Ana içeriğe atla

En İyi 10 Adana Kebapçısı - Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü 21 Mart

14 Mart'ta gerçekleşeceği ilan edilen; "Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü" 21 Mart'a kaydırıldı...Kutlamalarımızı 1 hafta sonra yapacağız ancak şimdiden başlamakta bir mahsur yok sanırım...

Yönetimimiz, tüm Demirsporluları Adnan Menderes Bulvarı - Sevgi Adası'na davet etmişti. Adana'da olan Demirsporlular katılacaktır, Adana'da olmayanlarsa uzaktan kebabını yiyerek, şalgamını içerek eşlik edecek. Avustralya, İngiltere, Litvanya, Portekiz ilk aklıma gelen Demirsporluların mesken tuttukları ülkeler, oralarda da imkan bulunurda Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü kutlanırsa harika olur. Dünyanın her yanındaki Demirsporlulardan, atkılı-formalı-bayraklı kebap yerken, şalgam içerken çekilmiş 21 Mart fotoğraflarını demirgibiyiz@gmail.com'a bekliyoruz. Elimizde güzel bir albüm oluşursa yayınlayacağız.

Ankara Tayfası olarak da, blogumuz için Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü kutlamalarına yönelik olarak bir oylama yaptık ve "En İyi 10 Adana Kebapçısı"nı seçtik...Bu oylamaya, yalnızca Adana'daki kebapçılar dahil edildi. Belli bir adedin üzerinde oy alanlar puanlarına göre sıralandı. Yalnız bu arada tayfamızın üyelerinin bir kısmının yalnızca kendilerinin bildikleri, tayfanın geri kalanının henüz tanışmadığı kebapçılar, özellikle tablacılar da ortaya çıktı. Bu kebapçıları da yazının en altında "Gurmelerin Seçimleri" olarak bulabilirsiniz.

Şimdiden tüm Adana Demirsporluların, 21 Mart Adana Demirspor Kebap ve Şalgam Günü kutlu olsun!

En İyi 10 Adana Kebapçısı

1) Elem
2) Asmaaltı
3) İstanbul
4) Kolcuoğlu
5) Eyvan
6) Gönül
7) Mesut
8) Celal
9) Mas
10) Birbiçer

Jürimizden en yüksek oyu alan Elem’in tek kötü yanı sanırım Adana merkeze bir parça uzak oluşu. Kebapçımız Havutlu’da. Öyle ha diyince gidilmez diyor insan ama sırf Elem’de kebap yemek için araba kiralamayı düşünen muhteşem insanlar biliyorum. Kebap 10 numara, gitmişken illa ki sucuğundan da yemek lazım. Türkay ADS, “Elem’i tartışmaya bile gerek yok, inanılmaz oğlu inanılmaz” diyerek her şeyi anlatmış oluyor aslında.

Asmaaltı, Büyüksaat’te köşe başındaki değil de, daha iç tarafta olan. İçki yok, dolayısıyla öğle yemeği kebabı için daha ideal. İkramlar aşırı lezzetli. Kebaptan önce gelen dereotlu-peynirli pideyi hayatımda başka bir yerde tatmış değilim, kebaba yer bırakarak en fazla kaç pide yenebiliyorsa o kadar yenmeli derim. Kebap harika, ustalar sevecen. Mekan esnaf lokantası tarzında, lükse kaçmamışlar gayet de iyi etmişler. Fiyatlar bu düzeyde bir kebap için çok uygun.

İstanbul Kebapçısı'nın adında “İstanbul” olduğuna aldanmayın, gayet Adanalı. Aile altı nesildir kebapçı, soyadı kanunu çıktığında İstanbullu olmadıkları halde heralde sevdiklerinden “İstanbullu” soyadını alıyorlar; kebapçının adı oradan gelme. Kebapta son derece iddialı. Grup halinde gidilmesi tavsiye olunur, bir yanda kebap bir yanda fasıl…

Kolcuoğlu'nun metrelik kebabı, Eyvan'da kebaplarla beraber ortaya bir porsiyon ciğer üstüne bol kimyon, Gönül'de yaprak kebap ayrıca tadılması gerekenler. Kebapçı Mesut'un da fanları çok, Fırat Ateş Mesut için "Demirspor'da Muharrem Gülergin ne ise Kebapta Mesut o" diyecek kadar sevdalısı. Celal, Akbank'ın köşesinde, uzun süre tablacı olarak yapıyor kebabı, şimdilerde bir dükkanı var, dürümler çıtır çıtır. Mas, Mas Taksi'nin orada yine tablacıdan gelme, şimdi o da dükkan olarak hizmet veriyor, tablacılık döneminde kebabının kokusunun apartmanlarının 10.katındaki balkonlarına dek ulaştığını söyleyen Onur, hala o tadı unutamadığını belirtiyor. Birbiçer, bana kalırsa bir ciğer şahı aslında, gidince kebaptan çok ciğer yemek geliyor benim aklıma amma velakin kebapta da ilk-10'a girecek kadar iddialı.

