Ana içeriğe atla

Yönetim...İki adım ileri, bir adım geri...

Bir alttaki yazıda, Onur, yönetimin olumlu bir adımından söz etmiş. Genel anlamda ben de umutluyum yönetimden, desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak, aynı yönetimin bir de yerel basına verdiği aşağıdaki ilan var ki; kabul edilebilir gibi değil. Adana Demirspor yönetimi elbette şehrinin belediyesiyle temas halinde olacaktır, ancak aradaki iletişimi kurarken temel şart Adana Demirspor'un onurunu ve bağımsızlığını zedelememektir, bu ilkeden taviz verilemez.

Aşağıda yer alan ilan metni, Aytaç Durak'tan özür metnidir. Adana Demirspor taraftarının Aytaç Durak'tan özür dileyecek hiçbir şeyi yoktur. Metinde Konya'da play-offlardan çıkamayışımız "talihsiz bir şekilde Bank Asya Ligine çıkamaması..." olarak nitelendirilmiştir. Geçen yılın sonucu olan "çıkamama" bir "talihsizlik" değil "o dönemki yönetimden kaynaklı bir basiretsizlik"tir. Mideleri bulandıran ve akıllarda hiç silinmeyecek şüpheler bırakan Adanaspor maçı, "kravatlı" bir Mersin İdman Yurdu maçı, palas pandıras gönderilen Sadi Tekelioğlu ve nihayetinde Güngören mağlubiyetleri; "talihsizlik" değil, planlı programlı bir Aytaç Durak hamlesidir. Konya'da yapılan "tezahürat" tartışılabilir belki ancak yönetimin şiddetle kınadığını belirttiği "pankart" Aytaç Durak'ın Adanaspor maçımız üzerindeki "gölgesi"ne ilişkin yazılabilecek belki de en hafif sözlerden oluşmuştur. Yine ilan metninde geçen "maddi manevi destek"lerin "maddi" kısmı, yasalarca belirlenen, halktan toplanan paraların spor kulüplerine belediyelerce aktarılmasından başka bir şey değildir. O "destek" Aytaç Durak'ın kendi cebinden çıkmamış, ancak Aytaç Durak tarafından öyleymiş gibi yansıtılmaya çalışılmıştır. "Manevi" anlamda Aytaç Durak'ın bu kulübe nasıl bir destekte bulunduğuysa, tartışmaya son derece açıktır, ne yapmıştır? Dua mı etmiştir? Çaput mu bağlamıştır ?

Tekrarlamakta fayda var, yönetimimiz, şehrinin valisiyle, emniyetiyle, gençlik-spor müdürlüğüyle olduğu gibi belediyesiyle de elbette iletişim halinde olacaktır. Bu iletişimde oluşturulacak dengede temel ve vazgeçilemez ilkemiz, onurumuz ve bağımsızlığımızdır.

Adana Demirspor Taraftarının, Aytaç Durak'tan özür dileyecek hiçbir şeyi yoktur. KAMUOYUNA DUYURULUR!

--- Yönetimin yayınladığı ilan metni ---

Geçtiğimiz sezon Konya'da oynanan Play Off müsabakaları neticesinde takımımızın talihsiz bir şekilde Bank Asya Ligine çıkamaması ile birlikte stadyumda üzücü olaylar meydana gelmiştir. Bugüne kadar kulübümüze maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Onursal Başkanımız, Adana Büyükşehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Aytaç Durak Beyefendiye yapılan haksız ve mesnetsiz tezahüratlarla birlikte açılan pankartı Yönetim Kurulu olarak şiddetle kınıyor, böyle üzücü bir olayın bir daha tekerrür etmemesi için elimizden gelen tüm çabayı sarfedeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Adana Demirspor Kulübü
Yönetim Kurulu

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Aytaç Durak'tan özür dilemiyorum...
Adsız dedi ki…
Ahaha metin çok komik, Aytaç Durak'a beyefendi diyor. Bence şaka yapıyorlar.
Onur BİÇER dedi ki…
Vertumnus, özünde aynı düşünmekle birlikte diğer taraftan şeytanın avukatlığını yapmak istiyorum. Olaya şu açıdan bakılabilir mi?

