir Çınar'ı dinlediğimde bir miktar haksızlık yaptığımı düşünmüştüm.Lakin yine de stada para verip eşi,sevgilisi,çocuğuyla gelen güle oynaya maç seyretmeye çalışan taraftarın korunması, onlara asgari hizmetin(temiz koltuk,numaraya oturtulması vs) sunulması bana göre yönetimin ilk işi olmalıdır.2)Kredi kartı uygulaması yine söylüyorum bana göre zamansız, onun yerine örneğin tesislere açılacak kaliteli bir restorant,belediyeden alınabilecek bir otopark işletmesi vs şu an için daha gelir getirici.İlla kart olacak ise sokaklarda mavi lacivert formalı gençerin mağaza mağaza gezerek , AVM'lerde ,işlek caddelerde kartı pazarlıyor olmaları gerekiyordu.3)Stada gelen bir çok taraftar Demirspor'umuzun hangi ligde oynadığını önemseyerek değil ambiyansı yaşamak için geliyor yani stad içi ambiyansı arttırdığımız zaman 2. ligde bile 15-20 bin kişiye oynamak mümkün.4)Bekir beye bu demokratik yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum ama istifa edeceğim söylemini 6 aylık sürede ne değişti fikrimden dolayı hala garip buluyorum.5)Blog yönetimini de, bu kadar kısa sürede bu kadar çok kişinin takip ettiği çok güzel tartışmaların yaşandığı bir site oluşturdukları için tebrik ediyorum.
Son olarak hepinizi öpüyorum.
kebabman dedi ki…
Senelerdir oyuncular değiştirildi,hocalar degiştirildi,başkanlar değişti,yönetimler degişti.Futbola ve taraftara saygılı performans sergileyen takım hüviyeti kazanamadık.Her sezon sahada futbol yerine tiyatro oyunu sergilendigi maçlar oldu.Bu sezonda oldu.
Değişmeyen,değiştirilmeyen yada değiştirilemeyen 2 etken kaldı.Birisi Adana Demirspor da senelerdir başarısızlıgı ispatlanmış dış transfer politikası,ikincisi ise Aytaç Durak..Aytaç Durak'ı 4 sene daha değiştirme şansı yok.Keşke her ikisini ayni anda degiştirme imkanı olsaydı..
Dış transfer politikası değiştirilmelidir diye düşünüyorum.Takım içindeki hiyarirşi sağlanmalı,tecrübeli ve genç oyuncu harmanlanması dogru yapılmalıdır.Maaşı ödenemeyecek meblaglara dış transfer yapılmamalıdır.Mevcut koşullarda Adana Demirspor'a her maçında futbola ve taraftara saygılı performans sergiletmeyi başaran ve giderlerini gelirlerinden düşük tutabilen her yönetim BAŞARILI kabul edilmelidir.
yavuzy dedi ki…
Aslında içerik olarak bazı katılmadığımız noktaların olmasına rağmen, yazıyı yayınlamamızın nedeni tam da böyle bir tartışmayı gündeme getirebilmekti. Bekir Bey'in hiç üşenmeden yapılan eleştirilere cevap vermesi, blogu takip ediyor oluşu çok sevindirici; teşekkür ederiz. Ben Başkan'ın yazdıklarından, daha önce söylediğimiz bir konunun haklılığını hissettim: "Sadece kişisel çabalarla değil ancak kurumsal temelleri sağlam atarak, Demirspor'u başarıya taşıyabiliriz."

Bekir Bey'in çabaları, ancak, geçmişteki hataları tekrarlamamak ve geleceğe dönük adımları sağlam atmak boyutlarıyla birleşirse anlamlı olur. Ki bunun için de herkesin neler yapabileceğini düşünmesi lazım.
Adsız dedi ki…
Bir Demirspor başkanına 35 yıllık bir taraftarı haklı eleştirilerinden dolayı rencide etmek yakışmadı.

1) Aytaç Durak tribündeyken Demirsporu Önder Serin veya Metin Türk temsil etseydi ne değişirdi.Demirsporun saygınlığını yitirirmiydi?

2) Bekir Çınar başkanlığındaki yönetimin hayata geçirdiği güzel projeleri Demirspor taraftarı takdirle karşılıyor.Ancak bu projelerden dolayı "Artık bizi kimse eleştirmesin" havasına girmek ne kadar doğru?

"Sahi siz neredeydiniz" sorusunu bende Sayın Başkanıma yöneltmek istiyorum.

