Ana içeriğe atla

1 Maç Seyircisiz...

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 05.03.2009 tarih ve 57 sayılı toplantısında ADANA DEMİRSPOR Kulübünün, 01.03.2009 tarihinde oynanan ADANA DEMİRSPOR - ALTINORDUSPOR 2. Lig 2. grup futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

"Taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle seyircisiz maç"...Peki, dünyada insan sağlığına olan etkileri son derece tartışmalı olan, bunun üzerine Türkiye'de içerdiği maddeler çok daha "belirsiz" olan biber gazının, dar bir alanda sıkışık durumda, çıkma ve gazdan uzaklaşma şansı bulunmayan insanların üzerine; herhangi bir yargılama yapılmaksızın ve varsa şayet suçlu olanı tespit edip masumdan ayırmaksızın, kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden sıkılmasının neden olduğunu olaylar ne olacak?

Yönetimden Önder Serin, Emniyet Müdür Yardımcısı'na forma vermiş, yine yönetimden Derviş beyimiz daha bir iki gün önce taraftarı hedef alan konuşmalar yaparak Emniyet'in yanında olunduğunu belirtmişti. Olalım, bu kulübün yönetimi elbette şehrin emniyet kuvvetleriyle ilişki içerisinde olacaktır. Yalnız bir gün olsun "bu taraftar da şunları yaptı, küfrü engellemek için bunu gerçekleştirdi, şu deplasmana gitti olaysız geldi, bu taraftara en küçük bir kıvılcımda biber gazı sıkmak reva mıdır?" denmedi yönetim tarafından emniyete. Kötü olan hep taraftar, yalnız olan hep taraftar, hakkı savunulmayan biri varsa o da taraftar...

1 maç seyircisiz...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
olaylar neden çıktı, polis neden bu kadar sert tepki gösterdi bilmiyorum. geçen hafta ben ve kız arkadasım da kale arkasındaydık. polis taraftarı joplamaya başladığında yan tribüne geçmeye çalıştık ama bu sırada bir polis kapıyı kilitledi. gaz odasına hapsedilmiş savaş esirleri gibiydik. belli ki sırayla jop yiyip biber gazı çekecektik içimize. kapıyı açarsın açmazsın derken o çok bilmiş polis memuru kendini ambulansta buldu. bizim adımıza neyse ki ulu yöneticilerimiz özür dilemiş kendisinden!! şimdi köyün ağasını vuran Kibar Feyzo gibi sorarlar adama: hele sen söle hakim gardaş suç kimde?

d10s
Adsız dedi ki…
Biber gazi kullanilacagini bildigi halde,saha kapatma cezasi verilecegini bildigi halde davranislarini degistirmeyende taraftar.
Olaya mudahale etmeye calisan polise saldiranda taraftar.
Degisim oldugunu dusunenlere meger hicbirsey degismemis dedirtende taraftar.
vertumnus dedi ki…
Kebabman Paşam,

Bu konuda farklı düşünüyoruz. Suçlanan bu olayda da her zaman da taraftar oluyor. Oysa, Adana Demirspor taraftarı başta olmak üzere Türkiye'de bazı tribünlerde birçok iyi gelişmeler var, çaba var, küfürü, şiddeti engellemeye yönelik hareketler var. Bunlar hiç görülmüyor en ufak olayda taraftar giyotine çekiliyor...

Senin yorumunun bir üstünde d10s nickli arkadaşın yorumu var..."Futbol bir haftasonu eğlencesidir" diyip tüm halkı tribüne çağıran yönetim, o arkadaşımın yorumunda olduğu gibi sevgilisiyle tribüne gelenler biber gazı yedikten sonra emniyetten özür diliyor...üzerlerine kapı kilitlenmiş bir de...