Para halktan kesilen spor fonu. Paranın bir bölümü belediyenin görevleri arasında sayılan spora destek nedenşiyle Adana Demirspor'a ait. Buraya kadar doğru. Peki yönetimi halk tarafından kime teslim edilmiş spor fonunun, Aytaç DURAK'a. Hakkaniyetli kullanmadığı zaman mahkeme kararıyla spor fonundan kendine pay alabilir misin? Bence hayır. Yani konuda takdir yetkisi var. Bu parayı Adana demirspor yerine Adanaspor ve diğer amatör kulüp ve branşlar arasında dağıtsa, hukuki anlamda söz söyleme yetkin var mı? Bence yok. "Ver lan paramı" demekle alabilir misin, alamazsın. Burada, yine üzerinde hem fikir olduğumuz Belediye ile iletişim kurulması hususu gündeme geliyor.

İletişimin tarzı maalesef bugüne kadar doğru yürütülmemiş. Bir başkanımız çıkmış demiş ki; ben onun elini öperim, arabasını yıkarım. Bir diğeri demiş ki Aytaç Durak'ın vereceği onayla yönetimimizi kurmak istiyoruz. Hepsi onun onayı olmaksızın yönetim kuramamışlar. hepsi o taraftara cephe alınca, taraftara kısmen cephe almışlar. Yani ilişkinin temelleri yanlış atılmış. Şimdi bu yönetim neyi hedefliyor, buna bakmak lazım. Olayı ona göre zaman içinde şekillendirmek lazım bence. Eğer yönetim spor fonu üzerinden hakkımızı alma adına böyle bir girişimde bulunduysa ve onu iç işlerine karıştırmadan, kalıcı kaynak arayışına destek sağlatacak şekilde kullanmak amacına ulaşmak için bir adım attıysa buna acısını sineye çekerek katlanılabilinir bence.

Özür dileme konusuna gelince. Ben küfüre karşıyım. Hak edene bile küfür edilmesine karşıyım. Organize küfüre hepten karşıyım. Kendisine büyük beddualar ettim ama küfür etmedim. Bu nedenle de cürüm ile taksir kıyaslanamaz olsa bile taksirden dolayı özür dilenmesi makul karşılanabilir. Bu benim kendi hatamı, kendisinden nefret ettiğim ve bunun zerresini hak etmeyen bir insana karşı bile görebildiğimi, benim ondan aslında büyük olduğumu gösterir.

Öte yandan sen bana büyük hatalar yaptın, bizi mahvettin diyerek, tamamen savunma pozisyonunu almış, dış algılara kendini kapatmış birinden en ufak taviz alamazsın. Bu hatırlatmayı biz Aytaç Durak'a hep yapacağız. Aytaç Durak iç işlerine karışmak isterse o uyarıyı yönetim de muhakkak yapmalı.

Ayrıca, verilen ilanın bu tür olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız, kısmını yazıdan o anlam asla çıkmayacak olsa da şu şekilde de yorumlamak mümkün müdür? "Takımımızın final maçlarında oyuncular veya sizin gibi dış odaklar tarafından kurban edilmesinin önüne geçerek, ellerinizi sadece destek vereceğiniz zamanlarda kulübümüze uzatmanıza olanak sağlayarak, taraftarımıza biz gerekeni yapıyoruz ve yapacağız, güvenini vererek, hakikaten takımımızın onuru, bizim kendi çıkarımızdan bile daha önemli kılınarak, bu tür olayların bir daha yaşanmasının önüne geçilecektir, anlamı satır aralarında yatıyor olabilir mi? Ya da yatmasa bile bu tarzda bir yönetim ile bu tür olayların doğması daha en baştan engellenmiş olmaz mı?

Aytaç DURAK'tan özür dilemeyi içime sindiremiyorum. Ama sonucunda gerçekten istediğimi alacaksam ben de özür dilerim.