2007 - 2008 Sezonu

1) Tarsus İdmanyurdu - Adana Demirspor maçı öncesinde taraftar tartaklanırken siz neredeydiniz Başkanım

2) Adanaspor - Adana Demirspor maçından günler önce "Demirspor Adanaspora maçı verecek" dedikoduları ayyuka çıkarken siz neredeydiniz Başkanım

3) Büyükşehir Belediyesi Adanaspor - Adana Demirspor maçına müdahele ederken siz neredeydiniz Başkanım

4) Adanaspor maçı sonrası başkan Mustafa Tuncel "Yendik veya yenildik, hiç önemli değil. Zorlu maçta rövanşı rakibimize verdik.Bu Adana için hayırlı oldu.İki takımın da birinci lige çıkma şansı doğdu" şeklinde buram buram şike kokan demeçler verirken siz neredeydiniz Başkanım

5) Mersin İdmanyurdu - Adana Demirspor maçından önce başkan Mustafa Tuncel Mersin İdmanyurdu renklerinden oluşan kırmızı lacivert kravatı takarken siz neredeydiniz Başkanım

6) Mersin İdmanyurdu - Adana Demirspor maçında Demirsporlu futbolcular rezalet bir futbol sergilerken siz neredeydiniz Başkanım

7) Mersin İdmanyurdu - Adana Demirspor maçından sonra çıkan olaylarda Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Abdülkerim Durmaz Demirspor taraftarına el kol hareketi yaparken siz neredeydiniz Başkanım.

8) Mersin İdmanyurdu maçından sonra emniyet güçleri Demirspor taraftar otobüsüne biber gazı sıkarken siz neredeydiniz Başkanım

9) Mersin İdmanyurdu maçından sonra futbolcular yönetime "Sadi Hocayı (Tekelioğlu) gönderin bu takımı şampiyon yapalım" derken siz neredeydiniz Başkanım

10) Konyadaki play off maçları öncesi kadro dışı kalan futbolcular 24 saat sonra kadroya dahil edilirken siz neredeydiniz Başkanım

11) Konyadaki ilk iki maçın normal süresi beraberlikle bittiğinde "Acaba futbolcular iddaamı oynadı" soruları akıllardayken siz neredeydiniz Başkanım

12) Play off final maçı öncesi Başkan Mustafa Tuncel "Güngören Belediyespor, play-off müsabakalarında tüm rakiplerini eledi ve finale kaldı. Muhakkak iyi bir takım, ama Adana Demirspor'la baş edecek bir rakip olarak görmüyorum'' beyanatını verirken siz neredeydiniz Başkanım

13) Maç sonunda Güngören Belediyespor kaptanı Hamza "Evet biz onların rakibi olamayız çünkü onlar yükselme grubunda biz ise Bank Asya 1.Ligindeyiz." derken siz neredeydiniz Başkanım

14) Maç sonu Demirspor taraftarı emniyet güçleri tarafından tartaklanırken siz neredeydiniz Başkanım

15) Maç sonu soyunma odasında Kenan Aslanoğlu ve Levent Kartop Özgür Nasuhla yumuklaşırken siz nerdeydiniz Başkanım

16) Aytaç Durak "Demirsporun fanatik grubu ıslah edilmelidir.Kadrolaşıyorlar terör havası estirmeye çalışıyorlar, mafyalaşmak istiyorlar.Fanatik grup Adana Demirspor'u desteklemezse Adana Demirspor kurtulur, onlar varsa Adana Demirspor batar" beyanatını verirken siz neredeydiniz Başkanım

17)Kongreden önce Başkan Mustafa Tuncel "Gönlümüz 2 taraftar derneğinin kongrede yönetime talip olması. Göreve onlar gelsin, o zaman bizim küfür hakkımız doğsun" derken siz neredeydiniz Başkanım

18) Kongrede Başkan Mustafa Tuncel küfür ederken siz neredeydiniz Başkanım

19) Adana basını Başkan Mustafa Tuncelin ettiği küfürleri görmezden gelip "Demirspor taraftarları kongrede yine olay çıkardı" şeklinde manşet atarken siz neredeydiniz Başkanım

20) Aytaç Durak taraftarı Fatih Terim'e şikayet ederken siz neredeydiniz Başkanım

21) Aytaç Durak yıllardır bu kulübü başarıya hasret bırakırken siz neredeydiniz Başkanım

22) Adanaspora hediye edilen şampiyonluk yetmezmiş gibi gelecek vadeden genç futbolcumuz Emrah Bedir değerinin çok altında bir paraya Adanaspora peşkeş çekilirken siz nerdeydiniz Başkanım


Yusuf Şahin
Adsız dedi ki…
2008 -2009 Sezonu
1) Daha önce Demirspora küfrettiği öne sürülen Metin Yıldız teknik direktörlüğüne getirilirken siz neredeydiniz Başkanım

2) İhtiyaç fazlası futbolcular transfer edilirken siz neredeydiniz Başkanım

3) Metin Yıldız Demirspora 6 tane stoper transfer ederken siz neredeydiniz Başkanım

4) Gittikleri takımda huzursuzluk yarattıkları bilinen sorunlu iki futbolcu Yasin Sülün ve Şenol Karagöl transfer edilirken siz neredeydiniz Başkanım

5) Afyonspor - Adana Demirspor maçı sonunda takım otobüsünde başkanını, yöneticilerini, teknik direktörünü çiğneyen kalecimiz Şenol Karagöl taraftarlara saldırırken siz neredeydiniz