Haftasonu eğlencesi olarak üzerimize kilitli kapıların ardında sıkış tepiş 1000 kişi biber gazı yedik...Harika doğrusu

Polis, vatandaşı en iyi koşullarda korumakla yükümlü, koşulları daha da kötüleştirmek yakışmıyor...Bir taraftara bir de sokakta eylem yapanlara hiç acımaları yok, olmuyor, insanın gücüne gidiyor...
Onur BİÇER dedi ki…
Evini soyan adamı öldürdüğün zaman abi adam sana silah doğrultmamışsa, orantısız güç kullanımından dolayı nefsi müdafaa hükümlerinden yararlanamıyorsun. Ama bir odaya suçlu masum ayırmadan tıktığın kişilere işkence edince en ufak ceza almadığın gibi üstüne forma alıyorsun, teşekkür alıyorsun, özür kabul ediyorsun. Böyle bir düzen yok.

İşin diğer tarafı. Sana PKK'lı diyenleri alkışlama büyüklüğünü gösterdiğinde, aynı seviyeye inmemeyi başardığında, eşini taraftar yapabildiğinde, organize küfürü önlediğinde seni öven, yücelten, bırak bunları gören yok. Hocaya tepkiyi önlemek gündeme geldiğinde (yani belli amaçlar ön plana çıktığında) övülüyorsun. Yani yine sana hak ettiğin değer verilmiyor. Bırak hak ettiğinin verilmesini fırsat kollanıyor, tökezle de düş diye. Burada adalet var mı?

Türkiye'nin en güzel pankartlarını, bestelerini, mesajlarını veren taraftarın adını çıkarmışlar ona, indirmiyorlar dokuza.

Madalyonun diğer yüzü. Taraftar kendisini daha fazla kontrol edecek. Yönetimler de diyecekler ki, haftasonu eğlencesine bu adamlar neden bu kadar gergin geliyorlar veya sakin gelip eğlencede neden bu kadar geriliyorlar, benim payım bunda nedir diyecek.

Belediye başkanı diyecek ki; ben bu halka stresini atması veya daha stressiz yaşaması için yeterli olanağı sağlayamadım mı ki her fırsatta olay oluyor, mahalle arasında birbirini bıçaklayanlar mı dersin, gasp olayları mı, tarfik kavgaları mı, hırsızlıklar mı? Bir yansıması da maçtaki olaylar.

Sözün özü haklı olduğun noktalar, tespitler elbet var; ama o noktaya kimse tek başına gelmedi. Herkes şapkasının üstüne üşümesin diye bere takıyor, taraftara gelince "şapkanı çıkar önüne koy da düşün" deniyor. Tamam, taraftar yanlış yapanları (?) içinden ayıklasın haklısın da, diğer sorumlular ne olacak.

Bir Allahın kulu bana "kayboluş rumuzlu kardeşimizin Buca maçında" tazyikli su yemesinin, "Venceremos rumuzlu kardeşimizin Altınordu maçında, geyik1940 rumuzlu kardeşimizin Tarsus maçında, Onur kardeşinizin Güngören maçında" biber gazı yemesinin nedenini açıklayabilir mi?

Peki bir kişi bana, takımı bu hale getirenlerin bu güne kadar hangi cezalara muhatap tutulduğunu gösterebilir mi?

Abi doğru söylüyorsun, taraftarın hatası var ama bu da recm cezası yahu. Varsa yoksa taraftar. Son sözüm asla sana değil, yöneticilere ve yönlendiricilere... Öldürün kurtulun.
Adsız dedi ki…
Sevgili Onur(vertumnus) pasam,
d10s arkadasimiz yasadiklarini yazmis,tamam ama goruntulerde goruldugu gibi polisinde kapiyi kapiyi acmak icin anahtari yokmus.Anahtari olsaydi stad gorevlisinin kosarak gelip kapiyi acmasini beklemezdi.