Oldukça uzun bir yorum olduğu için kopukluklar, istediğimi tam anlatamadığım noktalar olabilir. İlave yorumlar geldikçe, katkı koymaya devam ederim elbet.
göktuğ dedi ki…
Bekir Çınar'ı kongre ve Kalan A' daki programda izledim.Tamamen geçmişe sünger çekmiş gibi konuşuyor. Demirspora maddi maveni katkısı olabilecek herkese eyvallah diyor. Yani onlarla kötü olup yardım etmemelerini haklı göstermek yerine onlarla iyi geçinerek yardıma zorluyor. Örnek olarak geçmiş yönetimin haciz kararları ile ilgili
-Herkesin kendi parasıdır. Almak isteyen illaki alacaktır. Ben kimseyi zorlayamam , telkinde bulunamam. Biz kendimizi en kötüye göre ayarlayıp bu işe soyunduk.
Belediye kısmına gelince bizim istediğimiz ne ? Belediyeden spor fonuna almak ve yönetime müdahale edilmesini engellemek. Bugün kü yönetimde belediyeden kimse yok , yardım alınmış durumda. Bundan sonraki süreçte yönetim belediyeye zafiyet göstermezse sorun yok. Bekir Çınar çıkıp evet aytaç durak hak etti. Sövmemiz gayet normal deseydi.Spor fonunun gelmemesinden başka hiçbir şeye yaramazdı.
Bunun yanında başkanın kalıcı gelirden bahsetmesi , altyapıya model sistem alınarak el atılması , yönetim içinde görev dağılımı yapılarak futbol şubesinin kurumsallaşması , başkanın hedefini uzun yıllara yayması alışık olmadığımız ve sevindirici açıklamalar.
Benim başkanda gördüğüm , çok iyi lobi oluşturabilecek , herkesle ılımlı ilişkiler kurup Demirspor a katkı koymalarını sağlayabilecek bir yapıda olduğu. Ama bu koltuk çok kişiyi değiştirdi. Efsaneler , büyük başkanlar hep bizi hayal kırıklıklarına uğrattılar. İnşallah başkanımız bizi yanıltmaz , projelerinin söylediklerinin arkasında sonuna kadar durur...
Adsız dedi ki…
Onur
başkanın danışmanı Ali Ulukanlıgil'e yorum yaz desek senin kadar savunamazdı :)
bir an senin değiL de danışmanın yorumunu okuyorum sandım.

BeLediye başkanımız poh pohLanmayı çok seviyor.Onu poh pohLamadan ondan birşey aLman imkansız gibi birşey.Başkanın para veripte karışmamasını bekLemek hayaL bence.
MutLaka bir şekiLde karışacaktır bay çokbiLen :)



14 yıLdır benden kimse özür diLemedi
ben de özür DİLEMİYORUM...
Adsız dedi ki…
50 Yaşındayım. Demirspor için bu güne kadar evimi, işimi, ailemi, çocuklarımı ihmal ettim. Yani Demirspor için her şeyi yaparım. Ama Demirspor için bile olsa Aytaç Durak'tan özür dilemiyorum.Çünkü mide'm kalddırmıyor.
Merih Güvenç
vertumnus dedi ki…
Aytaç Durak, Onursal Başkan seçildiğinde, kulüple belediyenin en yakın olduğu dönemde ne oldu ki? Para da akıyordu diyelim, sportif başarı geldi mi? Altyapı mı iyileştirildi? Tesisleşme mi sağlandı?

Yok, bir arpa boyu yol alınmadı.

En Aytaçlı haliyle elde var sıfır...Neden hala yakın durmaya çalışalım ki?

Aytaç'a yakın olmak bir şeyler kazandırıyor olsaydı, bunun üzerine kafa yorulabilirdi belki. Bakınca, yararı olmadığı gibi zararı var...
Onur BİÇER dedi ki…
Adsız tarafından yapılan ve muhtemelen tanıştığımız biri tarafından gönderilen Ali Ulukanlıgil içerikli ağır mesajı okuduğumda boğazım düğümlendi. Zor yutkundum. Şeytana böyle avukatlık yaparsan böyle karşı savunma alırsın. O anlamda bana müstahak. Hak ettim yani. Yazanın eline sağlık.