Gurmelerin Seçimleri

Yukarıdaki oylamaya, az kişi tarafından bilinmesi nedeniyle dahil olmayan ancak özellikle tavsiye edilen kebapçılar;

- Jose Marti'nin seçimi : Erkek Lisesi civarının muhteşem tablacısı Ergun Usta. Öğle aralarının vazgeçilmezi, hem öğrencinin hem öğretmenin "bol soğanlı"ya doydukları yer...

- Göktuğ'un seçimi : Yamaçlı'da Kebabçı Adil' in üzerine Adana'da kıyma yapan yer yok.Süper ötesi.

- Togepy'nin seçimi : Kiremithane'de Çakmak Ocakbaşı. "Kebabı burada bir yiyin, sonra karar verin"

Herkese afiyet olsun...

Yorumlar

Baris dedi ki…
Listede yer alan çoğu kebabçıya gittim ama ben yine de tek tek sorularımı sıralamaya başlayayım..
Elem için uzak lafına katılmıyorum.. Günün uygun saatlerinde artık belediyeye ait kırmızı otobüslerden 170 numarası Havutlu'ya kadar gidiyor. Atlayıp Adana'nın bir ucundan maksimum 45 dk içerisinde varılabilir.
Asmaaltı için köşebaşındaki değil derken hangisi ? Tarihi İstanbul'un karşısındaki Asmaaltı'dan başkası da mı var ?
Kolcuoğlu da hangisi ? Menderes ?
Gönül derken, şu eskiden tabelası olmadan full çeken, şimdi Aqualand'in içinde olan Gönül mü ?
Mesut'u hiç demeyin bana; Yediğim kazığı unutamam.. Eskiden Amerikan Konsolosluğu'nun arkasındaydı, şimdi nerede bilmiyorum :) Öğrenmek te istemiyorum :):)
Jose Marti'nin Ergun Usta tercihine katılıyorum. Erkek Lisesi mezunuyum, Ergun Baba'nın hayatımda ayrı yeri vardır.. Göktuğ abim, Adil diyerek beni benden almıştır. Almanya'dan sırf Adil'de bir gece geçirip geri dönen insanlar gördüm. Kiremithane'ye en yakın zamanda gideceğim..

Sorularımın cevaplarını verin :) Size hepsini gezip bir ay sonra değerlendirmemi yollayayım :)
Adsız dedi ki…
kebap 52

cem (mülkiye\ankara tayfası)
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Bir düzeltme, Celal bahsettiğiniz yerden ayrılalı çok uzun yıllar oldu. Şuanda Kenan Evren Bulvarı'nın güney tarafından girişinde 100 metre ileride sağda. Kebap deyince akla gelecek ilk üç yerden birisidir Adil Usta. Metro Sineması Sokağı'ndaki Kebap 52 (isim hakkını ortağına verdi, bütün ustalar orda kaldı şuanki ismi Elit Kebap, Kip mağazasından dönünce sağda) oldukça lezizdir. Kolcuoğulları arasında Menderes Bulvarı'ndaki Şenol Kolcuoğlu'nu tek geçerim. Seyhan Ocakbaşı (Seyhan Oteli) atlanmaması gereken, yabana atılmayacak kadar güzel kebap yapan bir yerdir. Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki Doyum Ocakbaşı'nı da atlamayalım, iyi yerdir. Kasım Gülek Köprüsü'nün Gazipaşa ayağındaki (Seyhan Paça Salonu yanı) Kebapçı Onur (Ustası Şevket) güzeldir. Ankara Tafyası olarak Çankaya'daki Etrak Restoranda da kendisine ulaşabilirsiniz. Ama diyorsanız ki ben Adanaya geldim öyle bir kebap yemeliyim ki "Allahına kadar kebap olmalı" derseniz Mersin istikametinde otogara gelmeden yaklaşık 100 metre geride yol üstünde salaş bir mekan var, Öz Gaziantep diye. Gün içinde karışık bir kebap söylemenizi ısrarla tavsiye ederim. Hepsinin tek tek özelliklerini detaylı olarak yazamadım.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Şimdi aklıma gelen bir yer hemen ekleme yapayım. Seyhan Oteli'nin arka sokağında çevre yoluna çıkmadan sağda Koço Restoran var, harikadır.
Adsız dedi ki…
"...ama sırf Elem’de kebap yemek için araba kiralamayı düşünen muhteşem insanlar biliyorum."

O muhteşem insan benim, itiraf ediyorum :)))
Adsız dedi ki…
Büyük Postane karşısında Kazancılara gelmeden( tam tarif edemedim yerini:) ) İŞTAH KEBAP.. 10 üzerinden 15 veririm.. Adananın en büyük KEAPÇISI.. bit yiyen aşık olmazsa hiç bir şey bilmiyorum..
Ozan Baysal
Fırat Ateş dedi ki…
Eski bit pazarının (siptilli) karşısındaki Kebapçı Mesut dışındakilerin hiçbirisi Adana Kebabını bütünüyle temsil etmemektedir arkadaşlar. Mesut'un dışında Hadırlı ve Havutlu'daki kimi kebapçılarla birlikte birde asma altı'nı sayabiliriz. Bunların dışındakiler post-modern görünümleriyle iç gıcıklatmaktan başka bir işleve sahip değiller benim için...