----------------------------
Gelelim acilima.
Takim yoneticileri,polisler,guvenlik gorevlileri,Adana'yi yonetenler vsr hakkinda sayfalar dolusu seyler yazdim. Onlara karsi siz benden daha iyimser dusunuyorsunuz.
Ben onlardan birisinin mezarina iseyecegim.Daha otesi yok sanirim...
Taraftar ve polis iliskisine ,taraftar ve guvenlik iliskisine donelim.
Bu iliskide karsilikli calisma sarttir.Karsilikli degisim sarttir.

Soyle dusunelim..Stadlarda neden tel orguler vardir,stadlarda neden guvenlik gorevlileri vardir?Bunlar sadece Turkiye'de degil hemen hemen tum dunyada zorunluluktandir.
Taraftar olan kisiler sahaya girmese ,sahaya yabanci madde atmasa,sahadaki futbolcular futbolun hakkini verse taraftarlar her iki takimi alkislasa guvenlik gorevlilerine yada polislere ihtiyac duyulurmuydu?

Kafes gibi yere 500-1000 kisi SIKISTIRILMIS diyoruz ama bunu isteyen taraftar gruplari degilmidir?

Arkadaslar herkes koltuguna oturacak denildiginde verilen tepki nedir?
Gotumuz betondan kurtulsun diye yirtinirken koltuklar takilmisken,koltuk uzerinde ziplayan,koltuklari kiran taraftar degil midir?

Sucluyu tespit etme ve cezalandirma konusunda polis yada guvenlik gucleri sucluya nasil ulasacaktir? Stad guvenligi icin,taraftar guvenligi icin UEFA'nin tecrubelerinden esinlenerek cikardigi kurallara birinci dereceden uymayan taraftar degil midir?
Yol seridimizi degistirelim,biz dogruyuz, dogru yoldan gidiyoruz demeyi birakip sag seridi birakip sol seride gecelim.Polis olalim,guvenlik gorevlisi olalim.
O kalabaligin icinde birileri huzursuzluk cikariyor,o kisiyi stad disina almak istiyorsunuz? Nasil alirsiniz?
Merdivenler dolu,200 kisilik yerde 500 kisi var.Huzursuzluk cikaran kisiye ulasilsa bile o kisinin arkadaslari size saldiriyor.
Buyrun bana cozum uretin..Taraftar benim yaptigim dogru,ben hakliyim,ben istedigim gibi yaparim dedigi surece polisin yada guvenlik guclerinin cozum uretme imkani var midir?

Uniforma giymekten korkmayalim..Adana Emniyet muduru olalim..Ziyaretimize gelen takim yoneticilerine siz kufur yememek icin ne yapiyorsunuz? Takim sahada kazanmak icin cabalarsa ,futbolun geregini yaparsa taraftarin kufur etmeyecegine kefilim diyelim... Emniyet mudurunden baska kimsede bunu soylemesin..Yoneticiler teknik adama kefil oluyor,teknik adamlar futbolculara kefil oluyor o zaman bende taraftara kefil olayim demissiniz.
Bir mac esnasinda taraftarlarin arasina girip mac seyretmissiniz.
Sonrasinda olaylar olmus.
Hayal kirikligina ugruyorsunuz..Bu konuda konusmak ve gorus bildirmek istemiyorsunuz ,ozur dilemeye gelmek isteyen takim yoneticilerinin yardimciniz ile gorusmelerinin daha dogru olacagini dusunuyorsunuz.
Bunca iyimser dusunce ve ilk adimlariniza ragmen ,hayal kirikligi da yasarken yine birileri sizi elestiriyor..Siz nasil hissedersiniz?

Hep demisimdir.Tavsiyeler ,ornekler fayda etmiyor ,yasamak gerekiyor.
Turizm sektorunde Ispanya ornegi varken biz israrla Ispanya'nin yaptigi yanlisliklari yaptik.
Ama bazen yasamakta yeterli olmuyormus.Sobanin icinde odun yanarken habire elimizi sobaya vuruyoruz.Elimiz yaniyor yine vuruyoruz.