Diğer taraftan amacım yönetimin savunuculuğunu yapmak değil, bu noktada kendimi anlatma ihtiyacı bile duymuyorum. Ben "bir olasılık" üzerinde duruyorum. Hakikaten de "biz bu adamı kullanacak basirette isek" kullanalım. Yöntemi bir özür ise, bu konuda yönetimlerimiz hiçbir zaman taraftarı temsil etmediği için özür dilemekte serbesttir. Aytaç zaten taraftar özür dilemedikçe rahata ermeyecektir.

Dilenmesi gereken özürden bahsettiğim husus ise tamamen bir iyilik melekliğidir. Konyada biber gazını içime çektiğimde ben küfür etmedim. Beddua ettim. Ben her ne koşulda olursa küfüre karşıyım. Kişiye edilen küfüre karşıyım. Bu nedenle küfür etseydim dileyeceğim özür pişmanlık özrü olmayacaktı, Aytaç'tan özür aslında hiç olmayacaktı. Ben kendimden özür dileyecektim. Benim kendimden dileyeceğim özür karşılığında Aytaç'ın benden 1000 defa özür dilemesi makbul olmayacaktır. Varsın dilemesin, çok da dertti.

O bizi 15 yıl sömürdü. Seçim dönemi, şirin olmak zorunda ama kibirli. Kucağa oturmaya müsait (bu terimi bizzat kendisi 150.000 YTL verirken kullandığı için kullanıyorum.), madem gönüllü ama kucak için şartlar arıyor, pardon Aytaç, bedduanın arasına küfür karıştırdığımız için özür dileriz. Ama kanıtını koyamasak da sebep olduğun acı varsa Allah belanı versin, (önceki beddualarımda çoluğundan çocuğundan çıksın diyordum) Allah seni süründürmeden öldürmesin.

Ha bunun için de özür bekliyorsa, kusura bakmasın, benim bir duruşum var, bu kadarına gücüm yetiyor.

Yönetim umarım attığı politik adımın karşılığını alır da ben dahil hepimiz yanılırız. İzleyelim, görelim.
Adsız dedi ki…
peki konyada açılan pankart neydi?
Adsız dedi ki…
Söz Savunmanın :)

Onur
Yönetim özür diLemiyor..
Özür diLemek isteseydi, kongreden sonra yönetim kuruLu Büyükşehir BeLediye Başkanını makamında ziyaret eder.Bu ziyaretin basına kapaLı böLümünde özür diLenirdi.
Benim şahsi görüşüm yönetim Bay çok biLenin ricasıyLa bu iLanı vermiştir.Kamuoyu önünde taraftarın kuLağı çekiLmiştir.
AsıL mesaj ŞimşekLer Grubuna yani
"kızım sana söyLüyorum geLinim sen anLa" metodu.
ŞimşekLer GrubuyLa uğraşmak başkanın hobisi oLmaktan çıktı.Artık gurur meseLesi yaptı.

Küfür konusuna geLince,
Sen karşı oLabiLirsin ama ben değiLim ama hakedene ediLmesi şartıyLa :)

Başkanın bir gün Demirspor taraftarından özür diLeyeceğini ben hayaL biLe edemiyorum.
Özür de diLemesin zaten.Bu saatten sonra hangi özür kapatır ki bu yarayı.

Burhanettin
Onur BİÇER dedi ki…
Konya'da açılan pankart "Adanaspor maçının cezası her gün birinizden, bir gün hepinizden sorulacak" idi. Bu pankartın içeriği ayrı bir tartışma konusu olup, pankartı Ankara Tayfası açmadığı için tartışmanın bu yönde muhatabı da değildir.
Adsız dedi ki…
Onur
"cezası" değiL "hesabı" oLacaktı
Adsız dedi ki…
bence öyle yada böyle biz bu adama (aytaç durağa)bi türlü mahkum oluyoruz.onunlada olmuyor onsuz da.günümüz kapitalist sistemde para her şey.varsın gerisini siz düşünün.aşkın rengi MASMAVİ....
Adsız dedi ki…
asil Aytac bize muhtac durumda. secime 3 aydan az bir zaman kaldi.hesap gunu yakindir Aytac efendi!
D10S

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.