Ana içeriğe atla

Adana Yeniden Futbol Kenti Olsun...

Takımımız son 15 yıl içinde sayılamayacak kadar çok nedenden ötürü futbolda oldukça geriledi. Şimdinin Süper Lig takımlarının "zorlu deplasman" diye adlandırdığı 5 Ocak Stadı'na Mobellaspor gelir oldu. Turgutluspor geldi. Uşakspor geldi. Fırat Üniversitesi geldi. Islahiyespor geldi. Kayseri Elektrikspor geldi. Mezitlispor geldi. Yeter artık dedikçe yetmedi. Kilis Belediyespor geldi. Silifkespor geldi. Ceyhanspor geldi. Kozan Belediyespor geldi. Darıca Gençlerbirliği geldi, İnegölspor geldi. Adana Demirspor'umuzun başarıları geçmişte kaldı.

Şehrin diğer takımı Adanaspor zamanında UEFA kupasına katılmış. Yok olmaktan kılpayı kurtuldular. Onlar da bu şehre uzun süredir Süper Lig takımı getiremiyorlar. Onların düşüşü ile birlikte 5 Ocak stadına bu kez Yeni Ereğlispor geldi. Şırnakspor geldi. Karamanspor geldi. Nusaybin Demirspor geldi. Aksarayspor geldi.

Şehrimiz futbol açısından ihtişamlı günlerini büyük bir sükunetle bekledi. Bekledikçe o günler uzaklaştı. Futbolun albenisi kendisini Adana'dan başka şehirlere doğru savuruverince, ekonomik katkıları da aynı yönlere kanalize etti. Olay öyle bir noktaya kaymaya başladı ki; havaalanının taşınması bile "konuşulabilir" hale geldi.

Bu gidişat, spor turizmini de olumsuz etkiledi. Tesislerimiz yetersiz kaldı. Sporsuz şehirde tesis yenilemesi anlamsız bulunmuş olacak ki; yeni ve modern mimarinin birbirinden güzel örneklerini karşımızda görmeyi beklerken, onarılmamış statlarla, çimlendirilmemiş sahalarla, yetersiz 5 Ocak stadıyla, sözün özü tarihi eserlerle baş başa bırakıldık. İstadik ki; milli takımımız önemli maçlarını Adana'da oynasın. İspanya'yı Adana'da devirelim. İngiltere'ye ilk golümüzü Adana'da atıp, ilk mağlubiyeti burada tattıralım. Şimdilik olmadı. Şehrin mevcut yapısı ile de bu mümkün görünmüyor. Oysa Kayseri şehrine kısa sürede dikilen stadyumu gördüğünüzde Çaykur Rizespor'un yeni stadını duyduğunuzda yutkunmadınız mı?

Şimdi seçim dönemi. Yaşadığımız spor buhranında aslan payını kimselere bırakmamaları gereken siyasetçiler yine projelerle karşımıza geliyorlar. Diyorlar ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı değildir. Bu kez yapacağız. Evet, o halde harekete geçin siyasi parti yöneticileri. Adana'nın yeniden futbol kenti olması atacağınız küçük ama önemli bir adımla mümkün. Hem projelerinize de uygun. 2016 futbol şampiyonasına aday ülkelerden biriyiz. Bu konuda da güçlüyüz. Gelin seçimlerin hemen öncesinde TFF'ye teminat verin. Adana'ya modern stat yapılacağını taahhüt edin. Bildirilecek şehirler listesine Adana'mızın da eklenmesini talep edin. Koyun, stad projesini ve finansman yollarınızı içeren projeyi hazırlayacağınız dosyanın içine ve hemen harekete geçin. Unutmayın başvurunun son tarihi Şubat 2010. Oyların son tarihi ise 29 Mart 2009.

Projeleriniz zaten var. Tek yapacağınız. Başvuruda bulunmak. Harekete geçin.

Bu konularda Turuncu Platform ses verdi. Haklıydılar. Ses verenlerin seslerine ses olmak istiyoruz, sesimize destek arıyoruz. Lütfen duyarlı olan herkes siyasilere bu talebi iletsin.

ADANA YENİDEN FUTBOL KENTİ OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.