Demekki yasadiklarimizdan ders alamiyoruz...Demekki hala ve hala,bunca yasadiklarimizdan sonra deneyimli taraftar arkadaslarimizi dinlemek,onlari anlamak ,onlarla birlikte hareket etmek yerine FOS adamlarin ovgulerini tercih edenler var.

Ceza alinmasinin birincil sebebi,diger sucsuz taraftarlarin magdur olmasinin birincil sebebi ,biber gazinin yenilmesinin birincil sebebi ogun orada olay cikaranlardir.
Cunku hareketlerinin sonuclarini defalarca gormus olmalarina ragmen ayni davranisi sergilemislerdir.

Toplu ceza yontemi Turkiye'de hayatin her parcasinda..Bazen ailede,bazen okulda,bazen askeriyede,bazen de isyerinde toplu ceza yontemleri ile yuzyuze kaliriz. PFDK 'da cezalari toptan kesiyor.Polislerde toptan kesiyor.

Ama toplu cezalara itiraz ederken sucu isleyenleri koruma icgudumuzden de odun vermiyoruz?
Neden?

Ingiltere bizim yasadiklarimizi 1970'li ve 80'li yillarda yasadi.
Herkes sapkasini onune koydu.Futbola saygi denildi ve degisim basladi.
Umarim Turkiye ingiltere kadar aci tecrubeler yasamadan bu sureci atlatir.Turkiye futbol yapilanmasi olarak ingiltere'yi yaklasik 25-30 sene geriden takip ediyor.
Birgun Turkiye'de de taraftar gruplari dagitilacak,taraftar gruplarinin butun davranislarindan kulup sorumlu tutulacak,kulup bunyesinde yeniden olusumlar baslayacak.
Tribunde huzursuzluk cikaranin yanina 3 guvenlik gorevlisi gidecek,o kisi haric hickimsenin tepkisiyle karsilasmadan sucluyu stad disina atacak.
Herkes koltuguna oturabilecek..Stad icinde polisler gorev almayacak.

vsr,vsr,vsr...

Yine bana carsaf dolusu mesaj yazdirdiniz,vay ben sizin :-))))

Iletisimin olmadigi yerde,degisimin karsilikli olmadigi yerde cozum uretilemez.
Adsız dedi ki…
Sevgili Kebabman arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum... Vertemnus lütfen dikkate al bu senden büyük abinin söylediklerini..

Olayları irdelerken, bakış açısı tek olmasın.. Kendimiz düzelmezsek, sahneler hep aynı kalacak ...

Kamil Ateş
Adsız dedi ki…
polisin kapıyı kilitlemeye anahtarı varmış ama açmaya yokmuş öle mi?
bahsettiğim kapı, köşe kale arkasıyla skorbordun olduğu tribünü bağlayan kapı. allahınızı severseniz orasının daha önceden kapandığını gören duyan var mı hiç? amaç belli, tavukları kümese sok, sonra da tek tek tüylerini yol. kaldı ki ''kapıları kapatmayın eziliriz yoksa'' dediğimizde aldığımız karşılık da muhteşem. kılıcına uzanan orta çağ şövalyeleri gibi kaldırıyordu jopunu memur beyimiz. şimdi kimse bana yok merdiven boşluklarına oturdunuz böle oldu, yok ayakta maç izlediniz şöle oldu demesin. biz ''hafta sonu eğlencesi''ne gitmiştik ama polislerin o hafta sonu için daha güzel planları varmış galiba!!