Adana'da kebap yerken, içinde bulunduğunuz mekan size adana'nın o kültürel atmosferini yaşatmıyorsa, kebap lezzetli de olsa içinizde bir şeyler eksik ayrılıyorsunuz o mekandan, serzenişimin sebebi bu...

Son olarak; sağlığında Muharrem Abinin işlettiği İstasyon Gar Lokantasıda lezzet ve lokantacılık kültürü bakımında türkiyenin ilk on lokantası arasındaydı bunuda dipnot olarak düşelim...
Adsız dedi ki…
Arkadaşlar,geçenlerde verdiğiniz posttaki kebap fotosunu aldım ve laptopumda masa üstü arka planı olarak ayarladım.Şimdi sabahın 04.40'ı bakıp bakıp duruyorum.Çünkü sözün ve yazının hükmünün kalmadığı yerdir kabap fotoğrafının olduğu yer.Sizin yatacak yeriniz yok burası kesin..Sevgiyle ve maviyle kalın...
Metin dedi ki…
Listede bulunanlardan Gönül gayet iyi ve ağır misafirlerinizle birlikte gidebileceğiniz hoş bir yer, kebabı da diğerlerine göre daha farklıdır.

Adana'da fiyat/performans olarak değerlendirdiğimde Carrefour civarında Vatan Bilgisayarın az ilerisinde bulunan Kervansaray'ı tek geçerim. 7 YTL'ye Adana kebab yeyip daha fazla ve kaliteli hizmet alacağınız yer varsa tüm demirsporlulara Kebab ısmarlarım :)
Baris dedi ki…
hala birçok soruma yanıt alabilmiş değilim ?
vertumnus dedi ki…
@Barış;

Haftasonu şehirdışındaydım.

Asmaaltı Büyüksaat, Kazancılar'daki. Sokağa girince 2 tane Asmaaltı var, ilki değil ikincisi anlamında.

Gönül, şu an Aqualand'deki, disko kralı mekan :)

Kolcuoğlu Menderes evet.
Adsız dedi ki…
Resimdeki kebapa eleştiri;
Hadi onur (vertemnus olanı) adanalı değil bilmiyor diyelim; hiçmi uyandıracak kimse yok arkadaş:))
1.si adana'da kebap tabağında soğan , marul (ki marul zaten sofraya bile inmeye cüret edemez , o ayri konu)vb. malzeme olmaz.. Bazen, ki o da sonradan moda oldu, pişmiş biber ve domates olur kebapın yanında.. KEBAPIN KIYMETLİ YALNIZLIĞI VE HARİKULADE İHTİŞAMI YERLİ YERSİZ MALZEME İLE DÜRTÜLMEZ.. Hadi diyelim biber var; o da zaten kırmızı olmaz.. kırmızı biber közlenmişliği ve etin yanında servisi bizde pek olmaz yani..
2.si altaki ekmek ; gevrek lavaş havası var ki; o en büyük günah be kardeşim.. kebabın altına gevrek lavaş nooluyooo?! ustalıkla ikiye ayrılmış bildiğin fırın pidesi olacak; o kebabın yağını çeksin içine, daha bi yumuşasın, lezzetlensin...
bir de yukarıda bahsi geçen KOÇO restoran'a deyineceğim, Kebabı güzeldir ama aslında onun kaburgası, pirzolası meşhurdur.. kaburgası güzel ama HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK KEBAP be kardeşim..
Ozan Baysal
vertumnus dedi ki…
Ozan Abi, söylediklerine katılıyorum. Yazıyı girmeden önce fotoğraf aramaya çok az vaktim oldu o nedenle kusur benimdir. Normalde aklımdaki, Ankara'daki iyi bir kebapçıya gidip (Çukurağa misal) ocakbaşına Demirspor atkımı serip, pişerken fotoğraf çekip onu kullanmaktı. Bir yandan da kebabımı yiyecektim ne güzel...Ama olmadı. Fotoğrafı "idareten" kontenjanından sayalım. En kısa zamanda kebapla ilgili yazılarda kullanılacak olan, yukarıda anlattığım pozu çekicem
Tabut dedi ki…
Adananın gelmiş geçmiş en iyi kebapcılarından birisi ''Atlantik Restaurant''tır. 1978'den bu yana halen kendi kalitesinde ve yaprak kebabıyla bilinen atlantik restaurant farkını tabikide herkes biliyor ben bir firma olarak gidiyorum meyveyi,tatlıyı cerezi yazmıyorlar bile adamlar. Onun dısında güleryüzlü ve hijyen biryer. Bırakın şimdi kolcuoglunu hasan ustayı felan filan bunları geçin. Keyifçi adamın yeri Atlantik Restauranttır sevgiler Mehmet Mercanoğlu

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.