6) Turgutlu maçından sonra Metin Yıldız kapalı tribünde bulunan Demirspor taraftarlarına hareket yaparken siz nerdeydiniz Başkanım

7) Futbolcular "yorgunuz" bahanesiyle idmana çıkmazken siz nerdeydiniz Başkanım

8) Aytaç Duraktan özür dileyen, ama haksızlık, saygısızlık yaptığı taraftarından özür dilemeyen yönetim kurulu görevdeyken siz neredeydiniz Başkanım

9)Marmaris maçı sonrası Demirspor Başkanının ve Marmarisli yöneticilerin yanında teknik direktöre hesap soran yöneticiler varken siz neredeydiniz Başkanım

10)Abdülkerim Durmaz'a tepki gösterilmemesi için "Küfüre hayır" kampanyası başlatan ancak başkanı ve basın sözcüsü hakeme hakaretten ceza alan Demirspor tarihe geçerken siz neredeydiniz Başkanım

11) Abdülkerim Durmaz yönetimindeki Demirspor hiçbir deplasmandan galibiyetle dönemezken siz neredeydiniz Başkanım

12)Büyük umutlarla alınan ama sadece 24 dakika oynayan kaleci Egemen Gençalp gönderilirken siz neredeydiniz Başkanım

Yusuf Şahin
yavuzy dedi ki…
Başkanı yönetimde olmadığı zamanlardaki olaylarla eleştirmek, biraz haksızlık olmuş Yusuf Bey.
Adsız dedi ki…
14 senedir her türü haksızlığa katlanan taraftarın Başkanı da "biraz haksızlık" görsün :)

Yusuf Şahin
Adsız dedi ki…
demirsporlu tüm arkadaşlarıma selam ederek sözlerime başlamak istiyorum.
5000 gündür konumuz hiç değişmedi ve biz süper lig görene kadar da bu konular hiç değişmeyecek galiba.
sürekli başarı istiyoruz
sürekli gelir istiyoruz
küfürsüz stad istiyoruz
daha cesur daha güçlü bir demirspor istiyoruz

bence futbol ülkelerin karakter tahlilinde önemli bir unsurdur.ve bir ülkede bütün takımlar aynı anda olgunlaşır veya olgunlaşmaz

şimdi üç büyüklerden bir takımın bir haberini buraya taşımak istiyorum

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=53333&start=750

2009 yılına ait bu linkte fb stadının tel örgülü oldugu vs vs yazıyor

biz 2. lig b kategorisinde mücadele ediyoruz.
fb ile aramızda futbol başarısı olarak da kulüp ömrü olarak da çok büyük farklar var.
ama sahada denk taraftar çizgisi var
demek ki taraftar taşkınlığının başarıyla değil de o ülkedeki futbol kültürüyle bir alakası var
biz her gittiğimiz yerde küfür yiyoruz biber gazı yiyoruz coplanıyoruz bıçaklanıyoruz.stadlara alınmıyoruz.
sonra da adana da oturup marşlar söyleyen bir tribün istiyoruz.çok iyimser bakıyoruz bence olaya.
demirspor herkese hakkını hak ettiğince vermelidir bence. kimse istemez sahalarda kötü şeyler yaşanmasını. deplasmanlara gitmeyen arkadaşlar bilemez. beş ocak stadı diğerlerine nazaran inanın çok üst bir sınıfta seyirci sunuyor futbola

sürekli gelir istiyoruz.
sürekli gelir için ilk defa ciddi ve somut hamleler yapan yönetim sanırım bu yönetim.
ben aytaç durağı sevmem hiç de sevmedim.
Olayı kişiler değil de dönemler halinde incelersek.
kombine kart
kredi kartı
ads su
ads store
ads cafe gibi
demirsporu sokaklara taşıyan
halkın takımının, halkın içinde bulunmasını sağlayan bu gibi projeleri son iki üç yılda görmeye başladık.
Yeter mi yetmez.niçin yetmez çünkü hala süper ligde değiliz.
Sadece süper ligi değil hem.süper ligde de hep olmak istiyoruz.

Sayın Bekir başkana da kendisiyle ilgili soru işaretlerinde direk birinci ağızdan cevap vermesinden dolayı teşekürlerimi sunuyorum.
Evet ağlayan bir başkandı kendisi!!!
Denizli belediye maçından sonra karaktersiz hakemlerin aldığı puanlarımızın ardından ağladığını ben gördüm. Denizli stadının orta çiminde
Okuyan arkadaşlar bilirler
Geçmişte kalan yazımda şöyle demiştim
Her şey tamam gibi ama değil
Bir şeyler de yanlış gidiyor
Bir şeyler de eksik gibi sanki

Taraftar her zaman ayaktayız diyor yanındayız diyor
Futbolcu buradayız mücadele ederiz diyor
Yönetim Demirspor için buradayız diyor
Mükemmele yakın bir stadımız var
Basınımız arkamızda
Ama takım 2. lig b den kurtulamıyor

Bir şey eksik.
Herkes burada ama bir şey eksik
Saygılarımla
emrahche

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.