d10s
Adsız dedi ki…
hadi diyelim ki ben suçlu olarak o biber gazına maruz kalıyorum 100 kişi daha buldum yanıma ben gangasterim ya tribün terörüyüm ya buldum biz birleştik orda çirkefleştik pisleştik ya peki iki yan tarafta duran ufacık çoçugunu maça getiren babanın ve o ufaklığın suçu ne?
Bu adam gidip adam akıllı yasal yollara başvursa görüntüleride denk getirse ( sadece varsayım yapiyorum hepsi hayal ürünüm ) sizce kimlerin suçlu olduğu ortaya çıkar
Ben yanmışsam o garibimin suçu ne demezlermi adama
Derler hocam derler bizi bi kere fişlemişler ya her türlü pisligi yapan taraftar derler .
Adsız dedi ki…
Poliste anahtar olmamasi gerekiyor,anahtarlarin stad gorevlilerinde olmasi gerekiyor.Goruntulerde de kapiyi stad gorevlisi aciyor.
Diyelim ki poliste kilit vardi ve kilitledi.
Amac tavuklari kumese sokup tek tek tuylerini yolmak olsa ve sende polis sefi olsan bu plan,amac ve hedef icin kac kisi gorevlendirirdin?
Boyle bir savunuda bulunurken bunu da goz onunde bulundurmak gerekir.
Kapiyi kapatmayin eziliriz sonra deme dusuncesi dusunulmus ve soylenmisken ,burasi cok kalabalik biz diger tarafta maci izleyelim eylemini gerceklestirmek neden dusunulmuyor?

vsr,vsr,vsr,vsr

Bundan onceki yerel secimlerin bir gun oncesi Karsiyaka maci icin Konya'ya gidilecekti.Sahamiz yine kapatilmisti.Mac sabahi otobus belediye binasi onunde durdurulmus basin aciklamasi yapilmisti.Secim kanununa gore gosteri ,propaganda ve faaliyetlerinin yasak oldugu bir gun.
Orada olaylar cikmis,herkes gumbur gumbur saldirirken ben dakikalarca goruntuleri inceleyip ilk yumrugun,ilk siddet unsurunun belediye calisanlari tarafindan baslatildigini ispatlamis ve ana sayfadan yayinlamistim.

Ilk hareketler onemlidir.Polis oraya neden gelme ihtiyaci duymus bunun irdelenmesi gerekirken polis planladi savunusunda bulunmak pek anlamli gelmiyor.Hep baskasi suclu savunusu ile dogrunun bulunmasi zordur.

Evet,en yuksek seviyeli maclara fotograf makinami sokmus olmama ragmen gecen sene Genclerbirligi -ADS Fortis Kupasi macina fotograf makinami sokamamistim..Dakikalarca oradaki polislerle tartismistim.Polisler talimat boyle savunusunda bulununca bende talimati veren ile konusmak istiyorum demis ve konusmustum.Talimati verende federasyon ve genclerbirligi kulubunun istegi oldugunu soylemisti.Benim icin bu kurali uygulamayin dememe ragmen yapamam demisti.Ondan sonra fotograf makinasini polislere teslim etmistim.

Adana da 1-0 galip geldigimiz Denizli Bld macinda bir polis memuru beni saha disina davet etmekle tehdit etmisti,bende sebep olarak ne gostereceksin diye sormustum.Tel orgulerin etrafinda dolasiyordum..Birkac kez karsilikli tehdit ve savunularda bulunduktan sonra ben geri adim atmistim...Polis 10 dakika sonra ozur diledi..Cunku o an benim tribunu yonlendirdigim dusuncesine kapilmis,kendisine de bu yonde talimat verilmis.

Demek istedigim su arkadaslar.Kavga icin 2 kisi gereklidir.Taraflardan birisi karsilik vermez ise kavga gerceklesmez.
Adsız dedi ki…
Biber gazi kullanimina karsi oldugumu ,siddete karsi oldugumu ,toplu cezalandirma yontemlerine karsi oldugumu bilmeyen yoktur.
Siddete karsiyim deyipte ,polis siddet uyguluyor deyipte, polisi elestirirken polise karsi siddet uygulamak celiskidir.
Siddete ya karsisindir,ya karsisindir.Sana yapilinca ah ulan allahsizlar bu yapilirmi diye bagirmak,senin tarafindan baskasina yapilinca oh olsun canima degsin demek celiskidir.
Ingiltere polisi de biber gazi kullaniyor.Belki olaylarin dozajinin artmasini bekleyecek kadar daha sabirlilar ama ihtiyac duyduklarinda kullaniyorlar.

Simdi gelelim Voyvoda arkadasimin yazdiklarina;

Maca cocugunu getiren bir babaya gelelim.Buyuk ihtimal ile bu baba Demirsporludur.Bu baba ve cocugun durumunu,pozisyonunu belkide ilk kez stadta gorevlindirilen bir polis memurundan beklemektense her hafta macta olan kisiler olarak polisi davet edecek hareketlerden kacinilsa cocuk ve baba daha guvenli olmazmi?
Polisten cocuk ve baba dusunulerek hareket edilmesi beklenecegine ,degisimi ,ilk adimi polisten beklemektense ilk adimi taraftarin atmasi daha kolay bir yontem degilmidir?Cunku cocuk ve baba taraftardir.Ayni saftadir.

PFDK toplu ceza yontemleri uyguluyor..Bu uygulamalarinin sonucu bende magdur oldum.
Saha kapanmasi ile belkide o hafta cocugunu maca getirmeyi dusunen bir baba cocugunu maca getiremeyecek..Belki o cocuk izledigi ilk mactan sonra buyuk Demirsporlu olacakti.Belki o cocuk ileride buyuk futbolcu olup Demirspor'da oynayacakti,belki o cocuk buyuyunce is adami olacak Demirspor'a baskan olacak ve Demirspor'u super lige ve avrupa kupalarina goturecek projelere imza atacakti.Belki o cocuk ileride Turkiye Cumhuriyeti Basbakani olacakti.
Butun bunlar bilinmeyenlerdir ve ihtimallerdir.(Bu nedenle her ulke kendi cocuklarina karsiliksiz hizmet goturmeye calisir.)
Saha kapanmasi nedeniyle boyle bir gelisimin,olusumun onu kapanmis olabilir.
Olasiliktir ,belkide cok az bir olasiliktir ama yine de olasiliktir.

Yine saha kapatilasina sebebiyet veren davranislardan dolayi ,sahamiz taraftarlara kapatildi.Sezon basinda kombine bilet almis taraftarlar magdur edildi.
Herkes ben sucsuzum karsi taraf suclu psikolojisi icinde hareket ediyor.
Ne yapmasaydikda bu olmasaydi, olasilik ve magduriyetlerin onune gecilebilseydi ya/yada gelecekte bir daha olmamasi icin ne yapilabilir diye calisma yapan yok.
Cunku ilk adimi atacak guc yok.
[b]Herkes ben kendi bildigimi yaparim mentalitesi ile hareket etmeye devam ediyor.Sonuclari da herkesin bildigi gibi oluyor.[/b]
Yoneticilerimizde ayni sekilde davraniyor.Belki de yarin vallaha biz yoneticilerin gunahi yok,bu allahsiz futbolcular oynamiyor diye futbolculari yem olarak ortaya atacaklardir ve hayatlarinin en buyuk hatasini yapacaklardir :-(
Sezon basi ayaklarini yorganlarina gore uzatmayarak hata yaptilar,sezon ortasi dengesizligi dengelemek icin onlerine gelen firsati kullanmayarak hata yaptilar,bireysel iliski ve cikarlar nedeniyle hoca degisimleri cok buyuk hataydi.Hepsinde de kendilerini uyardim..Az sonra Bekir baskani yukarida yazdigim hatayi yapmamasi icin uyaracagim.Eger o hata yapilirsa ligden dusmemiz kesinlesmis olur :-(
Bu hatayi gecmiste yapan yoneticilerimiz oldu,sonuclari husran oldu.Ama mevcut yoneticilerimiz bunu bilmiyorlar.Uyarma gorevi de yine bana kaldi :-(

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.